Kvitová před US Open: Chci vylepšit své maximum a přiblížit se Turnaji mistryň

25. 8. 2013, 13:30
Aktuality 101
Petra Kvitová se po finálové účasti v New Havenu přesunula do New Yorku. Na posledním grandslamu sezony by ráda vylepšila svůj dosavadní nejlepší výsledek, jímž je osmifinále, a přiblížila se účasti na Turnaji mistryň.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Ráda bych v pavouku US Open vydržela co nejdéle, a buď vyrovnala své maximum nebo ještě lépe došla dál," řekla Kvitová v telefonickém rozhovoru ČTK. 

V areálu Flushing Meadows došla Kvitová dvakrát do čtvrtého kola; loni a v roce 2009. Letos ji na úvod čeká duel s Japonkou Misaki Doiovou. Tu už letos porazila na antuce v Katovicích. "Pamatuju si, že se snaží hrát rychle, je menšího vzrůstu a dobře se hýbe. Připravím se na ni, protože první kolo je vždycky těžké. Budu se snažit udělat vše, abych postoupila dál a budu to brát postupně," řekla česká tenistka.

Na sérii turnajů před US Open hrála třetí kolo, dvakrát čtvrtfinále a na závěr finále v New Havenu. "Nálada je proto cestou do New Yorku dobrá, odehrála jsem hodně zápasů, na závěr pět, což je před grandslamem důležité," řekla Kvitová.

Obhajobu titulu v New Havenu jí ale překazila Rumunka Simona Halepová. "Z toho si nebudu dělat velkou hlavu, předtím jsem hrála výborně v semifinále proti Kláře (Zakopalové) a kvalitní a bojovný byl i třetí set s Anastasií Pavjučenkovovou. Tam jsem hrála svůj tenis, a to jsou pozitiva, která bych chtěla přenést dál," řekla.

Na turnaji v New Havenu vedl Kvitovou z pozice kouče fedcupový kapitán Petr Pála. Trenér české jedničky David Kotyza se totiž brzy stane otcem, a proto do Ameriky nepřiletí. "S Petrem si rozumíme a známe se z Fed Cupu. Teď jsem si to vyzkoušeli tady v New Havenu a klaplo to, i když to mohlo dojít i dál," řekla Kvitová.

Loni před US Open hrála výborně, získala dva tituly, jednou hrála semifinále, a letos proto obhajovala velkou porci bodů. "Sama na sebe jsem dávala trošku pod tlak, ale jsem ráda, že jsem to ustála a teď přichází to nejdůležitější," řekla.

Všechny body ovšem neobhájila a v žebříčku klesla na desáté místo. Pořadí ale dle svého zvyku nesleduje. "Vím, kde se pohybuji, ale to není důležité. Chci se soustředit na tenis a nemyslet na body, ale třeba na Turnaj mistryň," naznačila, že by se ráda potřetí za sebou kvalifikovala na finále sezony pro osm nejlepších hráček roku.

Do Ameriky odletěla Kvitová koncem července s touhou zkusit méně chybovat. "Myslím, že to nebylo špatné, ale mám i pocity smíšené, protože to bylo na úkor agresivity. Je těžké najít balanc a hrát odvážně a rychle, ale i s jistotou, aby to spadlo do kurtu," řekla Kvitová. "Je na čem pracovat a dá se to zlepšit," doplnila.

Na dobré cestě je podle letošní vítězky turnaje v Dubaji i její servis. Problémy s podáním, které měla kvůli ramenu v první půlce roku, se zlepšují. "Hlava funguje a už nepřemýšlím, že dám dvojchybu, ale věřím si, což je momentálně důležité. Dokážu vytáhnout dobrý servis, když potřebuju, ale i tady je prostor ke zlepšení."

Během turnaje v Carslbadu si Kvitová v blogu na internetu tak trochu dělala pod fotkou ovoce na snídani legraci, že změnila jídelníček. Zásadní změny neudělala, ale faktem je, že od letošního Wimbledonu nejí třeba pečivo. "Zařadila jsem víc zeleniny, omezila těstoviny a jím spíš rýži a maso, ale velká změna to není," řekla.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

101
Přidat komentář
misa
se synem Katie Spellman

https://pbs.twimg.com/media/BSiflV1CAAAsbI1.jpg:large

Moc jí to sluší. Kdo ví, kdy se rozhodne pro vlastní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že na vlastní zatím nespěchá :-)
Reagovat
misa
Kdyby byla jako Kim Clijsters, tak by mi to nevadilo. :-) Před dítětem 1 grandslam a po něm další 3. Ale chápu, její delší nepřítomnost na kurtech by pro tebe byla těžká.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak by mi chyběla, jednak Kim je jediná a jedinečná - současný tenis je tak náročný, že si lze jen těžko představit, že by se po mateřské nějaká hráčka vrátila na vrchol. Takže spíš než o delší by šlo o definitivní nepřítomnost na kurtech..
Reagovat
misa
Nevím, co máš proti takové pěkné fotce :-) Petra je i na ní mnohem hezčí než mnohé, davy ověvované, hráčky. Ať se ale každému líbí, kdo chce.

Petře přeju, aby si zahrála čf. s Vikou. Mám ale obavy, že i když bude v dobré formě, může opět zaúřadovat horko a vlhko.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám něco proti fotce? Omyl, reaguju na to, že se Fricek diví, že má Petra dlouhý nohy, že kdyby neřešil jen to, že má Petra břicho, dávno by si toho všimnul..? Rozumíš? :)
Reagovat
misa
Myslím tvůj úplně první příspěvek z 25.8. 13:58.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, dlouhé vedení :)) Ne nelíbí, Petra tam vypadá, jako když vylezla zpocená ze solárka, určitě je mnohem větší výběr :))
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný rohovor, moc Ti to přeju Péti. Přesně jak píšeš pojď zápas za zápasem.. obhájila jsi již dost bodu, Kerber, Woznicka toho má ještě obhajovat více.. skoro po tisícovce.. Super by bylo dostat se do turnaje mistryň, tam obhajuješ jen 70b - můj typ je 6. místo v žebříčku - POJĎ!!!! :) Držím palečky a každý streamový zápas sleduju a fandím!!!
Reagovat
Frick
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1233984_582803688450381_106408559_n.jpg

To dělaj ty upnutý legíny nebo má fakt tak dlouhý nožky? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys pořád neřešil jen to, že má břicho, tak by sis toho dávno všimnul :)
Reagovat
Fandina
Tak přeji Petře, aby se jí dařilo. Hlavně bych jí přála vylepšit servis. Podle mě to byl hlavní důvod, proč letošní US série se nepovedla tak jako ta loňská. Na US Open přeji hodně štěstí a ať to lítá! Peti ... pojď pojď pojď
Reagovat
vibbi
ahoj, založila jsem facebook skupinu pro nás, pro zapálené petřiny fanoušky. tento web je supr, nicméně na facebooku je komunikace přímější a jen pro nás, pro srdcaře.
https://www.facebook.com/groups/172701852913372/members/
tak se nebojte a přidejte :-)
díky a těším se na vás.
(následně bude skupina tajná)
Reagovat
smazaný uživatel
Ehm.. jsem Petřina fanynka, jenže jaksi nemám facebook :(
Reagovat
PetaM
Vidíš ... Další důvod si ho založit :D PS.: Jsem tam :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou jsem slíbila, že si ho založím jen, pokud Petra vyhraje US Open letos.. sliby se plnit musí.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
ok, jsem tam..
Reagovat
smazaný uživatel
taky tam jdu! :D
Reagovat
smazaný uživatel
snad :D pokud se mi nesekne fb -_-
Reagovat
Bob
jsem tam, dobrý nápad :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrej nápad a snad tam nebudou ti, co umí jen nadávat. Zažádala jsem o členství ;)
Reagovat
petrulinka
Díky, zažádala jsem o členství :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co byste řekli na spojení Petry a Petra Pály jako hráčka-trenér? Já myslím, že by jí toho mohl hodně dát, ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsem to pochopila dobře, tak Pála je Petřin trenér jen do konce US Open. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nemuzu rict, ze me to uz napadlo, "pod svicnem tma" ..:-) Palu povazuju za velmi dobreho stratega, ma prehled, sam technicky hrac, ma takovy tise vemlouvavy styl, zadna ultimata jiste nikomu nepredklada a nikoho nedesi, osobni vazba asi dobra, varit z vody taky umi.. :-)) Takze proc ne, ale netusim, na co vsechno je pracovne vazany a k cemu vsemu on osobne ochotny.
Reagovat
PetaM
Možná se rozhodne, jestli zaznamená větší úspěch na USO ... :) Teď s ní bude dva týdny, třeba jí bude vyhovovat více, než David .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme :-) Každopádně jsem zvědavá :D
Reagovat
LukasH
Hm, já jsem hlavně zvědavej, jak se to bude vyvíjet dál s Kotyzou. Jestli teď bude mít dítě, nevím, jestli bude jeho žena/přítelkyně zvědavá na to, že většinu roku bude s Petrou pryč.
Uvidíme.
Reagovat
PetaM
Možná to bude on, kdo dá Petře impuls, aby s tím skončila. Doufám, že to Petra nehodlá řešit tak, že si turnaje bude objíždět sama ... To by vyřešila tím nejhorším způsobem ...
Reagovat
LukasH
Myslím, že by to tak neřešila. Ale upřímně, teď už si tuplem myslím, že by jejich spolupráce měla skončit. Jednak proto, jak jsem psal - ona to je v součtu opravdu velká část roku. A když už jsou doma, Petra trénuje a trenéra u sebe potřebuje. Navíc si myslím, že Petra jako hráčka ve světový špičce potřebuje někoho, kdo se jí bude věnovat úplně naplno, ne někoho, kdo bude dělit čas mezi ní, malý dítě a ženu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně to mě napadlo taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně to mě napadlo taky.
Reagovat
LukasH
Tak se necháme překvapit.:-D
Reagovat
Fandina
Pokud by Petr Pála mohl Petru kauačovat, tak by to bylo jedině dobře. Také není nikde psáno, že musí mít Petra jednoho trenéra. Jeden hlavní, další k ruce. Ať to vyjde. Peti pojď!
Reagovat
Faddova
Já bych vedle Petry ráda viděla nějakého Amíka, který by přinesl nové podněty a naočkoval jí pozitivnější přístup. Musí jít na kurt s tím, že vyhraje. Poslední dobou se mi zdá, že o sobě moc pochybuje, chtělo by to zvednout sebevědomí a to Amíci umí.
Reagovat
smazaný uživatel
mne se tenhle rozhovor, kupodivu, libi vic nez predchazejici. Nehodnotim realnost cilu, ale ten vycitany optimismus je uz Petrou trochu upresneny a fakt nemuze rict - "nic necekejte, zase vybouchnu".. hlavne, ze uz nerika nic o pocatecnim "zmatku" na kurtu, to opravdu vypovida jen o zmatku v hlave. Jiste, nikdo
nevi, jak se bude zapas vyvijet, ale rozhodne vi, proc na hriste prisel a jak se ma citit. Kdyz je nastartovany a pripraveny. Pokud nekoho psycholog posle do Ameriky "bavit se tenisem", nesmime se divit nicemu.

K Petrinym rozpakum z "udrzby" - jako ranarku ji chapu, ale je to povinna dan za "skolu jistoty". Az bude vracet vsechny mice i ze spani, zas pritvrdi a bude ruzkovat. Vzpomenme na Berdu, kdyz sazel sve bezzube berdychy na kriz a litaly hromy blesky na neho i na Krupu... :-)

A ze Petra neresi pavouka - nikdo ho moc neresi, je to informace, reseni probiha na hristi. Znovu Berda - jeho casta prohlaseni, ze se bude snazit dale pracovat, ze jde krok po kroku, ze se soustredi jen na dalsi zapas - vypadaji prostoduse. Ale tak to je, nema vubec smysl si zanaset hlavu kombinacemi co bude az - protoze kazdy souper je jiny. Takze i priprava.

Servis - vynechme hlavu. (Ano, ano, je velmi dulezita!) Neco je tam blbe i technicky. Ten servis proste vypada jinak nez ten, ktery vyhral Wim, esem. Neumim si to prehrat na levacku, takze vidim, ale necitim. :-) To spis Petra mozna nejak ze setrvacnosti citi rameno.... Petro, pojd! :-)
Reagovat
PetaM
Zajímat se o to, s kým jsem v pavouku je dobré, ale rozhodně bych na to nemyslel. Protože se lehce může stát, že člověk jde na kurt a už přemýšlí, s kým bude hrát další zápas a pak další. A to je špatně :D Vždy by se člověk měl soustředit na toho, kdo proti němu stojí teď a ne kdo bude v dalším kole. Do toho dalšího kola se nemusí dostat ani jeden :D :D
Reagovat
LukasH
Dám to nahoru, aby to bylo vidět. Nevím, proč by měl Quesh psát bláboly. Když tedy Petřina hra patří někam k 50. místu, tak proč na tom 50. místě podle tebe není? To by mě zajímalo.
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem to psala níže. Někteří žebříčku WTA a ATP nerozumí ( jak je sestavován ), proto to pořád píší. To je marné se s nimi hádat.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzývám toho, kdo si založil svůj tým pod názvem "dadateam USO2013" a zároveň si dal jakou kouče "blbec", aby si změnil obě položky!!!!
Neučiní-li tak do 22:00 hod, smažu to.

Copyright na "dadateam" má totiž už dávno uživatel dadaft!:))
Reagovat
smazaný uživatel
smaž ho, taky mě tam se*e :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
ale na uživatele "ten-pravy-blbec" prosím nešahej :-)
Reagovat
pepin
Sice tu ligu nehraji, ale jen v krátkosti se chci vrátit k tomu co jsi zde před nedávnem napsal a jaká se kolem toho odehrála diskuze. Plně Ti dávám za pravdu že se zde rozmohl syndrom "tvrdých rekcích" některých dopisovatelů. Nebudu to více rozebírat, ale neúcta k tomu druhému, který má jiný názor, nebo zrovna nepochlebuje mému oblíbenci je u některých obdivuhodná. A již to tu někdo před nedávnem nakousl, počátkem je přístup Montyho k lidem, kteří zrovna neopěvují jeho tým a dovolí si jiný názor nebo hodnocení než on. A tak se to sveze u Petry, Nadala, Noleho, Tomáše i Rogera. Když bychom si prohlédli příspěvky zpět nějakou dobu bylo by vidět kdo a jak koho napadá nebo je vulgární apod. A to myslím v kontextu celého TP. Nenech se odradit a piš pořád stejně, má to hlavu i patu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, za všechno můžu já. :D Hele, Oskar ti potvrdí, že já jsem schopný akceptovat jiný názor, než je ten můj. A potvrdí ti to spousta dalších lidí... Nejsem ale schopný akceptovat takové lidí, jako jsi ty nebo Brož. A jestli tě to zajímá, tak ti klidně napíšu proč.
Reagovat
smazaný uživatel
zamita se.. :-))) monty je rozvlacny, monotematicky, :-) ale slusny a jeho reakce nemaji se "syndromem tvrdych reakci" nic spolecneho. Za sebe - tutove tusi, ze ho ne vzdycky doctu, na vsechny odkazy ze se nekoukam a 2/3 jeho "staje" nemusim, z Viktorie ze mam primo nacervenale a osklive zanicene pupinky, presto dokazeme mit naprosto korektni vztah a usmivat se na sebe. Nesoutezni otazka: Cim to muze asi tak byt? :-)
Reagovat
gigin
To by mne zajímala ta jedna třetina teda :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
já taky montyho tým moc nemusím. Ale útoky proti jeho hlavním členkám byly dost ... hloupé. A reakce montyho? Zakazoval někomu psát do komentářů o vítězstvích těch dvou? Rozčiloval se někdy nad "odborníky" a jak je tady nablito? Co já vím tak ne. Adresně si to s konkrétním nickem vyřídil.

Sepisoval jsem tady litanii, ale to je skoro na knihu a tady to moc nemá cenu ve zkratce vypisovat. Kdo trochu dělal zavodně nějaký sport, si myslím musí mít úctu k naprosté většíně hráček.
Reagovat
pepin
Podívej, každý má jiný názor, ale jak píši kdybychom se vraceli zpět tak by se našlo mnoho případů, kdy se obouvá do pisatele kvůli svým a ne vždy slušně. Jistě pokud se nejedná o jeho holky tak píše normálně, ale běda pokud se mu někdo postaví a vyjádří nesouhlas a nepochlebuje mu.
Reagovat
pepin
Podívej, to že dokážeš být slušný ti jde ke cti, ale když tu lidem nadáváš, urážíš národ a pak se vymlouváš na mě a další je ubohé. Ale je to tvoje věc a svědčí to o tvém naturelu a každý kdo chce tak si udělá obrázek sám.
Reagovat
pepin
S tou úctou k hráčkám s Tebou souhlasím, já jsem nikdy nenapsal, že je třeba marfuša kráva apod.To píší jiní, ale to, že ji nemám rád, že mám radost když prohraje tak to je zcela normální tak jako mám radost když prohraje třeba Sparta.
Reagovat
smazaný uživatel
ja je teda nemam presne spocitany, vim samozrejme, ze vysel ofiko seznam, ale nepamatuju si ho, takze tu matematiku jen strilim od boku.. :-)) Fandim Mashe a nevadi mi Carol... (Jezis, ta je ted hubena, nasla jsem si dneska jeji zapas s Halep.)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ještě napiš jako tenkrát: "Urážíš České lidi kvůli nějaké rusce". (všimněte si velikosti písmen) :D

Tu větu, že v případě finále Fed Cupu ČR - Rusko a účasti Mashy "přece nebudou hnát Marušku do nějaké začouzené Ostravy", pochopili snad všichni jako srandu. Kromě tebe ovšem...

Máš pravdu, každý si udělá obrázek sám. Jak o mně, tak o tobě...
Reagovat
smazaný uživatel
Vám díky, že jste se mě zastali. :)
Reagovat
gigin
Já jsem si to myslel, že to tak nějak bude. Jen jsem se chtěl ujistit. Děkuji za odpověď.
No psal jsem to tu na tp jak viditelně pohubla a podle mne aj přitvrdila muziku. Koukal jsem na ní v zápase s Knapp. Dal jsem si jí i ted do týmu v TP lize, což by mne nikdy předtím nenapadlo. Koneckonců před rokem by mne ani Ernestek nenapadl. Člověk se holt furt vyvíjí :DDDD Otázka je jakým směrem jsem se vydal no...
Reagovat
smazaný uživatel
já mám z toho montyho týmu kopřivku. Hlavně teda z trojky Maria, Ana a Donna. Viku a Caro moc nemusím ale nějak mi nevadí. Kristinu celkem můžu, Monicu moc neznám a Katku sleduju jako nadějnou českou hráčku.
Ale monty mi nevadí.. ale ty jeho slohovky teda nečtu :D
Reagovat
smazaný uživatel
A proč máš kopřivku zrovna ze tří nejkrásnějších tenistek na okruhu? :)
Reagovat
pepin
No vidíš, když chceš tak si i pamatuješ a to, že jsi si dělal srandu můžeš tak vykládat akorát sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si celý montyho tým nepamatuju, to přiznávám bez mučení. Pamatuju si jenom čtyři hlavní opory - hlavně dvě se nedají přehlédnout, teda přeslechnout.:D)) Pak si vybavím Katku, Donnu, Monicu a nevím...Ale on určitě na konci roku udělá nějaký souhrn sezóny, jak se dařilo a táák, takže si doplním mezery v paměti.:))

Maruška mi třeba nevadí, to monty ví. Vika mi na kurtu sympatická prostě není, protože to je "fracek" - ideál pro gigina.:)) Pupínky na sobě nějak nepozoruju při sledování nikoho, to kdyžtak rovnou přepínám jinam.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tys tady nebyl, když jsem dělal draft? :) Tak to ti musím připomenout. :D Vlákno začíná příspěvkem "Draft do Dulcinea Teamu"... Tam máš celý seznam mého týmu a veškeré podrobnosti. :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/vesely-je-poprve-v-top-100-a-ferrer-na-3-miste-federer-po-10-letech-vypadl-z-elitni-ctyrky-12535/

pepin: Co vím, tak se to nikoho nedotklo (ani žádného obyvatele Ostravy). Jenom tebe...
Reagovat
smazaný uživatel
já vlastně nevím, proč mi nejsou sympatické. Třeba Maria mi přijde na kurtu jako blázen, ty její rituály, navíc ten zvuk který vydává vážně rve uši. Ana hrozně divně mluví a Donna je takový ten typ lolitky pro nadržený klacky. Ono by se toho našlo asi víc. Všecky vypadaj jak z nějaký nablískaný reklamy. Já nikdy nechodil na diskotéky, vždycky sem měl raději špinavý rockový koncerty, takže sem duševně trošku "punk".
Heleď, objektivně říkám, že to nejsou důvody, proč někoho nemít rád, ale srdci neporučíš :) To mě nutí fandit jiným holkám.
Takže asi tak :D
Reagovat
smazaný uživatel
děkuji ti za podporu.

Co se týká montyho - já s ním osobně problém nemám. Dokážeme se i přes někdy velké názorové rozdíly domluvit. Už když jsem psal mé subjektivní srovnání Petřina potenciálu a toho Viky, věděl jsem předem, že se ozve. Ale také jsem věděl, že se jsme během dvou, tří příspěvků schopni shodnout na tom, že máme prostě odlišný názor a necháme toho. To s některými jinými diskutéry nelze. Možná píše na něčí vkus rozvláčně, ale je slušný. Diskutuje konkrétně a cíleně, neschovává se na rozdíl od jiných za obecné fráze, za zbabělé oslovování všech a přitom konkrétně nikoho. Po diskuzních faulech nesahá. Diskuzní UE jistě někdy dělá, ale těch třeba já páchám mraky.:D))

"syndrom tvrdých a agresivních reakcí" v převleku za moralismus a rozhořčení spravedlivých se tu opravdu začal hojně rozmáhat. Řešilo se to i dnes a je to stále dokola. Stačí k tomu bohužel hrstka uživatelů, kteří přesvědčivě hlásají svá dogmata, aby se diskuze stočila úplně někam jinam. Jediným řešením je nenechat si to líbit, vyjadřovat své názory a hájit si své právo na svobodu slova.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to sem dobrej! Zapomněl jsem jenom na Kristinu.:)
Reagovat
VlS
čtěte klasiky. Až narazíte na Tři mušketýry, lehce zjistíte že i pro méně je možno se sejít někde po ránu u zahrady Karmelitánek a vyřídit vše jednou provždy kouskem chladné oceli.
Reagovat
pepin
Klasik, neklasik, rozhodně je lepší pravá česká facka.
Reagovat
Mayo
už konečne by mohla aj nejaký výsledok urobiť
Reagovat
mac.hall
Queshe je nutno brát se slušnou rezervou . Je to věčný optimista a není schopen vidět hru Petry realisticky. Souhlasím s tebou , že v současné době, a je to stav dlouhodobý , hra Petry neodpovídá umístění v 10 . V New Havenu sice výsledek skvělý , ale hra opět bídná. Ještě poznámka k US Open. Druhém kole, pokud se tedy do něj vůbec dostane, ji pravděpodobně čeká Andrea Petrovičová, věčná smolařka na zranění. V případě, že bude zdravotně OK , tipl bych si , že bude pro Petru znamenat stopku. V této souvislosti bych rád připomenul , že s Petrou 2 x zametla v době , kdy ta měla neskonale lepší formu i výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
S vědomím, že dotyčný se již ztratil z obzoru a nebude to číst ( jak jest zvykem ). Za prvé není to Petrovičová, ale Petkovičová. O zametení nevím, kouknu se do historie. To, že někdo přecení své fyzické možnosti a přivodí si zranění ( únavová zlomenina obratle ), je jasný signál, že to není v pořádku, příliš velké nároky na " bratra osla ", jak říká sv. František tělu. Je skvělé trénovat do " krve " a hrát výborný tenis, ale někdy za cenu krátkodobé " slávy " a uznání, pak zranění a nemoci a šlus. To je ,myslím si, třeba si uvědomit. Petkovič se teď, bohužel, potácí nahoru, dolu. Přeju jí, ať je zdravá, ale je třeba si uvědomit, že naše organismy jsou rozdílné a ne všichni zvládnou stejnou zátěž. Petře hodně štěstí, pevnou ruku a silné nervy na US Open. Mě může jedině překvapit. Já předpovídám a doufám alespoň ve ČF.
Reagovat
smazaný uživatel
jak sem psal niže, taky tipuju Petkovic.. na druhou stranu je potřeba říct, že Andrea taky stále není v po zranění v optimální formě. V době, kdy porazila Petru byla taky trochu někde jinde.

Optimista by taky mohl říct, že i přes tu bídnou hru Petra přesto došla do finále. I to je důležité, vyhrávat zápasy v kterých se nedaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak ty jsi přesně ten typ, o kterém jsem psal, že na mě působí jako rudý hadr na býka. ;-)) Že Petra je v race sedmá, což přímo vylučuje tvé tvrzení, že její hra na top 10 nestačí, jistě víš, tudíž nechápu, proč zase provokuješ..
Reagovat
smazaný uživatel
Žádné zametení se nekonalo, Petra s ní dvakrát prohrála před dvěma lety právě na turnajích US Open Series, když měla tu smůlu, že na ní narazila dvakrát po sobě. Vzhledem k tomu, jaké měla výsledky Petra tehdy a jaké má dnes, je mac.hallovo tvrzení, že tehdy měla lepší formu, dost na vodě (napsal bych, že je to pitomost, ale nechci být sprostý). Už vůbec nekomentuju to, že mac.hall ignoruje skutečnost, že Petko se víc než rok od té doby, co se po zranění vrátila na kurt, stále hledá a její výkonnost není ani zdaleka taková, jako před dvěma lety. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby nepřešla přes Jovanovskou..
Reagovat
smazaný uživatel
Já s tím souhlasím a také si myslím, že Petkovič tu formu nemá. Jednou vyhraje, jednou prohraje... Nevím, kde to hoši sebrali...že by zrovna s ní měla Petra padnout.
Reagovat
smazaný uživatel
z mé strany je to jenom "neškodný tip", o kterém nejsem přesvědčený. Petra ji klidně může porazit, né že ne :-)
Reagovat
LukasH
Jak jsem řekl, nevadí mi kritika, sám ve všech svých příspěvcích uznávám, že se Petra trápí, má výkonnostní vlny atd. Ale do první desítky stále patří. V race je 7, takže prostě letos je zatím 7. nejlepší hráčka pokud jde o body. To je holý fakt. To, že hraje mnohdy zbytečně tříseťáky a trápí se se soupeřkama, se kterýma by vůbec nemusela, je věc druhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Marná snaha. Za prvé mac.hall je už dávno fuč, za druhé někomu můžeš předkládat fakta dokola a stejně s jeho názorem nehneš. To je realita. Žebříček Wta je žebříčkem relativním, porovnává hru současných tenistek, to je tenis, který se v současné době hraje.Současností myslím tak poslední rok, dva, dobíhají vždy obhajoby z loňska.Respektive, porovnává ani ne tak hru samotnou jeko spíše výsledky, tj. prohry a výhry. Není absolutní. Zrovna tak ATP. Někomu to dělá potíže rozlišovat a pak píše názory typu, nepatří do Top 10, 20 atd. atd.
Reagovat
LukasH
No jo, já vždycky myslím race, protože ten je úplně aktuální. Jak jsem psal, ono se zdá, že je Petřina sezóna hodně nepovedená, což na její poměry a možnosti určitě je, ale prostě nahrabala zatím tolik bodů, aby byla 7. Mně jen vadí, že tihle nás označujou za fanatický fanoušci, ale oni když melou, nejsou si schopni zjistit žádný fakta.
Reagovat
slacker
Uz poněkolikáté tady ctu ze je v Race 7. Ale nikdo nenapise ze jde stale o Race umele redukovany o Marion.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože NEJDE o race uměle redukovaný o Marion.
Reagovat
slacker
Zajiste jses schopny vysvetlit proc je WTA Race spravne a Race na tennis4wta se od neho vyrazne lisi.

2980 vs 3220 je prilis velky rozdil. Nevim proc Petre WTA pocita vsech letosnich 19 turnaju, kdyz se ji uz musi z toho skrtat
Reagovat
smazaný uživatel
1) oficiální stránky jsou věrohodnější zdroj než tennis4wta, lze se tedy důvodně domnívat, že chyba je na tennis4wta, ostatně by nebylo poprvé, co tam mají chybu
2) pokud si rozklikneš seznam započítaných turnajů na tennis4wta, zjistíš, že tam má započítané i turnaje, které se teprve budou hrát, což by vysvětlovalo ten rozdíl

Dle oficiálního race žebříčku je Petra před Marion, to zkrátka neokecáš.
Reagovat
slacker
Neokecam, aspon sem se dovedel proc. Tennis4wta zapocitava mandatory turnaje dopredu, protoze se budou stejne muset zapocitat bez ohledu na ziskane body. Z live hlediska je to asi praktictejsi. V pripade samych porazek do konce sezony (nebo kdyby prestala hrat) se ji v Race body zase uberou. Divny ale oficialni.
Reagovat
slacker
Nicmene nevim presne hodinu kdy WTA zverejnila oficialni Race k 26.8. Ale v dobe psani 25.8 jeste nemohl byt oficialni a pred New Heaven byla Marion jeste pred ni :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že jsme si to vyjasnili. A máš pravdu, v době, kdy jsi sem přidával příspěvek, na který jsem reagoval, Marion ještě byla před Petrou. Moje chyba, nezkontroloval jsem si datum a čas přidání :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný úsměv :-) Hodně štěstí v úterý proti Doi, Petro! POJĎ!

Tady je jejich zápas z Katowic..
http://www.youtube.com/watch?v=B-ib8ySz-AQ
Reagovat
PetaM
Zřejmě to bude těžký zápas. Každopádně si myslím, že záleží hlavně na Petře, jak to dopadne. Doi jí může potrápit, ale jestli Petra bude minimálně chybovat, o vítězství strach nemám :) :) Uvidíme :) Úterý bude dlouhý den :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
No z toho rozhovoru mám opravdu smíšené pocity. Je pravda co má také ppořád říkat když se ji evidentně stále nedaří, ale jaksi je toho optimismu nějak moc, Vypadá to, jak by jí stačilo být do dvacitky i když jak říká pořadí nehlídá, Pak by ty slova byly tak akorát. Myslím, že turnaj mistrin je nereálný sen. Co by nám v něm tak chtěla ukázat za zázrak?Určitě ji fandím dál, ale je to opravdu čím dál větší utrpení její zápasy sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč nereálný, když v race je sedmá?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hezké že je v race 7,ale její současná hra je tak někam k 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvé tvrzení nedává smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ,ty jsi zrovinka ten ,co bude vždycky říkat že je prostě ta neposkvrněná.Ale je to tak,dostane se tak možná do 3 kola a to bude při její současný formně velký úspěch a ty si tady můžeš psát ty svoje bláboly a sám sebe přesvědčovat jaký jsi odborník na Kvitovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ,ty jsi zrovinka ten ,co bude vždycky říkat že je prostě ta neposkvrněná.Ale je to tak,dostane se tak možná do 3 kola a to bude při její současný formně velký úspěch a ty si tady můžeš psát ty svoje bláboly a sám sebe přesvědčovat jaký jsi odborník na Kvitovou.
Reagovat
smazaný uživatel
já si třeba myslím, že Petra hraje i při současný formě tenis hodný top 15. Ale zároveň tipuju její vypadnutí ve 2. kole proti Petkovic.
Pokud má Petřina aktuální forma jednu výhodu, tak to jsou menší očekávání. Její prohry mě dřív mrzely víc. Když se dostane do 3. kola, budu vlastně celkem spokojený :-))
Reagovat
petrulinka
Petra Kvitová se těší na Us Open

Na posledním Grandslamu sezóny by ráda došla, co nejdál

Uvědomuje si, že ve své hře má rezervy a nedostatky, ale stále na své hře pracuje

" Jednou dokážu zahrát skvělý zápas a v tom dalším hned vypadnu, to se mi prostě stávat nesmí "
Petra Kvitová se těší na Us Open

Na posledním Grandslamu sezóny by ráda došla, co nejdál

Uvědomuje si, že ve své hře má rezervy a nedostatky, ale stále na své hře pracuje

" Jednou dokážu zahrát skvělý zápas a v tom dalším hned vypadnu, to se mi prostě stávat nesmí "
Reagovat
petrulinka
Omlouvám se, že to mám v příspěvku 2x za sebou, omylem jsem to zkopírovala 2x :-)
Reagovat
darek.vrana
Tenhle týden mě i přes finále hodně zklamala. Viděl jsem ji po delší době a zápasy s Pavljučenkovovou i s Halepovou, to byla naprostá tragédie. Žádné výměny, jen vyhozené returny 5 metrů do autu, tenis naprosto k nekoukání. Když si uvědomím, že před dvěma lety se o ní mluvilo jako o někom, kdo může ženskému tenisu dlouhodobě dominovat, tak mě to mrzí. Prohra s Halepovou ostuda není, ale to, že vůbec nebyla schopná uvést míč do hry, je dost zarážející. Se Zakopalovou sice hladce vyhrála, ale tam se Klára už po prvním gemu naprosto nesmyslně sesypala. No, snad se Petra vzchopí a třeba se chytne na US Open.
Reagovat
LukasH
Nemyslím si, že by to s Pavljučenkovou byl špatnej zápas. Ve třetím setu to byl boj. Souhlasím, že s Halepovou to pak bylo dost k nekoukání. Petra mě zklamat nemohla, protože takhle letos prostě hraje. Kdyby se totiž konstantně nevyhazovala, byla by letos v top 5. Takže už jsem si zvyknul.
Reagovat
Karl
Tak tedy hodně štěstí, Peťi. Uvidíme, jaký na tebe bude mít Petr vliv. Doufám, že jen ten nejlepší. :-)
Reagovat
petrulinka
Peťko hodně štěstí a skvělé výsledky, a to nejen tobě, ale i Tomovi, a ostatním našim hráčům a hráčkám :-)
Reagovat
PetaM
Asi se od tebe musím přiučit. Já vždy koukám dál na pavouka a říkám si, kam až bys mohla dojít :D Teď se budu dívat jen na tvou další soupeřku, snad ti to přinese více štěstí, než když už tě vidím ve ČF, SF a nebo ve Finále :D Přeju hodně štěstí nejen tobě Peťo, ale i všem dalším Českým zástupcům, ať udělají co nejlepší výsledek :) :)
Reagovat
carolyn
Tak to držíme palečky, snad se to konečně podaří
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju, ať se daří, doufám, že najdeš konečně recept, jak to zlepšit :)) Jinak fotka nic moc teda...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist