Kvitová: Semifinále je krásné. Ale chci ho vyhrát!

25. 1. 2012, 11:30
Aktuality 34
Poprvé v kariéře postoupila tenistka Petra Kvitová do semifinále grandslamového Australian Open. Wimbledonská vítězka si úspěchu v Melbourne užívá a váží, ale doufala, že ještě neřekla poslední slovo.
Petra Kvitová

"Je krásné být tady v semifinále, protože Australian Open je můj druhý nejoblíbenější grandslam, ale chci to semifinále vyhrát," řekla druhá nasazená Kvitová po výhře ve čtvrtfinále nad Italkou Sarou Erraniovou dvakrát 6-4. 

O své druhé grandslamové finále a první české v Melbourne po 21 letech, naposledy prohrála na Australian Open boj o titul Jana Novotná v roce 1991, si Kvitová zahraje proti Marii Šarapovové. "Strašně se na to těším. Vím, že ji dokážu porazit, že na ni umím zahrát. Rozdáme si to naplno," řekla Kvitová.

Jednadvacetiletá Kvitová má se Šarapovovou bilanci 2-1. Nejslavnější výhru získala loni v All England Clubu, na trávě Rusku porazila ve finále Wimbledonu. "Dáme si teď opakování, i když to bude už v semifinále," řekla Kvitová. 

Čtyřiadvacetiletá Šarapovová, vítězka Australian Open z roku 2008, není podle Kvitové mimo kurt namyšlená. "Je to jen její obrana, nebo soustředění. Pokud někoho blíž pozná, určitě s ním nemá problém pohovořit," řekla Kvitová.

Na odpočinek Kvitová ani Šarapovová nemají moc čas. Semifinále je na pořadu hned ve čtvrtek. Svěřenkyně Davida Kotyzy plánovala, že stihne maximálně masáž, koupel a večeři. "Poléčit nožičku, trochu cítím vnitřní část levého stehenního svalu, proto jsem měla nohu zatejpovanou. A před zápasem stačí rozehrávka," dodala.

Semifinalistky Kvitová, Šarapovová a Běloruska Viktoria Azarenková spolu bojují o titul i pozici světové jedničky. "Šanci máme všechny tři," řekla Kvitová, která bude první, když Azarenková prohraje v semifinále s Kim Clijstersovou a Šarapovová turnaj nevyhraje. Pokud bude hrát Kvitová finále s Azarenkovou, musí vyhrát.

'Snažila jsem se to ukončit ve dvou setech'
Ve čtvrtfinále strávila Kvitová na kurtu téměř dvě hodiny. "Chtěla jsem hrát agresivně, ale nejít do úplného rizika. Zkoušela jsem zariskovat víc, ale většinou se mi zastavily nohy," řekla Kvitová, proč v utkání často zbytečně kazila a celkem udělal 44 chyb, 22 v každé sadě.

V duelu s Erraniovou se více než jindy vypořádávala s tlakem, že je favoritkou a musí vyhrát. Na grandslamové čtvrtfinále totiž měla podle postavení v žebříčku "snadný" los. "Ona sice nemá zvučné jméno, ale ve čtvrtfinále byla právem. Pokud si někdo myslel, že to bude jednoduché, tak já určitě ne," řekla Kvitová. 

Ve druhém setu ztratila Kvitová čtyři hry po sobě a prohrávala 1-4. "Říkala jsem si, že by bylo špatné hrát třetí set, protože tam už se může stát všechno a snažila jsem se to ukončit ve dvou. Určitě jsem ale nečekala, že udělám všech pět gamů za sebou," komentovala vydařený obrat, který zvládla díky trpělivosti a soustředění.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hlavně nám jak je jejím zvykem nejdříve připraví infarktové situace a potom si vzpomene, že k vůli ní je vzhůru půlka ČR a tak to vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
No to jistě, milánku! V porovnání s MS v hokeji nezajímá tenis skoro nikoho (ještě tak DC a FC, protože to dává ČT4). Při hokeji slyším z hospody kravál a od sousedů se při gólu ozve zakřičení. Při finále loňského Wimbledonu s Kvitovou nebylo z hospody a ze sousedních bytů slyšet vůbec NIC!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to asi bydlíš někde na samotě...Protože u nás v hospodě když petra hrala finále wimbledonu tak se tam nedalo hnout...tak cirka 100 lidí tam bylo...A to ta hospoda je malinká...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ne finále vika vs maša, to by byla hekárna jak v porodnici.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitka Šarapku smázne. Vzpomene si na Wimbledon a rozpadne se.
Pár dvojchyb, zejména na setboly nebo v tiebr a je vymalováno.
Reagovat
W.G.M.
Jsem hrozne rada, ze nase mala zeme ma zase takhle silne zastupce v muzske i zenske soutezi :-). Jsem hrda na Tomase i Petru.
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále je krásné, ale já chci, aby byly Vika s Mashou ve finále. :) Uvidíme... Jinak Petra mi je hlavně v rozhovorech vážně sympatická. Řekla o Mashe v podstatě to, co říkám pořád. :) Ten Wimbledon mě pořád ještě hodně mrzí, ale neberu žádný zápas jako nějakou odvetu. Ať vyhraje lepší a věřím, že to bude Masha. Hlavně si přeju, ať ten zápas neskončí jako loni v Tokiu...
Reagovat
VlS
Monty, viděl jsi dneska Mashu hrát? Ten samej špatnej výkon jako Petra s milionem UE. Makarova naštěstí pro ni hrála stejně špatně a nebyla se většinou taky schopná v důležitejch chvílích trefit do kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, nejlepší formou z té čtyřky se prezentuej zatím Azarenka, ta sice ztratil s Agou set, ale pak suverénně vyhrála. Kim je ale velká bojovnice a šampionka. Je to její poslední Australian Open, takže bych jí to finále přál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak, Vika je nejaka moc rozjeta, jestli bude finale Petra-Vika, tak to bude mit Petra hodne tezke.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, viděl. Na vedlejší diskusi píšu: "Masha předvedla moc pěkný a soustředěný výkon." :) Jasně, byly tam i chybičky, byly tam nějaké nevynucené chyby, byly tam neproměněné mečboly, které mě pěkně nervovaly. :D Ale já nejsem hnidopich... Důležité je vítězství. Ekatěrina hrála určitě hůř než v předchozích třech zápasech, ale zas tak špatné to nebylo. Každopádně Petra bude určitě silnější soupeřka.

tomasinho: Souhlasím s tím, že Vika hraje výborně a dělá mi to velkou radost. :) Ale každý zápas je jiný a všechny čtyři holky jsou skvělé tenistky. Podle mě bude záležet na maličkostech...
Reagovat
VlS
Tak abychom rozlišili dojmy a pojmy:
Petra 44 UE ze 162 míčů zápasu = 27,2% (strašný číslo), Masha 32 ze 122 = 26,2% - stejně strašný číslo. Petra 36 winners 22,2%, Masha 26 winners = 21,3%, DF Petra 2 ze 75 podání = 2,7%, Masha 4 ze 64 = 6,3%. Čísla winerů jsou pěkná u obou, čísla UE strašidelná u obou, DF relativně v normě.
Kde jsi viděl ten soustředěnej výkon?
Reagovat
smazaný uživatel
Opakuju, nejsem hnidopich a v čislech se nehrabu. :) Já měl z toho výkonu Mashy dobrý pocit. Ani na chvilku jsem neměl strach, že by to nevyšlo... Jestli máš rád útočný tenis, tak bys měl občas odpustit i větší počet nevynucených chyb. To se nedá nic dělat.
Reagovat
VlS
Jasně Monty, nejsi hnidopich, tebe vlastně výkon nezajímá, hlavně když jsou holky pěkný. Co takhle zajít občas na módní přehlídku?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu se s tebou hádat... Mě výkon zajímá, ale nevím, co bych měl kritizovat po výhře 6:2, 6:3. Krása k ženskému tenisu patří, to už by sis mohl zvyknout. :)
Reagovat
smazaný uživatel
VISi, tak uz to neprehanej se STATISTIKOU... spokoj se s krasou. Holky urcite hodne behaly a byly pak pekne unavene. ;-))
Reagovat
VlS
Krásnej tenis hraje Franceska, když jí to trochu jde, tak je to krása, ale jako modelka by se asi neuživila :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ale jo, takove krase rozumim i ja, me modelky netrapej. :-) Ted mam ale jine starosti, odbouchla jsem v ankete Petru s Kim a zacala jsem doufat.... prace jak na kostele...:-))
Reagovat
VlS
No já jí taky věřím a doufám. A kdyby to náhodou nevyšlo, tak nevadí, budou i další zápasy.
Reagovat
fazil
pujde jen o to, ktera se driv vystrili
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji Petře v semifinále AO, at' Mášu porazí a finále s Kim at' si užije už jako světová jednička!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Chceš říct s Vikou, ne?
Reagovat
vendulkabendulka
Mno, Vika ma formu jak hrom, ale podle toho jak hrala Kim vcera to jeji vitezstvi jeste vubec neni jiste. Uvidime v noci :)
Reagovat
VlS
Doufám, že finále bude hrát Peťa s Kim a budu si moci pustit zvuk relativně nahlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, finále Petra-Kim by bylo skvělé.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně úspšchů Petro v zítřejším boji na ruské frontě. České srdíčko do toho, vyrovnaná hlava, 1OO % kontcentrace a to by v tom musel být čert, abys tuto uječenou děvčici nezmákla. Určitě bude fandit celá republika, tak ať se dílo podaří.
Reagovat
vendulkabendulka
Delals nejake statistiky ohledne fandeni a srdicek?
Reagovat
VlS
Já jsem pro odvážné srdce a chladnou hlavu do toho, nás Kelty až tak moc národnost srdíček nebere a na takovej zápas je potřeba veliký srdce :-))
Reagovat
Fandina
Petruško ...... držím palce a ten úsměv Ti na fotce moc sluší.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se potřebuje naučit zvládat emoce během zápasu, mít větší sebedůvěru, být víc pozitivní. Azarenka, Kim i Maria jsou na tom po mentální stránce mnohem líp.
Reagovat
Fandina
taky proto je všechny v posledních zápasech porazila že ....... úsměv
Reagovat
freeteepek
A Serena na tom byla ze všech nejlíp. Než vypadla s Makarovovou. U Petry strašně záleží na tom, proti komu hraje a v jaké roli se nachází. Momentálně si zvyká na to, že je v řadě zápasů velkou favoritkou. Proto si myslím, že s Mášou to bude úplně jiný zápas. Prohrát s ní by totiž nebyla žádná ostuda. Navíc si na ni Petra věří. Šarapová totiž hraje přesně tu hru, která Petře vyhovuje. Bude to hodně vyhecovaný souboj, což se taky Petře líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevím, jestli zrovna hra Šarapové Petře přímo vyhovuje. Je to jako hrát proti zrcadlu s tím, že Petra to tam bije o něco "divočeji" než Maruška, ta má přece jen o něco jemnější ruku. Záležet bude na servisu a počtu nevynucených chyb. Diktovat tempo výměn musí Petra, což ale určitě bude, pokud jí to bude padat do kurtu, věřím, že postoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
....... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist