Kvitová řádí dál. Letos vyhrála už 14. zápas!

11. 2. 2011, 14:39
Aktuality 17
WTA PAŘÍŽ - Ani Belgičanka Yanina Wickmayerová nepřipravila Petře Kvitové druhou porážku v této sezoně. Přestože byla česká tenistka dva míčky od vyřazení, vyhrála 5-7 6-3 7-6 a v Paříži postoupila už do semifinále. V něm narazí na Američanku Mattekovou-Sandsovou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová letos vyhrála turnaj v Brisbane, zahrála si čtvrtfinále na Australian Open a ve Fed Cupu pomohla Česku dvěma body k postupu do semifinále. Tento týden bojuje na halovém klání v Paříži a po včerejším více než tříhodinovém maratónu s krajankou Záhlavovou-Strýcovou postoupila do čtvrtfinále. 

V něm čelila Yanině Wickmayerové, na kterou by měla narazit za dva měsíce v boji o postup do finále Fed Cupu. A české jedničce se malá generálka ve francouzské metropoli povedla! O rok starší soupeřku porazila 5-7 6-3 7-6 a připsala si první výhru ve čtvrtém vzájemném střetnutí na okruhu WTA.  

Dvacetiletá Kvitová po prohrané první sadě v té druhé ani jednou neztratila podání a vrátila se zpět do hry. V rozhodujícím dějství ale 18. hráčka světa dlouho tahala za kratší konec a za stavu 4-5 a 0-30 byla při podání soupeřky už velmi blízko druhé porážce v této sezoně. Ovšem česká bojovnice nic nevzdala a v tie-breaku nakonec rozhodla o svém postupu. 

"Snažila jsem se bojovat o každý bod. Pořád jsem věřila, že můžu vyhrát," komentovala česká hráčka.

Letos tak Kvitová vyhrála už 14. z patnácti utkání a zahraje si o druhé finále během krátké doby. Do cesty se jí v sobotu postaví Bethanie Mettková-Sandsová, jež dnes zdolala 7-6 2-6 6-2 Andreu Petkovicovou.

Německá tenistka letos hrála čtvrtfinále v Melbourne a finále v Brisbane, kde ji zastavila až Kvitová. Odvety se však Petkovicová po krátké době nedočkala. V útočném představení s Mattekovou-Sandsovou získala méně vítězných úderů, a byť v závěru chvíli 'kousala', po dvou a půl hodinách padla. 

Pětadvacetiletá Matteková-Sandsová letos vyhrála po boku krajana Isnera Hopman Cup a v Hobartu si zahrála finále. Na Australian Open však vypadla už v prvním kole a o uplynulém víkendu ve Fed Cupu nestačila jak na Clijstersovou, tak na Wickmayerovou, kterou dnes naopak Kvitová zdolala. 

Kvitová Američanku před dvěma lety v jediném střžetnutí porazila ve dvou setech, fedcupový souboj se tehdy konal rovněž v hale. V případě semifinálového vítězství může navázat na Lucii Šafářovou, která si v Paříži zahrála o titul dvakrát. Loni prohrála ve finále s Jelenou Dementěvovou a v roce 2007 s další Ruskou Naďou Petrovovou.

- WTA PREMIER PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 618.000 dolarů) -
páteční výsledky (11. 02. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (4-ČR) - Wickmayerová (7-Belg.) 5-7 6-3 7-6(3)
Matteková-Sandsová (USA) - Petkovicová (6-Něm.) 7-6(4) 2-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte klde na netu bych našel dnešní zaps kvitové Díky moc...
Reagovat
smazaný uživatel
www.fromsport.com ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to tak půjde dál vypadá to na TOP10 i lépe!!Jen tak dál Petro...SLEZSKO a MORAVA vládne českému tenisu!!!
Reagovat
frufru77
Jen tak dál, po loňském půlsezónním výpadku hraje Petra zápas od zápasu lépe. Vzhledem k jejímu věku má obrovskou perspektivu. A při stylu hry - dobrý servis, tvrdé a dlouhé oba údery (žádné pinkání ala Wozniacká) - se klidně může natrvalo upíchnout v 1. desítce žebříku, ne-li ještě lépe...
Reagovat
smazaný uživatel
Musím uznat, že Petra má úžasné nervy a parádní kondičku!!! Hlavně taky ukázala, že je extra bojovník a že umí vyhrát i zápas, ve kterém se jí příliš nedaří (oba poslední), to vše ji jistě pomůže do desítky!! A možná jednou i na post jedničky. Moc Petře fandím, již několik let a přeju jí zdravíčko a móóóóc úspěchů!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Velké gratulace, dneska jsem Petře moc nevěřil, tipoval jsem sice 3 sety, ale se smutným koncem
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas jsem stihla az od stavu 3:4 a stalo to za to. Pribehla jsem domu s vyplazenym jazykem. Peto diky, ze jsi zapas tak natahovala. Opravdu skvostne.Uz za stavu 3;5 to bylo o fous. Ale naprosto uzasny rychly silovy tenis a vinry i z tezke defenzivy. Psychika Petry opet zvitezila. U Janiny nechybely slzicky jeste v prubehu hry. Dabl faul v TB, to je vzdy pro soupere luxus.Jsem rada, ze muzeme opet sledovat nejakou nasi hracku v tak napinavych utkanich a mit realnou sanci, ze vyhraje.Ted hlasily, ze Tom odstupuje pro nemoc, tak bohuzel, nebude dvojita radost. Ale vloni zde vubec nebyl, takze plusove body stejne budou.
Reagovat
smazaný uživatel
On zde sice Tomáš vloni nebyl ale plusové body budou naprosto nulové jelikož místo toho hrál 500 v Memphis kde došel do ČF a letos tam nehraje takže nebudou žadné plusové ani minusové body:)... mám jen obavy aby stihl příští týden paříž a stihl obhájit ČF z 250 v San Jose. Nu uvidíme jak rychle se uzdraví
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, plna pravda, omluva za tento muj nedostatek, pritom jsem se divala, ze byl v San Jose. Tak snad to podchytil v zacatku a par dni klidu postaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme že snad jo a v pondělí či úterý už bude ready a kdyby ne tak to snad nažene jinde přeci jenom jsou to menší turnaje. Na GS by chřipka zamrzela výrazně víc:)
Reagovat
skott
San Jose asi Berda tezko stihne obhajit, kdyz se tam hraje tento tyden.A Pariz je v kalendari na konci roku.Na to ze tady vsechno opravujes mas docela mezery...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sousloví "máš docela mezery" znamená že každá druhá věc co napíšu je fakticky špatně což se nestalo:)... Omlouvám se, pomotal jsem Paríž za Marseile (asi v návalu emocí z Petřiny výhry v Paříži!:))....A to že nestihne San Jose je mi naprosto jasné. Jenže loni byl Berďa v USA a hrál 500 v Memphis a 250 v San Jose kdežto letos je přihlášen na 500 v Rotterdamu a na 250 v Marseile a tam právě obhajuje ČF ze San Jose. Tak už je to správně?:)... není protože v americe se hrajou turnaje v pořadí 250 a 500 kdežto v evropě je to obráceně:)).... ale kdo má trošku rozum tak ví co tou obhajobou myslím:))
Reagovat
skott
Myslim, ze zdejsi prispevatele hodne precenujes.Staci si precist par komentaru tady a zjistis, ze drtiva vetsina nema ani paru o systemu obhajovani bodu nebo jak vlastne vubec ranking funguje.Proto te opravuju, zvlast kdyz jinde te irituje evidentni nepozornost Lubose Zabloudila a jeho zamena Tsongovo narodnosti.Neni to mysleno zle.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to taky nemyslim zle ale mam zlozvyk opravovat informace pokud vím že jsou mylné a věřím že to občas vyzní arogantně....zkusím se do příště naučit větší asertivitě:))
Reagovat
skott
Vsak v pohode, ja mam ten zlozvyk taky:-) Prislo mi to vtipny, ze ti vadila i takova drobnost v clanku a pak sam napises dve chyby.
Osobne bych tady udelal neco podobneho, co funguje treba na eurofotbalu - odkaz pod clankem na ktery by se pripadne chyby, ktery najdes posilali rovnou administratorovi a nemuseli bysme je psat tady v komentarich...takovy maly tip, pokud si to treba pan Zabloudil precte:))
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně!
Petra opět prokázala velkou psychickou odolnost.
Letos může dokázat velké věci!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist