Kvitová po večerní premiéře na kurtu Arthura Ashe: Zvládla jsem to dobře

2. 9. 2015, 09:30
Aktuality 159
Petra Kvitová slavila úspěšný vstup do US Open půl hodiny před půlnocí místního času a odbyla si úspěšnou premiéru v prestižní night session. "Jsem ráda, že jsem to zvládla ještě dneska," usmívala se v New Yorku po výhře nad Němkou Laurou Siegemundovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Dvojnásobná wimbledonská vítězka měla poprvé čest zahrát si na hlavním dvorci Arthura Ashe večerní zápas. "To byla moje premiéra a zvládla jsem do dobře," mohla se pochválit. Nepříliš nebezpečné soupeřce povolila jen dvě hry. 

Na kurt vstupovala až ve čtvrt na jedenáct, tedy v době, když už většinou usíná. "Já jsem typ, co chodí dřív spát. Ze začátku jsem se proto cítila zpomalená. Přišlo mi, že míč letí hodně rychle, ale dopadlo to docela dobře," řekla Kvitová. 

Musela čekat, až se dohraje utkání Brita Andyho Murrayho a Australana Nicka Kyrgiose, které vyhrál favorizovaný Murray ve čtyřech setech. "Trošku jsem se bála, že budou hrát pět setů," řekla Kvitová. Po utkání mužské dvouhry hlediště pro skoro 24 tisíc diváků prořídlo. "Zůstalo tam ale ještě docela hodně lidí a bylo to takové americké," komentovala šum, který neustával ani během výměn. 

Z utkání si pochvalovala pohyb. "Myslím, že byl docela dobrý. A nervy nebyly tak hrozné, spíš to byla zdravá nervozita," řekla. Zlepšit by chtěla do dalších zápasů servis, jinak Němku jasně přehrála. "Byla jsem připravená, že ta holka bude hrát nečekané věci, musela jsem být pořád v pohotovosti v hlavě i na nohách. Tady mi dala kraťas, tam zase čop a donutila mě být 'ready'. A to jsem zvládla dobře," řekla. 

Na dvorec nastoupila v černém oblečení, což je určitá tradice večerních zápasů v New Yorku. "Na den mám červené oblečení a jsem ráda, že jsem hrála večer. Černá je dobrá, že? Když bude vítězná, hrála bych klidně pořád večer," řekla. 

Před zápasem musela vyplnit celý den. Po snídani absolvovala s kondičním trenérem půl hodinu ve fitness centru. "A byla jsme na manikúře," ukázala do oranžova namalované nehty. Po obědě zkusila usnout. "Učím se to. Někdy se mi to podaří, ale nejsem asi ten typ. Je to spíš podřimování, ale odpočíváte," uvedla. 

Musím se v New Yorku naučit hrát
Na US Open přijela po zisku titulu v New Havenu, kde porazila po sobě čtyři hráčky světové dvacítky. "Je mi líp proto, že jsem zápasy otáčela, a to mi přidává na sebedůvěře. Každý turnaj je ale jiný a grandslam je ještě o to těžší. Ale řekla bych, že lepší přípravu jsem před US Open mít nemohla," řekla Kvitová. 

Snaží se vtlouct do hlavy, že by mohla v New Yorku, kde dosud nepřešla osmifinále, také výrazně prorazit. "Pomalu, ale jistě," přitakala a dodala: "Musím se tady prostě naučit hrát. Turnaj se nezmění, tak se musím změnit já. Doufejme." 

Z českých hráček v desítce zvládla první kolo jako jediná. Vypadly šestka Lucie Šafářová i osmička Karolína Plíšková. "Překvapilo to, ale já to taky zažila. Vím, jaké to je. Není nic jednoduchého se s tím vším poprat," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

159
Přidat komentář
FulnekUltras
Nikdo jiný to za něj tak dobře neudělá... ;)
Reagovat
peggy
Jako vzdy si sl.Kvitova mysly,ze je nejlepsi,ona ji to nektera souperka zkazi.
Reagovat
janek_da
Ona Petra pokud bude hrát "normálně" a Anna taky, tak by měla celkem v klidu Annu Kareninu porazit. Jenomže hráčky mají Petru načtenou, ví že musí makat a vracet, co to dá. A hrát nadoraz i za stavu 5:0, 40:0.
Tohle třeba Aga myslím moc nezvládá. Ji se to nějak znechutí, přitom většinou ona ranařkám znechutí tenis. Caro je těžší oříšek, ta nespolehá tak na techniku jako Aga. Technika se pod Petřinými rananami dost bortí. Ale vracet na zadní trochu ostřeji než Aga, je trošku větší problém. Pro mě dost nečekaně 2.set Caro zabalila, resp. byla nucena zabalit pod palbou Petry, pomalu vstupující do zóny.
V NH na tom rychlém povrchu tak jasně vidět ale není, že by měla mít někdy s Caro, Agou problémy. Ukázal je loňský TM. V hale!

Teď, co jsem chtěl hlavně napsat. Už delší dobu mi připadá, možná že to není žádný objev, Petřin tenis podobný tenisu Venus W. Ploché pecky, hra na riziko, sem tam "zbytečné chyby", horší pohyb. Navíc má Venus dobrý bh, takže to supluje Petřin levácký fh.

A loni na FO právě Venus překvapivě prohrála s Annou. Sice to bylo na antuce, ale na celkem rychlé antuce. Pro mě osobně je to výstražné světelko pro Petru. Jasan, Venus je horší než Petra, ale Anna se oproti loňsku hodně zlepšila.
Reagovat
tommr
Petra bude mít ve třetím kole velký potíže at už bude hrát s AKS nebo s Kovinicovou ...
Reagovat
janek_da
Je to možný, ale rád bych viděl tenhle souboj. Hlavně kvůli Anně, kam se posunula.
Reagovat
gigin
Áááále, ty budeš sýčkovat aj kdyby hrála s nějakú tetičkú z Hoštálkovej.
Reagovat
BooOoo
:DDDDDDDDDDD
Reagovat
Jan
Možná aj se strýcem z Ratiboři :)
Reagovat
FulnekUltras
Obě jmenované případné soupeřky jsou teď hodně kvalitní a na vzestupné vlně, jenže víceméně psychologické "prokletí" jakéhosi 3. kola by už dostatečně vyzrálá Lvice měla konečně zlomit a jít si v NY tvrdě za tím, na co skutečně má.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud na zápas s AK dojde, tak Petře věřím, že to dá. Sice ji mají holky načtenou, to ale ona je taky.
Aga si na Petru dlouhodobě moc nevěří a je to na ní dost vidět. Letos je její sezona navíc doposud taková nemastná neslaná, což na sebedůvěře moc nepřidá.
Caro je trochu jiný případ, ta to s Petrou má hodně vyrovnané: možná nás trochu namlsalo, že ji předtím Petra porazila snad třikrát v řadě a všechny ty zápasy vypadaly jako snadná práce, ale je to zkrátka hráčka, která umí Petře zatopit.

Loňský TM byl organizačně dost nezvládnutý. Aby první zápas dne začal v devět večer, protože předtím byla nějaká exhibice, to je zkrátka špatně. Jasně, podmínky byly pro obě hráčky stejné, ale přesto... Navíc tam byl ukrutně pomalý povrch.

Jistě, prohra Venuše s AK na FO je jistým varováním, na druhou stranu bych ho ale ani příliš nepřeceňoval, přeci jenom Venuše je v posledních čtyřech, možná pěti letech na antuce úplně jalová..
Reagovat
janek_da
Netroufl bych si tvrdit, že Petra je na antuce, mimo Madridu, nějak extra lepší. Je teď obecně lepší tenistkou a o tolik má i lepší výsledky na antuce.

Loni byla Vee o rok mladší, tak i Anna. Vee je už letos horší, Anna se naopak posunuje nahoru. Mi připadá ten poměr hráček mezi oběma zápasy Vee:AKS a PK:AKS plus/minus stejný.
Reagovat
smazaný uživatel
No i když Petřiny výsledky na antuce nejsou v posledních letech žádná hitparáda, pořád jsou výrazně lepší než ty Venušiny, která se na ní - na rozdíl od trávy nebo hardu, kde ještě je schopna udělat slušný výsledek - prakticky nechytá.

Takže si myslím, že Petřiny šance proti AKS na hardu jsou přeci jenom větší než ty Venušiny na antuce.
Reagovat
janek_da
Tak jinak. Vezmi si antuku. Na ní je, plácnu číslo, Petra o 40% lepší než Venus. Vezmi si trávu na ní je Petra taky o 40-50% lepší, hard to samé.
Sám říkáš, že Petra na antuce nic moc. A že na hardu, trávě je Vee o dost lepší, ale to i Petra je na těchto površích o dost lepší. U Petry se to už projevuje v titulech na větších turnajích. U Vee v SF.
Jsou to prostě pro mě typově stejné hráčky.

A o co je Petra lepší než Vee, tak o to se zároveň AKS zlepšila za posledních 16 měsíců. Takže ten poměr je +/- stejný.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, možná to počítám blbě, ale vychází mi, že by se AKS musela za ten rok posunout o výrazně více než těch dejme tomu 40 % rozdílu mezi Venuší a Petrou, aby ten poměr byl stejný, protože tam nějak nevidím nikde zohledněný jiný typ povrchu - Petře (a jak jsme se shodli, tak i Venuši) sedí hard daleko víc než antuka.
Reagovat
janek_da
Jenomže není hard jako hard, že?

Zapomínáš na neradstnou bilanci Petry na USO. Ta je horší i než na antuce na FO.
Jestli se povrch zrychlil (nevim, jestli mas odkaz, tak ho dej tu), tak se sance Petry zvysily. Otazka je jestli dostatecne.
Reagovat
FulnekUltras
Podle mě je čistě co do povrchu v poslední době USO zhruba totéž co AO, tedy oba nenápadně trvale zpomalující hardy. Jenže Petra ;) - prostředí, klima, sebedůvěra atd.
Reagovat
lars
A podle ceho jsi poznal , ze Vee nemela "den blbec" pri prohre s AKS ?
Reagovat
janek_da
Najdi si to.
Reagovat
lars
to neni odpoved na otazku
Reagovat
janek_da
na takovou je
Reagovat
lars
neni to odpoved na mou otazku
Reagovat
blixa
A bereš v potas ceník ? Jednoduché otázky 500 Kč, složité otázky 1000 Kč, blbé otázky 5000 Kč !
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
lars
neberu
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletně odehraném prvním kole na USO ...
Všem hráčkám už byly odečteny body za lonské USO ...
Hvězdička znamená, že hráčka postoupila na USO do druhého kola ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou ...

1. Williams, S. 10791 (+5856) *
2. Halep 6070 (+1135) *
3. Sharapova 5795 (+860)
--------------------------------------------
4. Kvitová 4935 *
--------------------------------------------
5. Šafářová 3570 (-1365)
6. Wozniacki 3510 (-1425) *
7. Ivanovic 3440 (-1495)
8. Muguruza 3305 (-1630) *
9. Plíšková, Karolína 3215 (-1720)
10. Kerber 3090 (-1845) *
11. Suarez Navarro 3070 (-1865)
12. Bacsinszky 2836 (-2099)
13. Radwanska, A. 2760 (-2175) *
14. Bencic 2675 (-2260) *
15. Svitolina 2590 (-2345) *
16. Petkovic 2390 (-2545) *
17. Keys 2275 (-2660) *
18. Errani 2250 (-2685) *
19. Makarova 2210 (-2725) *
20. Stosur 2135 (-2800) *
21. Jankovic 1905 (-3030)
...
Reagovat
tommr
Petra Kvitová zatím zůstává na 4.místě v žebříčku ...
K posunu na třetí místo před Sharapovovou by musela dojít aspon do finále ...
Její náskok na páté místo se výrazně zvětšil - přestihnout by jí mohla jen jedna z trojice Wozniacki, Muguruza, Kerber pokud získá na USO titul ...

Lucka Šafářová se i přes nečekané vypadnutí už v prvním kole dočasně posunula na 5.místo před Wozniackou ...
Pravděpodobnost, že si 5.místo udrží i nadále je ale velmi malá, protože Wozniacký stačí dojít do čtvrtýho kola, aby jí zase předstihla. Předstihnout Lucku může i řada dalších hráček z top-20, ale ty by k tomu potřebovaly dojít hodně daleko ...

Karolína Plíšková zatím klesla na 9.místo za Muguruzu ...
Hrozí jí ale vypadnutí z první desítky, protože se před ní může dostat i řada dalších hráček z top-20 pokud dojdou dostatečně daleko (Kerberový k tomu stačí dokonce jen jedna výhra) ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku hlavně opětovné vypadnutí Azarenkový z top-20. S navrátem do dvacítky může mít velký potíže, protože už ve třetím kole jí bude čekat Kerberová ...
Reagovat
COMEON
až príde na duel Vika vs. Kerber myslím, že to Vika zvládne :)
Reagovat
FulnekUltras
duel dvou naprostých kontrastů by byl divácky určitě zajímavý...
Reagovat
aligo
Je někde video ze včerejška? ????
Reagovat
Pani_Kostalova
https://www.youtube.com/watch?v=QZxOWJxt_Bs čekala jsem trochu obsáhlejší highlights :D
Reagovat
FulnekUltras
by teď Petře v NY mohly opravdu vyhovovat. Teplotní maxima odpoledne se totiž tento i příští týden mají pohybovat nad 30°C a vlahé podmínky night session dodají Lvici ve spojení s úpravou denního režimu potřebnou svěžest. Pokud se jí podaří co nejdéle udržet velice pozitivní nasazený trend z New Havenu, jsem střízlivým optimistou... ;)
Reagovat
EllNino
počítám, že další zápas bude hrát v pravý poledne :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Horko je nepříjemný, ale daleko horší je vlhkost..
Reagovat
FulnekUltras
S tím už se dá bojovat jedině soustředěnou přesnou hrou hned od začátku utkání bez zbytečných výpadků, které pak zápas zbytečně prodlužují. Peťa včera dokázala, že k tomu určitě aspoň směřuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, s tím souhlasím.
Reagovat
EllNino
No Petro, ani to nebolelo, super bylo, že jsem mohl jít spát a vstal jsem ráno :) :) ...Nicole Gibbs letos dostala od Káji 2 kanáry (v momentálních rozpoložení by to bylo spíš naopak :D), ale bude určitě chtít nějak znepříjemnit život, to je jas :) ...myslím, že to snad pujde a ve 3. kole pak buď Danka Kovinic, nebo Anna no :)
Reagovat
tommr
škoda, že Petra nebude hrát s Dominguez Lino, která včera v utkání s Gibbsovou vedla ve třetím setu už o dva brejky. Ani s Gibbsovou by ale neměla mít žádný problémy ...
Reagovat
EllNino
takhle je aspoň šance na večerní zápas a nebude takovej hic, s Dominguez by navíc musela hodně běhat :)
Reagovat
tommr
to je taky pravda - s domácí hráčkou je větší šance na nějakej lepší kurt nebo dokonce večerní zápas ... :)
Reagovat
EllNino
Tak po strašným setu nakonec vyhrála 2. set 6:3 a vypadalo to dobře, bohužel třetí set skončil stejně jako první 1:6 ...no nic, proti Flavii uhrát set na US Open, kde se jí tradičně daří, je určitě pozitivní ...ale chtělo by to začít zase vyhrávat, ta serie proher v 1. nebo 2. kole se táhne od toho smolného zápasu v Kuala Lumpur s Dulgheru ... tak snad něco předvede na těch menších turnajích v Asii, aby se udržela ve stovce :)
Reagovat
dadaft
na nejlepší zápasy jsem si musel počkat hluboko do noci:

Nara - Cornet
neuvěřitelná třísetová bitva dotažená až na hranici fyzických možností.
dlouhé, běhavé výměny v extrémních podmínkách, Alize se z kurtu plazila...

Stosur - Babos
Timea nehrála špatně, ale Samantha předvedla hru, vedle které i Serena vypadá jako pinkálistka.
divácky atraktivní tenis
a brutální mač.
Samanthino forhendové kladivo připomnělo to z před čtyř let, které rozbilo na prach cokoliv, co se mu postavilo do cesty.
Reagovat
horska.kraslice
To zní velmi zajímavě. Alizé hraje vždycky velmi úporně na hranici fyzických sil, takže v kombinaci s běhavou a "nezničitelnou" soupeřkou to musela být síla. Co se týká Samanthy, tak její další zápas si tedy nenechám ujít, snad jí tato fazóna vydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry vím, že je to offtopic, ale nedaří se mi najít jaký je anglický výraz pro "obíhaný forehand". Pomůže mi někdo prosím?
Reagovat
vrabejka
na co to chces :D
Reagovat
smazaný uživatel
Domluvit se s Holanďany. :P
Reagovat
vendulkabendulka
Rad by si obehnul forhend a nekomu o tom rekl :)
Reagovat
janek_da
Když slyším inside-out, tak si pod tím představím právě obíhaný forehand.
Pak je ale ještě varianta, když oběhneš, ale dáš to po lajně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Super dík :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když to oběhneš a dáš to po lajně je to inside-in, ne? :)
Reagovat
janek_da
no vidíš :)))

on pravdu má
Reagovat
smazaný uživatel
copak tohle, ale vidět bekhand inside in, to je aspoň rarita. :))
Reagovat
rysan
Náhodou jako return je to skvělej úder.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten jsem viděl snad jen u Gasqueta, který se ve svém jednoručáku vysloveně vyžívá (a má ho rozhodně lepší než forhend).
Reagovat
janek_da
Paire ho dává, ne?
Reagovat
VlS
i když skutečné zkoušky teprve přijdou, ale 1. zápas je vždycky těžký. Jinak na noční hodiny se dá zvyknout a připravit se na ně, prostě stačí nějakou dobu chodit spát až po půlnoci, s vedrem a vlhkem to tak jednoduché není, žehnal bych night session na tvém místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitovci prominou, že nepíšu k tématu, ale preview tady ještě není...

Dneska asi neuvidím nic, protože jedu na Viktorku Žižkov a vrátím se někdy v noci. Takže mi uteče i zápas Kiki proti Bojaně, který mě z toho dnešního programu zajímá pochopitelně nejvíc... Jinak jsem taky přemýšlel, že když už pojedu do Prahy, tak bych se mohl zastavit na Kuchyně Gorenje Prague Open, ale to obsazení mě odradilo a praštěná Patty Schnyder dneska nehraje. :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Musím se tady prostě naučit hrát. Turnaj se nezmění, tak se musím změnit já":-)... Hezká slova. A teď je ještě dát do praxe:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Coz je asi to nejtezsi...ale treba se ji to povede.
V noci to nesehrala vubec spatne;) Ovsem Laura asi nebyl ten pravy prubirsky kamen, jak se ukazalo...zajimava to hracka urcite je. Ale ten cit pro mic ji tam proste chybi...jinak se ty udery jako naucila slusne;)
V druhem by nemelo mit Kvitko asi take nejake vaznejsi problemy. Nevim v kolik se hraje, pokud opet v noci, to by ji mohlo sedet.
Svym zpusobem ma "bozsky" los, a asi hrich by byl... toho nevyuzit;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si všimnul, že když má dobrý los, tak právě často vypadává brzy. Asi cítí tlak, že by měla postoupit a tím pádem zo nedává psychicky... A zase naopak, když má těžký los, jako například ted v NH, tak umí překvapit... Neříkám vždy, ale častokrát jsem si toho všimnul.
Reagovat
smazaný uživatel
I když je fakt, že hlavní důvod proč vyhrála NH je, že to je její turnaj. Cítí se tam skvěle a daří se jí tam.. Být to jinde, tak třeba letí v prvním kole... Skrátka ve většině případu záleží jen na jejím výkonu.
Reagovat
FulnekUltras
Teď zase Petra cítí - pokolikáté už - hlavně tlak dlouho neoblíbeného turnaje, ovšem s již docela hodně vyzrálým přístupem, který je dobře znát z jejích slov, by to právě proto nyní mohlo být to pravé vnitřní ořechové... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak,tak... Zkušenosti rostou a pomalu by se mohla trosku psychicky usadit.. I kdyz zkraty typu- prohry s hrackou 238 wta ranking nevymizí.
Reagovat
bIbec
los nemá úplně špatný. Nicméně favoritky z její čtvrtinky se docela drží. S
Reagovat
bIbec
*Stejnak si myslím, že ji AKS vyklepne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nevyhází, tak AKS nemá čím by ji přehrála.
Reagovat
janek_da
Pokud jí Ana všechno vrátí a nejlépe do rohů, tak se vyhází
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jí všechno vrátí.. Jenže AK není Wozniacká, aby všechno zvládla vracet. Když k tomu vezmu slabou razanci úderů a nijak excelentní servis.. zkrátka pokud Petra nebude mít "den blbec", nemá AK nic, čím by ji přehrála.
Reagovat
janek_da
Umí pěkně rozdělovat míče, pokud je Petra bude dobře dobíhat a razantně vracet zpátky, tak má šanci.

Ana Karenina má perfektní BH a return, podobnost s Garcii, takže levacka zatacka nebude takova super zbraň.

Petra je fav, ale to o tom, že se může porazit leda sama je nesmysl. Ta co dokáže Petru rozběhat, má vyhráno. Že to není jednoduché je jasné.

Plus samozřejmě budou na straně Anny rozhodčí. Hlavně v klíčových momentech.
Reagovat
blixa
A samozřejmě i podavači míčků. Budou se na Petru ošklivě ksichtit ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chybí jí razance, má slabej servis. Pořádně nestíhala ani proti Jeleně teď v Cinci a to Jelena nedává takové pumelice jako Petra a je tam navíc pomalejší povrch než tady. A perfektní return nemá ani náhodou.

Hele, já neříkám, že AK nemůže vyhrát. Může. Ale děláte ji daleko lepší než ve skutečnosti je.
Reagovat
gigin
V Cinci je pomalejší povrch, než na USO?
Reagovat
smazaný uživatel
Zcela jednoznačně. Cinci je hodně pomalej povrch.
Reagovat
janek_da
Vedle jak ta jedle. Povrch je na obou turnajích stejný.

Jako jestli máš takovéto informace, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, a proto se většina lidí shoduje, že je letos na US Open poměrně rychlý povrch, zvlášť oproti letům minulým, zatímco Cinci nikdo nikdy za rychlej povrch nepovažoval.. Ne, nejsou oba povrchy stejné.
Reagovat
gigin
Cincy, Dubaj a Shanghai jsou považovány za jedny z nejrychlejších hardů. Ono taky záleží na úhlu kamer, míčcích a tak víš? Nebo už se někteři hráči k povrchu vyjádřili, že je letos extrémně ryhlý, nebo teda rychlejší jak v minulosti?
Reagovat
bIbec
prej Rožérek říkal, že je to letos dost rychlé. Myslím, že to přirovnával právě k tomu Shanghai. Někde sem to čet.
Reagovat
lars
Oni nedelaji mereni rychlosti kurtu pred nebo v prubehu USO ??
Reagovat
bIbec
už sem to našel. Někdo rozjel diskuzi na tennisforu.. mimochodem, z toho co tam čtu, tak je to jeden z nejrozumějších lidí, často chodí do hloubky, není to povrchní fanda (prostě něco jak vlk nebo janekda .-)))

Federer says it's faster than Shanghai. Kyrgios "likes" the court speed. They both played on Ashe.
Looks quick. Last year was also quicker than the year before.

no ale odezvu to moc nemělo, nikoho zřejmě ty rychlosti moc nezajímají :-))
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Chceš mi říct, že v Cinci je rychlejší povrch než třeba v NH nebo Wuhanu? To nemůžeš myslet vážně :-))
Reagovat
bIbec
o Cinci se všeobecně říká, že je to tam fest rychlé. Federer to tam dost často potvrzuje.
Reagovat
smazaný uživatel
To teda ani náhodou neříká.
Reagovat
bIbec
říká.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná říká, ale nejrychlejší povrch na okruhu to teda ani náhodou není.
Reagovat
EllNino
no jeden z nejrychlejší ale určitě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak budiž :-)
Reagovat
blixa
Pánové, nehádejte se ! Vy nevíte , že :

1) IQ tykve má vždycky pravdu
2) v případě, že pravdu náhodou nemá, platí bod č.1

;-)
Reagovat
bIbec
však to netvrdím. Nevím, jaký je nejrychlejší. Cinci je jeden z nejrychlejších, to je celé..
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/en/news/roger-federer-aggressive-return-game-2015

Cincinnati?s fast hard courts were ideally suited to the Swiss taking the ball as early as possible off the return.
Reagovat
gigin
Já se bavím o rozdílu mezi USO a Cincy. Nevím, co do toho taháš jakési srandovní turnaje. Já nevím, jaké jsou tam povrchy, zeptej se Kvítové třeba no.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ty tvrdíš, že Cinci, Dubaj a Šanghaj jsou nejryhlejší povrch na okruhu, což je přinejmenším dost sporné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, Cinci je extrémně pomalé, proto tam každý rok vyhrávají pinkálisti...
Reagovat
janek_da
A proto v Cincy vyhrává obranářský buldok Federer a naopak nemá titul plnokrevný útočník Djokovič. Další dobrý server-volej hráč Nadal se většinou dostal jenom do QF a vyhrál jej jenom jednou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, že zrovna u těchto dvou pánů má smysl řešit, kdo je obranář a kdo útočník. Oba dokázali vyhrát na rychlejších, ale i na pomalejších površích než je tady.
Reagovat
janek_da
Cinci Djoker NEVYHRÁL. Jediné Masters.
Cinci Federer vyhrál ... no mrak titulů. Zdaleka nejoblíbenější turnaj. No možná ještě Basilej.
Reagovat
smazaný uživatel
To dokazuje, že to tam má RF rád, víc nic.
Reagovat
janek_da
Díváš se na to optikou Petry. Tohle platí u Petry :D
A v podstatě ano, RF to tam má rád, protože je to rychlý povrch.

Odkaz už nemám, viděl jsem posouzení rychlosti povrchu podle počtu es a procenta vyhraného 1. podání. Podle toho Cinci bylo daleko rychlejší než USO.
Pravda byli to starší stats, a třeba i míče, nový nátěr, může změnit rychlost.

ALe neznamenal jsem nějaké nářky na zpomalování Cinci.
Reagovat
smazaný uživatel
To platí u všech. Možná ne tak extrémně jako u Petry, ale platí.
Reagovat
janek_da
OK, já tě při tom nechám. Někdy v minulosti sis řekl, že je Cincy pomalé. Tak teď jsou pro tebe všichni truhlíci, když si myslí opak.

Opět jsi nám nastavil zrcadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si sám od sebe nic neřekl, já vycházím z toho, co jsem si o tom načetl mimo jiné třeba i tady na TP..
Reagovat
janek_da
Mohl bys dát odkaz? Fakt bych si, bez ironie, o tom něco pročetl.

Pro mě je argumentem 9(?) titulů RF a naopak Novak bez něj. Plus gigin tady dával taky odkaz.
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych, ale takové věci si neschraňuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych, ale takové věci si neschraňuju.
Reagovat
VlS
Baví tě, dělat ze sebe trdlo? Proč to děláš?
Reagovat
VlS
To je na Iqe
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč bych měl být trdlo jenom proto, že mám na něco odlišný názor.
Reagovat
VlS
Že máš jinej názor bylo jasný po prvním příspěvku. Na protiargumenty jsi nic novýho nepřidal a diskuse je proto jen směšnější a směšnější, přitom relevantní argumenty existují, ale ty je nepoužíváš. například to, že rychlost povrchu není daná jen použitým materiálem ( je to flexi cussion?), ale tím, kolik písku se přidá do horní vrstvy nátěru a td.
Jestli Roger řekl, že je to letos rychlý ( na USO), tak to asi rychlý je a je úplně fuk, jak rychlý nebo pomalý je Cinci.
Reagovat
smazaný uživatel
No já když mluvím o povrchu, myslím celý povrch, tj. včetně nátěru. Ale o.k., příště to upřesním.
Reagovat
janek_da
Tak teď opět nerozumím tvojí logice

iqe: Cinci je hodně pomalej povrch.

janekda: Povrch je na obou turnajích stejný.

iqe: Jasně, a proto se většina lidí shoduje, že je letos na US Open poměrně rychlý povrch, zvlášť oproti letům minulým, zatímco Cinci nikdo nikdy za rychlej povrch nepovažoval

Závěr:
Tak Cincy je podle tebe pomalej, USO rychlejší než bývalo, Cincy nikdo za rychlý povrch nepovažuje, a přitom souhlasíš se stejným povrchem na obou turnajích
Reagovat
smazaný uživatel
Z tohohle dialogu ovšem žádný můj souhlas s tím, že jsou oba povrchy stejně rychlé, nevyplývá.
Reagovat
janek_da
j: povrch je stejný
i: jasně, a proto se většina lidí shoduje, že je letos na US Open poměrně rychlý povrch

To u tebe znamená nesouhlas s mojím tvrzením?
Reagovat
janek_da
Samozřejmě, že nadsazuju a to hodně. Ale řeči typu "záleží jenom na Petře" absolutně neberu. Říkám v podstatě to co ty, ale z druhé strany. A hele, hned se ti to nelíbí.

Petra si v zápase neřekne, že bude trefovat boční lajny, ale když ji soupeřka vyběhá míče na zadní lajnu a dokáže je nenahrát, tak Petra ví, že musí víc riskovat. A tedy i víc kazit. Takže riskuje, ale to kvůli dobré soupeřce a dává lajny. Nebo taky auty. Některé zápasy tak vyhraje, některé ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, já taky trochu nadsadil, to nepopírám, ale myslím, že oba dobře víme, že když je "v zóně", má trable i Serena. A naopak, když hraje vyhazovanou, porazí ji kdokoliv, kdo udrží raketu.

Samozřejmě, že to bude těžké, pokud na to dojde, ale pokud nebude bláznit a bude hrát svoji hru, vyhrát by měla.
Reagovat
janek_da
Jenomže ona je opravdu v zóně 3x-4x za sezonu, zbytek uhrává "normálním" tenisem. I ten její "normální" tenis stačí na většinu hráček, ale určitě víš jaký typ hráček Petře, pro ten její normální tenis, nevoní. A do toho typu patří právě i AnnaKarenina. Nebo bych jí to přál, ne kvůli souboji s Petrou, ale pro její karieru.
Reagovat
smazaný uživatel
"Normálním" tenisem vyhrála teď v NH, kde porazila hned dvě obranářky - Agu a Caro. A obě jsou - při vší úctě k AK - pořád trochu jiný výkonnostní level.
Reagovat
janek_da
Při vší úctě v NH je rychlejší povrch, Petře turnaj sedí sám o sobě. To jsou body navíc. Tys zapomněl jak se Petra nadřela na jaždý winner s Krunič?
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomněl. Ale oproti loňsku je tady o něco rychlejší povrch, navíc Krunič už je venku. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Nejdřív ale Gibbs...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano.
Reagovat
lars
kdyz ji rozbeha tak max. 1x v game, tezko bude mit vyhrano :))
Reagovat
janek_da
to souhlas
Reagovat
VlS
No, ona Anna Karenina se umí vyházet stejně jako Petra, taky není zrovna vzor stability a nevím, jak jí budou chutnat Petřiny pecky ( pokud bude trefovat kurt) .
Reagovat
EllNino
Hlavně Anna ani Petra ještě ve 3. kole nejsou, tak nechápu, k čemu tahle debata, postoupit muže klidně Danka Kovinic, ta teď hraje taky slušně :)
Reagovat
janek_da
Mi šlo o větičku "AKS nemá čím by ji přehrála". Podle mě má. Na každého něco platí.
Reagovat
EllNino
AKS jí rozhodně má čím přehrát, minimálně skvělým bekhendem :)) a navíc by to byl zápas ve fázi kritické, tedy 3. kolo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Má, pokud jí to Petra dovolí.
Reagovat
janek_da
A prosím proč jí to má vůbec dovolit? To bych chtěl být trenerem Petry. Bych řekl "ne ať necháš vyhrát Annu, jinak dostaneš na zadek".
A je to.
Reagovat
blixa
A doufal bys, že Anička vyhraje, viď ? :D :D
Reagovat
VlS
A Petra mu řekne ( potutelně) Ty zas jen slibuješ :-)
Reagovat
janek_da
Vlk taky sliboval.
Reagovat
VlS
A co když to Petře nedovolí v druhém kole Gibs? Nechej toho honění Petřinýho trika, zase to ženeš nesmyslně do situace, kdy spousta lidí, kteří Petře normálně fandí, budou kvůli tvejm kecům škodolibě čekat na nějaký škobrrnutí. 3. zápas má smysl řešit po úspěšným 2., takže si dej studenou sprchu a počkej na čtvrtek.
Reagovat
janek_da
Já osobně samozřejmě Petře přeju, ale k soupeřům přistupuji s jakýmsi respektem.

K tomu horšímu podle mě právě patří to zlehčování kvalit soupeřky a po prohraném zápase gretulace rozhodčím, že ovlivnili zápas.
Jednou se to stane, jasan, může. Podruhé WTF. Potřetí už mám z toho legraci.
Reagovat
VlS
Ale to máme asi stejně, Iqe na ironii nereaguje, tak se to snažím napsat po lopatě, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, co je k smíchu? Že tady celej TP na jednu stranu tvrdí, že Petra je něco jako Serena, že většina zápasů je především o tom, co předvede ona, ale když to tady použiju já, je hned oheň na střeše.

A to, že pokud někdo začne fandit proti Petře jenom proto, že mám na něco odlišný názor, tak je to *diot, jsem tu už konstatoval několikrát a nehodlám na tom nic měnit.
Reagovat
FulnekUltras
selektivní demagogy nepředěláš... ;)
Reagovat
janek_da
Srovnej si kolik a jaké turnaje vyhrála Serena a co Petra za posledních pár let.
V tom je ten rozdíl. Petře se povede hrát v zóně 4x za rok. Serena tak hraje téměř pokaždé. A když nehraje a soupeřka hraje výborně, tak tak začne hrát a nakonec vyhraje.

Právě tím, že tu je Serena, vidíme, co to znamená "nemá zbraně".
Reagovat
smazaný uživatel
Je zcela irelevantní, kolik toho Serena oproti Petře vyhrála. Jde o to, že když celý TP tvrdí, že Petřiny zápasy jsou hlavně o Petře, je to v pořádku, když to tvrdím já, je to "honění trika" a podobný krávoviny.
Reagovat
janek_da
Tak to pozor. Takový názor se mi nelíbí u nikoho. Že jsem teď takhle zareagoval, no zrovna jsem u kompu.
Nevím, proč bych to neměl rozebrat s kýmkoliv.

Jako kdybys napsal, "když je Petra v zóně, žádná nemá zbraně". Tak s tím bych neměl problém souhlasit. Jenomže ta zóna je tak málo často, na specialně vybraných turnajích.
A zrovna USO, i přes opatrné hlasy o zrychlení povrchu, je její jasně nejhorší Major.
Reagovat
smazaný uživatel
To beru.
Reagovat
janek_da
fajn :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ide to interpretovat aj naopak..

Pokial ju AKS rozbehá, tak Petra ju nemá čím porazit...

Samozrejme Kvitova by bola velkou favoritkou, uz len skrz skusenosti a slabsí servis AKS..
Reagovat
lars
eso se rozbehat neda :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá. I rozběhaná Petra dokáže dávat dobře umístěné pumelice, když chce..
Reagovat
smazaný uživatel
Když chce..

Ešte že je Petra nad vecou sama rozhoduje o turnajoch, ktoré chce a nechce vyhrat..
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopils. No co se dá dělat.
Reagovat
janek_da
Koukám, že máme stejnou myšlenku :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Docela drží? :D Ve čtvrtině Petry neprohrála ani jedna nasazená hráčka :D :D To je hrůza. Všude vypadávají jako švestky, ale u Petry zůstávají všechny :D Ne, že by na tom záleželo, Petra hraje proti velkým jménům mnohem lepší tenis, než proti neznámým :D
Reagovat
lars
tak je jenom po 1.kole. vypadnuti muze myt v nasled. kolech
Reagovat
lars
* byt
Reagovat
smazaný uživatel
No právě :D Po prvním kole moc nasazených nezbylo :D Ale všechny u Petry zůstaly :D Kdyby vypadla aspoň jedna ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Musím se tady prostě naučit hrát. Turnaj se nezmění, tak se musím změnit já":-)... Hezká slova. A teď je ještě dát do praxe:-)
Reagovat
FulnekUltras
Zraje nám Petra jako nejlepší víno... ;)
Reagovat
kada.tom
Paráda, jsem rád, že tím, že jsem šel spát, tak že jsem nepřišel o nějakou intergalaktickou podívanou - Petra dominovala, což je jenom dobře, každý vyhraný zápas na US Open je pro ní plus :-)

Gibbs je sice domácí hráčka, ale myslím, že by jí Petra mohla zvládnout taky bez nějakých extrémních potíží. Snad. Ale teď už to asi nebude AAS a Night session už vůbec ne, to zase dostane prostor někdo jiný. Přál bych Petře LAS nebo Grand a nejlépe třetí nebo čtvrtý zápas dne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gibbs ještě dá, konečnou by měla být dle "Petřina schématu" AKS :)
Reagovat
FulnekUltras
Schémata jsou od toho, aby se rozbíjela... ;)
Reagovat
Lunej..
gratuluju, tady píšou, že jsi soupeřku deklasovala, bohužel jsem to neviděla, tak doufám, že budeš deklasovat dál :)
Reagovat
Jan
Klasa může jenom deklasovat :)
Reagovat
pepin
Nesmíš chodit spát se slepičkami, jinak jsi o nic nepřišla, soupeřka k ničemu, zahrála 3 dobrý krartasy, tot vše a Petře nešel servis, tot také vše.
Reagovat
Lunej..
Kdybych nemusela ráno vstávat, tak možná i vydržím. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist