Kvitová se Zakopalovou z pozice favoritek neuspěly

23. 7. 2008, 21:48
Aktuality 0
WTA LOS ANGELES / PORTOROŽ - České tenistky Petra Kvitová a Klára Zakopalová se na aktuálních turnajích WTA příliš nepředvedly. Obě totiž v zápasech druhého kola v Los Angeles, respektive Portoroži, nepotvrdily roli favoritek a podlehly hráčkám z druhé a třetí světové stovky.
Klára Zakopalová

Petra Kvitová na turnaji v Los Angeles vypadla ve druhém kole, když dnes na tvrdém povrchu podlehla hladce 4-6 2-6 Britce Melanii Southové. Té patří 156. místo ve světovém žebříčku a do hlavní soutěže se dostala jako náhradnice za zraněnou domácí favoritku Serenu Williamsovou.

V Los Angeles se hraje o 600.000 dolarů a ve hře je Nicole Vaidišová, kterou čeká souboj s domácí Bethanií Mattekovou.

Klára Zakopalová na turnaji v Portoroži nezopakuje vítězství z roku 2005. Ve Slovinsku dnes vypadla ve druhém kole, když na tvrdém povrchu nestačila na 237. hráčku světa Petru Martičovou.

Sedmnáctiletá chorvatská tenistka vyhrála první set 6-3, ale pak převzala iniciativu favorizovaná Češka. Získala druhou sadu a ve třetí vedla už 5-2, ani to jí však na vítězství nestačilo. Rozhodující set prohrála 3:7 v tie-breaku. Martičová se na svém teprve druhém turnaji WTA dostala už do čtvrtfinále, v němž může narazit na domácí druhou nasazenou Srebotnikovou.

Dařilo se nasazeným hráčkám. Turnajová čtyřka Anabel Medinaová-Garriguesová ze Španělska postoupila do čtvrtfinále, když si dnes po setech dvakrát 6-4 poradila s Ukrajinkou Vakulenkovou. V dalším zápase ji čeká lepší z dvojice Bovinaová - Pinová.

Ještě snadněji zvládla zápas druhého kola třetí nasazená Dánka Carolina Wozniacká - Chorvatce Spremové povolila uhrát pouze 2 gamy a vyhrála 6-1 6-1. Ve čtvrtfinále si zahraje s Ruskou Duševinovou.

Turnaj s dotací 145.000 dolarů bude pokračovat bez české účasti ve dvouhře.

WTA LOS ANGELES (USA, tvrdý p., 600.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Southová (Brit.) - Kvitová (ČR) 6-4 6-2
Sugijamaová (Jap.) - Schnyderová (7-Švý.) 6-4 7-5
Czinková (Maď.) - Savčuková (Ukr.) 6-4 2-6 6-4

WTA PORTOROŽ (Slovinsko, tvrdý p., 175.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Martičová (Chorv.) - Zakopalová (ČR) 6-3 4-6 7-6(3)
Medinaová-Garriguesová (4-Šp.) - Vakulenková (Ukr.) 6-4 6-4
Duševinová (Rus.) - O'Brienová (Brit.) 6-3 6-2
Wozniacká (3-Dán) - Spremová (Chor.) 6-1 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká/Klepačová (ČR/Slovin.) - Pavlovová/Rottmanová (Bulh./Rak.) 6-0 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist