Kvitová: Potřebuju zkušenosti

30. 8. 2011, 20:35
Aktuality 7
I když se Petra Kvitová cítila před US Open v pohodě a bez tlaku, přece jen ji nejspíše zradila odpovědnost wimbledonské vítězky. V prohraném duelu s rumunskou tenistkou Alexandrou Dulgheruovou podle svých slov zápas nezvládla psychicky.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Všechno je o hlavě. A když myslíte negativně, je to špatné," citovala Kvitovou po nečekaném pondělním vyřazení v prvním kole v New Yorku americká média. "Jsem ještě mladá a tohle je pro mě nová situace. Potřebuji nabrat více zkušeností," uvedla.

Kvitovou chápala Maria Šarapovová, kterou Češka porazila ve finále v All England Clubu. "Po prvním grandslamu to není jednoduché," řekla Ruska, která poprvé slavila grandslamový triumf také ve Wimbledonu a na US Open pak došla jen o dvě kola dál než nyní Kvitová. Na svůj další grandslam Šarapovová čekala tři roky.

Dále čtěte:

Jednadvacetiletá Kvitová, hráčka z Fulneku, se stala první vítězkou Wimbledonu, která v open éře od roku 1968 vypadla na US Open v prvním kole. "Když jsem vyhrála Wimbledon, tak jsem samozřejmě určitý tlak cítila. Ano, může to tím trochu být," připustila po vyřazení.

Kvitová není typem milujícím záři reflektorů. "Pozornost moc nemusím, ale vím, že to je důležité pro WTA Tour, pro turnaje, pro partnery. Takže to beru," konstatovala tenistka.

Zopakovala, že se v jejím životě nic zásadního po Wimbledonu nezměnilo. "Jsem stejná, jen mě poznává více lidí, chtějí podpis, fotky a mám více mediálních akcí. To je možná něco nového, ale musím se s tím naučit žít a bojovat dál," řekla.

Přes porážku na US Open prožívá Kvitová životní sezonu, kterou ještě může v jejím závěru vylepšit. Letos už vyhrála čtyři turnaje a s největší pravděpodobností si poprvé v kariéře zahraje Turnaj mistryň v Istanbulu. Začátkem listopadu by pak měla vést český fedcupový tým v moskevském finále proti Ruskám.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Petru servis tentokrát nepodržel, ale ani Rumunka ho neměla dobrej. Jinak ale Dulgheru nehrála vůbec špatně. Dokázala s Petrou držet krok při přestřelkách od základní čáry. Problém u Petry byl hlavně ve velkém množství nevynucených chyb. Kazila jednoduché míče. Jako kdyby se jí třásla ruka. Proč se neúčastnila přípravného turnaje v New Havenu? Na tomhle turnaji, kde vůbec o nic nešlo, se mohla dostat do herní pohody. Ten tlak na ní by tam rozhodně nebyl tak velikej, jako teď na US open. Ona nejspíš potřebuje zapomenout, že vyhrála Wimbledon, a hrát jako "popelka" z Fulneku, což se jí v první polovině roku osvědčilo. Role favoritky už se nezbaví, ale na nějakém menším turnaji by na ni nebyla upřená taková pozornost a jí by to pomohlo si pročistit hlavu a dostat se do pohody.
Reagovat
rib
Ufff, konečně Petra připouští, že by to mohlo být hlavou. Podle mě je to statečný a výborný první krok! A popravdně naučit se být na kurtu s tím, že mi to nejde v hlavě, je ještě těžší fuška než překonat problémy s tělem. Držím palce, aby našla i na myšlení ten správný taping (jako měla na stehenním svalu během Wimbledonu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Petru evidentně trápí to, že ji nefungujou údery, jak by si přála, těžko říct proč ( asi psychika, dlouho nehrála zápasy, moc závazků po Wimbledonu a asi taky moc trénovala fyzičku, ale to vše se jí vyplatí a zúročí to!!!! ). Ale já bych to neviděla nijak tragicky, no co, aspoň si odpočine a s trenérama a psychologem to proberou a urovnají. Myslím, že je to jen chvilkové, Petra se z toho dostane, nemám o ni strach! Hlavně jí moc moc moc přeju, ať se připraví na Rusandy ( Fed Cup )a vyjde jí Turnaj Mistryň!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Po každém takovém špatném období se Petra vrátila ještě lepší a silnější než byla před tím. A dokáže to zase.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno je v hlavě a proto vyhrávaj jen ty nejsilnější, do padesátky v atp jsou na tom výkonostně stejně.
Reagovat
freeteepek
Je zvláštní, že Petra zvládá finálová utkání lépe než jiné hráčky. O to hůře se však vyrovnává s úspěchem. To co jiné posílí, Petru oslabí. Je to fakt otázka pro psychologa. A přitom Petra už k nějakému minimálně půl roku chodí. Ve Wimbledonu ukázala, že nervozitou netrpí. Všechny tím ohromila. Že by teď nedokázala zvládnout roli wimbledonské vítězky? Hraje na velkých kurtech. Její zápasy sledují davy. To co si vždycky přála...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist