Kvitová porazila Šafářovou a vyhrála US Open Series!

24. 8. 2012, 07:05
Aktuality 175
WTA NEW HAVEN - Petra Kvitová v New Havenu porazila v premiérovém souboji na okruhu WTA Lucii Šafářovou a potřetí během tří týdnů postoupila do semifinále. Díky stabilním výkonům v přípravě na poslední grandslam sezony si už zajistila prvenství v soutěži US Open Series. O finále si česká jednička zahraje s Italkou Erraniovou.
Petra Kvitová

I když se na turnajích WTA potkávají již několik sezon, vzájemného zápasu se dočkaly až včera v New Havenu. Z vítězství se radovala česká jednička Petra Kvitová, jež krajanku Lucii Šafářovou porazila 6-3 6-3.

Světová pětka Kvitová zdolala osmou nasazenou Šafářovou za 67 minut a k vítězství si pomohla deseti esy. "Znám Lucku asi pět let a bylo zvláštní hrát proti ní," řekla turnajová dvojka. "Při zápase na kamarádství ale nemyslíte, chcete jenom podat nejlepší výkon. A myslím, že dneska jsme obě hrály dobře," přidala.

Dvaadvacetiletá Kvitová tak po triumfu v Montrealu a semifinále v Cincinnati postoupila potřetí během tří týdnů minimálně mezi kvarteto nejlepších, čímž si zajistila prvenství v soutěži US Open Series. Na první místo se dostala před Číňanku Na Li.

US Open Series, kterou letos poprvé sponzoruje společnost Emirates Airlines, je organizována od roku 2004 za účelem zatraktivnit turnaje v Severní Americe. Tenisté a tenistky sbírají body za výsledky na šesti vybraných přípravných turnajích na US Open a nejlepší tři hráči v každé kategorii pak na newyorském grandslamu hrají kromě prize money také o finanční bonusy. 

Například za titul z US Open je letos prémie 1,9 milionu dolarů, ke které by si Kvitová jako vítězka US Open připsala další milion. Pokud by to dokázala, získala by největší odměnu za jedinou soutěž v historii ženského sportu. Vyhrát US Open Series i grandslamový turnaj však za uplynulých 8 let dokázala jen Kim Clijstersová (v roce 2005 získala 2,2 mil. dolarů) a Roger Federer (v roce 2007 vyinkasoval 2,4 mil. dolarů).

"Mám z toho velkou radost, ale peníze mě nezajímají. Nejsou nejdůležitější věc v životě," řekla česká tenistka. "Jsem ráda, že jsem odehrála hodně dobrých zápasů a mám i výsledky. Před US Open je důležité nabrat sebevědomí," dodala.

Turnaj v New Havenu však pro Kvitovou ještě neskončil a stále může své nabyté sebevědomí podpořit ještě lepším výsledkem. O finále si zahraje se světovou desítkou Sarou Erraniovou, se kterou vyhrála 2-0 na sety na letošním Australian Open i ve Fed Cupu.

Italská vítězka čtyř letošních turnajů na antuce a finalistka French Open si ve čtvrtfinále poradila hladce 6-4 6-2 s Francouzkou Marion Bartoliovou a do semifinále postoupila bez ztráty setu.

Už na 20 zápasů protáhla svou neporazitelnost v New Havenu Caroline Wozniacká. Dánka ve čtvrtfinále smetla Slovenku Dominiku Cibulkovou a s Ruskou Marií Kirilenkovo si zahraje o finále.

- WTA INTERNATIONAL NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 637.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (23. 08. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (2-ČR) - Šafářová (8-ČR) 6-3 6-3
Erraniová (4-It.) - Bartoliová (5-Fr.) 6-4 6-2 
Wozniacká (3-Dán.) - Cibulková (6-SR) 6-2 6-1
Kirilenková (7-Rus.) - Govorcovová (Běl.) 6-1 6-2

Semifinálové dvojice: Kvitová - Erraniová, Wozniacká - Kirilenková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

175
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
pepin
Dobrý ráno, pro Tebe asi hodně dobrý, když se Ti vyplnilo přání z noci a Petula vyhrála a Ty jsi si nabagroval co?
Reagovat
Bob
Dobré ráno, tak jistě, to vždycky potěší :) ale více potěší to samotné vítěztví :) Tak snad mi to vyjde i pro příště :)
Reagovat
tommr
Petra a Tomáš dneska hráli a skončili téměř současně, nebezpečný soupeře po pěkným výkonu přehráli jasně ve dvou setech a oba si zítra po zásluze zahrají finále kde nejsou bez šancí na titul. Co víc si může náš tenisovej fanoušek přát? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Izzyyy :)))) Ten poslední rok a půl je tak krásný zadostiučinění za ty roky kritiky, nedůvěry a posměchu. Škoda, že jsem neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně zbytecně neprobdená noc. Tom hrál už s jistotou , úžasné returny. Sice v prvním setu dosti frustrace z neproměnovaných breakballu, ale dobrá vec se podařila.Sice kiksy byly, prohraný první servis v prvním setu a pak ty dva v druhém, na ty taky rychle zapomenout Zajimavé pri podaní Sama vždy shoda a jen 1x nečelil breakbalu Toma. Finále bude asi v podobném duchu. Musí se dostávat do výměn a pak bude mít šanci. Ten stejný konec obou utkání našich tenistů je opravdu kuriozní. Oslava českého tenisu. 3 česká finále v jeden den:-)
Reagovat
tommr
jj tři finále v jeden den to tu už dlouho nebylo - snad z toho naši zítra vytěží aspon jeden titul ... :)
Reagovat
J.M.
Tomáš zahrál opravdu výborně, už ani nepamatuju, kdy naposledy jsem ho viděl tak skvěle běhat a tolik se opírat do toho forhendu. Zdá se, že forma konečně přišla, teď jenom aby na US Open nepřijel vyčerpaný nebo zraněný.
Reagovat
freeteepek
8 es
32 vítězných míčů
13 UE
0 dvojchyb
a to všechno za hodinu. slušný:-)
Reagovat
pepin
Také se připojuji a velká gratulace Petře a Tomovi. A ted hupky do pelíšku. Všem dobrou.
Reagovat
VlS
Tom i Petra proměnili MB v rozsahu několika vteřin a jdou do finále. Gratulace oběma.
Reagovat
Nancy_z
Dneska se vyplatilo zůstat vzhůru ;-)
Reagovat
Fandina
k postupu do finále ... gratulace veliká

super super super mečboly byly ve stejném okamžiku
Reagovat
Sonja
Gratulace!:-D
Reagovat
Sonja
Jinak musím pochválit Berdycha za moc pěknej výkon...budu držet palce ve finále:-)
Reagovat
dadaft
je mi jí teď trošku líto. na betonu proti Petře nemá šanci. je maličká. její podání je pomalé. je to drť...
*
Tomáš dobře. ))
Reagovat
EllNino
Plíšková hraje s Julií Goerges ..a Bára s Flipkens :D
Reagovat
dadaft
ve Winston-Salemu hrajou o přestávce Nenu. )?)
Reagovat
Fandina
také jsem si všimla ... o každé přestávce něco a hodně hlasitě ... úsměv
Reagovat
Sonja
Krásné výměny:-)
...škoda jen, že Querrey tak výborně servíruje proti bb:-/
Reagovat
Fandina
krásné výměny ano, ale potřebujeme aby Tom vzal Samovi podání ... tak ještě není nic ztraceno v prvním setu ... Tome pojď
Reagovat
Fandina
tak teď jo ... 4:4 ... Tome pojď pojď pojď
Reagovat
Sonja
A má 1.set!!:-)))
Reagovat
tommr
a jsou zase ve finále! Dneska sice měly s nenasazenejma Američankama překvapivě hodně práce, ale nakonec je přece jen udolaly v STB ... :)
Ve finále je budou čekat další Američanky - nasazený jedničky a oficiální světovej pár číslo jedna Huberová+Raymondová. Doufám, že proti nim zopakujou podobnej výkon jako na OH a získají další titul, kterej by jim už téměř určitě zajistil účast na letošním TM deblistek ... :)
Reagovat
freeteepek
Turnaj Mistryň je ještě daleko, ale našlápnuto mají dobře. Kolik se ho účastní párů? Vloni jich nebylo moc:-(
Hlaváčková s Hradeckou se opět na vítězství s nenasazenými soupeřkami nadřely, ale důležité je, že jim ty supertiebreaky vychází. Numusí vyhrávat hladce, stačí když vyhrávají důležité body:-)
Reagovat
Fandina
Tak ona je otázka jestli se nadřely. Pokud vím, tak na streamu to nebylo a livescore k hodnocení nestačí. Takže gratulace holkám a jen tak dál.
Reagovat
freeteepek
Tak odpočívaly a zabraly až na konci:-) Když jim to tak vychází, netřeba měnit taktiku!
Reagovat
tommr
TM deblistek hrajou jen 4 páry. H+H jsou zatím třetí a pokud získají v NH titul tak budou mít na první nepostupovej pár už skoro třítisícovej náskok ...
Reagovat
Fandina
H+H počtvrté v řadě do finále!
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká postoupily na čtvrtém turnaji v řadě do finále. Týden po triumfu v Cincinnati si o titul zahrají i v generálce na US Open v New Havenu, kde dnes zdolaly 6-4 4-6 10-7 domácí duo Leeová-Watersová/Moultonová/Levyová.

Těžko k tomu přidávat cokoli, když nebyl stream.
Reagovat
smazaný uživatel
nam asi totalne zlikviduji.... uz zbejva jen odebrat tech 17 toho svycara....spekuluje se - ze ma dva pyje ( a to myslim je nefér
Reagovat
Heather_Fedex
fetujes?
Reagovat
Bob
penízky se sypou, ještě aby vyhrála ta naše Peťula a bude mít spokojenej den :)
Reagovat
Sonja
Tak Isner přes Tsongu do finále:-)...to bude mít Tom hodně těžký, jestli se do něj dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Izzyyyyyy! To je bůh prostě :-)
Reagovat
tommr
před pár dny jsme se tu s vlkem přeli ohledně kontroverzního zranění Agy a už je tu další taktický odstoupení. Před USO se zkrátka nikomu nechce riskovat ... :)
Jinak dnešní odstoupení bude mít pro Caro dopad i v žebříčku. Příjde o 270 bodů, klesne na 9. místo a dostane se tak po několika létech poprvé mimo elitní osmičku ve který jí nahradí Li Na. Kirilenková si naopak polepší už na 12. místo ...
Reagovat
Bob
tak Cary obhajování bodů teprve začíná, do konce roku toho bude mít ještě hodně. Podle mě půjde ještě dolů..
Reagovat
tommr
na USO bude Caro obhajovat semifinále tj. 900 bodů a skoro bych se vsadil, že to nezvládne. Její jediná naděje na udržení aspon současný pozice je v tom, že ještě víc bodů bude muset obhajovat Stosurová ...
Reagovat
smazaný uživatel
Po několika letech? Já myslím, že před letošním RG byla taky chvilku devátá... Nevím, jestli "taktické odstoupení" je zrovna ten správný výraz. Caro s tím kolenem prostě něco má. Kdyby tomu tak nebylo, určitě by ten zápas dneska dohrála. Je ale jasné a pochopitelné, že US Open je pro každou hráčku větší priorita než New Haven... A jak už jsem psal včera: Zdraví je důležitější než body.
Reagovat
Bob
Aga, Peta, Caro, Sam.. ty toho mají hodně. Taky Vika, Kerber, Serena. Za to Eranni obhajuje snad jenom 10 bodů. Jinak Sam má kromě USO taky celkem o program postaráno, takže jsem na ní zvědavý. A abych nezapomněl na Věrku. Ta taky obhajuje celkem dost bodů. Té je mi asi nejvíc líto, tu mám rád.
Reagovat
smazaný uživatel
No ona mela problemy uz vcera, jestli to teda neni velka heeerecka tak bych ji takle neodsuzoval. Ale je jasny ze neriskovala ze se zraneni zhorsi.
Reagovat
tommr
máš pravdu - v 21. a 22. týdnu už byla Caro taky devátá - i když jen přechodně. Je vidět, že se o Caro staráš a máš o ní větší přehled než já ... :)
Ted se mi ale její pozice zdá o něco horší než předtím - moc turnajů na kterejch by si mohla nahrát chybějící body už do konce roku nezbývá. A hrozí jí i další hráčky, který jsou v žebříčku zatím ještě za ní - zejména Erraniová. Jak už tady zmínil Bob Erraniová neobhajuje do konce roku skoro nic a pomalu ale jistě sbírá body a stahuje náskok, kterej na ní Caro zatím ještě má. Předpokládám, že dneska budeš tudíž fandit Petře, aby Erraniovou trochu přibrzdila? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tě zklamu, ale zápas mezi Petrou a Sarou mě zajímat nebude a je mi jedno, kdo v něm vyhraje. Titul v New Havenu bych momentálně přál Makiri... Jinak já body nepočítám a je mi to víceméně jedno. Caro v New Havenu zase ukázala, že hraje dobře, ale některé holky jsou teď prostě lepší. Pro mě je důležité, aby Caro byla zdravá a dál se uvidí. Podle její zprávy na twitteru by to snad mělo být v pohodě...

"Some treatment and ice and I should be all good for the open next week!"
Reagovat
freeteepek
Bohužel je ve hře Serena, což loni nebyla. Holky se s tím musejí nějak vyrovnat. Ten kdo obhajuje se s tím bude vyrovnávat hůř než ten, který nic obhahovat nemusí:-)
Reagovat
VlS
Serena loni na podzim ve hře byla - hrála finále USO se Sam. Celkem nic moc neobhajuje až do konce roku Marie, loni na USO skončila ve třetím kole a pak po smolném Tokyu už nehrála až do turnaje mistryň, ze kterého rychle odstoupila.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to krásné, je to skvělé
Prokletí je prolomené
V Americe už se daří
Letos Petra zkrátka září
Už je zase ve formě
To mě těší ohromně
Reagovat
Jan
Taky jsem rád, že se Petra zvedla.
Reagovat
dadaft
začátek naznačil, že by obě hráčky nemusely hrát úplně marně a že by to mohl být vyrovnaný mačík...
tak pojď Caro, přál jsem si jedno finálíčko s Petrou, takže kdy jindy, když né teď, v New Havenu?
:-))
Reagovat
freeteepek
Tak Caro prohrála první set a vzdala kvůli kolenu. Do té doby ovšem běhala jako srnka. Je zřejmé, že se chce šetřit na US Open. Jinak to byl výborný zápas. Naprosto vyrovnaný. Pohledné výměny. Hrálo se tvrdě a kupodivu i přesně. Až do toho breaku měly obě vyhráno stejně bodů z toho po prvním podání 81%!
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol :DDDD
Reagovat
Bob
koukal jsem no, 2x 6:3. co na to říct, tohle měl vyhrát..
Reagovat
smazaný uživatel
Kristýna Plíšková přávě ted živě..

http://www.usopen.org/en_US/interactive/video/live.html?promo=mwrelated
Reagovat
smazaný uživatel
tak kdyby se po kurtu "plouzila" vzdycky takhle a take tak podavala... :-)) Prechody na sit naivni, nepripraveny, ale hrala slusne, ne? A dik za echo.
Reagovat
Heather_Fedex
co bude mit petra na us open:
http://tennis-buzz.com/2012-us-open-petra-kvitova-nike-outfit/
me se to libi, co rikate vy?
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se tato kolekce moc líbí, musím pochválit i nýnější oblečení, především tu černou, ta Petře opravdu moc sluší. Dost povedený.
Reagovat
gedzitka
Moc pěkné, sluší jí to :-)
Reagovat
rib
parádní, i to co nosí teď - temná modrá aneb obsidian blue se Nike opravdu povedla. Vůbec se mi líbí modely od Nike...
Reagovat
dadaft
souhlas, nádhera. ))
a podotýkám, že se mi hodně líbí i ta opačná barevná kombinace, tmavý vršek s neonově žlutými ramínky, dvojbarevný pásek + bílá sukně.
Reagovat
smazaný uživatel
moc hezky, sirsi raminka perfektni, nemuzu ale u Petry najit tmavsi night verzi, prave ty barvy opacne ji lichoti. Jinak Serena jako vzdycky obe verze krasa! :-)
Reagovat
J.M.
Je to velice pěkné. Jenom si nemůžu pomoct, ale ta pasáž od hlavy dolů musí být buď vyretušovaná, nebo přilepená od jiné hráčky. :-) (To nechci být nějak bulvární, ale myslím, že tohle nemá Nike ani Petra zapotřebí, to každého praští do očí.)
Reagovat
Sonja
Jediná část, která se mi nelíbí, je ta pod prsama. Jinak moc pěkné;-)
Reagovat
vendulkabendulka
Shopped, takhle male spicky uz Petra davno nemela. Ale slusi ji to, o tom zadna.
Reagovat
Nancy_z
Díky za módní okénko :-) Vypadá to dobře, taky se mi líbí i nynější Petřino oblečení, konečně jí neleze břicho ven a moc jí to sluší. A navíc v tom i skvěle hraje, tak snad jí to vydrží i na US Open ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bob
http://www.youtube.com/watch?v=dJk-vp4cxoo

asi to trénovali nebo co, ale už mi to nepřijde tak vtipné..
Reagovat
smazaný uživatel
Pro zpestření asi všech populárních sportů existuje hra, která někdy v 70. letech vznikla k mýmu milovanýmu baseballu. Tzv. Fantasy. A dá se už hrát i u tenisu. Pokud si chcete trochu poměřit svoje prognostický schopnosti s ostatníma hráčema, tak bych doporučil zkusit. Je to legrace, nutí vás to sledovat výsledky zápasů, který by vám byly jinak třeba ukradený a motivuje to sledovat víc hráčů.

Hra spočívá v tom, že si člověk poskládá tým 16 hráčů (8 hráčů z ATP a 8 z WTA). Je to jedinej čas, kterej tý hře obětuje, tzn. maximálně hodinka, když se člověk hodně snaží. O zbytek se už postarají samotní hráči. Podle toho, jaký výkony podávají během turnaje, tak vy získáváte body. Jak jsou přesně body, to už nevím, ale získávaj se za tyto úspěchy:

Player on participant's team winning a match - 10 Points
Straight Sets win bonus (player on participant's team wins in straightsets) - 2 Points
Player on participant's team beating a higher-ranked player - 2 Points
Non-seeded player on participant's team beating seeded player - 2 Points
Losing player on participant's team winning at least 1 set - 1 Point
Team Captain - Will score double their points for their team.

Do týmu si musíte vybrat (jak v ATP, tak ve WTA) 3 hráče z top 25 a 5 hráčů mimo top 25. Občas maj v žebříčcích nějakou kravinu, ale max 1 během turnaje. Jako minule, když 22. Granollers šel vzít do toho top +25 týmu. Nicméně je potřeba teda zohlednit žebříček, koho hráči můžou potkat atd, nebo to tam taky můžete nasázet podle sympatií :))) Když vám hráč vypadne, nahradit ho nemůžete, jen si zvolíte 16 hráčů, kapitána a necháte to na nich.

Registrace je tu: http://tennisdream team.sportal.com.au/register (v odkazu je mezera, protože zdejší stupidní systém to považuje za zakázané)

V kroku 3 zvolíte možnost "I was INVITED by someone to ENTER his or her Private League" a dáte tam kód "736403" ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně shrnuto (+1). Určitě to stojí za vyzkoušení, opravdu si rozšíříte i obzory, třeba jako já, který jsem před RG ani neznal Goffina a i díky téhle hře jsem ho začal pozorněji sledovat. Mohu jen doporučit, je to zábava a ponaučení v jednom, hlavně třeba vybírat podle losu ženy od 25. místa výš je fakt kumšt. Zatím jsme v lize dva, Chazy a já, takež neváhejte a šup tam taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, jenom je fascinující, že napíšu, že nevím, jak se rozdělujou body a pak to tam mám i s bodama :-D... jsem si dal práci, našel to a zapomněl opravit.
Reagovat
Elrondin
a dá se team obměňovat před každým turnajem nebo je to dlouhodobé?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, dá, pro každej GS se založí nová liga :)
Reagovat
Elrondin
Díky, tak jsem to tam dal, už se moc těším, až to začne ;o)
Reagovat
dadaft
jinými slovy - tipuješ, kdo bude hrát QF grandslamů.
zajímavé.
mrknu na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda!! Super !! Jdu na to. Díky, něco podobného jsem už kdysi hrál, ale to bylo v hokeji. V tenise to bude mnohem větší zábava:)
Reagovat
Nancy_z
Tak jsem se tam taky zapsala, tým vybrán, tak jsem na to zvědavá :-)
Reagovat
rubens
Petra v útoku - skvělěj pocit.
Jinak cítím potřebu trošku morálně podpořit Tommra - mnoho povyku pro nic.
Reagovat
pepin
Souhlasím, každý z nás je nějaký a pokud zde nikdo nikoho neposílá někam, nebo mu nenadává do ...., tak se bavme, kritizujme, třeba i mého protivníka, ale je zbytečné se dohadovat, kdo má pravdu a kdo ji nemá. Doufám, že Tvoje věta ... Petra jede ..... bude platit aspon nejbližší 3 týdny. Moc bych ji to i nám, kteří se zde kvůli ni dohadujeme přál. Jak říká Fandina ...Petro pojd, pojd, pojd.
Reagovat
pepin
Oprava - Petra v útoku. Ale je to jedno, obojí má v podstatě stejný význam.
Reagovat
dadaft
tak tak. ))
Reagovat
tommr
díky za podporu. Jsem rád, že se i tady najde pár rozumnejch lidí. Já už se sem v poslední době skoro bojím napsat vlastní názor, protože se tu na mě hned sesype několik místních strážců toho jedinýho správnýho fandění ... :)
Reagovat
freeteepek
Já teda Petře do hlavy nevidím stejně jako nikdo z Vás, ale skromně se domnívám, že největší cenu má pro Petru její dobrej výkon bez ohledu na to, s kým hraje:-)
A když bych s touhle logikou zašel ještě dál, tak větší cenu může mít i prohra po skvělém výkonu (což je teoreticky možné), než upachtěná výhra po výkonu hluboko pod svými možnostmi...
A konečně. Cenější vítězství bude vítězství nad hráčkou, která je momentálně ve formě, než nad jinou, která je třeba výše postavená, mám jí co vracet, ale momentálně je úplně mimo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
výborně napsáno
Reagovat
Alois_Mlok
Jak se to vezme. Ve sportu se počítají vítězství. Štěpánek kdysi na US Open odehrál s Djokovičem nádherný zápas, který nakonec prohrál 7:6 v 5. setu. Po zápase mu jeden novinář řekl: Odhrál jste možná nejlepší zápas letošního US Open. A Štěpánek odpověděl: "Radši bych odehrál ten nejhorší, ale vítězný." Takže ono je to relativní.
Reagovat
Jan
Je to tak. V každém případě, aspoň nás diváky, bolí prohra po špatném výkonu víc, než po výborném výkonu. Např. jak Petra letos na LOH v Londýně prohrála s Kirilenkovou ve 1/4finále, to mě bolelo dost.
Reagovat
martinezi
prosím názory jsou fajn ale,muj nevětší problém je v tom že petu opět neuvidíme tedy ten zápas
Reagovat
rib
nechápu tvůj problém, pokud máš internet, tak na streamu zápas je uvedený. Můžeš si i zaplatit hodně kvalitní stream Eurosportplayer.com, stojí jen 5Euro (vstupenka do kina) a měsíc můžeš koukat. Je tam i archiv, takže třeba z USO se můžeš pak mrknout na zajímavé zápasy a nemusíš vstávat v noci...
Reagovat
martinezi
prošel jsem několik streamu a nikde jsem tento zapas nenašel mužeš mi ten správný napsat
Reagovat
smazaný uživatel
http://lsh.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html :-))
Reagovat
rib
nebo můžeš zkusit sportlemon.tv nebo pak ten placený eurosportplayer.com
Reagovat
martinezi
mockrát děkuji
Reagovat
rib
nerozumím tomu, co jste si to tam poměřovali za... názory, faktem je, že Petra bude hrát se Sarou a diskuse, jaké by to bylo kdyby postoupila Marion jsou zcela mimo realitu... :-)))
Reagovat
kstzlin1
Bravo Petro, jen tak dál, ale bohužel si myslím že Máša ( zdravá ) bude nepřekonatelnou překážkou... Ale zkus to !!!
Reagovat
Bob
nic není nepřekonatelné ;) Uvidíme, ještě tam obě holky musí dojít :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska je šance, že uvidíme Kristýnu Plíškovou... Hraje první zápas na kurtu č.11, kde jsou kamery a vysílat se začíná v 11 AM :-))
Reagovat
tommr
a s kým vlastně Kristýna hraje? :)
Reagovat
smazaný uživatel
S Marii Sanchez(214) :-)
Reagovat
tommr
takže Kristýna je papírová favoritka. Doufám, že nedopadne jako její sestra proti Vekičový a zvládne i ten poslední krok. Účast v hlavní soutěži by jí rozhodně prospěla i kdyby měla vypadnout už v prvním kole ... :)
Reagovat
tommr
nečekal jsem, že Lucku přejede tak suverénně. Lucka je sice moje druhá nejoblíbenější hráčka hned po Petře, ale postup jsem přál jednoznačně Petře a jsem velice rád, že to šlo tak hladce a Petra při tom neztratila zbytečně moc sil ... :)
Radost z postupu mi trochu zkazilo jméno její soupeřky v semifinále. Těšil jsem se na atraktivní duel s Hopsandou a místo toho Petru čeká motorová myš Erraniová. S Erraniovou to Petra nebude mít vůbec lehký a bude přitom pod tlakem - je jasná favoritka a její případná porážka bude brána jako neúspěch ...
Reagovat
smazaný uživatel
a s Hopsalindou by to měla lehký nebo by nebyla pod tlakem, že je favorit a porážka by byla braná jako neúspěch?
Reagovat
Fandina
Petra má se Sarou pozitivní bilanci letos na tvrdém povrchu ji dvakrát porazila, ve Fedcupu to také neměla lehké, tak není důvod, proč by to mělo být jinak. Favoritkou bude, to by byla i s Marion, tak držme palce a Petra na to má.
Reagovat
tommr
soudě podle posledního zápasu Petry s Bartoliovou v Montrealu bych řek, že Bartoliová by byla pro Petru o něco lehčí soupeřka. A její reputace je pořád ještě větší než reputace Erraniový takže případný vítězství nad ní by pro Petru mělo větší cenu a naopak ...
Reagovat
Bob
cenu? o jaké ceně to mluvíš?
Reagovat
Fandina
Tak Erani je na žebříčku výš než Marion a že do antuky byla na tom snad z tenistek na okruhu nejlíp co se týká počtu vítězství a titulů včetně finále na FO. Nakonec to potvrdila i teď když přehrála na tvrdém Marion, takže reputace je relativní pojem.
Reagovat
smazaný uživatel
opět absolutně nechápu tvé myšlenkové pochody, proč by v semifinále premier turnaje měla mít větší cenu výhra nad hráčkou, která je 11. na světě i v letošním race žebříčku než nad hráčkou, která je 10. rsp. 8. Nehledě na to, že mezi reputací Errani a Hopsalindy není prakticky žádný rozdíl. A už vůbec nedávám to, že by měla mít větší cenu výhra nad hráčkou, která by podle tebe měla být snažší.
Reagovat
tommr
nesnaž se pochopit moje myšlenkový pochody, aby si při tom ještě náhodou neutrpěl nějakou újmu na zdraví ...
Zkus se radši zamyslet nad poměrně jednoduchou úvahou:
1) s Bartoliovou má Petra zápornou zápasovou bilanci 1:2
2) s Erraniouvou má Petra kladnou zápasovou bilanci 2:0
jaký vítězství by tudíž pro ní asi mělo větší cenu?
Reagovat
Fandina
tommr prezentuje jaké vítězství má pro něj větší cenu, takže o nic nejde ... úsměv
Reagovat
tommr
já si myslím, že drtivá většina z nás tu prezentuje svoje názory a domněnky. Jen pár přechytralejch jedinců jako je korek si pořád myslí, že mají monopol na absolutní pravdu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Od: tommr 24.08.2012 12:57
soudě podle posledního zápasu Petry s Bartoliovou v Montrealu bych řek, že Bartoliová by byla pro Petru o něco lehčí soupeřka.

A pak najednou vytáhneš bilanci, že by vlastně pro ni mělo větší cenu vítězství nad (podle tebe) lehčí soupeřkou, protože s tou lehčí soupeřkou má zápornou bilanci.

Kromě toho, že je to hypotetická otázka soupeřka v semifinále je jen jedna, tak obě výhry by pro Petru měly stejnou cenu. To není zápas s někým, s kým by měla 0:10 nebo od koho nedávno dostala nechutný výprask.
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem přechytralý jedinec s absolutní pravdou, proto se do tebe tady nedávno pustilo několik lidí najednou
Reagovat
VlS
Ježíšku, to jsem rád, že v tom už nejsem sám s Bobem.
Reagovat
tommr
ano myslím si, že Bartoliová je v současný formě pro Petru lehčí soupeřka než Erraniová a současně si myslím, že by výhra nad ní byla pro Petru cennější, protože jí má co vracet. Vycházím při tom z vlastních pocitů - když hraju proti hráčům se kterejma jsem dříve prohrál tak mám proti nim vždycky zvýšenou motivaci ...
Ty máš na to evidentně jinej názor což respektuju. Vadí mi ale když přitom zpochybnuješ moje myšlenkový pochody a naznačuješ tím, že jsem vlastně nenormální, protože nesdílím tvoje názory. Jsi prostě takovej typickej přechytralej frajírek, kterej musí neustále dokazovat svojí nadřazenost - zřejmě nějakej komplex méněcennosti?
Reagovat
tommr
a zdejší Brouk Pytlík co všude byl a všechno zná se okamžitě objeví když je šance si zase plivnout ...
Reagovat
Fandina
ty jsi napsal, že korek si myslí, že má absolutní pravdu. Nenapadá mě nic jiného než pořekadlo - podle sebe soudím tebe.

I ty si myslíš, že máš absolutní pravdu?
Reagovat
smazaný uživatel
"já jsem přechytralý jedinec s absolutní pravdou, proto se do tebe tady nedávno pustilo několik lidí najednou"
Tal já se tedy do tommra neobouvám, protože jsem názoru opačného, než jak uvádíš ty a několik jiných. V převážné většíně má pravdu a asi i sport sám aktivně dělá nebo dělal. Pak jsou to trochu jiné postoje, nežli diskus většiny.
Reagovat
Bob
To jsou prostě nesmysly. Kdo má větší cenu, děláš z nich suroviny na trhu někde v Mezopotámii. Podle mě dokáže porazit Petra obě dvě hráčky, nehledně na jejich vzájemné bilance. Pořád se ročiluješ, že do tebe lidi kopout a plivou, ale přečti si občas svoje příspěvky, za názor jinýho chceš trhat hlavy, nic nebereš s nadhledem, všechno si bereš osobně, často se ve svým příspěvkách i urážíš. Možná si myslš, že nás to baví, ale kolikrát je někomu za těžko snažit se řešit nějaký problém a čekat, než se zase na všechny nas*reš a budeš si stěžovat.
Reagovat
smazaný uživatel
U Tommra si občas přečtu jeho vlákna a párkrát jsem už načerpal pár informací, takže v zásadě má určitě přínos. Ale prospělo by mu nejspíš si občas od toho kompu odpočinou a zajít si do parku pod strom pročistit myšlenky :). Kolikrát se zbytečně rozvinou debaty kvůli vlastnímu "já-já-ku" a domnívám se, že vznik tkví, že člověk dělá určitou věc dostatečně dlouho, aby mu následně......někdo pročistil saze :)
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem napsal, že nechápu tvé myšlenkové pochody. To je vše, co jsem napsal ke tvé osobě, tvému psaní, vyjadřování, chování nebo něčemu podobnému. Dále jsem se snažil uvádět jen argumenty. Ty jsi od té chvíle ze sebe vyplodil "aby si při tom ještě náhodou neutrpěl nějakou újmu na zdraví ...", "Jen pár přechytralejch jedinců jako je korek si pořád myslí, že mají monopol na absolutní pravdu ...", "Jsi prostě takovej typickej přechytralej frajírek, kterej musí neustále dokazovat svojí nadřazenost - zřejmě nějakej komplex méněcennosti?". Tak se, prosím tě, zkus na chvilku zamyslet nad tím, co jsi předvedl a kdo má nějaký komplex.
Reagovat
tommr
nemáš v tom tak trochu guláš? Podívej se co jsi sama napsala ve 13:37 a ted ve 14:07 a zkus se nad tím zamyslet. Nemůžeš přece tvrdit dvě úplně opačný věci současně. Nebo lépe řečeno můžeš, ale pak se s tebou těžko diskutuje ...
Reagovat
tommr
ty moc dobře víš, že to není jenom o dnešku. Tak ze sebe pokrytecky nedělej nevinátko ...
Reagovat
Fandina
Tak to si hochu zvykni, že jednotlivá sdělení v čase mají jiný význam. Jednou jsem napsala, že píšeš o věci jen ze svého pohledu. Podruhé, že jsi na sebe prozradil, že si myslíš že víš všechno líp než korek. To že se mnou nemůžeš diskutovat je věc jiná.
Reagovat
VlS
tommr je už zase sprostej a uráží, že? Tak bys to napsal ty. Ale k věci - hodnocení či oceňování lidí, Tvoje černobílá hodnocení, jak vítězství je úspěch a porážka neúspěch, jak prohrát je hanba apodobně, kdo by měl prohrát, aby na tom někdo vydělal - to je tedy hnus velebnosti. Prosímtě, přečti si někdy po sobě co píšeš. Sice většinou nepoužíváš sprostá slova, ale tvé samolibé hulvátství je zjevné.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle nemá význam, ty si zase něco vycucáš z prstu a každý, kdo s tebou nesouhlasí, je prostě satan černý, špinavý.
Reagovat
Alois_Mlok
Jednu z těch sester jsem viděl letos na Roland Garros a působila na mě dojmem, že to hraje za trest. Na to se nedalo dívat (i když na ženský obecně se dá dívat málokdy)... No přeju jim, ať se jim daří, ale fandit takovým kyselým okurkám, to po mně nikdo nemůže chtít.
Reagovat
dadaft
je fakt, že ony nejsou ten typ, za kterými by fanoušek šílel...
Reagovat
Alois_Mlok
Je otázka, nakolik je to jejich přirozená povaha a nakolik se na nich podepsala "práce" jejich týmu.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně o tom jsem mluvil
Reagovat
Fandina
Že někdo vypadá kysele, tak třeba takový vůbec není, i když se to nabízí. V každém případě o jejich výrazu se hodně píše a tak by se tomu mohlo jejich okolí, které je nejvíc zná, trochu zabývat. Je to škoda, nechat to takhle být a pořád poslouchat výhrady. Třeba stačí málo, nalíčení častější úsměv, to pak pomáhá i ve hře ne, radovat se třeba z výhry. Ale nevím, nejsem odborník. Když jsem stála vedle holek, tak mě připadaly normální hezké a sympatické.
Reagovat
EllNino
Ale nejsou zdaleka jediné ....třeba tková Ivet nebo Klára se taky tváří jako na popravišti :D
Reagovat
tommr
já jsem jednou potkal sestry Plíškovy na hokeji a v civilu jsou to opravdu krásný a veselý holky. Jejich chování na kurtu je diametrálně odlišný od toho civilního. Je možný, že se na tom podepisuje frustrace z nenaplněnejch očekávání ...
Reagovat
Fandina
Zase bych jejich chování na kurtu nepřeháněla. Není to žádná flustrace nebo něco podobného. Každý jsme při výkonu jiný než když normálně konverzujeme a o nic nejde. Viděla jsem Karolínu hrát úplně přede mnou a když super zabodovala žádná flustrace nebo kyselost tam nebyla. Zřejmě jsou zaujaté do hry tak to chce pořád lépe hrát aby bylo hodně fiftýnů a žádný důvod k mračení.
Reagovat
smazaný uživatel
líčení klidně, jen ne další tetování...
Reagovat
darek.vrana
Fandino, frustrace, ne flustrace...:)
Reagovat
Fandina
aha ... no vidíš ... díky :-))) asi to mám od flusnutí nebo čeho ... úsměv
Reagovat
rib
Z toho bodování jsem zmatená - z čeho soudí autor článku, že Petra vyhrála? Li Na má 170 bodů, Petra měla 160 a za účast v semi v New Haven se jí počítá 10 bodů. To znamená, že jak Li Na, tak Petra mají 170 bodů... Nevíte někdo, jak to tedy je?
Reagovat
dadaft
v případě rovnosti bodů je druhým kritériem případný vzájemný zápas a ten Petra vyhrála (finále Monteal).
Reagovat
freeteepek
Vím, že tak to je. Asi jsou při rovnosti bodů 2 vítězky. Nebo autor už dopředu počítá s tím, že Petra postoupí do finále:-)
Reagovat
freeteepek
Tak to mě nenapadlo:-)
Reagovat
rib
díky moc za objasnění!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak Petra me prekvapuje cim dal vic. Od zacatku sezony to bylo takove nejake vachrlate, zkratka clovek cekal vic. No, a ted tohle. Jsem moc zvedavej, jak si tedka poradi s Turbomysi, ktera se bude snazit Petru dostat ze zakladni cary. Ostatne, nic jinyho ji nezbejva. Myslim ale, ze pokud Petru nezradi podani, tak by to mela dotahnout do finale a to by byla uz opravdu pecka.
Reagovat
freeteepek
Tak Petra zřejmě měla cíl překvapovat:-) Po zklamání na olympiádě už nad ní mnozí zlomili hůl A to právě Petra potřebovala - srazit trochu ta očekávání spojená s jejími výsledky. Hrála pod obrovským tlakem a snad to s ní teď trochu spadlo. Vítězství v Montrealu bylo určitě velmi povzbudivé, no a teď snad vyhraje i v New Havenu.
Taktické by nejspíš bylo příští zápas vypustit a trochu si před US Open odpočinout. To ovšem Petra neudělá. A tak si zase na sebe uplete ten bič z očekávní. Snad se s tím popasuje lépe, než na předchozích GS, kde sice uhrála velmi dobré výsledky, ale po všelijakých výkonech a rozhodující zápas (2x se Šarapovovou) se jí nepovedl. A k tomu jí dopomáhej Bůh. Amen.
Reagovat
pepin
Já si myslím, že je správné, že Petra hraje. Má velké manko a ona je typ, který potřebuje hrát a získávat jistotu. Zase ty zápasy nejsou až tak vyčerpávající, aby se na nich oddělala. Je trénovaná a musí s tím počítat. Právě v poslední době má největší problém na začátku a s přiývajícím hraním podle mě získává na jistotě a herně se lepší. Není to tak dávno co se zde diskutovalo při zdravotních problémech a návratem na kurt, že by potřebovala hrát třeba i menší turnaje na získání jistoty. Tak ted to má.
Reagovat
tommr
jj i sama Petra se vyjádřila, že je pro ní lepší hrát ostrý zápasy než jen trénovat. Pokud je zdravá tak at hraje co nejvíc ... :)
Reagovat
Fandina
Hrát když to zdraví dovolí na rozdíl od tréninku přináší body finance zkušenosti a radost z možných vítězství. Když prohraje, je to stejné zklamání jako při tréninku.
Reagovat
pepin
Čauky, to máš pravdu, ale sami asi víme z osobní zkušenosti, že zápas je daleko něco jiného než trénink. Pravda také je, že prohra mrzí, nebo většinu účastníků. A to, že Petra prostě potřebuje hrát po letošních výpadcích si myslím je také fakt. A ještě k tomu semif. Pokud nebude jančit, tak si myslím na tvrdém povrchu by myška neměla mít až takovou šanci. To není antuka.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, nejlepši je proste porad hrat, zlepsuje to i psychiku. Jsem zvedavej, jestli bude Petra hrat v Linzi, premejslim, ze bych se tam na ni jel mrknout.
Reagovat
smazaný uživatel
u každého to funguje jinak, ale myslím si, že Petra je opravdu ten typ, kterému nevyhovuje se 14 dní někde připravovat a ladit formu, že radši bude hrát zápasy a postupně s tím jdou i její výkony nahoru.
Reagovat
Fandina
Ahojky, jasňačka, že zápas je víc než trénink. Máš pravdu a proto je super, že Peťule jde do toho a daří se jí, jen tak dál a taky si myslím, že by to měla dotáhnout do vítězného konce jako ty. A snad to semi bude v noci alespoň na streamech, když už to semi nebude live na Eurosportu, i když pořád doufám ... úsměv
Odkaz na streamy a Peťule hraje 01:00 WTA New Haven tak alespoň to
http://www.sportlemon.tv/c-4.html
Reagovat
pepin
Máš naprostou pravdu, souhlasím s Tebou. Podle mě Petra potřebuje hrát co nejvíce, aby ten náročný a agresivní styl měla co nejvíce v sobě.
Reagovat
pepin
Díky, jedem na stejné vlně, a moc se tady nerozčiluj, někteří za to nestojí. A prosím, vždy mi napiš, kde to v noci uvidím, chodím do práce a nemám čas to vyhledávat.A již by sem mohl dát Brož, kde budeme chytat US. Tak Broži prosím.
Reagovat
petrulinka
Petra i Tomáš super, teď ještě, aby ty skvělé výkony pokračovaly na US Open. Těšila jsem se, že už konečně Petru uvidím a vypadá to, že opět její zápas se dnes vysílat nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes to skutečně ještě nebude, ale zítra hned jednu hodinu po půlnoci by měl být (snad) k dispozici stream semifinále Petry a Sary: podle všeho to živě přenáší ESPN2.
Reagovat
rib
na něm to na programu je, ne tedy na televizních kanálech, ale na webstreamu, od 0:50 do 3:30 (25.8. nad ránem), tak doufám, že Petru se Sarou uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
ze včerejška jsou důležité i výsledky kvalifikace. Do třetího kola postoupila suverénně Kristýna Plíšková, docela jasně i Rosol, naopak Karolína Plíšková dostala výprask od šestnáctileté Chorvatky Vekič. Karolína tak nadále zůstává šlapat zelí okolo 110.místa s tím, že za ní spousta hráček bude hrát 3.kolo kvalifikace či jsou přímo v hlavní soutěži US open, takže se může o něco propadnout. Liveranking tenismaclari ji vede na 112. místě, ale nepočítá jí 40 bodů za druhé kolo kvalifikace US open, podle mě by teda měla mít 630 bodů a být 106. To je ale jen detail. Každopádně už by bylo na čase udělat nějaký pořádný výsledek a dostat se do první stovky. Karolína je letos pro mě docela zklamáním, i když 2x prošla kvalifikací do prvního kola grandslamu, své body má hlavně kvůli pilnému objíždění turnajů, ale žádný výrazný výsledek. Více optimistický jsem u Kristýny, byť ta je v žebříčku níže. Ať už je to kvůli jejímu výraznému bodovému zisku z Wimbledonu, nebo třeba že v této kvalifikace pokračuje, tak i proto, že díky svým méně vyrovnaným výkonům má v žebříčku počítaných několik téměř nulových zisků. Každopádně když člověk vidí progres Sloane Stephens, Heather Watson, Timey Babos či Jany Čepelové (i přes ten výprask od Karolíny minulý týden v kvaldě Cinci), je vývoj obou českých nadějí v poslední roce dost zabržděný a je vidět, že ty spousty článků o tom, jak by jednou mohly vyhrávat grandslamové turnaje ve dvouhře, jim vůbec nepomohly.
Reagovat
gedzitka
No pokud se Karolína urychleně nevzpamatuje, tak zas pošupajdí žebříčkem pěkně dolů, protože na podzim obhajuje skoro třetinu všech jejích bodů. Navíc co jsem koukala na jejich stránky, tak do Asie, kde se jí loni hodně dařilo, neletí.
Reagovat
VlS
zde byla řeč už několikrát. Možná se postupně dostanou někam trochu dopřeději, ale útok na čelná místa a výhry GS bnečekal. Stále se o nich mluví jako o velkých nadějích, ale jiné holky v jejich věku na tom jsou nebo byly podstatně lépe, včetně například Petry a Lucky, které ve dvaceti pravidelně hrály turnaje WTA a neobjížděly ITF. Ale přeju jim, aby jim to šlo.
Reagovat
smazaný uživatel
s tím bezvýhradně souhlasím. K těm výhrám na GS. Pamatuju si několik článků na idnes, až na to vypadalo na práci nějakého jejich PR manažera. Holky sotva vlezly do dvoustovky a psali o nich jako o nadějích na GS titul. Bylo to myslím po Petřině triumfu ve Wimbledonu. Vždyť ony jsou "jen" o dva roky mladší než Petra ještě nejsou ani v první stovce. V jejich letech byla PEtra v semifinále Wimbledonu.Navíc vzhledem k tomu, že v první stovce je zhruba 30 hráček narozených po 1.1.1990, navíc světová jednička a dvojka mají 23 let, nevím, jaký zázrak by se musel stát, aby dvojčata prorazila až do světové špičky nebo aby bojovala o závěrečná kola na GS. Každopádně je třeba říci, že ty oslavné články za poslední rok ustaly. Já jim taky přeju postup kupředu, čím víc Češek nahoře, tím lépe, ale prostě jsem jim nikdy nevěřil a stále nemám důvod začít věřit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý komentář, osobně si takové rád přečtu. Tady je krásný příklad novinářské práce. Jako juniorky měly měly nějaké úspěchy, tím pádem se do nich automaticky vkládá určitý příslib do budoucna. Chtěl bych se dozvědět odkud a jak ty články vznikají. Většinou je praxe taková, že autor (novinář) čerpá ze své fantazie a ověřeného principu. Sestry také sleduji, a zatím ta křivka je více-méně konstantní. Dolů nejdou, ale nahoru také ne. Určitě bych si rád přečetl článek, jak momentálně trénujou, kdo je vede a jaké mají osobní ambice. Je sice zřejmé podle turnajů, kterých se zúčastní, jak se pohybujou, ale nemá to žádnou vypovídající hodnotu. Z dále zmíněných sleduji Maďarku a po mentální stránce je rozhodně vyspělejší oproti sestrám.
Každopádně je nezatracuji a přeji jim velký progres :)
Reagovat
dadaft
na druhou stranu současný ženský tenis nabízí spoustu příkladů hráček, které na vrchol dokráčely až v pokročilejším věku (myšleno samozřejmě z pohledu profesionálního tenisu) - Stosur, Li Na, Schiavone.
je třeba trénovat, objíždět turnaje a neházet flintu do žita. ))
Reagovat
Fandina
Jestli také ta velká pozornost našich médií na ně není kvůli tomu, že jsou to dvojčata a k tenisu přidávají i příběh. A také mají nevýhodu, že jsou porovnávány spolu a pak s ostatními.
Pokud se týká tenisu, tak samozřejmě v jejich věku v porovnání s ostatními holkami je jejich postavení na žebříčku nic moc na to aby usilovaly o tenisovou špičku. Podle mě předpoklady mají fyzionomicky určitě, tak uvidíme jak si s nimi poradí jejich tým trenéři atd., zase jsou dvě, trochu nevýhoda, jedna pravačka druhá levačka, ale pořád čekám, co se z nich vyklube. Pořád jsou vlastně na začátku i věkem ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
tak teď trošku pomaleji. Sam Stosur vyhrála 4 ITF turnaje za sebou, v 19 byla v semifinále v Gold Coastu, ve 20 byla někde okolo 70.místa a kolem 50.-60. místa ve čtyřhře. O rok později už vyhrával grandslamy ve čtyřhře. Schivone těsně před 20.narozeninama hrála finále v Taškentu, pak třetí kolo US open a byla okolo 75.místa na světě. A stále ještě ve 20 uhrála čtvrtfinále Paříže a dostala se na 35.místo na světě. Myslíš, že je maličká šance, že by se tohle jedné ze sester povedlo během následujících cca 6 měsíců? Li Na je možná lepší příklad, i když ona v 18 vyhrála 8 turnajů ITF včetně jedné padesátky, v 19 vyhrála dokonce turnaj 75000, aby pak na 2 roky úplně přestala hrát tenis. Pak se ve 22 vrátila, během půl roku byla ve stovce, během dalšího půl roku byla třeba ve finále Estorilu a dostala se na 35. místo na světě...
Reagovat
smazaný uživatel
vzhledem k tomu, že píši o basketu, tak vím, že pro čtennost a celkově pro celou "čtenářskou obec" je třeba se držet hlavně těch zajímavých tématů se spoustou omáčky. Že věci, které jsou daleko důležitější, ale jen pro užší a "odbornější část" veřejnosti, již nejsou tolik zajímavé, když se k nim nepřistřelí nějaký bombastický titulek (a to já úplně nesnáším, nepřipadá mi to seriózní), protože ti se širšími a odbornějšími znalostmi si většinu věcí najdou na zahraničních serverech.

A k tomu přístupu obou sester a jejich kočírování. Ještě nedávno byly obě sestry mezi hráčkami, které odehrály nejvíce turnajů na celém okruhu. A spousta lidí, která je viděla hrát třeba v Praze, tvrdila, že se prostě bez zájmu plouží po kurtu s vyhaslým pohledem...Možná i proto přišla ta pauza po Wimbledonu
Reagovat
Fandina
K tomu novinaření, název titulek článku hodně napoví, jestli se jedná o spíš seriozní nebo méně či více bulvární médium. Podobně je to s obsahem článku, ale pořád je tam hlavní sdělení informace kterou článek má sdělit a je to jedno jestli o počasí, politice nebo tenistkách. Takže souhlas s tebou.
Pokud se týká Plíškovek, tak nebyla bych až tak kritická k jejich projevu na kurtu. Viděla jsem Karolínu hrát živě ale hrála dobře a že vypadá jako se ploužící, nebo otrávená, to taky, ale je to dané i způsobem pohybu normálně, někdo chodí rychleji, jiný se houpe, další nadskakuje atd. Holky jsou vysoké a při úderu zaberou větší část kurtu než ty menší. Není to úplné přirovnání, jasně, ale jak třeba vypadá při pohybu na kurtu Isner a kde je na žebříčku. Tak nebyla bych tak k jejich dojmu z kurtu kritická a to říkám obě jsem viděla živě, před sebou a Karolínu hrát ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Karberová, která se ještě před rokem pohybovala rovněž okolo stovky. Pak udělala jeden dobrý výsledek a chytla se. A to jí bylo už třiadvacet a půl:-)
Reagovat
Fandina
Tak Kerber může mít i výhodu, že někde v pozadí má Steffi Graf. Také možná cesta a rady, jak se zadaří.
Jinak je jasné, že když se na okruhu dostaneš po třeba řádce dobrých výsledků někam dopředu a pak nemusíš hrát kvaldy, kde je hodně nažhavenců, kteří se vzájemně přebíjejí, je to jednoduší pro další turnaje. Třeba Goffin, kde byl ještě před půl rokem. Vzadu a teď hrozba, že vyřadí Toma a to Davidovi taky moc fandím a los mě fakt naštval že jsou spolu v prvním kole ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Praxe je taková, že novinář nemá o čem psát, tak se chytá všeho. Typicky nějakého úspěchu. No a pak to jen "trochu" vylepší s pomocí své bujné představivosti, aby stoupl zájem a tím i prodeje plátku, pro který píše. Hlavně je potřeba rozvířit ty stojatý vody nezájmu a malých kšeftů:-)
Reagovat
dadaft
to bych právě sestrám Plíškovic přál - ať se dokážou pohodlně uhnízdit na okruhu WTA --- pak by se vidělo, co je reálné a co ne.
Reagovat
freeteepek
Ideální pár na čtyřhru!
Reagovat
smazaný uživatel
tak Goffin je chlap, ti dneska ve 20 letech příliš do špičky nezasahují. Momentálně je ve stovce jen 7 hráčů 21 let a mladší. U žen je jich daleko více. A ani zdaleka Goffin není zmiňován, že by mohl jen tak útočit na grandslamový titul. Hrozba pro Berdycha, no nevím. Připadá mi to spíš takové malování čerta na zeď, jestli Tomáš předvede nějaký slušný výkon, měl by bez větších problémů postoupit.
A ta Angelique byla v 19 letech v první sedmdesátce, pak se na rok a půl až dva úplně zasekla, klesla žebříčkem za první stovku, sama říkala, že měla problémy sama se sebou, že si po několika porážkách přestala věřit, protože na to nebyla zvyklá atd. To samé ji postihlo na začátku roku 2011, kdy se dostala do první padesátky a začala objíždět ty největší turnaje. Ze začátku roku prohrávala se samými nasazenými hráčkami, psychika šla do háje a vyvrcholilo to porážkami v prvním kole Paříže i Wimbledonu s hráčkami druhé a třetí světové stovky. Znovu vyletěla ze stovky, najednou ale do sebe napumpovala trochu sebevědomí semifinálem v Dallasu, na US open ji pak padalo do kurtu naprosto vše, do čeho pinkla a prolezla až do semifinále. A prolezla je opravdu na místě, protože někdy od třetího kola hrála prakticky o jedné noze. U ní je to hodně o hlavě a "aktuálním" sebevědomí. Hlávní rozdíl ale oproti dvojčatům je ten, že ona do té stovky několikrát nakoukla. A to docela výrazně. Dvojčata se sice posunují vzhůru, ale to je rychlost jak přesun vagónků na nádraží. Kristýna končila 2010 jako č.227, 2011 179, teď je někde 125. Karolína postupně 2009 228, 2010 203, 2011 159, teď někde 110. Jak už tu někdo psal, září, říjen má obhajovat spoustu bodů z ITF turnajů v Asii, kam se údajně nechystá. Jestli jsem to dobře pochopil, měly by zkoušet ITF 75K v Shrewsbury v půlce září, o týden později ITF 25K Clermond-Ferrand a pak Linec
Reagovat
tommr
sestry Plíškovy zatím opravdu zůstávají trochu za očekáváním a nezdá se, že by se to v dohledný době mohlo nějak zásadně změnit ...
Doufal jsem, že aspon ta Karolína má nakročeno do první stovky, ale její včerejší vyřazení s teprve šestnáctiletou Vekičovou mě šokovalo. Je ta Vekičová nějaká nová vycházející hvězda nebo jen hrála Karolína tak špatně?
Reagovat
smazaný uživatel
zase takový rozhled nemám, vím jen to, co lze lehce najít. Čerstvých 16 let, před turnajem na 204.místě, vyhrála jeden turnaj 25K a několikrát na takových byla ve finále, loni dvakrát za sebou Bratčikovou, údajně se s míčkem moc nepáře a hraje tvrdě a agresivně. A taky jí to docela sluší na to, jaké je to mladé kuře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta Vekič má ted docela formu. Před turnajem byla 2x ve finále pětadvacítek... Podle statistik včera Karolíně ubec nefungoval servis... v prvním setu měla 40% prvních servisů a ve druhém setu to bylo lechce nad 50% a ke konci to šlo zase dolů...
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, jestli ty dvě nebyly zavřené někde v posilovně, nebo třeba nějak nemění techniku servisu. Vzhledem k tomu, že hrály nějaké americké soutěže, je možné oboje. Kristýna totiž v odehraných 2 vítězných zápasech měla servis 47% a 51%, Karolína v prvním zápase ještě solidních 57%, ale v tom prohraném jen 41%, to je prostě ubohost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to určitě zajímavý proč jim tak nefunguje servis... Kristýna v tom prvním zápase, vždy když ten první servis dala byl stoho bod... A s tou změnou techniky to je podle mě nepravděpodobné. Jejich servis je jejich nejdůležitější zbraní( aspon u Karolíny podle mě) tak proč by ho předělávaly? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě tu může být daleko prozaičtější důvod. Prostě že v úterý a ve čtvrtek na jejich kurtech v době jejich zápasu foukal vítr, se kterým se nesrovnaly. Ale třeba Jakimova proti Kristýně 61% (Kr.47%), Vekič proti Karolíně 60% (Kar. 41%).
Reagovat
smazaný uživatel
já myslim,že byl na Péťu vyvíjen zbytečný tlat,furt se vyhrávat nedá,ale je skvělé,že má zase hodně silné období,tím dokazuje,že je naprosto vyzrálá hráčka..klobouk dolů..a moc fandím v semifinále !!!
Reagovat
Fandina
gratulace Petře k postupu i k vítězství v sérii. Gratulace Lucce k čtvrtfinále. Holky obě super a držím palce, jen tak dál a pojď pojď pojď
Reagovat
gerd
No že by přece jen zlepšení Kvitové?Je na čase!Potenciál na to má,hlavně fyzický.A když se jí podaří "ustát"hlavu tak by to mohlo šlapat!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist