Kvitová: Proti favoritkám hraju ráda, nejsem pod takovým tlakem

27. 6. 2010, 07:05
Aktuality 1
Klíčovým faktorem ve vítězném souboji s Běloruskou Viktorií Azarenkovou ve třetím kole Wimbledonu byla podle české tenistky Petry Kvitové psychika. Před osmifinále považuje Kvitová za svou výhodu, že není favoritkou a může jen překvapit.
Petra Kvitová

"První set byla hrozná tahačka, ale naštěstí jsem vydržela, i když jsem ztratila podání. Pak jsem jí ho vzala já a tam se to zlomilo," prohlásila dvacetiletá česká hráčka po vítězství nad čtrnáctou nasazenou Azarenkovou 7-5 6-0.

"Je jedenáctá na světě a je to dobrej skalp," řekla Kvitová, která dnes vyrovnala svůj nejlepší výsledek na grandslamových turnajích - ve čtvrtém kole už byla loni na US Open a předloni na Roland Garros. Ve Wimbledonu hraje potřetí, ale do letoška nepřešla přes první kolo.

Podle Kvitové nevydržela Azarenková psychický tlak, když vedla v prvním setu 5-4 a servírovala. "Holky to většinou tak nezvládají jako chlapi. Dala dvě dvojchyby... myslím, že ona už trošku odešla i psychicky a nehrála úplně dobře jako před tím," řekla Kvitová, která předcházející dva souboje s Azarenkovou jasně prohrála.

Sama byla se svou hrou spokojená. "Hodně jsme trénovali a jsem ráda, že se to vyplácí. V poslední době se mi hodně zlepšil pohyb a servis," uvedla tenistka.

Její další soupeřkou bude třetí nasazenou Dánka Caroline Wozniacká. "Určitě ani teď nemám co ztratit. Já tady nejsem vůbec favoritka a mně se takhle hraje hodně dobře, když nemusím něco potvrzovat," řekla.

S favorizovanou Wozniackou má zatím negativní zápasovou bilanci 0-2. "S Azarenkovou jsem ale také dvakrát prohrála," řekla Kvitová. "Caroline hodně dobře běhá, i když nevím, jak hraje na trávě. Bude to těžký zápas. Určitě se o to poperem," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak kdyby Petra zopakovala své dosavadní výkony z Wimbledonu, šanci určitě má. Wozniacki žádnou super formu zatím nemá, na její poměry i dost kazí. Má ale asi lepší podání než Azarenka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist