Kvitová se výhry znovu nedočkala. Postoupily Benešová a Zakopalová

17. 8. 2010, 06:41
Aktuality 8
WTA MONTREAL - Petra Kvitová na sedmém z posledních osmi turnajů končí v 1. kole. Wimbledonská semifinalistka sérii pěti porážek v řadě neukončila ani v Montrealu, kde podlehla Rezaiové. Naopak úspěšně do soutěže vkročily Iveta Benešová a Klára Zakopalová.
Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová prohrála i čtvrtý zápas po svém senzačním postupu do semifinále Wimbledonu. Na úvod turnaje v Montrealu nestačila na šestnáctou nasazenou Aravane Rezaiovou z Francie, které podlehla po setech 7-6 5-7 3-6.

Dvacetiletá Kvitová po úspěchu na trávě ve Wimbledonu nezvládla přechod na tvrdé povrchy a prohrála všechny následující zápasy. Vypadla v prvním kole v Portoroži, Istanbulu, Kodani a nyní v Montrealu. Z posledních osmi turnajů se přes úvodní kolo přehoupla jen ve zmíněném Wimbledonu.

Naopk úspěšný vstup do turnaje mají za sebou naopak Benešová a Zakopalová.

Iveta Benešová si poradila s Italkou Sarou Erraniovou 6-3 6-2. Sedmadvacetiletou Češku, která se do hlavní soutěže musela probojovat z kvalifikace, čeká ve druhém kole nejvýše nasazená Jelena Jankovičová ze Srbska. Česká tenistka se proti světové dvojce pokusí ukončit sérii brzkých vyřazení. Na posledních sedmi turnajích pětkrát nezvládla úvodní zápas a dvakrát vypadla ve druhém kole.

První zápas po finálové účasti v Kodani vyhrála Klára Zakopalová. Na kanadském betonu zdolala domácí Duboisovou 4-6 7-5 6-3 a čeká ji souboj se čtvrtou nasazenou Jelenou Dementěvovou.

Osmadvacetiletá Zakopalová tak potvrdila dobrou formu z posledních týdnů, když triumfovala v Marseille, postoupila do osmifinále Wimbledonu a před dvěma týdny došla do finále v Kodani. Zároveň Duboisovou porazila i ve druhém letošním souboji. 

Zatímco však v březnu v Monzonu přehrála 136. hráčku světa hladce 6-1 6-4, dnes se s ní trápila mnohem více. Kanaďanka dokonce vyhrála první set a ve druhém vedla již 4-1 a měla dva brejkboly na 5-1, přesto Češka dokázala zápas otočit a vyhrát za dvě hodiny a 13 minut. 

"Jsem neskutečně zklamaná," řekla Duboisová kanadským novinářům. "Ve druhém setu jsem mohla vést 5-1 a ve třetím 3-1, ale nezvládla jsem to. Nechápu. Přitom tady před vlastními fanoušky se mi vždycky hrálo moc dobře," dodala.

V Montrealu startuje také Lucie Hradecká a česká jednička Lucie Šafářová. Ta měla původně hrát proti Šarapovové, finalistka ze Cincinnati se však kvůli zranění paty odhlásila. Proti brněnské rodačce se tak postaví další jiná Ruska Petrovová.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
pondělní výsledky (16. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Erraniová (It.) 6-3 6-2
Zakopalová (ČR) - Duboisová (Kan.) 4-6 7-5 6-3
Rezaiová (16-Fr.) - Kvitová (ČR) 6-7(1) 7-5 6-3
Kanepiová (Est.) - Peerová (14-Izr.) 6-3 6-3
Švedovová (Kaz.) - Kerberová (Něm.) 6-7(5) 6-1 6-4
Bammerová (Rak.) - Dulgheruová (Rum.) 6-2 3-6 6-3
Grothová (Austr.) - A. Bondarenková (Ukr.) 7-6(9) 6-2
Wickmayerová (13-Belg.) - Govorcovová (Běl.) 6-3 7-6(7)
Bacsinszká (Švýc.) - Wozniaková (Kan.) 6-3 6-2
Kingová (USA) - Medinaová (Šp.) 4-6 6-1 6-2
Safinová (Rus.) - Petkovicová (Něm.) 6-3 6-3
Schnyderová (Švýc.) - Razzanová (Fr.) 6-7(4) 7-5 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Kondratěvová/Uhlířová (Rus./ČR) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Benešová rozjíždí vražedné tempo =D Přeju jí to, jen aby jí to vydrželo ;) Což je všeobecně u ní problém a nejen u ní ale i u jejích kvalitativně srovnatelných kolegyň, hlavně českých. Kvitová no comment, ta měla včera určitě na vítězství, ale moc jí to na kurtu nemyslelo. Tady není problém ani tak ve formě. Rezai je samozřejmě těžký los, ale ne k neporažení aktuálně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivetě to přeju, je to sympatická holka a přál bych jí, aby se vrátila opět nahoru, kde byla... ale Jankovičová asi bude nad její síly, ale možný je všechno... Petra mi tak trochu dokazuje, že momentálně na tu Top 30 nemá, neřikám to rád, ale jakoby to zas byla ta hráčka z Top 60... semifinále Wimbledonu nebyla náhoda, to si zasloužila, ale opět jsou tu ty výkyvy, které mají hráčky z dolní padesátky... je pravda, že vypadala teď 3x po velkých třísetových bojích, ale furt je to prohra... doufám, že na popátý to už urve a postoupí dál...
Reagovat
majkl005
a co Klárka ? tu nikdo nepochválí ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, s Dubois to byla docela vydřená výhra, snad přičítám velké motivaci domácí hráčky. ;) Ale určitě tenhle výsledek-výkon jsem bohužel neviděl, je pod její možnosti momentálně. Ale určitě za postup pochvala. Je třeba aby bylo co nejvíce českých tenistek za propastí prvních kol.
Reagovat
smazaný uživatel
Jankovičová je jistě papírová favoritka, ale o jejích zaváháních není třeba příliš mluvit. Každý ví, že je jich často schopná. Navíc, když mi připadá, že hraje možná ani ne na půl plynu, možná obava s opětovného zranění, tak nějak podvědomě stále na ten kotník myslí a kdyby přišla o US Open, byl by to celkem průšvih pro ni, tak uvidíme na kolik % bude hrát dnes. Iveta ji může slušně potrápit, alespoň podle těch výsledků, co předvádí nyní soudě.
Reagovat
majkl005
Ach holka nešťastná :-( kdy ty začneš zase hrát dobře...?!
Reagovat
weak
včera to nebyl vůbec špatný zápas - byl to hodně těžký los...
Reagovat
majkl005
měl sem to napsat takto "kdy ty začneš zase vyhrávat...?!" ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist