Kvitová prolétla do finále, čeká ji odveta proti Kirilenkové

25. 8. 2012, 09:28
Aktuality 80
WTA NEW HAVEN - Petra Kvitová může velmi povedenou přípravu na US Open zakončit titulem. V New Havenu postoupila bez ztráty setu do finále, ve kterém se utká s Marií Kirilenkovou. Ruska, jež vyřadila čtyřnásobnou šampionku Wozniackou, připravila českou tenistku před měsícem ny olympijských hrách o medailový sen.

I když Petra Kvitová na turnajích v Severní Americe nikdy nehrála ve čtvrtfinále, před letošním US Open má nejlepší formu ze všech tenistek. Už ve čtvrtek si zajistila prvenství v soutěži US Open Series, neboť vyhrála turnaj v Montrealu, v Cincinnati byla v semifinále a nyní je ve finále v New Havenu.

Na kurtech v areálu Yaleovy univerzity dvaadvacetiletá Češka ještě neztratila ani set. Hladce porazila Američanku Gibbsovou, krajanku Šafářovou a v semifinále smetla 6-1 6-3 Saru Erraniovou.

Kvitová s Italkou, jež letos vyhrála čtyři antukové turnaje a byla ve finále French Open, vyhrála i třetí vzájemný souboj ve dvou setech. Tentokrát si pomohla 8 esy a po servisu ztratila jen 9 fiiftýnů. Zápas ukončila po hodině a osmi minutách čistou hrou.

"Skvěle jsem dnes podávala a snažila se útočit na returnu. Chtěla jsem být tím, kdo útočí a zahrává vítězné míče," řekla světová pětka Kvitová, jež zůstala ve hře o devátý titul v kariéře a druhý letošní. 

Nyní bude mít Kvitová možnost vrátit Marii Kirilenkové porážku z olympijského čtvrtfinále. Před finále má s o tři roky starší Ruskou negativní bilanci 2-3.

Kirilenková prošla do finále přes vítězku předchozích čtyř ročníků Caroline Wozniackou. Dánská bývalá světová jednička vyhrála v New Havenu 20 zápasů za sebou a měla šanci přiřadit se do jedinečné společnosti k Martině Navrátilové, Steffi Grafové a Chris Evertové, které dokázaly vyhrát některý z turnajů pětkrát za sebou. Proti Kirilenkové ale nastoupila se zraněním kolena a po prvním prohraném setu 5-7 zápas skrečovala.

"Od začátku jsem to cítila a už se to jen zhoršovalo," řekla Wozniacká o zranění, které si přivodila ve čtvrtfinále s Dominikou Cibulkovou. "Nebyla jsem na sto procent fit, tak jsem se rozhodla to skončit. Dám si den odpočinku, budeme se kolenu trochu věnovat a na US Open budu v pořádku," řekla Wozniacká po zajímavém zápase, v němž Kirilenková neztratila ani jednou své podání.

Ve čtvrtém finále v řadě je deblový pár Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které v semifinále zdolaly americkou dvojicí Leeová-Watersová a Moultonová-Levyová 6-4 4-6 10-7. Turnajové dvojky budou hrát o čtvrtý letošní společný titul s nejvýše nasazenými Liezel Huberovou a Lisou Raymondová z USA, které prahnou po odvetě za vyřazení z nedávné olympiády, na které české tenistky vyválčily stříbro.

- WTA INTERNATIONAL NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 637.000 dolarů)
páteční výsledky (24. 08. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (2-ČR) - Erraniová (4-It.) 6-1 6-3
Kirilenková (7-Rus.) - Wozniacká (3-Dán.) 7-5 skreč W.

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Leeová-Watersová/Moultonová-Levyová (USA) 6-4 4-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
Pe3k
Na té fotce vypadá jak prsatice :)
Reagovat
pepin
Tak především obrovská gratulace a ten závěrečný obrázek Péti s Davidem za to opravdu stojí. To je krásný vztah trenéra a svěřenkyně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak skvělý první set Petra zvládla :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ISNEEEEER!!!!!
Reagovat
tommr
i pouhá účast ve finále je ale úspěch. H+H si díky tomu upevní 5. a 6. místo v deblovým žebříčku ... :)
Snad se jim stejně dobře povede i na USO. Budou tam mít ovšem mnohem větší konkurenci - sestry Williamsovy totiž dostaly WC a tak se tam asi bude hrát jen o 2.místo ... :)
Reagovat
freeteepek
Potřebuje vyhrát kvůli sebevědomí pro US Open!
Reagovat
freeteepek
Co tam ty holky vyváděly? To by mě fakt zajímalo. Jenom jsem si všim, že soupeřky proměnily všechny breakové příležitosti zatímco naše zdaleka tak úspěšné nebyly:-(
Reagovat
tommr
ve druhým setu došlo všech 6 her do shody ale rozhodující sedmej míček pokaždý získaly Američanky. Byla to smůla našich nebo lepší nervy Američanek? Těžko říct bez přímýho přenosu. V STB už byly Američanky ale jasně lepší ...
Reagovat
Fandina
Nemáte někdo stream na H+H díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky o žádném nevím:( Doufám, že bude nějaký aspoň na Petru...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra bude na Eurosportu tak stream by měl bejt určitě
Reagovat
Bob
Důvody jsou následující - určitě nemalá většina si na tebe vsadí a další důvod je ten, že jestli to vyhraje hráčka, které nehrála osmifinále a v semifinále jí skrečla soupeřka, bude opravdu naštvaný :D Správně by měla vyhrát hráčka, která hrála všechny zápasy, vítězka US Open Series a hráčka, co neztratila ještě set! Tak šupky dupky, ať to máme za sebou :) Hodně štěsťí :)
Reagovat
Jan
Takový titulek by se moc pěkně četl na US Open :)
Reagovat
tommr
hlavně to nezakřiknout. Petra hraje nejlíp když se od ní nic nečeká. Pokud jí všichni budou předem pasovat na titul tak to nejspíš dopadne stejně blbě jako ve Wimbledonu nebo na OH ... :)
Reagovat
tommr
to tady už hodně dlouho nebylo pokud vůbec. Možná ještě za dob kdy hráli Lendl a Navrátilová? :)
Doufám, že se z těch tří finále urodí aspon jeden titul. Nejvíc bych ho asi přál Petře Kvitový, ale vděčnej budu at vyhraje kdokoli z našich ... :)
Petra má dneska zvýšenou motivaci - má Kirilenkový co vracet za to nečekaný vyřazení ve čtvrtfinále OH. Je zajímavý, že i na OH jejich souboji předcházel jednoznačnej zápas Petry s Italkou. Na OH Petra smetla Pennettaovou, v New Havenu Erraniovou. Doufám, že se Petra poučila a nebude se opakovat i následný zklamání z jejího výkonu a výsledku proti Kirilenkový ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale víkend 2. a 3. července 2011 taky nebyl k zahození :)
Reagovat
tommr
jj to máš pravdu. Jen dvě z těch tří finále byly vlastně jen takový půlfinále, protože Peschkeová hrála se Srebotnikovou a Benešová s Melzerem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale zase Jurgena bychom už za pár týdnů mohli přijmout za svýho :)
Reagovat
tommr
a nebo se naopak z Ivety stane Rakušanda. Jsem zvědavej jak se bude po tý případný svatbě jmenovat. Bude z ní Benešová-Melzerová? :)
Reagovat
smazaný uživatel
tipnul bych spíš Melzer-Benešová..
Reagovat
Fandina
Už to vypukne ne?
Reagovat
Jan
To by byla smůla, kdyby příště ve FED Cupu hrála Iveta za Rakousko.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Iveta stejnak ted nemá moc šancí se do FC dostat a příští rok to bude asi stejné :-)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim do Fed Cupového týmu ČR :-))
Reagovat
brixner
...ohňostroj na počest Tvého vítězství:

?*?. ?*?.?*? .?*?
?*?. ??*°?.??*°?.?°*??.?°*?? .?*?
??*°?.??°? ?? ?°??.?°*??
.?*? .?°*??.?°*???*°?.??*°?. ?*?.
.?*? .?*?*?. ?*?.
.???.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to sem dával, ale všichni to určitě nečetli. Takže nezlobit se. Zatím je nás tam 10 :)))

-------------

Pro zpestření asi všech populárních sportů existuje hra, která někdy v 70. letech vznikla k mýmu milovanýmu baseballu. Tzv. Fantasy. A dá se už hrát i u tenisu. Pokud si chcete trochu poměřit svoje prognostický schopnosti s ostatníma hráčema, tak bych doporučil zkusit. Je to legrace, nutí vás to sledovat výsledky zápasů, který by vám byly jinak třeba ukradený a motivuje to sledovat víc hráčů.

Hra spočívá v tom, že si člověk poskládá tým 16 hráčů (8 hráčů z ATP a 8 z WTA). Je to jedinej čas, kterej tý hře obětuje, tzn. maximálně hodinka, když se člověk hodně snaží. O zbytek se už postarají samotní hráči. Podle toho, jaký výkony podávají během turnaje, tak vy získáváte body. Jak jsou přesně body, to už nevím, ale získávaj se za tyto úspěchy:

Player on participant's team winning a match - 10 Points
Straight Sets win bonus (player on participant's team wins in straightsets) - 2 Points
Player on participant's team beating a higher-ranked player - 2 Points
Non-seeded player on participant's team beating seeded player - 2 Points
Losing player on participant's team winning at least 1 set - 1 Point
Team Captain - Will score double their points for their team.

Do týmu si musíte vybrat (jak v ATP, tak ve WTA) 3 hráče z top 25 a 5 hráčů mimo top 25. Občas maj v žebříčcích nějakou kravinu, ale max 1 během turnaje. Jako minule, když 22. Granollers šel vzít do toho top +25 týmu. Nicméně je potřeba teda zohlednit žebříček, koho hráči můžou potkat atd, nebo to tam taky můžete nasázet podle sympatií :))) Když vám hráč vypadne, nahradit ho nemůžete, jen si zvolíte 16 hráčů, kapitána a necháte to na nich.

Registrace je tu: http://tennisdream team.sportal.com.au/register (v odkazu je mezera, protože zdejší stupidní systém to považuje za zakázané)

V kroku 3 zvolíte možnost "I was INVITED by someone to ENTER his or her Private League" a dáte tam kód "736403" ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujimave..Kedysi som na niecom podobnom fungoval, avsak v inom sporte..
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus to. Ale fakt brát to spíš jako srandu, protože ten žebříček jim občas docela hapruje. Jenže lepší fantasy pro tenis není :) Já to hraju u toho baseballu a to je opravdu asi nejzábavnější hra, co jsem kdy hrál, hraju to i o peníze. Tohle jsou takový legrácky spíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, ci by som sa preto dokazal uplne nadchnut..Mozno sa raz odhodlám, kto vie..;)
Reagovat
smazaný uživatel
muzes porazit chazyho, to je vyzva :)
Reagovat
smazaný uživatel
Něco podobnýho kdysi miloval můj kámoš :D Jde ten tým potom změnit?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy potom? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, třeba po USO?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pak založíme novou ligu zas :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak pak poznám v jaké jsi lize? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já to sem zas hodím, ale vzhledem k tomu, že to bude asi až zas k AO :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oka :) i když to bude docela obtížné hledat to tady všude v komentářích :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dal jsem to sem 2x, dám to sem ještě jednou zítra a příště to bude stejné :) To si všimneš snad
Reagovat
Bob
Tak s tím se musí souhlasit. Bude to hodně těžké, ale Petra už dokázala, že tyhle holky porážet umí. Ovšem něco jiného je povch, o kterém jsem si ještě do nedávna všichni mysleli, že Petře nesvědčí. Kdybych nebyl líný, najdu ještě tak půl roku staré příspěvky od lidí zde na portáli, kteří se domnívali, že po Wimbledonu a OH Petra už nic neuhraje a půjde žebříčkem jenom dolů. Tak uvidíme, nechme se překvapit, s čím přijde na US :)
Reagovat
mac.hall
Zdá se , že Petra se přeci jen dostává do velmi dobré formy. Na Americké sérii omezila zbytečné , hloupé chyby a její výsledky jsou zatím skvělé. Jen mám stále obavy z té její neuvěřitelně kolísavé kvality hry. To , že včera doslova přejela Sáru mě skoro přesvědčilo , že by to sní na US Open nemuselo být až tak špatné. Přesto jí za favoritku ne celkové vítězství nepasuji. Bude to velmi náročných 14 dní za účasti všech zdravých nejlepších hráček. A to je přeci jen něco jiného než týdenní turnaj bez špičky. K tomu , aby přešla přes hráčky jako je Marie, Vika , Agniežka a další , potřebuje konzistentní špičkovou formu po celou dobu turnaje a v to já příliš nevěřím. Samozřejmě , že bych byl velmi potěšen, kdybych se ukázal špatným prognostikem a Petra se dostala minimálně mezi 4 poslední.
Reagovat
Jan
Třeba se teď u Petry blýská na lepší časy. Může to být jak píšeš, ale taky to může dopadnout dobře.
Reagovat
blixa
Tak to samozřejmě není. První 4 kola má Petra za soupeřky celkem čučky a žádnou špičkovou formu to nevyžaduje, stačí to jen ubojovat. Dobrou formu bude potřebovat na závěrečných 5 dní, od čtvrtfinále a to se dá naladit.
Reagovat
Jan
Má tam Bartoliovou, Petkovičovou, Hantuchovou, Pavljučenkovou, Wickmayerovou, když nebude mít svůj den a zase bude mít výkyvy jak už letos mockrát, tak s některou z nich může prohrát.
Reagovat
tommr
jenže 4 z těch 5 hráček připadají jako možný soupeřky až pro čtvrtý kolo a Petra tudíž může narazit jen na jednu z nich. Tip bych si, že to bude jedna z dvojice Bartoli/Petkovic a pro Petru budou určitě představovat problém. Loni by byl asi jen těžko řešitelnej, ale letos by je porazit měla ... :)
V prvních dvou kolech se může Petra porazit jen sama a Wickmayerová ve třetím by taky neměla bejt žádnej velkej oříšek ... :)
Reagovat
blixa
Ani Bartoli a Petkovič,obě hrajou celkem tužku a nepředpokládám že by se na US nějak dramaticky zvedly.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonce si toho povšimnul i komentátor na Nova Sportu - Petra i Tomáš vyhráli ve stejný okamžik, rozdíl byl snad menší než 2 vteřiny. Petra v danou chvíli proměnila při Sářině podání třetí mečbol, Tomáš Berdych první při svém podání.
Reagovat
tommr
jj bylo to tak. Kdo sledoval oba zápasy tak v tu chvíli nevěděl kam dřív skočit ... :)
Reagovat
Jan
Petra a H+H skvěle. Ať jim to vydrzí na US Open.
Reagovat
freeteepek
Nejlepší kurz pro NY má samozřejmě Serena - 2,0. Po výkonech v USA se u Petry zvedl kurz z 8 na 10! zatímco u Li Na klesl z 15 na 11! Neříkám, že Petra by v případném zápase se Serenou byla favoritkou, ale s desítkou to bookmakeři trochu přehánějí, ne? Maria hrála poslední zápas na tvrdém povrchu někdy na jaře, Vika hrála jeden zápas v Cincy. Jejich kurz je 7/7,5. Jejich aktuální forma je přitom značně nejistá...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se zdá být slušně rozjetá a myslím, že sázkaři docela podceněná. Je sice pravda, že na těchto turnajích neporazila hráčky z úplné špičky, ale je rozehraná a chytla velmi slušnou formu. Zdá se, že ona potřebuje k herní a psychické pohodě hrát hodně ostrých zápasů. Dnes jsem si říkal, že si na ní na USO vsadím ještě před její výhrou v New Havenu, že pak na ní půjdou kurzy dolů. A docela jsem zíral, jak na ní kurzy ještě stouply. Této situace jsem využil. Pro Petru bude možná i dobře, že od ní i přes její úspěchy v posledních turnajích, nebude nikdo na USO moc očekávat. Jak jí známe, tato role jí sedí více, než kdyby jí všichni pasovali na vítězství.
Na Serenu naopak kurzy ještě klesly. Ta je z mého hlediska velmi přeceňovaná. Myslím si, že nebude mít po velmi náročné letní sezóně takovou formu a dostatek sil, aby ubojovala vítězství. Spíše čekám, že nějaké body zase ztratí. Prověří jí už první kolo, kde na ní čeká Coco, což není vůbec lehká soupeřka do začátku turnaje.
V sázkovkách se určitě zohlednilo i to, že má Petra ve své půlce Mášu i Viku a naopak, že se Caroline, jakožto potencionální soupeřka pro Serenu do QF, zranila a odstoupila. Ale stejně si myslím, že kurzy jsou přehnané a že udělá Petra na posledním GS dost solidní výsledek.
Co se týká Viky a Máši, tak tam si myslím, že i když nehrály žádný přípravný turnaj, budou obě dobře připravené a ve formě. Právě proto, že nehrály, nabraly dost sil a odpočinuly si. Případné QF mezi Petrou a Mášou může být velmi zajímavé a Petru bych vůbec nepodceňoval.
Reagovat
Bob
Jsem se chtěl jenom zeptat, jaké jsou kurzy na Sam? A ohledně Péťi, máš pravdu. Tohle není jako Wimbledon, minulý rok vypadla v první kole a kdo moc tenis nesleduju, nebude od Petry moc očekávat. I kdyby došla do QF a měla padnout, tak to bude celkem úspěch. Body za to určitě budou. Já jsem zvědavý na Caro a Sam. Kam to dotáhnout. Sam to bude mít hodně těžký. Navíc ona taky hraje jenom když se jí chce nebo co, je schopná prohrát i první zápas, ale to se snad nestane.
Reagovat
smazaný uživatel
U Sereny to je vždycky o nasazení a přístupu. Třeba v Cinci jsem na ní koukal první dvě kola a ona se tam plazila jak s odpuštěním lemra. Navíc jí nešel první servis, z čehož pramenily její problémy. První dvě kola ještě urvala, ale jakmile na ní najela Kerber, bylo po legraci.

Přesto bych jí na US Open nepodceňoval. Tam to bude z její strany hádám o několik levelů bojovnější. Že to tam myslí vážně, dokládá i fakt, že se s Venus přihlásily do čtyřhry, což je známení zvýšené motivace.

Co se Petry týče, jsem moc rád, že jí to teď jde, ale to případné ČF s Maruškou myslím nepřežije.
Reagovat
Bob
Serena hraje jenom na grandslamech. Ostatní asi vypouští nebo co. Taky bych jí nepodceňoval. Pro mě je to favoritka na titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že USO žádnou jasnou favoritku nemá, ale když už bych si měl tipnout: 1. Serena, 2. Li Na, 3. Petra, 4. Kim, 5. Máša, 6. Caro, 7. Vika
Reagovat
smazaný uživatel
Podle jednotlivých sázkovek se to trochu liší, ale na vítězství Sam je vypsán kurz kolem 19. Myslím, že to bude mít holka na USO docela těžké. Navíc los také nemá moc příznivý. Jsem na ní zvědavý, ale asi přijde o dost bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
U Sereny je to o nasazení, přístupu, ale už také o zdraví. V 31 letech se dá přepokládat, že top formu nebude schopna už předvádět pravidelně, kdy se jí zachce, jak se jí to dařilo v minulosti.
O tom, že na USO nebude mít problém s motivací, vůbec nepochybuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Také souhlasím s tím, že USO nemá jasnou favoritku a okruh kandidátek na titul je širší. Osobně si myslím, že vítězka vzejde z horní půlky pavouka. Tipoval bych Viku, Marii, Petru. Na Li by mohlo vyhrané Cincinnati nakopnout, ale osobně jí moc nevěřím, že by odehrála konzistentně sedm zápasů. Kim bych to moc přál když končí, ale je těžko předvídat, v jaké je formě. Překvapilo mě, že nestartovala teď na žádném turnaji. Na celkové vítězství to u ní také nevidím. Caro - jestli je nějaký GS, kde by měla největší šance, je to právě USO, kde pravidelně v posl. třech letech postoupila do závěrečných kol. Ale zatím se nepředváděla v moc dobré formě. Navíc si poranila koleno. V New Yorku by sice mohl nastat obrat, ale sám v to moc nevěřím. Spíše si myslím, že SF neobhájí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kim US Open sedí ze všech GS asi nejvíc a umí se na něj skvěle připravit, navíc je to pro ni vůbec poslední turnaj, takže motivace navíc.

Vice se tam naopak nikdy moc nedařilo a to, že se letos na přípravu na turnajích vybodla, jí spíš uškodí než pomúže..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by se dalo říci i o Petře, že se jí tam nedařilo a teď si myslím, že má velkou šanci to prolomit.
Já to pořadí Vika, Máša, Petra nepsal, jako že tipuji na vítězku nejvíce Viku, ale některou z těchto tří. V dalším sledu by byla Li Na, Serena, Kerber, Kim, Caro......Navíc Vika je tento rok trochu jinde a myslím, že kdyby jí loni smolně nevyšel los na třetí kolo se Serenou, dostala by se daleko. Podle mě to byl do kvality jeden z nejlepších zápasů ženského USO, který by byl hoden spíše semifinále nebo finále. A to, že vypustila turnaje, si myslím, že jí naopak pomohlo. Určitě věděla, co dělá. To samé Máša.
Kim se zde dařilo, to máš pravdu. O motivaci u ní také nemám starost, ale formou si už nejsem jistý. Od jejího vítězství na AO minulý rok neudělala kromě letošního semifinále na AO žádný pořádný výsledek na velkém turnaji. Vím, že byla hodně zraněná a to její výsledky hodně poznamenalo. Jak píši, přál bych jí moc, aby se rozloučila s kariérou vítězně, bylo by to stylové a pěkné. Ona mi přijde jako sympaťanda, vždycky jsem jí měl rád. Ale nevsadil bych na ní, přijde mi, že už to není ta "stará" Kim.
Reagovat
smazaný uživatel
Po porodu Kim taky nikdo nevěřil. Jak to dopadlo, víme. ;-)

Vika je na tom podle mě podobně jako Petra - k optimálním výkonům potřebuje herní praxi. Vice se vydařil začátek roku, pak dokázala hlavně těžit z dobrého losu, ale třeba na OH nijak přesvědčivě nepůsobila a od té doby nehrála,
Reagovat
tommr
nebud zbytečně skromnej - já si myslím, že kurs na Serenu je odpovídající. Pro Serenu mluví historický úspěchy na GS, dobrý výsledky z poslední doby (Wimbledon, OH), domácí prostředí a zvýšená motivace (touha odčinit lonský selhání ve finále). Žádná jiná hráčka se něčím podobným nemůže vykázat ... :)
S velkým odstupem za Serenou vidím jako další favoritky Azarenkovou, Sharapovovou a vzhledem k posledním výsledkům i Petru, Li Na a Kerberovou ...
Naopak Wozniacká, Radwanská, Clijstersová a Venus nemají téměř žádný šance ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kim nepodceňuj, na OH měla dobrou formu a na US opem se jí daří. Rozhodně má na to tam uspět.
Reagovat
tommr
já Kim rozhodně nepodcenuju, ale i s ohledem na los si myslím, že dál než do čtvrtfinále nedojde. Na titul už určitě nemá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš, že ji nepodceňuješ a pak, že na titul určitě nemá. To si protiřečíš, ne? ;-)
Reagovat
tommr
myslel jsem to tak, že Clijstersová bude těžká soupeřka pro každou hráčku na kterou narazí a může klidně dojít hodně daleko, ale titul určitě nezíská ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta tvoje jistota mě fascinuje..
Reagovat
smazaný uživatel
Já nejsem skromný, ale realistický. A na USO v podání Sereny se koukám s lehkým pesimismem.:)
No a kurzy kolem 10 na Petru? To musíš uznat, že je nedoceněná. U ní je to, myslím, hlavně o hlavě a herní jistotě a tu teď získala.:)
Radwa a Venus na titul určitě ne, v tom souhlasím. O Kim už jsem psal. A Caro by byla hodně velkým překvapením.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže po porodu to byla jiná Kim. Dlouho se na návrat připravovala, hrála přípravné turnaje. Teď mi přijde, že už není v takové formě a ty různé zdr. problémy také určitě udělaly své.....Píšeš, že měla na OH dobrou formu, ale vypadla ve čtvrtfinále. Vika získala bronz a píšeš, že nepůsobila přesvědčivě. Jak to tedy myslíš?
Z čeho usuzuješ, že potřebuje Vika k optimálním výkonům také herní praxi? Já v jejím případě nevím. Ale když se odhlašovala, určitě věděla, co dělá. U Máši si jsem jistý, že ostré zápasy před GS mít nutně nemusí. Je dostatečně sebevědomá i herně vyzrálá.
Reagovat
tommr
já to mám s Petrou podobně jako ty se Serenou. I když se snažím bejt sebevíc objektivní tak jí přesto trochu podcenuju, protože pak nechci bejt zklamanej ... :)
V ostatním se asi shodneme. Ještě bych dodal, že jsem pevně přesvědčenej, že Stosurová titul neobhájí a nejspíš skončí už v osmifinále na raketě Clijstersový nebo Li Na ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel herní projev, ne výsledek - Kim tráva nikdy moc neseděla, Vika by na ní naopak měla zářit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, máme to asi nějak podobně, já mám do poslední chvíle vždycky obavy.:)
Také si myslím, že Sam ztratí hodně bodů. Min. rok jí totálně nevyšlo RG a tradičně Wimbledon, ale na betonech se chytla už v Torontu. A vlastně do teď jsem jí neviděl, aby někde předvedla takový herní výkon, jako ve finále USO minulý rok.....
A také je tento rok zajímavý jev, že ta hráčka, která opanuje určitou část sezóny, opanuje i GS, který se v ní hraje. Vika - začátek roku + AO, Máša - antuka + RG, Serena opanovala trávu.....a kdo opanoval turnaje na amerických površích? No, jsem na USO opravdu zvědavý.
Ale objektivně čtvrtfinále pro Petru na USO by byl úspěch a mohla by se sezóna na americké tour považovat oproti minulým rokům za velmi úspěšnou. Cokoli navíc bude velmi pěkným bonusem. Alespoň já to tak vidím:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kim a tráva to máš pravdu.
Viku jsem na OH viděl hrát jen dva zápasy, ale nepřišlo mi, že by hrála špatně. A bronz je dobrý výsledek.
Na Wimbledonu jsem jí viděl hrát více, obhájila semifinále z loňska a přišlo mi, že hrála docela dobře. Je jasné, že takovou formou a herní jistotou, jakou se prezentovala začátkem roku, nehrála. Ale to se dá očekávat. Nikdo si top formu neudrží po celý rok. Ale stejně nevím, proč by mě Vika na trávě zářit? Nepřijde mi jako hráčka, která má ušitou hru právě na trávu. Naopak na povrchu, na kterém se hraje USO, může být, myslím, velmi silná.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Petrine superky v New Haven odchadzaju do NY vyklepané ako rezne..Sefkucharka Kvitová im nadeluje pekné porcie..Len aby jej apetit vydrzal aj do NY..
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodam,ze snad si Petra pocas GS nenájde okrem klepania chvilku aj na dusenie slovenskej cibulky :)Tá aj tak v tomto období stráca chuť a pri pohlade na ňu sa tisnú len slzy do očí..Pri tejto forme budem dufat,ze si ju do rúk nevezme :)
Reagovat
Fandina
Znáš Cibuli, jeden den tak a druhý ne ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Petra to vali, doufam, ze Rusce vrati OH. Ja si ostatne myslim, ze to statisticke plkani je celkem o nicem, protoze jestli je hracka momentalne na zebricku 20. nebo 6., tak to nic zasadniho o jeji soucasne forme nemusi vypovidat. Ted jsem ale koukal na pavouka US Open a az do QF by Petru pri tehle forme nemel nikdo nijak vazne ohrozit, jenze tam ji bude s vysokou pravdepodobnosti ocekavat jedna z jejich Nemesis: Sarapka, ta druha, Serena, je v druhe pulce spolecne s Vikou. No, bude to zajimave, skoda jen, ze celou tu dobu budu na vejlete bez jakekoli sance sledovat to aspon vysledkove.
Reagovat
smazaný uživatel
S Vikou je v půlce právě Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pravda, dik za opravu, s tou Vikou jsem to popletl, s ni se muze potkat v SF, ale jinak o tom QF to sedi, tam se muze potkat se Sarapkou.
Reagovat
freeteepek
Saru Eraniovou Petra letos porazila už potřetí, jenomže v předchozích dvou případech Sara ještě nebyla v top deset a tak se psalo, že Petra neporáží ty nejlepší hráčky. Teď už tam Sara je, tak si to konečně statistici a rozumbradové můžou zapsat!
Reagovat
tommr
psalo se to, protože to byla pravda ...
Jen pro tvojí informaci: na AO byla Erraniová až 48.hráčka světa, při dubnovým FC utkání byla 28.hráčka světa a teprve včera proti Petře nastupovala jako 10. hráčka světa ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist