Kvitová s Cetkovskou postupují, Hlaváčková v Římě končí

15. 5. 2012, 14:47
Aktuality 147
Dvousetovým vítězstvím odstartovala Petra Kvitová své působení na turnaji v Římě. Turnajová čtyřka dnes porazila Rusku Pavljučenkovovou 7-5 6-4 a postoupila do osmifinále. Dařilo se i Petře Cetkovské, která v prvním kole vyřadila Bělorusku Govorcovovou, mimo hru už je naopak kvalifikantka Andrea Hlaváčková, jež nestačila na Naďu Petrovovou.
Petra Kvitová

Souboje dvaadvacetileté Petry Kvitové a Anastasie Pavljučenkovové bývají už tradičně vyrovnané. Jejich dosavadní vzájemná bilance byla před dneškem 2:2 a ani jeden z těchto zápasů neskončil ve dvou sadách. Kvitová to ani v Římě neměla proti ruské soupeřce jednoduché, nakonec ale strhla bilanci na svou stranu díky dvousetové výhře.

Tenistka z Bílovce přitom nezačala nejlépe, hned v úvodním gamu chybovala a musela odvracet dva brejkboly Pavljučenkovové. To se jí ještě povedlo, v sedmé hře už se pak Ruska dočkala a ujala se vedení 4-3. Z náskoku se ale 26. hráčka světa neradovala dlouho; okamžitě sama přišla o podání, za stavu 6-5 pro Kvitovou poté znovu selhala a úvodní set prohrála 5-7.

Ani poté Pavljučenkovová nesložila zbraně. Ve třetím gamu další sady znovu udeřila, ani tentokrát však brejk nepotvrdila a nechala Petru Kvitovou srovnat. Rozhodnutí padlo po dvou hodinách hry, kdy se česká tenistka dostala při podání soupeřky k prvnímu mečbolu. Ten využila a vylepšila tak své jediné dosavadní umístění z předloňského roku, kdy vypadla ve druhém kole.

"Necítila jsem se dobře, tak jsem šťastná, že jsem vyhrála. Před dalším kole vím, kde mám mezery ke zlepšení," řekla Kvitová po utkání.

I v boji o čtvrtfinále narazí česká tenistka na nenasazenou soupeřku. Bude jí totiž vítězka duelu mezi Sofií Arvidssonovou ze Švédska a Rumunkou Soranou Cirsteaovou, přičemž druhá z nich dnes vyřadila v úvodním kole turnajovou patnáctku Jelenu Jankovičovou. Bývalá světová jednička Jankovičová sice po prohrané první sadě zabrala a vynutila si třetí set, ten ale dospěl do tie-breaku, který lépe zvládla její soupeřka. Dnešní prohra Jankovičové znamená, že dva týdny před začátkem Roland Garros má jeho trojnásobná semifinalistka letošní bilanci na turnajové antuce 0:4.

Zatímco Petra Kvitová dnes bojovala už o postup do osmifinále, její krajanka Petra Cetkovská nastoupila jako nenasazená k zápasu prvního kola proti Bělorusce Olze Govorcovové. A v utkání, v němž si tenistky celkem desetkrát sebraly podání, uspěla.

Cetkovská si díky dvěma brejkům rychle vypracovala vedení 4-0. O náskok sice přišla, Govorcovová srovnala na 5-5, závěr setu ale patřila české hráčce, která tak udělala důležitý krok k postupu. Také ve druhé sadě Běloruska dokázala po ztrátě podání vyrovnat, i tentokrát ale v koncovce setu přišla o podání, a tentokrát už to znamenalo její vyřazení z turnaje.

S tím už se rozloučila česká kvalifikantka Andrea Hlaváčková. Plzeňská rodačka měla Nadě Petrovové po letošním vyřazení z Australian Open co oplácet, ruská hráčka ale proti ní uspěla i na antuce. Hlaváčková ztratila celkem pětkrát servis a Petrovové podlehla 3-6 3-6.

Podobně jako Petra Kvitová zvládla svůj první zápas na turnaji další z jeho spolufavoritek Marie Šarapovová, která se na postup také hodně nadřela. Mladá Američanka Christina McHaleová vstoupila do zápasu nebojácně a za stavu 5-3 byla blízko zisku prvního setu, zkušenější Ruska však ziskem čtyř her v řadě vývoj úvodní sady otočila a vyhrála ji. McHaleová byla Šarapovové vyrovnanou soupeřkou i v dalších desítkách minut, také v koncovce druhého setu ji však světová dvojka zlomila a po více než dvou hodinách zvítězila 7-5 7-5.

Stejně jako před týdnem v Madridu se Venus Williamsová střetla se Simonou Halepovou i v 1. kole v Římě. Ale zatímco ve Španělsku rumunskou soupeřku udolala až v tie-breaku třetí sady, dnes vyhrála ve dvou sadách. 

"Bylo to jiné než před týdnem," reagovala na kluzkou modrou antuku v Madridu, kde vypadla už ve 2. kole s Kerberovou. "Musela jsem udělat nějaké změny, abych se kurtu přizpůsobila. Dnes to docela foukalo a na kurty byly stíny, takže bylo složité vidět míček. Jsem tedy ráda, že to takhle skončilo," dodala Američanka.

Pár minut před půlnocí slavila překonání první překážky také Serena Williamsová. Třicetiletá Američanka porazila 6-2 6-3 Kazašku Galinu Voskobojevovou a vyhrála tak už 12. zápas v řadě, včetně Fed Cupu dokonce už čtrnáctý. Serena už letos vyhrála turnaj na zelené antuce v Charlestonu, minulý týden na modré antuce v Madridu a nyní útočí i na triumf na tradiční antuce červené. Na té získala titul naposledy před 10 lety, kdy vyhrála French Open a právě turnaj v Římě.

Výsledky - Řím - ženy (antuka, dotace 2.166.400 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (ČR) - Govorcovová (Běl.) 7:5, 6:4, Petrovová (Rus.) - Hlaváčková (ČR) 6:3, 6:3, S.Williamsová (9-ČR) - Voskobojevová (Kaz.) 6:2, 6:3, Erakovicová (N. Zél.) - Lisická (11-Něm.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:3.Cibulková (14-SR) - Lučičová (Chorv.) 6:1, 6:2, Cirsteaová (Rum.) - Jankovičová (15-Srb.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), Pennettaová (It.) - Kirilenková (16-Rus.) 6:1, 7:6 (7:2), Solerová-Espinosová (Šp.) - Briantiová (It.) 6:2, 6:1, Stephensová (USA) - Čakvetadzeová (Rus.) 6:2, 2:6, 6:4,  V. Williamsová (USA) - Halepová (Rum.) 6:3, 6:4, Knappová (It.) - Vinciová (It.) 6:4, 2:6, 6:2, Erraniová (It.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:0, 3:0 skreč.

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 7:5, 6:4, Šarapovová (2-Rus.) - McHaleová (USA) 7:5, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Medinaová (ČR/Šp.) - Klepačová/Rosolská (Slovin./Pol.) 6:0, 6:1.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

147
Přidat komentář
smazaný uživatel
Umíš číst? Proč ten útok? Reagoval jsem na Fandinu a to její "Každý ví, že 1/16 je osmifinále".

Jak je z tvého výkladu zřejmé, 1/16 NENÍ osmifinále. Každopádně je takový zápis zmatečný, protože pod číslem 16 si logicky představím, že hraje posledních 16 tenistů.
Většina lidí tomu zápisu rozumí? Fandina taky? Přiznala se v dnešní reakci k omylu? Ne!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, že Fandina to pochopila špatně, čehož já si prve nevšiml. Stojím si ale za tím, že většina lidí to chápe tak, jak jsem to napsal já, už proto, že shodnou terminologii používá i zdejší livescore, o čemž se sám můžeš přesvědčit. Já takový zápis považuji za logický, protože se tak dá zapsat každé kolo číselně, aniž by to bylo v rozporu se slovním zápisem. Příklad 1/8 finále = osmifinále, 1/4 finále = čtvrtfinále, analogicky by se dalo napsat 1/16 finále = šestnáctifinále, což vcelku pochopitelně ale nikdo nepoužívá.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl bych opatrný na tvrzení o názorech většiny. U velkých čísel úvodních kol je tohle pro mě novinka, taky jsem to nepochopil. Jsem zvyklý zapisovat kola vzestupně, slovně začínám až u čtvrtfinále (1R - 2R - 3R - 4R - QF - SF - F - W). Stejně to píšou všechny pavouky v pdf. Používat osmifinále u malých turnajů je hloupé. Vítěz prvního kola je osmifinalista? Legrační.
Dále znám zápis typu R128 - R64 - R32 - R16, kde je na první pohled zřejmé, o jaké jde kolo.
Kvitová to na US Open "dotáhla" na R128, což odpovídá 1/64. Čísla jsou posunutá a z mého pohledu matoucí.
Reagovat
Fandina
Já jsem se k omylu nepřiznala, protože jsem si ho vlastně nevšimla. Jak jsem psala na všech serverech najdu v drawech a pavoucích značení viz http://www.livesport.cz/pavouk/hnykYURo/4puxjbm6/ které bylo v přehledu ... úsměv

Samo, 1/16 není osmifinále, omlouvám se, byla to chyba ... úsměv
Reagovat
VlS
Je to převzaté z http://www.coretennis.net/, což je podle mého názoru pěkně zpracovaný a rychle aktualizovaný statistický web bez obrázků a volovinek, které jen zpomalují načítání dat. Ten tvůj odkaz je na tohle konkrétní použití lepší, i když má také svoje mušky. Nešlo o bůhví co. Šlo o to, že se pár lidí, kteří se v Petře nesmyslně viděli a upnuli své naděje k tomu, že bude coby dup jednička nerozpomíná na to, že Petra loni v principu měla super leden, únor, Madrid, Wimbledon a TM a mezi tím to zase nebylo nic tak úplně super. Tím vůbec nesnižuji loňskou sezónu Petry, ale rozhodně nebyla v pozici Sereny v plné slávě, Martin (obou) Stefi, Kim, Justine a podobně, že by byla všude jasná favoritka a více méně automatická vítězka. Nebyla, ale třeba za dva tři roky bude a nebo nebude, to je její kafe.
Reagovat
VlS
A jen ještě dodám, že mimo Wimblu a snad Madridu to ani na vítězných turnajích nebyla automatická hladká jízda a vesměs i tam měla hlavně v prvních kolech nějaký krizový zápas - např. v Paříži s Barčou ve druhém kole to bylo o prsa velmi ploché dámy:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky to tvé shrnutí tak vidím. Navíc po takových titulech - Wimbledon, TM, každý vidí jenom ty nejvyšší mety. To je logické. Ale je to pouze ideální stav, který vyžaduje okolí. Nikdy jsem nezaslechl od Petry, že vyhlažuje útok na 1. místo WTA nebo získání toho a toho titulu. V tom případě bych si jí i dovolil kritizovat. Troufnu si říct, že média ji dneska automaticky staví na pravděpodobnou vítězku, ale nemají to ničím podložené. V této situaci je zhruba rok, a je to jako ve škole, musí se naučit, jak s médii vycházet. Ty 2-3 roky vidím reálně, kdy určitě to 1. místo dosáhne.
Reagovat
smazaný uživatel
serena vyhrála už 14 zápas,kdo myslíte žě jí zastaví ? :D
Reagovat
Heather_Fedex
mozna to zni divne, ale ja davam velkou canci radwanske. serene az tak moc nevyhovuje, kdyz nekdo vrati mic zpatky vic, nez 3-krat. zapasy s wozniackou mne o tom presvedcili.
Reagovat
smazaný uživatel
To já zase moc šancí Radwanské nedávám, může Serenu potrápit, bude ji nutit hrát údery navíc, ale Serena ji přetlačí na servisu a počíhá si na příležitosti.
Spíše si myslím, že by jí mohla zastavit nebo alespoň potrápit dnes Petrova. Není to právě Sereny nejoblíbenější soupeřka. Poslední čtyři vzájemná utkání hrály na tři sety a v posledních dvou byla úspěšná Nadia. Ta sice není poslední dobou v takové formě, ale na Serenu si bude věřit. Navíc Serena může být už trochu unavená, v neděli finále a včera už hrála znovu a skončila něco před půlnocí. Takže jsem na dnešní zápas zvědav. Každopádně když dnes Serena dokáže zvítězit, tak ji čeká nejspíše běhavá obranářka Caroline a to také nebude vůbec lehké a pak případně již zmíněná Aga. Serena nemá moc příznivý los, vítězství jí nad těmi všemi, alespoň podle mého, bude stát dost sil.
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně se asi muže zastavit jenom ona sama :D
Reagovat
dadaft
ještě ke hře Petry:
Nasta hrála rychlým krátkým švihem, kdy do poslední chvíle není jasné, kam míček půjde - z toho možná pramení pocit mnohých, že měla Petra špatný pohyb.
na nejvyšším levelu tohle umí hrát Zvonarevová, Petřina velmi neoblíbená soupeřka. u ní taky nikdy nevíš, jestli to půjde vlevo, vpravo nebo pod nohy. forhend nebo bekhend, to je jedno.
***
pokud vyjdu z posledních dvou turnajů, tak Stuttgart, porážka od Máši, ale super tenis, v Madridu porážka od Lucky Hradecké, a jak ta tam hrála všichni víme...
***
na lomení rukama je ještě čas a doufám, že letos v Římě zapíše Petra aspoň QF.
(P.S. ten kdo loni na USO potrápil Sharapovu nebyla McHale, jak jsem tvrdil, ale H.Watson)
Reagovat
tommr
se v současný formě zdá být skoro neporazitelná. Voskoboeva dneska hrála velice dobře, ale stejně neměla vůbec nárok ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://tennis.matchstat.com/Player/Petra%20Kvitova

Graficky povedený přehled. Čím víc řádků, tím víc na turnaji uhrála kol.
V levém sloupci jsou modře jména tenistek, se kterými prohrála. V pravém sloupci jsou modře jména tenistek, které porazila.
Sloupec vpravo před kursy píše, do jakého kola na příslušném turnaji došla.

Nesmyslem níže bych se být vámi vůbec nezabýval.
Reagovat
tommr
opravdu hezkej přehled se spoustou užitečnejch informací. Máš za to u mě palec nahoru ... :)
Reagovat
Fandina
taky díky, uložila jsem si odkaz. Super. Dobré přehledy jsou i tady na Tenisportálu. Nebo třeba tento český http://www.tenislive.cz/wta/petra-kvitova/

V tabulce od VlS jsem se ale lehce vyznala. Jak jinak sem do textu vložit webovou stránku z toho odkazu. Nesmysl to nebyl. Každý ví, že 1/16 je osmifinále. Kdo chce, tak se v tom vyzná ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzná? Každý ví, že 1/16 je osmifinále? Opravdu? Autor těchto směšných "údajů" asi sotva. Tím nemyslím Vlse, to je kopie odněkud.
V Pekingu neuhrála osmifinále, páč vypadla o kolo dřív, tj. ve 2. kole, kde hraje 32 tenistek. Podle toho nesmyslu to prý bylo 1/16 !!!

Jak rozumíš textu May 23 GS W 1/8 French Open.....? Kvitová je loňská čtvrtfinalistka Paříže? Opravdu?

V Torontu a Cincinnati neuhrála čtvrtfinále, páč vypadla ve 3. kole. Podle toho nesmyslu to prý bylo 1/8 !!!
Podobně i další turnaje s uvedeným číslem.

Navíc postup na turnaji mezi nejlepších 32 (jako třeba Kvitová v Pekingu) neříká vůbec nic. Do 2. kola se může postoupit po výhře a berou se body, ale taky po volném losu v 1. kole. Prohrát ve 2. kole pak znamená, že bere směšných 1 nebo 5 bodů jako za prohru už v 1. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
1/16 neznamená, že hrálo 16 tenistek, ale že se hrálo 16 zápasů. 1/8 znamená osm zápasů, proto OSMIfinále, 1/4 jsou čtyři zápasy, proto ČTVRTfinále, 1/2 jsou dva zápasy, tedy SEMI finále, v anglicky mluvících zemích někdy uváděno jako HALF final (že half znamená polovina ti doufám nemusím říkat). Jinými slovy, pane Broži, většina lidí tomu rozumí. Pokud vy ne, pravděpodobně je problém na vašem přijímači, ale je mi jasné, že to vy při své aroganci a nadutosti nepřipustíte.
Reagovat
Fandina
Přehledy s 1/16 atd. se celosvětově používájí na tenisových serverech pro žebříčky, draws atd. Najdeš to i tady na Tenisportálu v pavoucích http://www.livescore.in/cz/pavouk/6aONWSB4/zgBjOInt/ ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Palec nahoru. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem zápas od stavu 6:5 v 1. setu. Masha to zvládla dopodávat a první set byl její. Ze statistik se dalo vyčíst, že v prvním setu bylo k vidění dost brejků... Druhý set začal v podobném duchu. Masha nejprve získala brejk, ale potom ztratila podání. Za stavu 1:2 odvrátila Masha brejkbol. Pak si obě hráčky držely podání a rozhodující v celém setu byl opět jedenáctý gem. Masha získala brejk na 6:5 a stejně jako v 1. setu to doservírovala... Jsem rád, že Masha vyhrála. Musím říct, že Christina byla velmi dobrou soupeřkou a určitě patří k těm hráčkám, kterým předpovídám slibnou budoucnost.

Co se týče Petry: Doufám, že bude hrát v dalším kole se Soranou, která dnes opět překvapila. :)
Reagovat
tommr
já bych si zase hodně přál zápas Petry s Arvidssonovou - rád bych viděl odvetu za lonskej Peking ... :)
Zápas s Cirsteovou by byl samozřejmě taky hodně zajímavej. I Soraně má Petra co vracet, protože s ní poslední zápas taky prohrála. A to tenkrát nebyla Sorana zdaleka v tak dobrý formě jako letos. Viděl si její zápas s Jankovičovou? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel neviděl. Dneska jsem viděl jenom zápas Mashy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vubec nevidim v tom ROMA míč tyvole
Reagovat
smazaný uživatel
No nekecej, ty vole :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na centrkurtu ten míček vidět docela je, teda hlavně večer.. Na ostatních kurtech je to horší(jako, když hrál včera Radek, tak tam sem ten míč taky neviděl). Je to nezvyk, v Madridu to bylo vidět hodně dobře... Ale červená je červená. :-) I když modrá je taky dobrá :-))
Reagovat
VlS
Pro ty, kteří pořád hořekují nad "Petřinou ubohou formou", aby se probrali. Tady je loňská sezÓna a rozhodně to nebylo vítězství, kam Pretra přišla:
May 14 Prem. 1/16 Internazionali BNL d'Italia, Rome(ITA)

May 07 Prem. 1/16 Mutua Madrilena / Madrid Open, Madrid(ESP)

Apr 23 Prem. SF Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart(GER)

Apr 21 Fed Cup WG SF Fed Cup World Group, Ostrava(CZE)
Mar 20 Prem. 1/32 Sony Ericsson Open, Miami, FL(USA)

Mar 07 Prem. 1/16 BNP Paribas Open, Indian Wells, CA(USA)

Feb 04 Fed Cup WG QF Fed Cup World Group, Stuttgart(GER)
Jan 16 GS W SF Australian Open, Melbourne(AUS)

Jan 09 Prem. SF Apia International Sydney, Sydney(AUS)

Nov 05 Fed Cup WG F Fed Cup, Moscow(RUS)
Oct 24 YEC Win. WTA Championships, Istanbul(TUR)

Oct 10 Int. Win. Generali Ladies Linz, Linz(AUT)

Oct 03 Prem. 1/16 China Open, Beijing(CHN)

Sep 26 Prem. SF Toray Pan Pacific Open, Tokyo(JPN)

Aug 29 GS W 1/64 US Open, New York, NY(USA)

Aug 15 Prem. 1/8 Western & Southern Financial Group Women's Open, Cincinnati, OH(USA)

Aug 08 Prem. 1/8 Rogers Cup, Toronto(CAN)

Jun 20 GS W Win. Wimbledon, Wimbledon(GBR)

Jun 13 Prem. F Aegon International, Eastbourne(GBR)

May 23 GS W 1/8 French Open / Roland Garros, Paris(FRA)

May 09 $100K F $100,000 Prague, Prague(CZE)

May 02 Prem. Win. Mutua Madrilena / Madrid Open, Madrid(ESP)

Apr 16 Fed Cup WG SF Fed Cup, Charleroi(BEL)
Mar 21 Prem. 1/16 Sony Ericsson Open, Miami, FL(USA)

Mar 14 $100K 1/16 $100,000+H Nassau, Nassau(BAH)

Mar 07 Prem. 1/32 BNP Paribas Open, Indian Wells, CA(USA)

Feb 14 Prem. 1/32 The Dubai Tennis Championships, Dubai(UAE)

Feb 07 Prem. Win. Open GDF SUEZ, Paris(FRA)

Feb 05 Fed Cup WG QF Fed Cup, Bratislava(SVK)
Jan 17 GS W QF Australian Open, Melbourne(AUS)

Jan 10 Prem. [Q] Apia International Sydney, Sydney(AUS)

Jan 03 Int. Win. Brisbane International, Brisbane(AUS)
Reagovat
tommr
loni touhle dobou měla Petra na kontě už tři tituly - sice nevyhrávala pořád, ale občas se jí to na rozdíl od letoška povedlo ... :)
Hlavně jde ale o to, že Petra se na konci roku dostala hodně vysoko a čekalo se od ní, že ještě udělá ten poslední krůček na samej vrchol nebo že si aspon tu pozici udrží. Zatím to ale bohužel vypadá, že se začíná pomalu ale jistě propadat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Každy se jí ptal jak se bude cítit jak bude světovou jedničkou a to bula je "dvojkou".Každy ji tam už viděl.Po vypadnutí z Au. open se stala světou jedničkou Azarenka a Kvitová trojkou.Jde jen o její PSYCHYKU,která není na tom nejlépe.
Reagovat
VlS
Čekalo se od ní? Kdo to čekal? Komu něco slibovala, nebo kdy říkala, že se to stane? Já jsem od ní slyšel mnohokrát, že loňská sezóna byla super a že bude těžké ji obhájit.
1. nic není ztracené a klidně může zase něco vyhrát;
2. když to letos nebude tak super jako loni, tak se zase nic neděje.
Děláš z ní tlusté trdlo se špatným pohybem, protože si slečna dovolila neplnit cíle, které sis pro ni ty usmyslel.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsals to naprosto přesně.
Reagovat
smazaný uživatel
Přehlednost takových výpisů je na bodu mrazu. A co mají znamenat čísla 1/8, 1/16, 1/32 u některých turnajů. Odpovídá to skutečnosti?
Postup do 3. kola v Torontu a Cincinnati má být 1/8?
Prohrát první utkání v Pekingu má být 1/16?
Prohrát první utkání v Indian Wells má být 1/32?
Prohrát 1. kolo US Open má být 1/64? Směšné.
Otřesnější "přehled" si už nedokážu představit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se v tom vyznal, ty ne?
Reagovat
ludolf
Chce to trochu představivosti. Podle mne je VlSem použitý zápis nejpřehlednější.
Reagovat
tommr
Nepřeváděj to zase do osobní roviny. O Petře jako o budoucí světový jedničce mluvila vedle fanoušků i spousta expertů u nás i v zahraničí - viz třeba prognozy Navrátilový nebo Wilandera - stačí si projít diskusní fora a články z konce minulýho a začátku tohoto roku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je hodně blbej vtip. Z těch nesmyslných čísel poznáte, v jakém kole vypadla? Já teda ne.
Peking má draw pro 64 hráček, přičemž Kvitová vylítla hned ve svém prvním utkání ve 2. kole. Toto 2. kolo označujeme číslem 1/16? Podle jaké logiky?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano spousta lidí to od ní čekalo! já jsem jen doufal a přál ji at se to povede.Tlusté trdlo tos řek Ty!??Takhle bych o Wimb. vítězce nikdy neřekl! Měl bys vážit slova. Netvrdím že petra má hrat jako Nole...
Reagovat
ludolf
Otázka kdy. Mně přišel rozumný názor, že letos by se měla Petra stabilizovat a o pozici jedničky uvažovat příští rok. Například Azarenkovou vloni taky dost kritizovali, že nevyužívá svůj potenciál.
Reagovat
Fandina
Letos v Austrálii chyběly v Sydney a pak na AO vždy dva zápasy do světové jedničky. Kdy jindy by se mělo proboha říkat, že bude jedničkou. Podle mě jedničkou bude, má na to, je ještě mladá a hraje technicky a útočně. Je bojovná. Přeji zdraví a přijde to ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvila. A kde je napsáno, že se tak ještě nemůže stát? Petře je pouhých 22 let, není na sklonku kariéry (aspoň doufám). Loni Petře významně hrál do karet moment překvapení a to, že byla černým koněm, ne favoritem. Letos naopak jejím největším soupeřkám pomáhá to, že jsou oproti Petře daleko zkušenější, Petra je přeci jenom pod větším tlakem a navíc měla nějaké zdravotní trable, což na pohodě taky nepřidá.

Možná si to ani sám neuvědomuješ, ale tvoje prohlášení opravdu vyznívají tak, jako bys nad ní lámal hůl. Pak se nediv, že někteří z nás na tebe reagují poněkud podrážděně.
Reagovat
tommr
já mám na to podobnej názor. Pro letošek by měl bejt hlavní cíl udržet se v elitní osmičce a příští rok by se snad mohlo zase uvažovat o vyšších metách - podmínkou je dobrej zdravotní stav a lepší příprava na sezonu než letos ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ooo, bože, Djokovicův outfit, to je zas žrádlo.
Reagovat
Fandina
Dobrou chuť ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
em.. je to pořád skoro stejné ...
Reagovat
smazaný uživatel
No není, to sladění kraťasů a trika je strašidelný, to je věc, která je v týhle podobě podle mě naprosto šílená.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.. minulou sezonu to žluté tričko mě dostalo.
Nejlepší oblekaný hráč je jednoznačně Federer,ale Nadal má taky dobrý vkus :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vkus... jak velkou podle tebe maj hráči roli v rozhodování o tom, co budou na sobě mít? Respektive jestli to nevíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger i Rafa mají stejného sponzora Nike, takže od toho se to asi odvíjí, mně se líbí hodně i Lacoste Andyho, i trika Davida F.
Reagovat
gigin
Žluté tričko loni neměl vůbec. Bylo to před 2 lety. Do smlouvy se ST chtěl Novak klauzuli, že se bude podílet na přípravě designu některých outfitů. Bohužel je to někdy vidět :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že Nole nemá vkus? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
David F. plandajíci trička velikosti XXL.Ale tak každy má jiny vkus:) Ale samozdřejmě outfity nedělají z hraču ty skvělé hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, ale podle mě je to výjimka. Ostatní hráči si snad můžou říct střih, kterej jim vyhovuje, ale barvu, vzor, o tom silně pochybuju.
Reagovat
gigin
Já nevím. Některé kolekce ušly. Ale například to vzpomínané žluté tričko s tou orlicí, nebo co to bylo na těch zádech, to bylo něco strašného :-))) Jinak to pak bylo v klidu, až zase teď. Moc se mi to nelíbilo. Jinak dneska hra super, maximální spokojenost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer měl kouzelný to fosforeskující, na to občas byl problém zaostřit :-D... Jinak ale celkově Lotto nemá špatný nápady.

A skvělý tenisty to z nich nedělá, ale hodnocení outfitů je holt neodmyslitelná součást tenisu :)...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, u Davida trička plandají, jak píšeš, ale mně se líbí barevně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozdřejmě :) opravdu si hráči nemužou vybrat barvu atd.?
Reagovat
smazaný uživatel
Jako dost hrozný bylo i to AO, ty ornamenty byly škaredý, ale hlavně triko a kraťasy v trochu jiný barvě - stačilo, aby se zpotil a vypadalo to, jak kdyby to nebylo z jedný sady.

Hrál dobře, každopádně Tomic ukázal, že jednou bude opravdu komplexní hráč, i na antuce bude konkurenceschopnej. Jen je škoda, že hraje tak opatrně a trpělivě, on když chce, tak má úžasně promyšlený a dobře provedený útoky, bohužel často "muurayuje"...
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, fakt nevím... vždycky sem si myslel, že jsou v tomhle hodně obět sponzora.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokážu si představit, že mu dají pár možností a on si vybere, ale že by do toho mohl víc mluvit, to snad ne, vždyť jim jde o to, aby se to prodávalo, sledujou trendy etc., takový věci vkus hráče vůbec nezohledňuje :)...
Reagovat
gigin
No on to měl až na finále, takhle blbě sladěné. Taky jsem to moc nepochopil. Jinak něco mám doma, ale oproti třeba adidasu je to hadr. Musím taky bohužel konstatovat. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to děkuju za informaci, kdybych náhodou nad něčím od nich uvažoval :) já mám jen Nike a Adidas no..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič - Tomic
12,5 stupňů západně: Atlantic Bird 1 (Eutelsat 12 West A)
RTV BN BH - frekvence 11157 MHz, symbolrate 2900, polarizace H, parabola 80 cm
Reagovat
spaniel
Novasport ty typku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Andy mi pořádně zabrnkal na nervy, ale je to tam!!! Na druhou stranu vloni se tu taky ve 2.kole natrápil s Malissem a pak málem postoupil až do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pavouka měl ale pořádně vymeteného stejně jako v Mote Carlu i na RG. Proto ty antukové semifinále. On na antuce dokázal hrát s lepšími hráči, s Nadalem nebo Djokovičem, ale jinak je to bída, často bez agersivity, s Berdychem i Raonicem pomalé míče na střed nebo na servis lajnu, ze kterých oni útočí. Gasquet mu celkem svědčí, uvidíme, co pak. Každopádně bude zázrak, pokud obhájí body z Říma i RG, hraje fakt otřesně na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. S Berdychem sem naštěstí neviděl, ale s Raonicem hrál až trapně.
Reagovat
tommr
chybí mi tu nějaký informace o turnaji kategorie ITF žen Sparta Prague Open, kterej už je v plným proudu. Obvykle jsou tady aspon přehledy odehranejch zápasů i u malejch turnajů. Proč se nereferuje i o jednom z mála turnajů pořádaným u nás doma?
Reagovat
dadaft
Nalba !!! trhej žraloku...
Reagovat
anajka
Tak toto keby sa podarilo...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte rádi Murrayho, jo?
Reagovat
anajka
Ja mám rada prekvapenia na úkor Murrayho...
Reagovat
dadaft
David řádí. ))))
Reagovat
anajka
Tak toto prasa na sieti rozhodne..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak David se jen tak nevzdává.
Reagovat
dadaft
tak jsme asi jediní dva, kteří Petru nezatratili. ))
souhlas.
Pavljučenková vůbec nehrála špatně. byl to hodně těžký zápas který Petra zvládla.
Reagovat
pepin
tak chlapi, pokud jste já ji přece ani Tommr nezatracujeme, to vůbec ne, jen zde diskutujeme co může být příčinou toho, kde se dnes nachází, nebo lépe řečeno co předvádí. A jestli zde někdo napsal, že Pavl. hrála dobře tak nevím na co se díval. Přece je normální, že hráčka na této úrovni musí přepinknout sít. Kdyby hrála dobře tak Petra mohla již sedět v letadle do Paříže.
Reagovat
dadaft
no, já si myslím, že tohle jsou strašně těžké zápasy. víš co by se stalo, kdyby tenhle zápas prohrála?
ani si nepředstavuju ty komentáře...
Reagovat
dadaft
Pavljučenková větřila šanci a z forhendu dokázala čarovat...
Reagovat
Fandina
Ten zápas jasně nebyl pěkně pohledný, Petra nestála na jedné straně kurtu a nesázela na tu druhou ve svém taktu winnery, nebo nedávala esa jako jindy. Pavlu hraje útočnou hru, podobnou jako Peťa a to pak ten zápas prostě jinak vypadá. Jasně, že se Peťa několikrát vyautovala nebo u sítě zahodila jasné fiftýny. Důležité je, že její winnery převyšovaly nevynucené chyby. Sice o málo, ale bylo to tam. Takže víš, že spolu držíme basu ... tak Peťě tak nespílej ... když potřebovala tak zatlačila a nebyly z toho ani TB ... úsměv
Reagovat
VlS
Najděte prosím loni turnaj, kde Petra od začátku do konce hrála suverénně. Vzpomeňte si třeba na Paříž a první kolo s Bárou a můžu klidně pokračovat. Máte pokřivené vidění Petry. Mě naopak problémy na začátku dávají naději na dobrý výsledek, protože tak je to u Petry NORMÁLNÍ.
Reagovat
pepin
Ahoj Fandino, já ji přece nespílám, byl bych ten poslední, já ji fandím a mám ji rád za to co již dokázala. Jen prostě přemýšlím, kde je ten zakopaný pes, který to, doufejme, zatím změnil ku jejímu neprospěchu. Jinak jsme spolu to vím a držím basu -pozdrav-
Reagovat
tommr
většinou s tvejma postřehama souhlasím, ale dneska jsi trochu mimo. Petra vyhrála jen díky špatnýmu výkonu soupeřky, která se v poslední době strašně zhoršila. Ještě před rokem patřila Pavlyuchenková mezi žhavý kandidátky na první desítku, ale její současná hra a výsledky jsou jen na úrovni průměrný hráčky první padesátky. Nemá cenu si nic namlouvat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem zvyklý, že spousta lidí Petru zatracuje, když prohraje, ale že jí zatracují i když vyhraje, to je přeci jenom moc.

Já ten zápas sledoval celý a Pavl. rozhodně špatně nehrála, sice to nebyl její nejlepší tenis, ale i ona byla schopná vykouzlit zajímavý úder a Petru jím zaskočit.

Pro mě je ale nejdůležitější, že Petra, když to potřebovala, tak dokázala zapnout a uhrát si to, takže ano, prostor pro zlepšení je určitě, ale proč ji zatracovat nebo odepisovat?

Mimochodem Máša to dneska taky měla o prsa vietnamské závodnice a přitom nikdo nepochybuje, že je to špičková tenistka..
Reagovat
dadaft
jj, třeba závěr prvního setu je dobrý příklad. na returnu jedna UE a čtyři winnery. čistá práce.
mohlo to mít mnohem horší průběh, než mělo.
Reagovat
pepin
Chlapče Visi, nemám pokřivené vidění a kéž by jsi měl pravdu. Zatím to tomu neodpovídá, podívej se na turnaje před tím, špatný, nebo ne úplně povedený začátek a pak konec. Je mi jasné, že nemůžeme čekat lehké vyhrávání, dneska to ruská siréna také neměla lehké, ale jen diskutujeme nad předvedenou hrou. A nejsme sami, podívej se níž.
Reagovat
Fandina
Pepin ... ještě dodatek ... Ten zápas měl taky hodně vítězných úderů od obou, pěkné rány ... a tím, že to Péťa vítězně dotahla ve dvou setech, což předtím nikdy s ní neměla, tak to bylo pro fandu Peťi dobré pokoukání, ne jak píšu v úvodním příspěvku ... Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat
pepin
No tak neblbni, píšu ted za sebe a pokud dobře čteš tak já nikoho nezatracuji, již jsem to zde psal aspon 2x. Já jen diskutuji a přemýšlím proč to prostě Petře jde tak ztěžka. Nebudem si nic nalhávat o Pavl., to prostě v tom co předvedla by neměl být pro Top hráčky problém. Problém je a bude Serena, to jsme viděli. A problém nejen pro Petru a ty dvě to již poznaly.
Reagovat
tommr
myslím si, že tady Petru nikdo nezatracuje. Jen se kritizuje její hra, která nebyla optimální a na silnější soupeřku by rozhodně nestačila ...
Já osobně Petře pořád ještě věřím. Sice si už nemyslím, že z ní někdy bude světová jednička, ale má podle mě na to, aby byla trvale hráčkou první desítky. Až jí přestanu věřit tak jí budu naopak tleskat i za výkon podobnej tomu dnešnímu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pánové, já už fakt nevím, co s váma. Možná by stačilo, kdybyste si uvědomili, že tak, jak to řezala loni na Wimbledonu nebo Turnaji mistryň, tak to Petra bude řezat jenom za pro ni ideálních podmínek. Že prostě nebude každou hráčku porážet 6:0, 6:1 kdykoliv se jí zamane. Že spíše bude více těch zápasů, kdy to opticky nebude vypadat bůhvíjak. Což nemění nic na tom, že Petra je špičková hráčka.
Reagovat
pepin
S náma nebo se mnou nic, asi mi nerozumíš, já přece tady nepíši o tom, že Petra musí vyhrávat s nulou nebo s jedničkou, nebo, že ji kritizuji. Vůbec ne, tak to již pochop. Já zde jen poukazuji na to, že není v optimální pohodě a formou diskuze se pídíme, nebo dohadujeme, kde je příčina. Tot vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas, chtěla jsem k tomu napsat pár věcí, ale vše už tu bylo vámi napsáno :-)
Jen ještě : Petra vyhrála ve dvou setech, sice to nebylo úplně ono, ale jak píše Vis, ona se rozjíždí pomaleji..a ta nadváha, Petra má štíhlý pas, hubené nohy, trošku bříško, ale nadváha vypadá jinak.
Reagovat
freeteepek
Já teda zápas Petry neviděl, ale je fajn, že to zvládla. To, že měla problémy v prvním zápase na turnaji s relativně těžkou soupeřkou bych neřešil. Nemá za sebou žádnou vítěznou šňůru a potřebuje se do toho dostat. Ten tlak na ní je...
Šarapovová by mohla hrát ve větší pohodě a přesto měla s McHaleovou daleko větší problémy. Jsme jenom lidi. Nadčlověk je akorát Serena:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen pro zajímavost, všimli jste si vůbec toho dlouhého a nepřítomného pohledu při jedné z přestávek. Tam mi připadalo, že přemýšlí úplně o jiných věcech, než o tenisu. Něco má v hlavě, co ji trápí.
Reagovat
smazaný uživatel
A já zas poukazuji na to, že aby se hráč/hráčka nacházeli v optimální pohodě, musí se sejít obrovská spousta věcí, což se letos v případě Petry zatím úplně nedaří, bohužel ona sama ani nikdo jiný nemá moc možností to ovlivnit.
Reagovat
smazaný uživatel
No jistě, nadčlověk Serena, haha. Ta turnaje, kde jí to nebaví, projede úplně běžně. Stačí se podívat do statistik. Naplno hraje jen na GS a TM.
Reagovat
tommr
postup do třetího kola je cennej, ale předvedená hra byla dost špatná a na silnější soupeřku než je zcela z formy hrající Pavlyuchenková by to nemuselo stačit. Petra bude muset přidat a to skoro ve všech směrech - dneska na její hře nebylo prakticky nic co by fungovalo tak jak má ...
Možný soupeřky pro osmifinále se sice zdají papírově slabší, ale obě Petru v posledním vzájemným zápase porazily. Na tu lonskou porážku od Arvidssonový v Pekingu si asi ještě každej pamatuje - Petru to nejspíš stálo první místo v žebříčku na konci roku. Docela rád bych proto viděl pořádnou odvetu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hra ideální nebyla, ale špatná taky ne - pokud Petra potřebovala zabrat, tak zabrala, soupeřku do žádného trháku nepustila a rozhodně se nenacházela v bezprostředním riziku ztráty setu/zápasu. Zápasy Petry a Nasti byly vždycky vyrovnané, o čemž koneckonců svědčí i vzájemná bilance, po dnešku 3:2 pro Petru. Řešit co by kdyby nemá smysl, protože za jiných podmínek by i předvedená hra vypadala jinak.
Reagovat
pepin
Ahoj, naprosto s Tebou souhlasím. Co to stojí nervů u televize, rozčilování a následných pochval pokud se jí podaří nějaký exkluzivní úder. Je zcela z formy a múže být ráda, že proti ní stíla tato překypující protihráčka. Servis nic, sít nic, return jak který, pohyb špatný a to již delší dobu. No nevím co je příčinou tohoto stavu. Já vím, že přesně někdo napíše, co by jste chtěli, hlavně že vyhrála, je mladá má to před sebou atd. To je vše pravda, tenis umí, to víme všichni dobře, ale proč se takhle trápí to je asi složité.
Reagovat
tommr
ten dnešní zápas se ale trochu lišil od těch minulejch - tentokrát proti Petře stála úplně jiná Pavlyuchenková než v předchozích zápasech. Anastasia je už delší dobu zcela z formy (letošní zápasová bilance 4:13) a má značnou nadváhu ...
Reagovat
tommr
příčin proč Petra letos nehraje to co se od ní očekává je samozřejmě víc a jejich rozbor by vydal na hodně dlouhej článek. Když bych to trochu zjednodušil tak jí utek začátek roku a ted se nemůže chytit, protože jí hlavně chybí kondice. Má zcela jasnou nadváhu a skoro se na kurtu nehejbe, což se samozřejmě musí projevit i na přesnosti úderů ...
Reagovat
VlS
A Petra má nadváhu vzhledem ke které době? Loni měla stejnou, ne-li větší váhu, já si naopak myslím, že trochu zhubla. Reálná Petra je jiná než ta, o které sníš. Přestaň snít a nervovat se, jestli vyhraje nebo prohraje a užívej si jejích výsledků když hraje dobře a bude ti líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jaká Pavl. stála proti Petře v minulých zápasech, ale dneska proti ní stála Pavl., která si rozhodně věřila, že může uspět, která byla schopná vystřihnout zajímavý úder, která předváděla celkem solidní tenis. Jo, a někde si zjisti, jak je definovaná značná nadváha a pak to srovnej s tím, jak Pavl. vypadá. Budeš překvapen.
Reagovat
tommr
je třeba rozlišovat nadváhu u normálního člověka a u špičkovýho sportovce. Špičkovej tenis je dost běhavej sport a každý deko navíc je znát. Je mi úplně jedno jak Petra vypadá, ale ona se ted skoro nehejbe a to se na její hře dost podepisuje ...
Reagovat
pepin
K té váze, nedokážu posoudit zda má nebo nemá nadváhu. Pokud ano, je to špatné a to již z pohledu, že se vrátila z kondičního soustředění v Turecku. Pokud ne, souhlasím s tím a asi nejen já, že se prostě špatně pohybuje a to hlavně ve srovnání s lonskem. Je mi jasné, že nebude a ani nemůže vzhledem k její postavě běhat jako Caro apod. Ale ten základ tam prostě dle mého názoru chybí. Nemůžu si pomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadváha je jasně definovaný termín platný pro libovolného člověka bez ohledu na to, jestli je to profesionální sportovec nebo gaučový povaleč. Každý člověk je jedinečný, tělo každého člověka se chová trochu jinak, takže některá je štíhlá jak laňka (Hantuchová), některá má holt trochu bříško (Petra, Safinová v dobách své největší slávy..).
Reagovat
Fandina
Posílám odkaz na Petřiny údaje váha míra je těsně na hranici podváhy ...
http://www.mte.cz/bmi.php?height=1.82&weight=72&count_it=1
Petra je v podstatě štíhlá, má štíhlé ruce a nohy, malý zadeček a víc toho má vpředu na hrudi a v pase ... při volbě tmavého vršku je dojem z ní ještě štíhlejší ... Peťa je pěkná holka má hezký milý výraz ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že se snažíš zbytečně, pánové stejně budou mlít svou. ;-)
Reagovat
tommr
já se nechci pouštět do debat týkajících se Petřina vzhledu. Znovu opakuju, že je mi úplně jedno jak Petra vypadá. Mě trápí ten její zhoršenej pohyb na dvorci a jinak než tím, že ztratila pohyblivost díky nadváze si to neumím vysvělit. Nebo je Petra nějak omezená v pohyblivosti kvůli nějakýmu zranění? Nebo to má jinej důvod? Možná se mi ten její špatnej pohyb třeba jenom zdá? :)
Reagovat
Fandina
Petra se pohybuje a kdyby ne, nemohla by dnes doběhnout některé ložené míče a nakonec zápas vyhrát. S nadváhou a pohybem si začal sám. Dostal si argument v odkaze že Petra je na hranici podváhy. V reálu vypadá ještě štíhlejší. Co se týká Petry, některé tvé argumenty považuji za kritiku pro kritiku na hraně ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, jestli je ten pohyb skutečně zhoršený (čímž neříkám, že by nemohl být lepší), Petra holt nikdy nebude běhat tak jako třeba Caro. A nadváhu tedy opravdu nemá, to jsme si doufám už vyjasnili.
Reagovat
smazaný uživatel
Štíhlé nohy ouzké v kotnících, že? :-)
Reagovat
pepin
Napsala jsi to moc hezky, že je Petra hezká holka o tom není pochyb a určitě je stejně hezká, možná i hezčí než mnohdy zde vychvalované "modelky tenistky". Ale stejně si myslím, že se hůře v současné době pohybuje, ale také neumím říci a to musím přiznat, že nevím proč mám ten dojem. Asi jsem již starý a na mladý holky mám jiné nároky. -pozdrav-
Reagovat
Fandina
posílám nějaké kostičky ... pejsku ... úsměv

http://www.sportovninoviny.cz/tenis/zpravy/krasa-zenskeho-tenisu/634645
Tenisová krása nohy Petry Kvitové
Reagovat
Fandina
Určitě jsem Petru viděla se líp pohybovat, než dneska. Teď bude jiná soupeřka, tak zase navodit jinou techniku a hrrrrr na další mače. Petra hraje pestrou hru a útočnou, tak mě na ní celkem baví, že jednou dominuje to, příště to, někdy všechno, ale celkově myslím, že pořád dobré. Postupuje a tak nějak se mi vždycky ty zápasy líbí. Někdy víc to je jasné ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A sakra! Aby se mi z toho nezamotala palička, na nohy jsem extra vysazený :-). Jinak teda pěkná stínová momentka :-).
Reagovat
Fandina
... pohled nebo pošah na pěkné nožičky ... coby pejsek i kostičky ... ale tam stejně na ty obříčky lidičky nikam nedostaneš vlastně ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Noo..,jsem velký jako několik jorkšírů, takže dosah ujde..a když má někdo výšku, tak můžu ještě na zadní :-)).

Jinak teda ty nožky Péti se povedly, tak snad ji donesou v Římě dál, než v Madridu.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl sem zápas ale ste fakt ,,DOBŘÍ´´ fanoušci místo toho aby ste ji podpořili tak ji ještě vynadáte hruza
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, ono kritizovat je strašlivě jednoduché..
Reagovat
smazaný uživatel
1. Jak ji asi můžou odsud podpořit?
2. Co je špatnýho na konstruktivní kritice (neříkám, že ta tady proběhla, ani sem to nečet)
3. To se pozná dobrej fanoušek tak, že chválí špatnej výkon a dělá ze svýho hráče hvězdu, i když jako hvězda nehraje?
Reagovat
smazaný uživatel
neříkám že hrála dobře ale stčí říct dnes to nevyšlo zejtra to příště to bude lepší a ne hned že se loď potápí atd!!!
Reagovat
Bob
ikdyby Petra byla na 1825. místě, vždycky budu její fanoušek a vždycky budu pyšný na to, co dokízala. Právě proto, že jsem její fanoušek, musím zdůraznit, že dneska nehrála dobře a že to musí zlepšit, protože mi na tom záleží.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli tomu nevěří, to se to pak těžko píše :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co si myslíte O Tereze Smítkové? Myslím si, že z ní by mohlo něco být :) Dneska hodně potrápila Babos, Babos vyhrala 7:6, 7:5. Neviděl někdo tento zápas?
Reagovat
smazaný uživatel
sympatickej výkon :-)
Reagovat
fazil
dojde max do semi...
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak tak, tohle nebyl dobrej výkon. Nefungovalo skoro nic.

Mohlo to bejt velký překvapení, už výpadek Lopeze je dost šokující.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně tedy vyřazení Lópeze na pomalé antuce a v tom příšerným vichru nijak překvapivý nepřipadá. On přece rozhodně není antukář.

Kousek zápasu delPotra s Llodrou jsem viděl a nepřipadalo mi to tak hrozné - opět s ohledem na podmínky (zlatý Madrid s modrou antukou). Krom toho, Llodrova hra na síti je vzácná lahůdka, takové lanýže soudobého tenisu... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To sice není, ale jestli si třeba jen trochu pochyboval nad jeho postupem, tak bys měl sázet, protože já vážně ani v nejmešním. Granollerse prostě porazit měl.

Co se týče DelPa, tak mně se nelíbí prakticky pořád od toho návratu po zranění. Často to vypadá, že si tu ruku prostě šetří, což já sice chápu, ale dost mu to ubírá. Podání je daleko "returnovatelnější", ale hlavně mu odchází v důležitý chvíle, teď zas nebyl schopnej dopodávat zápas. Proti Berdychovi první set. A je to poměrně častej problém od doby, co se vrátil. Mělo to bejt 2-0, ale úplně nesmyslně pustil Llodru do zápasu.

Podmínky jsou naprd no, co víc říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je zase expertů.. :-/
Reagovat
dadaft
většina se evidentně dívala na jiný zápas.
Petra tam měla pár hloupých chyb, ale nějaká katastrofa ani náhodou.
Anastasia hrála dobře.
trochu chybí zkušenosti - např. jednou hrále volej přímo z obrovského kopce Nasti. hrála proti slunci, ve větru, nehrozil žádný nízký nebo nečekaný odskok, měla si to nechat spadnout - ušetřila by si dlouhou přetahovanou a několik odvrácených brejkbolů...
příští kolo by měla ještě zvládnout v klídku, čtvrtfinále už bude horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Co žeeeeeeeeeee??? že Anastasia hrála dobře ??????? tak to pak nevím na který zápas se díval ty ale Pavljučenkovová hrála úplné h0vno a to jen díky tomu že neměla formu protože kdyby ji měla tak pak bys viděl jak hraje braveček dobře , ta by Kvitovou vypráskala pořádně s kurtu .Petra se tam motala jak duše bez života vůbec žádný impuls nádech ze hry tam nebyl a Pavljučenkovová se držela jen díky chybám Kvitove jinak byla celá tragická tak nemel blbosti tady.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja jsem teda zaregistroval 8 dvojchyb a desnou hromadu UE, spatnej pohyb, proste to nebylo nic moc. Nerika se mi to lehce, ale s touhle hrou opravdu nema sanci dojit dal nez do semi.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to obdobně..
Reagovat
smazaný uživatel
Když se neumíš vyjadřovat slušně, radši se nevyjadřuj vůbec..
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že v semi by nejspíš čekala Máša, která se dneska nadřela ještě víc bych to úplně beznadějně neviděl. ;-)
Reagovat
rib
přidávám se ke kritikům - Petra hrála strašně, u míče většinou pozdě, hodně ran bez myšlenky a jen plnou silou a tudíž hodně chyb. V rozhodujících momentech jako by se zmobilizovala, hrála trochu jinak (víc pohybu, soustředění a ne takové riziko) a to jí pomohlo udělat výsledek... Přeju Petře, aby chytla rytmus a šlo jít dál snadněji :-)))
Reagovat
dadaft
Pavljučenková dnes disponovala velice štiplavým forhendem.
v prvním kole smetla Pervakovou...
Petra ji porazila ve dvou setech.
a Petra je teď pod obrovským tlakem, už musí začít připisovat body.
tohle nebyl lehký zápas.
uvidíme, ale přece jen věřím minimálně v QF.
Reagovat
Heather_Fedex
jasne, az na to, ze zatimco nastina forma jde strmhlav dolu, chris letos stoupa nahore. snad ti nemusim pripominat, ze letos udolala i petru ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Petru udolala, to ano, ale to bylo v době, kdy byla Petra ještě napůl nemocná ;-) Ale jinak souhlas, McHalová jde letos nahoru (to ale nemění nic na tom, že by jí světová dvojka měla porazit daleko snáze).
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitova dneska děs a hrůza jde vidět že už se loď začíná potápět místo aby šla na horu jde čím dál víc ke dnu . Po dnešním výkonu nevěřím že uhraje dobrý výsledek v Římě a už vůbec na Roland Garros a jestli tam uhraje osmifinále tak může být ráda , no jo s Vaidišove taky každý tekl jaká to je naděje a kde je teď že ?!
Reagovat
Bob
tak moc bych jí zase nezatracoval. S Vaidišovou bych jí určitě nesrovnával.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitova pokud předvede v dalším kole výkon jako dneska proti Pavljučenkovové tak končí určitě . Kvitova má velké štěstí že Pavljučenkovová nemá formu protože kdyby měla formu tak by se Kvitova na servis od rusky nechytala. No pokud Kvitova se neprobere tak bude ráda aby si na konec sezony vůbec zahrála turnaj mistru
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by v Rime bylo nejak moc horko? Nebo nejaky osobni trable? Nebo fakta ztrata sebeduvery? Petra se tam chvilema zase placala jak matoha, chybi mi tam nejakej naboj, rvavost, nevim, co to s ni je.

Rek bych, ze v clanku je chyba, Petra uz letos jednou vylepsila vysledek z lonska a to na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak uz je to opraveny
Reagovat
Bob
jestli chceš uspět, musíš se více hýbat. Tak snad se to zlepší. Koukal jsem i na Mášu a mám-li být objektivní, taky nic moc. 7-5 7-5. Obě prošly s odřenýma ušima.
Reagovat
Bob
jinak koukám na zápas s Pennettou a Kirilenkou a musím říct, že italští fanoušci jsou úžasní. Jak je nemám rád, tak musím říct, že fanoušci stojí za to :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist