Kvitová se uzdravila, těší se na travnatý vrchol sezony

12. 6. 2012, 14:49
Aktuality 80
Za sebou má Roland Garros a menší pauzu, během níž se stihla dát zdravotně znovu do pořádku. Nyní se semifinalistka French Open Petra Kvitová těší na na travnatou část sezony. Zahájí ji na turnaji v Eastbourne, po němž následují dva vrcholy letošního roku - obhajoba loňského triumfu ve Wimbledonu a následně v témže prostředí boj o olympijské medaile.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Na posledním turnaji, grandslamu na antuce v Paříži, Kvitovou trápil břišní sval a také bolest pravého ramena. "Po French Open jsem si chvíli odpočinula. Zůstala jsem v Paříži a vrátila se až v pondělí. Dá se říci, že jsem se vyléčila, i když ještě nějaká bolístka mě trápí. To bych ani nebyla já," poznamenala Kvitová na dnešní tiskové konferenci v Prostějově.

Nejlepší česká tenistka současnosti neskrývala radost, že se po delší době vrací na travnaté kurty. "Na tomto povrchu se mi daří nejvíce. Proto jsem moc ráda, že tuto sérii prodlouží i olympiáda. Jen doufám, že nebude moc pršet a já si trávu ještě více užiji," dodala Kvitová.

Už má i jasno, jak po Wimbledonu vyplní přestávku před olympijským turnajem. Týden bude odpočívat, potom bude další týden trénovat v Prostějově a následně opět zamíří do Londýna. "Tomuto bloku jsem podrobila i předcházející přípravu. Byla náročnější, ale také jsem více odpočívala. Je to lepší než hrát na antuce," prohlásila Kvitová.

Ve wimbledonské dvouhře ji čeká obhajoba titulu. "Bude to hodně těžký oříšek, ale nic není nemožné. Nejedu ale do Londýna s tím, abych vyhrála. Mým cílem je hrát dobrý tenis a soustředit se na nejbližší zápas," dodala Kvitová, která se snaží uniknout roli horké favoritky.

Na druhé straně si je dobře vědoma toho, že na olympijském turnaji bude pod ještě větším tlakem než na londýnském grandslamu. "Raději nevnímám, že veřejnost očekává tenisové medaile," poznamenala Kvitová.

Vedle dvouhry nastoupí v olympijském turnaji i ve smíšené čtyřhře společně s Radkem Štěpánkem. "Tam budou naše šance ještě větší, neboť do turnaje zasáhne pouze šestnáct dvojic. Ale smíšenou čtyřhru začnu asi trénovat až těsně před turnajem. Nebo až v den zápasu," usmála se Kvitová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

80
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pesek12
Zdá se mi to nebo má Petra skoro pořád nějaké zdravotní potíže a hraje jak sama říká "pod práškama" a musí častěji odpočívat. Je fakt, že skoro nikoho ze závodních hráčů/hráček jsem neslyšel si tak často stěžovat na zdravotní problémy během turnajů jako Petru. Každý svoje zdravotní problémy spíše tutlá, aby soupeři nedal na turnajích psychologickou výhodu.
Petra letos odehrála s Fed-Cupem a exhibičním Hopman Cupem doteď 34 zápasů (bez nich 26), což je přibližně v průměru 1 zápas za 5 dní. Nevím, jak moc trénuje, ale asi by měl Ivanko lépe zapracovat na její fyzičce a možná by se zlepšil i její zdravotní neduhy. Toď názor laika a detailního nezasvěcence.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že si Petra vyloženě stěžuje, spíš jenom odpovídá na dotazy novinářů. A čeští novináři pochopitelně píší především o českých sportovcích, takže v případě Petry to vypadá tak, že nás informují o každé její modřině, zatímco zahraniční hráčka by si musela nejmíň zlomit nohu, aby si toho tady někdo všiml.
Nechci bagatelizovat to, že Petra má pořád větší či menší zdravotní trable, na druhou stranu ale nepochybuji, že ona i její tým ví, co dělají.
Reagovat
Pesek12
Když tedy její tým ví co dělají, tak jak je možné, že se Petra letos skoro ve všem činnostech zhoršila proti roku 2011 nebo i ostatním top hráčkám? Pohyb, fyzička, psychická odolnost, větší rozkolísanost výkonů během zápasu a propad v žebříčku, místo útoku na první místo. Vím, je to tím, že ostatní top hráčky se většinou zlepšily, Petra ne a ani psychicky už není tou bezstarostnou Petrou, která si tenis užívá. V tom vidím asi největší rozdíl - je moc nervózní a moc chce "urvat" vitězství. Letos kromě HC, který je exhibicí, neporazila hráčku z top10 a nevyhrála žádný turnaj. Snad se to otočí na Wimbledonu nebo OH. Nebo taky ne, a může to potvrdit její ústup z těžce vydobytých pozic. Možná si tím musí projít každá hráčka a pak se uvidí jestli to Petra dokáže otočit a být skutečnou velkou hráčkou.
Reagovat
Fandina
Petra bezstarostná není o tom nepochybuji a je to určitě kvůli tlaku který je na ní vyvíjen za účelem výher ze všech stran včetně takovýchto diskusí. Evidentně je zodpovědná a uvědomuje se tento fakt a nechce zklamat. Přesto jsou její výsledky dobré a je zbytečné je popisovat negativně, dalo by se je popsat i přesně naopak a vychvalovat je i místo na žebříčku. Být čtvrtá je super. Takže úspěch ... úsměv
Reagovat
Pesek12
Předpokládám, že Petra naše diskuse v rámci zachování duševního zdraví raději nečte. Tudíž se necítím být "vyvolávačem" tlaku na Petru (úsměv) . Nad tím by se spíše měli zamyslet lídé okolo Petry, její tým a hlavně sponzoři. Ale právě tento tlak se musí Petra naučit zvládnout.
A bezstarostností jsem právě myslel její hru loni před W., kdy na ni ještě takový tlak nebyl. A souhlasím, že být na 4.místě je dobrý výsledek. Ale její hra se musí taky nějak vyvíjet, nemůže se zastavit nebo propadat vůči ostatním top hráčkám. Ale zdá se že i ony mají taky potíže, ale zdá se že mají vyrovnanější výsledky než Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že se Petra oproti loňsku nějak dramaticky zhoršila, dokonce si myslím, že se v určitém směru zlepšila - vezmi si třeba zápas se Švedovovou, před rokem by ho neotočila.
Ano, loni byla bezstarostnější, loni útočila ze zadních pozic, nikdo jí moc neznal, nikdo od ní moc nečekal. Letos je situace zásadně odlišná - ona sama patří do top špičky, novináři i veřejnost od ní nečekají nic než vítězství, hráčky ji už znají, připravují se na ní a ty nejlepší, jako Maša nebo Vika, jsou o poznání zkušenější (třeba Máša je ve špičce nějakých 8 let, Petra rok). To jsou všechno věci, které hrají proti ní.
Co se týče hráček top 10, vezmu-li aktuální žebříček, tak Erraniovou porazila dvakrát, Kerberovou jednou (ano, já vím, že když spolu hrály, ani jedna v top 10 nebyla).
U Petry žádný ústup z pozic nevidím. Jasně, trochu klesla žebříčkem a asi ještě trochu klesne, ale nic dramatického to není, koneckonců letos je to sedmá nejlepší hráčka, což vzhledem k těm dvěma nulám ze začátku roku vůbec není špatný výsledek.
A jestli máš stále pocit, že Petra ustupuje z pozic nebo že hraje špatně, podívej se třeba na Věrku nebo Caro, ještě loni světová dvojka a jednička a jak jsou na tom letos? Nebo třeba Hopsanda..
Reagovat
VlS
Kerberovou porazila letos v rámci Fed Cupu, kdy byla Petra 3. a Andělka někde těsně za desítkou.
K tréninku - já se naopak bojím toho, že Ivankovi dávky jsou příčinou potíží a že chce z Petry udělat mašinu moc rychle. Břišní sval si pokud vím poranila v Turecku na soustředění. Možná by bylo lépe naopak něčeho ubrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravím tě - Kerberovou porazila ve Stuttgartu (a pak s ní prohrála v Říme). Ve Fed Cupu hrála první den s Görgesovou a druhý s Lisickou. Erraniovou porazila nejdříve na AO, pak v Ostravě ve FC. Petra ve všech případech v top 10 byla, ale Angie ani Sara ne.
Co se týče tréninku, do toho my nevidíme, ale i ten může být jednou z příčin těch trablů.
Reagovat
VlS
Tak jo, já jen vím, že ji někde v zimě porazila a pak s ní hrála ten divnej zápas 6:7; 6:1; 1:6 nebo tak nějak, když byla díky zranění téměř bez servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Stuttgart se hrál hned po 2. kole Fed Cupu, což bylo někdy na konci dubna tuším. A ten divnej zápas, to byl Řím.
Reagovat
baggik
Dobrá zpráva pro ty komu se líbila J. Švedová na French open:

Yaroslava Shvedova


Thank you to Wimbledon for giving me a main draw wild card! I'm so happy and can't wait to be back there!
Reagovat
dadaft
jj, mně to radost udělalo. ))
*
jinak teď jsem zase koukal na to wimbledonské finále mezi M. Courtovou a B.J. Kingovou - - - bóže, bývávalo hafo nádherného celodvorcového tenisu na trávě.
dneska máme hafo utírání do ručníků a výměny na tři údery..........
Reagovat
smazaný uživatel
Koukala jsem taky na dokumenty, o Edbergovi, Johnu M..myslím, že to bylo docela zajímavé srovnání, jak se tenkrát hrálo, jaké byly vztahy mezi jednotlivými hráči, no nic moc, hodně mě pobavil John, jak se tam pořád hádal s rozhodčími, co by dělal v dnešní době, kdy je jestřáb :-))
Taky mi to přišlo spíš jako pinkání :-)
Reagovat
dadaft
možná pinkání, ale zase šlo mnohem víc o to, jak soupeře přechytračit, jak si technickým úderem připravit pozici...
dneska je to o síle. taková Maria Š. to prostě pere odkudkoliv. žádný přechod na síť, žádný kraťas, nic.
*
ale zpátky k raketám, které by neumožňovaly tak silovou hru, se tenis asi nevydá.
takže škoda ronit slzy.
Reagovat
VlS
Řekl bych, že vzájemná nechuť až nevraživost trojky Ivan, John a Jimmy do jisté míry trvá dodnes. Ivanovi říkali Ivan Hrozný, a přímo si vědomě budoval obraz nepřístupného monstra a chtěl, aby se ho všichni báli (Šarapku za jemný náznak téhož tady rveme na kusy), Mc Enroe a Connors - chodící emoce, běsnění, vyvádění, divadlo, kabaret.
Myslím, že je to dnes daleko lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
no nevim, zda 2x v semifinále GS je málo teda, že měla na FO los, jakej měla, a co jako....naopak, je to dobrej výsledek myslím...a loni?? 4. kolo FO a pak Wimblas...já jí teda rozhodně věřim.....
Reagovat
smazaný uživatel
aby na ten vrchol vůbec vylezla zatím od nového roku nic nepředvedla krom štasného losu na French Open .
Reagovat
smazaný uživatel
... Bud rad, ze ji mame. Je mlada a verim, ze toho jednou dokaze:).
Reagovat
Fandina
Nebyla bych na ní tak přísná. Letos v první polovině roku toho moc nenahrála, ale tam kde hrála tak sice ne titul ale z našich holek jasně nejlepší. Vítězství Hopman Cup, pak semifinále Sydney a AO, vždycky vyhrála ve fed cupu a pak semifinále Stuttgart a RG. Ze dvou GS letos je jediná která vyždycky došla do SF, a vždy tam prohrála s Márií, která jako jediná má letos dvě finále a jednu výhru. Tak bych Petru tak nekritizovala. Pořád je z našich holek nejlepší a kdyby nebylo málo turnajů které letos odehrála, nebo se bodoval fed a hopman, byla by i na žebři výše ... úsměv
Reagovat
VlS
Jen tak mimochodem, kde kdo se tady do Petry pouští, ale v letošním ročníku je zatím sedmá mezi šestou Stosur a osmou Serenou. Pro mě to rozhodně není málo a co bychom loni touto dobou za takové postavení dali, o letech mezi ukončením kariéry Novotné a současností ani nemluvě.
Reagovat
Bob
Ty vole, další s tím šťastným losem. Uvědomujete si, že tak trochu shazujete holky, co vyřadily top hráčky? Skalp Schiavone a Li Na vám přijde málo? Ty holky asi musí hrát dobře, když dokázaly porazit takové hráčky, nebo né?! Radwanska byla před FO v TOP 100, sice jen o pár míst, ale byla, tenhle fakt taky pár lidí zapomněla. A ani jedna nehrály špatně..
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle vidí Petru její fanoušci z Číny. Myslím, že je to hodně povedené. :D
https://twitter.com/Petra_Kvitova/status/212178703634006016
Reagovat
dadaft
:-)))
Reagovat
Bob
https://twitter.com/QJJ0930/status/203852294591225856/photo/1

tady je i s více obrázky. musím říct, že mě občas udivuje, kolik fanoušků má na světě. i mě dost udivilo, kolik lidí si jde pro podpis po zápase, třeba na Hopman Cup.
Reagovat
Heather_Fedex
to vypada uzasne!
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem ještě neviděl, pěkné! Mohli by udělat i další tenistky. :) Já se ani nedivím, protože minimálně hráčky z první desítky mívají fanoušky opravdu po celém světě.
Reagovat
Fandina
Tak to jsou hezké obrázky. No já se nedivím, že Petře někdo fandí. Já jaksi přirozeně, člověk si nevybírá, komu se narodí a pak je jednoduché, že zase stejným způsobem fandim těm okolo mě. Ale mě se hodně líbí ten Petry styl hraní, důrazné rány i to levácké podání. Ale ona je i taková panenkovská v obličeji, třeba děti mají tyhle typy s milým výrazem s velkýma modrýma očima, které vévodí těm obrázkům a kudrnatými vlasy v oblibě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tvoje ""platonické milenky"" nebudou ve světě mít tolik příznivců, protože nemají v sobě tolik lidskosti. Je z nich cítit více herectví a chladu. Lidi maji většinou rádi pohádky o popelkách a milých holkách, a to je Petra.
Reagovat
Fandina
Doplněk ... zas mi to ulítlo :-) Chtěla jsem napsat, že i když je přirozené, že Petře fandím, protože mi je z žebříčku spolu s našima holkama nejblíž co se týče místa narození, tak bych jí stejně asi fandila, protože ...
Reagovat
Heather_Fedex
co to meles za voloviny ;))) neskutecne, co dokazou lidi z afektu napsat....
Reagovat
Fandina
copak copak Lajk se tě dotknul?
Reagovat
smazaný uživatel
Co z nich cítíš ty, to je tvoje věc... Můžu tě ujistit, že moje favoritky mají velkou podporu po celém světě. Co se týče Caro a Viky, u nich to vidím denně na twitteru. Masha a Ana mají zase spoustu fanoušků na facebooku a myslím, že dlouhodobě patří k velmi oblíbeným a žádaným tenistkám.

Fandina: Naprosto ti rozumím. :) Jen mě tak napadlo, že v Asii by teď mohla být oblíbená Sara díky menšímu vzrůstu. Stačí se podívat, jak tam mají rádi Messiho... Ale Petra je vysoká, takže na tom asi nezáleží. :D
Reagovat
VlS
Fandina : Hezkej obrázek, měla by si ho dát na tričko :-D

Lajk: Myslím, že Maša i Caro mají asi početnější houf fanns, ale je to jedno. Když se na věc díváme brýlemi fandění Petře, tak se nám to tak může zdát a někomu jinými brýlemi to může připadat naopak. Moc bych to neřešil, i když jsem zaznamenal i v diskusi na tennis.com mnoho pozitivních ohlasů na Petřinu skromnost, normálnost a žití s nohama na zemi.

Monty: dík za obrázek
Reagovat
Fandina
Tak na tom obrázku a v televizi, když nestojí vedle někoho jiného a to na kurtu tenistky nestojí, moc výšku nevnímáš. Ale co se týče Sary, tak mě se třeba vybaví zase jiná ale taky modroočka je to pro ní specifické zvláštní modré nápadné oči v kontrastu s tmavými vlasy. A ještě k asiatům, tak třeba vedle v Mongolsku žijí nejvyšší lidé a ani japonci nepatří k nejmenším ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, určitě to není jenom otázka výšky. :) Já si jenom vzpomněl, jak jsem nedávno četl biografii Messiho a tam bylo, že zrovna nějací Asiaté přijeli na prohlídku do Barcelony a někde tam byly podobizny hráčů v životní velikosti. Oni se samozřejmě nejvíc fotili u Messiho a byli strašně nadšení, že je stejně velký jako oni. :D
Reagovat
Fandina
... fotit se jen vedle malých :-)... tak to u tebe nehrozí, že :-) ale u mě taky ne :-), protože jsem taky vyšší ... zase úsměv na odlehčenou, i když u holek je to taky o ničem :-) o nich navíc platí, že co je malé to je milé :-) ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to u mě opravdu nehrozí. :D Já upřednostňuju vyšší holky, asi tak 175 až 190. Ale zase to není podmínka... Třeba Shakira má 156 cm a líbí se mi taky. :)
Reagovat
VlS
To bylasvýho času nějaká písnička, nebyla? Bylo to takový pěkný blues. Nic proti, ale 190 je na mě už moc, ale vzhledem k tomu, že si tady nevybírám, tak je mi to fuk :-D.
Reagovat
VlS
Tak jsem kecal, jmenuje se to Léta jsem měl rád velký holky
http://www.audiopuzzle.com/discovery/lubos-pospisil/tenhle-vitr-jsem-mel-rad/leta-jsem-mel-rad-velky-holky/#overview
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný Monty, už jsem myslel, žes to kreslil Ty :-)
Krásné oči, pořádný cop, prostě Peťule.
Mají to pěkné, kluci šikmoocí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já možná z Tvého pohledu melu voloviny, ale nevytáčím se. Svůj názor tak jako ty mohu mít. A můžou mě být někteří více sympatičtí než druzí, tak jako to do omrzení presentuje náš přispěvatelský milovník tenisových (sexuálních?) ikon. Tak trochu jsi mě vyprovokoval k drsnosti, příště se umenším. :)
Reagovat
Fandina
šikméoči asi velkéoči fascinují ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
podle me je neuveritelny klise srovnavat petru s popelkou....a rozhodne si nemyslim, ze s marie a victorie saje chlad, tys nevidel, jak emocne prozivali letos sve vyhry na grand slamech??
Reagovat
Fandina
Podle mě je Petra s popelkou hezké srovnání samo v dobrém slova smyslu ... úsměv
Reagovat
Fandina
A nač reagujš tak kategoricky a hned mu odporuješ? Lajk má svůj názor tak proč to nerespektuješ? Ton tvých příspěvků je nekompromisní a o to tu přece nejde. Jeden to vidí tak druhý tak a může se o tom popovídat, ne rovnou vyvracet a druhému málem spílat do neznalců ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, ty emoce při výhře chápu, mám k tomu své ale? dívám se na sportovce jako na ostatní lidi a vnímám je ve všech situacích. Od toho se odvíjí pak můj názor.
Jinak k těm číňanům, zeťáka tam mám pracovně, (trvale bydlícího s rodinou v Singu-není Čína), tak mi vyprávěl. Petru znají, i když jsou chladnější a uzavřenější, kvitují její projev a přátelství (snad?) s NaLi.
Reagovat
pepin
Ahoj, jen u té Petry ti holoubci nějak chybějí. A myslím si, že ani ten střevíček by neobula.
Reagovat
pepin
Souhlasím s Tebou, já také nehodnotím jen vystupování při vítězství na GS. A co se týče těch dvou, tak u Viki nevím, ale u sarapky se není o čem bavit. Jak je dobrá tenistka, tak je špatná do kolektivu. A bylo toho o tom již napsáno dost. Naposledy o tom mluvila Klára.
Reagovat
Fandina
Holoubci :-) taky jsou ne? a střevíčky by jí při hře vadily :-) tenisky s nápisem Petra jsou lepší ... úsměv
Reagovat
VlS
Opatrně s těmi jemnůstkami češtiny, děvče, nabíháš si. Chlád z nich může čišet, nikoliv sát (chlad nemůže ani sálat, to dělá horko). Píšeš voloviny :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že Vika a Máša nejsou moc podobné.
Vika je takový čertík, někdy úlet, ale vpodstatě je sympatická, taková normální, myslím dobrosrdečná, trochu praštěná holka.
I když věřím, že Máša měla z vítězství na RG opravdu obrovskou upřímnou radost, stejně to působí dojmem úsměvu č.7. Je už z toho showbusinessu úplně mimo, naprosto afektovaná, necítím tam nic upřímného.
Vadí mi třeba, když se ptali tenistek na otázky o těch druhých holkách, myslím že v Indian Wells dělala WTA takový rozhovor. Ty holky většinou o sobě různé věci věděly a odpovídaly úspěšně. Jediná, která o těch druhých nevěděla vůbec nic byla Máša. Tu prostě zajímá jen ona sama.
Reagovat
pepin
Dobrá trefa, jo jo.
Reagovat
Heather_Fedex
dominika cibulkova se o victorii vyjadrila, ze v kolektivu oblibena neni, ze je arogantni. a ze pry na li dekovala dominice, kdyz na rg vyridila viku.
Reagovat
VlS
Já bych všechny tyhle řeči bral s velkou, ale VÉLIKOU rezervou. Je reálným zjištěním (pozorováno cca půl století), že kluci si úspěch odpouští většinou líp a klukovské party mají tendenci toho nejsilnějšího postavit do čela. Holky většinou tu nejsilnější nesnáší a mají tendenci ji z party vytěsnit. Jako nic, ani tohle neplatí absolutně a výjimky se jistě dají objevit.
Zrovna o Dominice se po Bratislavě povídá taky kupa povedených historek (a myslím si, že z velké části buď úplně vymyšlených, nebo aspoň pořádně přibarvených).
Prostě každý člověk je jiný a každý se projevuje jinak. Někdo vyhledává setkání s jinými, někdo se jim vyhýbá - to ještě neznamená, že je arogantní, nepřátelský a já nevím co ještě, třeba je prostě introvert, samotář a nerad komunikuje. Daleko větší "hajzlík" může být smíšek, který se může přetrhnout, aby se zúčastnil nějakého večírku. Jen můj osobní pocit - Maša na mě nepůsobí dojmem, že by hrála nějaké divadlo a nevadí mi to, mě osobně ( a zdůrazňuji, že to neprohlašuji za svatou pravdu a prokázanou skutečnost) jako největší herečky připadají Caro a Aga, nevěřím jim nic a nijak mi neimponují. Kdybych měl volit mis sympatie, tak u mě vede skupina holek, kterým věřím, že nic nepředstírají - tj. Petra, obě Lucky, Anči, Petko ale i Maša (až na ten řev) a určitě i řada dalších a nechtěl bych volit jednu. Vika je u mě někde mezi, není to největší herečka, ale ani to není holka, která si na nic nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to podobně, neznamená přece, když Masha neví nic o ostatních holkách, že je arogantní, prostě nemá potřebu s nimi nic sdílet, je to její práce, a kamarády a známé má asi jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
S hodnocením Viky souhlas. Co se týká Mashy, tak myslím, že jí trochu křivdíš. Při zápasech je pekelně soustředěná, ale mimo kurt mi přijde hodně uvolněná. Všeobecně se o Mashe ví, že je taková samostatná a komunikuje hlavně se svým týmem. Často jsou v rozhovorech s českými tenistkami taková klišé, jakože "Maria nezdraví v šatně" atd. Já jsem několik let zpátky četl rozhovor se Strýcovou ve Sport magazínu. Tam se jí právě taky nějak ptali na Mashu, protože to byla její soupeřka z juniorské kategorie. No a Bára řekla, že na Mashu postupem času změnila názor. Říkala něco v tom smyslu, že Masha není nafoukaná, ale prostě má svůj svět. Už si to přesně nepamatuju, ale tak nějak to bylo... Podle mě je Masha mimořádně inteligentní a ví, co se sluší a patří. Přesto když ji vidím po vyhraném zápase, jak má rozzářené oči a usmívá se, tak se podle mě nejedná o žádný "klam". Co se týče kamarádství, tak na to Masha asi úplně není. Zároveň si ale nemyslím, že by s ostatníma holkama měla nějaký problém. Vím o několika tenistkách, se kterými třeba v minulosti společně trénovala. Nebo jsem si dřív myslel, že se Masha moc nemusí se Serenou. No a letos na AO se stala taková věc, že se Masha a Serena potkaly v šatně a měly na sobě stejné tričko. Vůbec jim nedělalo problém se spolu vyfotit a Masha si z toho udělala srandu, že si teď bude svoje věci radši zamykat. :D Masha nevyhledává mezi tenistkami kamarádky, ale co vím, tak nemá problém s některou z holek občas prohodit pár slov. Taky si všímám, že když mluví o zápase s nějakou soupeřkou, tak vždycky mluví s respektem.
Reagovat
smazaný uživatel
Další věc je, že Masha rozhodně nezapomíná, odkud pochází, což jsem pochopil z jejího rok starého rozhovoru ve Sport magazínu. Říkala tam, že se byla podívat v Černobylu a dojalo ji, že tam mají tenisové kurty. Tak se domluvila, že podpoří obnovu tamního mládežnického sportu. Ona neměla jednoduché začátky a že se z ní později stala nejbohatší sportovkyně světa, to už je druhá věc. Rozhodně si ale myslím, že Masha má a vždycky měla pokoru, protože bez ní by to takhle daleko nedotáhla... Prostě Masha má takové zvláštní osobní kouzlo, které (aspoň pro mě) nikdo jiný nemá. :)
Jinak souhlasím s tím, že Masha a Vika určitě nejsou stejné. Mají sice něco společného, ale každá je jiná. No ale nechybělo moc a Masha se taky narodila v Bělorusku...
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem, že Caro si udržuje s řadou holek kamarádské vztahy, protože se s nimi mimo kurt nebaví o tenise. Co vím, tak o Caro řekne skoro každá druhá tenistka, že je to "nice girl". :D Možná ti může připadat, že se Caro až podezřele často usmívá a pak ty její bláznivé fóry... Ale mně se ten smíšek prostě líbí. :)
http://www.tennisearth.com/photos/Miami/Caroline_Wozniacki4.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Japonská manga v čínském provedení s Češkou v hlavní roli. Pěkné. :-)
Reagovat
VlS
jak jsem psal, nedělám si žádný nárok na jasnozřivost a absolutní pravdu. Ty z ní máš nějaký pocit, já mám jiný (třeba to hádání se s rozhodčí na RG mi přišlo hodně nefér jak k rozhodčí, tak k soupeřce, hloupé a dětinské - nafučenej spratek). Abych změnil názor (a nepotrpím si na kamenné názory na furt), to by musela svým chováním způsobit Caro, tvůj vliv na to limituje k nule. Ale nebudu se hádat, nebo tě přesvědčovat, že máš špatný názor. V sympatiích či antipatiích neexistuje správnej nebo nesprávnej názor, každej máme svůj, i když ty bys rád všechny přesvědčil, že tvoje 4 holky jsou ty nejvíc super na světě (paradoxní je, že 3 z nich se mezi sebou patrně více méně nesnáší). Vysloveně sympatická z tvých holek je mě Anna, k Marii cítím spíš respekt než sympatie, Vika je mi hodně volná a Caro (hlavně poslední dobou) opravdu nemám rád. Tož tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Já teda nikoho přesvědčit nechci, protože vím, že se mi to stejně nepovede. :D Ale když už jsem se zastal Mashy, musel jsem to samé udělat u Caro. :) Jestli myslíš ten spor v zápase s Kaiou, tak já bych docela rád věděl, jak to opravdu bylo... Caro řekla na tiskovce, že to byl jasný aut a ten rozhodčí na ni byl potom arogantní. Kaia řekla, že jí to nevadí a že se takové věci v tenise prostě stávají... Jak jsem psal, že u tenistek je Caro docela oblíbená, tak u rozhodčích to bude možná naopak. To je asi pravda. :D Jinak nevím o tom, že by se tři z nich mezi sebou nějak nesnášely. Akorát mezi Mashou a Vikou něco proběhlo, ale myslím, že se z toho udělala až moc velká senzace... Někdy před měsícem vyšel článek a Masha říkala, že rivalitou s Vikou není posedlá. Jinak si myslím, že spolu nikdo nemá problém a Caro s Vikou jsou dokonce velké kamarádky.
Reagovat
smazaný uživatel
Šikméočko potvrzuje, velkéoči jsou fascinující :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máša je podle mě svým založením hodně introvertní osoba a jako taková nemá v povaze se kamarádit s každým na počkání nebo se nějak výrazně emočně projevovat. A z toho pak vyplývá to, co se o ní říká - že se s nikým nekamarádí, že ty emoce jenom hraje. Co na plat, introverti to tak mají.
Třeba Petra je podle mě taky spíše introvertní, ale ne až takhle.
Vika a Caro jsou nepoměrně větší extrovertky, zvlášť Caro.
Reagovat
smazaný uživatel
v nenávist je zjevná u některých "takéodborníků" v komentářích světové jedničky Šarapovové. Bylo by lepší, kdyby jste se starali o Kvitovou o které obdivovatelé před časem mluvili jako o potencionální světové jedničce a za týden klesne o další místa. Všimněte si jejího vystupování na kurtu včetně mlácení raketou o kurt, její namyšlenost a labilně nervové projevy při hře. Jestlipak ponese státní vlajku jako nejlepší sportovkyně loňského roku ? Šarapovová je ceněna tímto jedinečným čestným úkolem, kterým se pověřují významní a nejlepší sportovci. Kvalita každého sportovce se posuzuje podle dosažených sportovních výsledků.
Reagovat
VlS
Nevystupoval jsi zde před časem pod jiným nickem? Mlácení raketou - hmmmmmmmm, Noleho jsi teď ve finále viděl? Její namyšlenost hmmmmmmmmm - tak to jsi asi jedinej, kdo něco takovýho vidí. Labilně nervové projevy při hře ......... co je to labilně nervový projev ? Můžeš to nám laikům vysvětlit?
Reagovat
Fandina
Vždycky vyhrává ten lepší. Mária hrála líp než Petra, žádný důvod k nenávisti to není, je to sport a tak je to správně ... úsměv
Reagovat
Fandina
Super hodnocení holek introvert extrovert souhlas ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
nevím,pane,proč bychom měli obdivovat zahraniční tenistky,které měly například příležitost učit se hrát tenis na různých vyhlášených akademiích od útlého dětství.Já fandím našim dívkám!!!! A přeju jim ať se jim daří teď na trávě i na dalších turnajích.Slečna Šarapová má pěkný vzhled a postavu,ano,ví,jak se má tvářit a usmívat a určitě hraje výborný tenis. Ale ten poslední míček sedmé hry v druhém setu v semifinále Rol.Gar. s Petrou?Má to zapotřebí? Mám nahraný celý zápas,kolikrát jsem si to přehrála!Nechci jí křivdit(Šarapové),ale dojem ve mě nezanechala pěkný.O chybě sudí nemluvě.Nevím,jak vy,ale kdysi jsem trochu rekreačně "pinkala" na antuce,skoro každý fiftýn je důležitý a co je nejvíc cení je hrát fairplay. Muži-tenisti to umí lépe,někdy i pěkný míč soupeře ocení.Tak tenisu zdar.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc si to idealizuješ, neříkám, že tam nutně musí být až nenávist, ale ani žádné kamarádství, už se to tu probíralo..ted jsem viděla na Nově dokument o Johnu M. tam byla fakt až nenávist k některým hráčům. Dnes je to už trochu o něčem jiném, ale psát, že každý chce vyhrát, to je snad jasné..ale ve sportu hraje hodně velkou roli psychika, chtít můžeš a přesto ti to nejde..někdy hraje roli i štěstí.
K tomu hodnocení Masha - Caro.
Caro mi přijde ještě hodně dětinská na svůj věk, nevyzrálá, asi je od malička opečovávaná, Masha je inteligentnější v projevech, na svůj věk zas až dost dospělá..asi to dětství neměla úplně lehký. A jak sama jednou řekla: nepřišla jsem se na turnaj kamarádit, přišla jsem ho vyhrát.
Reagovat
Fandina
V pohodě ... o nenávisti jsem reagovala na příspěvek sakalje že nepřejícnost přechází v nenávist když Mária porazila Petru. Do hlavy holek nevidím, takže nevím co cítí. John byl bouřlivák, ale nemyslím si, že se choval nenávistně, bylo to v rámci boje o vítězství a ve sportu vždy jde výhru a každý chce vyhrát, to je logické a princip hry ... úsměv
Reagovat
pepin
To, že jdu na zápas vyhrát a ne se kamarádit, to si myslím platí v podstatě ve všech sportech. Já když jsem ještě závodně hrál ctil jsem zásadu, že soupeř musí mít ze mě respekt ještě než se utkáme. Ale nikdy jsem nezapomínal na slušné vychování mimo zápas. Ale to neznamenalo, že se chci s někým kamarádit. Sarapka má svůj svět, proti tomu nic, ale také si vzpomínám na komentáře, když s ní jezdil ještě otec, jak to byla protivná a nafuněná dvojice. a pokud někdo někam přijde a neumí ani zabučet a neodpoví ani na pozdrav tak je to smutné. A to ani již nekomentuji smysl pro fér hru.
Reagovat
VlS
Pepine, s tím co píšeš se dá souhlasit asi beze zbytku, jen pár poznámek. V 17 letech je kluk i holka tele a chová se nějak a je otázka, jestli je to z nafučenosti, nebo z nejistoty a strachu. Byl bych trochu opatrný s hodnocením začátků. To, že nepozdraví se říkalo i o Wiliamskách a některých dalších hráčkách. Do šaten nevidím, vidím jen, jak se která chová na kurtu. Na kurtu mě Maša vytáčí jen svým řevem, jinak ničím. Jedna věc je, jestli řeknu že nevím, která stopa je od míčku (může se to stát), protože od toho tam rozhodčí jsou a měl by ohlášený aut ukázat ten rozhodčí, který ho ohlásil, ne hráč, který neprotestoval.
Reagovat
pepin
Kromě míčku s Tebou souhlasím i když jen k tomu věku, ona nebo oni to nedělali v sedumnácti nebo jen v sedumnácti. To se s nimi a s ní táhne celou dobu a všichni co se motají kolem tenisu a chtějí to vidět to ví. S tím míčkem víme dobře jak to je a kor na antuce.
Reagovat
tommr
aby si aspon udržela současný postavení. Nebude to mít ale vůbec lehký, protože obhajuje finále z Eastborne a titul z Wimbledonu a tak prakticky nemůže nic získat jen ztratit. Nějaký body by mohla uhrát pouze na OH, ale ty nejsou ani zdaleka tak bodovaný jako GS (za zlatou medaili jen 685 bodů) ...
Reagovat
dadaft
zrovna koukám na Andersona s Wardem na trávě a myslím, že to půjde. Petřiny zbraně na ní prostě jasně vyniknou, jako bys zaostřil obraz. neříkám, že všechno vyhraje, ale rozhodně by si měla věřit a být v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
ona urcite nejake body navic nasbira pak v Americe, jeste hur jak v lonskem roce tam hrat urcite nebude.
Reagovat
freeteepek
Tak já myslím, že si věří. Akorát to neříká na plnou hubu. Je až moc skromná. Ale to je v nás, Češích, asi hodně zakořeněný. Narozdíl třeba od Američanů.
Reagovat
freeteepek
A to se jí jako za rok odečtou, i když je nebude moct obhájit?
Reagovat
tommr
Petra ještě nic nevyhrála takže s tím obhajováním bych si hlavu zatím vůbec nelámal ... :)
Kdyby se jí ale na OH náhodou povedlo uspět tak samozřejmě příští rok bude výsledek z OH v odpovídajícím termínu nahrazenej výsledkem nejlepšího nezapočítanýho turnaje tj. škrtne se výsledek z OH a místo toho se započítá 17. nejlepší výsledek... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist