Kvitová sestřelila i Wozniackou a je v semifinále Turnaje mistryň!

27. 10. 2011, 19:43
Aktuality 59
TURNAJ MISTRYŇ - Petra Kvitová korunuje povedený rok, v němž vyhrála Wimbledon, skvělými výkony na Turnaji mistryň. V soutěži pro osm nejlepších tenistek uplynulé sezony ještě neztratila ani set a dnešní hladkou výhrou nad světovou jedničkou Caroline Wozniackou si již zajistila postup do semifinále!
Petra Kvitová

Petra Kvitová v úterý zvládla premiéru na Turnaji mistryň vítězstvím nad Zvonarevovou a ve dvou setech - po ještě lepším výkonu - dnes porazila i světovou jedničku Caroline Wozniackou.

Zatímco česká tenistka má před pátečním duelem s Agnieszkou Radwaňskou jistotu postupu do semifinále, Dánka má po třech zápasech na kontě jediný bod a je na pokraji vyřazení.  

Jednadvacetiletá Kvitová letos vyhrála i 16. utkání v hale a po odstoupení Šarapovové je hlavní favoritkou na triumf na prestižním Turnaj mistryň. A pokud by skupinu vyhrála bez porážky, zakončí rok jako světová dvojka. Tou se může stát i v případě páteční prohry, vyhrát pak ale musí v sobotním semifinále.  

"V hale se cítím pohodlně, nemusím řešit vítr nebo sluníčko a můžu se soustředit na podání. Cítím se skvěle a jsem rádá, že už jsem v semifinále," komentovala krátce po utkání Kvitová, jež sice udělala o 10 nevynucených chyb více, soupeřku ale přestřílela vítěznými údery 31-6.

"Proti Caroline to je vždy těžké a je třeba hrát hodně dobře, tvrdě a rychle a to se mi v utkání povedlo," řekla Kvitová s úsměvem na tváři v rozhovoru na dvorci. 

Úspěch slavila opět útočná hra
Zápas proti Wozniacké začala výborně a hned vzala soupeřce servis. Na rozdíl od úterní premiéry proti Věře Zvonarevové nebyla tolik nervózní. "Cítím se mnohem lépe," řekla Kvitová cestou do haly a svá slova dokládala výkonem na dvorci. Především lépe podávala a v celém utkání nepustila Dánku k brejkbolu.

Česká tenistka se vyhýbala dlouhým výměnám a snažila se rychle míče ukončit. Razantně až riskantně returnovala, takže občas chybovala, ale důležitý brejk v prvním gamu to přineslo. Stejně jako proti Zvonarevové mířila často pro snadné body k síti.

"Pěkně dohráno, slečno," vyslechla si Kvitová pochvalu od trenéra Davida Kotyzy poté, co v desáté hře suverénně doservírovala a získala první set duelu. Na lavičce se pak Kvitová s Kotyzou dobře bavili, smáli se a měli na oddych i delší dobu. "Známe se dobře a je vždy příjemné, když přijde. Vyhovuje nám to," řekla Kvitová.

Wozniacká, která ukončí rok podruhé za sebou na tenisovém trůnu, se po prohrané sadě nechala ošetřovat. Na lavičce jí lékaři měřili tlak, ale vrátila se na kurt. 

Druhý set už Kvitová ovládla, i když začátek jednoznačný nebyl. Získala sice díky dvojchybě hned podání Wozniacké, ale pak se o své podání poprvé a naposledy v utkání bála. Musela bojovat přes dvě shody, důležité míče však zvládla. Nabrala jistotu a panovala na dvorci. Rychle vedla ve druhém setu 4:0 a náskok nepustila.

Malinko se zalekla, když měla zápas ukončit. Hned první mečbol mohl být i posledním, ale nabíhaný volej vystřelila bekhendem do autu. Pak nevyužila ještě dva, při čtvrtém už se Wozniacká po 31. vítězném míči Češky jen podívala.

Kvitová podesáté v sezoně zdolala soupeřku z Top 10 a podruhé v kariéře porazila úřadující světovou jedničku. Před Wozniackou dokázala zdolat Rusku Dinaru Safinovou na US Open v roce 2009.

"Dělala jsem, co jsem mohla, ale tělo neposlouchalo hlavu. Začalo být unavené," litovala Wozniacká. "To ale neznamená, že by Petra nevyhrála, protože hrála opravdu velmi dobře a vítězství si určitě zasloužila," dodala Dánka.

Radwaňská odvrátila tři mečboly, postoupit může i Wozniacká
Čtvrteční program v Istanbulu uzavřel zápas mezi Agnieszkou Radwaňskou z Polska a Věrou Zvonarevovou. A konečný výsledek nahrál Wozniacké, která má i přes dvě porážky šanci postoupit do semifinále.

Radwaňská se totiž vzpamatovala z rychle prohraného prvního setu a ve třetím dokonce odvrátila tři mečboly. V závěru utkání tenistky předváděly nejlepší tenis a Zvonarevová musela být pořádně zklamaná, neboť ji hned třikrát jediný míček dělil od postupu ze skupiny.

Nyní má Radwaňská postup ve svých rukách. V pátek proti Kvitové ji stačí uhrát set. Pokud česká tenistka zvítězí 2-0 na sety, budou mít všechny tři hráčky - Radwaňská, Zvonarevová a Wozniacká poměr setů 3-5 a rozhodoval by poměr gamů.

První semifinalistkou Turnaje mistryň se před Kvitovou stala Běloruska Victoria Azarenková. V Bílé skupině porazila Číňanku Na Li dvakrát 6-2 a druhým vítězstvím si zajistila postup. Dvaadvacetiletá Azarenková si prodloužila sérii neporazitelnosti na sedm utkání za sebou. Čtvrtá hráčka světa, která minulý týden získala titul v Lucemburku, v nich navíc neztratila ani jeden set. 

O zbývající místo mezi nejlepší čtyřkou se v pátek v Bílé skupině přímém souboji utkají Číňanka Na Li a Australanka Samantha Stosurová.

- TURNAJ MISTRYŇ ISTANBUL -
(Turecko, tv. povrch / hala, 4.900.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (27. 10. 2011)

Červená skupina:
Kvitová (3-ČR) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 6-2
esa: 7-0
dvojchyby: 3-2
vítězné údery: 31-6
nevynucené chyby: 28-18

Radwaňská (8-Pol.) - Zvonarevová (6-Rus.) 1-6 6-2 7-5

Tabulka:
1. Kvitová 2 2 0 4:0 2
2. A. Radwaňská 2 1 1 3:3 1  
3.-4. Zvonarevová 3 1 2 3:5 1
3.-4. Wozniacká 3 1 2 3:5 1


Páteční program (začátek 16:00 SEČ):
připravujeme

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

59
Přidat komentář
smazaný uživatel
myslim že petra krála velice dobře agresivně prostě svou obviklou hru takže petro moc gratuluju a dnes na radvanskou
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála dobře ! Blahopřeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj po ránu!Utkání Petry s Carol jsem,bohužel,neviděl...Koukal jsem nyní na odkaz z YouTube a-Petra se s tím moc nemazlila:-)Má nyní dost dobrou formu a myslím,že celkově hraje v pohodě,tak nějak samozřejmě a je vcelku možné(pravděpodobné?),že by letošní Masters mohla vyhrát!Nějak se mi nechce hledat na webu,ale naposledy,tuším,Ivan Lendl?A maličkost na závěr-nerad bych,aby to znělo úsměvně,ale v takové té obličejové mimice mi Petra tak trochu připomíná pana Samprase...Dnes sice Masters sledovat nemohu,ale doufám,že zvítězí moje největší oblíbenkyně(po Petře,samozřejmě!)-Sam Stosur!
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Podle mě je tedy Petra mnohem víc v ráži a mnohem zarputilejší, než byl kdy pan Sampras.
V čem mi ale Péťa začíná připomínat pana Samprase jsou voleje a hra na síti (to zatím berte samozřejmě v nadsázce). Ale je neuvěřitelné, jak rychle se Petra v této herní činnosti letos zlepšila. Z top 10 dnes už je jednoznačně na síti nejlepší a je to obrovská přidaná hodnota její hry.
VIS tady před časem psal, že by se vůbec nebál jí postavit ve FedCupu i do čtyřhry a já dokonce myslím, že pokud by to Petra zvládla po dvou singlech fyzicky, bylo by to za vyrovnaného stavu nejlepší možné řešení.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli už to tady někdo zmiňoval, ale světle zelená barva kurtu, nebyla úplně nejšťastnější volba. Zvlášť, když dává Péťa takové bomby. Možná mohli zvolit trochu tmavší odstín. Nebo mám ten dojem jenom já?
Reagovat
smazaný uživatel
Míček je fakt blbě vidět.
Reagovat
Jiri
souhlas. volba barvy povrchu je ulpne dementni. neni tomu tak davno, co na to upozornoval jeden rumunsky bohac. a oni jak naschval zvoli tak nesmyslne. s temi moznostmi, co dnes maji opravdu nepochopitelne. jinak PETA super!
Reagovat
smazaný uživatel
musím naprosto souhlasit. Vidět míček bylo skoro umění. Je vidět, že v Istanbulu nejsou na tenis experty. Všude se snaží dávat třeba modrý odstín aby míček byl dobře vidět a tady dají zeleno-žlutý povrch:(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď už se to dá řešit jedině tak, že by pořadatelé zašli za Péťou, ať trochu ubere, aby diváci viděli míč. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) ...... paradne jsi to rozsekl!
Reagovat
freeteepek
Tak jestli tomu dobře rozumím, co píšou na serveru tennis.com, Carol už je ze hry venku. Skončí tak jako tak 3. nebo 4. ve skupině, protože prohrává na procenta se Zvonarevou. http://tennis.com/articles/templates/features.aspx?articleid=14924&zoneid=9
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. A pokud Petra porazí Radwanskou 2:0, postupuje Vera, pokud 2:1, tak Aga.
Reagovat
smazaný uživatel
uz ten spatnej matros prosim te nehul!!!!Vsichni videli,jak si Carol povodila a hrala,presne,co potrebovala,tak tu neplacej nesmysly,KDYBY...kdyby byla masina a ne clovek,tak vyhraje 2x 6:0..boze,kluku nebo co ses zac..spis provokater nebo fanda dansky peroxidky barbie..jeste,ze vetsina jinych je pri smyslech..
Reagovat
smazaný uživatel
A JE TO TAM !!! Obrovská gratulace Petře. Semifinále TM je skvělý výsledek, ale věřím, že to půjde ještě dál. Péťa beze zbytku potvrzuje své současné postavení v žebříčku a je jasné, že má i navíc.
Když se Péti daří, level její hry je podstatně výše, než jsou schopny hrát ostatní holky i když se jim také daří.
Ano, myslím že je zřejmé, že od dob Martiny Navrátilové a Ivana Lendla máme po tak strašně dlouhé době (asi už v něco podobného český tenisový fanda ani nedoufal) tenisovou superstar té absolutně nejvyšší kategorie. Je to čistá radost na to koukat.
Reagovat
tito
Je to tak.. Petra předvádí velmi pestrou hru, není to jen o nějaké přetlačované. A jestli si začne chodit častěji pro vítězné fiftýny na síť, jak včera byť s chybami předváděla, tak při její razanci úderů bude většina soupeřek bez šance.
Reagovat
mac.hall
Jediné , co mě na dnešním zápase Petry potěšilo byl výsledek. Nic dalšího pozitivního jsem, bohužel neviděl. Petra hrála hrozně, nedalo se na to koukat. Chyb na úrovni krajského přeboru bylo z její strany neskutečné množství. Myslím , že měla dost štěstí , že Carol nebyla ve své kůži. Evidentně na tom zdravotně nebyla v pořádku. Pokud proti Agnežce předvede stejný výkon, moc šancí mít nebude. Porazí se sama. Kdyby proti ní dnes na kurtu stála Viky, dostala by asi pořádně naloženo. Něco podného , jako při posledních dvou zápasech s Andreou Petkovičovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, druhé hladké vítězství na TM v řadě za sebou, suverénní postup do semi, ale jak je vidno, vlastně je všechno špatně.
Člověče nešťastná.....
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Petra hrála na úrovni okresního přeboru tak Věrka by musela podle tebe hrát na úrovni nějaké pralesní ligy ty chytráku :). Ten počet nevynucených chyb prostě plyne z jejího útočnýho stylu... a ta "labilita", jak tak sleduju WTA, je spíš pravidlo než výjimka u ženskýho tenisu.

Ale samozřejmě netvrdím že hrála Petra na sto procent, to určitě ne, ale prostě nebylo potřeba. Takže asi tak.
Reagovat
freeteepek
Kdyby proti Petře nestála Wozniacká, ale Azarenková, Petra by hrála úplně jinak a vyhrála by 6:0 6:0. Kdyby chyby. Na kdyby se nehraje. Petra dnes hrála na výsledek, ne na krásu. Ona prostě měla taktiku všechno nebo nic. Každý míč hrát na absolutní riziko. Přálo jí i štěstí. Ale to už tak bývá, že lepšímu (nebo odvážnějšímu) štěstí přeje.
Reagovat
smazaný uživatel
To je bez debat. Petra hrála přesně to, co na Caro nejvíce platí. Petra už je tak vyspělá hráčka, že pokud je ve formě, sama volí styl hry, který dokáže vnutit soupeřce.
Reagovat
Mark976
mě by zajímalo, jestli jsi někdy Ty hrálalespoň ten krajský přebor:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo sem se už do toho úplně zamotal s těma postupama :) Každopádně dneska velká gratulace Petře dneska, udžela nervy na uzdě (ve srovnání s Věrkou jednoznačně) a hrála co potřebovala! zatím to sice není její best tenis, ale snad si ho schovává na semifinále!
Reagovat
smazaný uživatel
Věrka má ještě šnaci ne? Podle mě pokud porazí Péťa Agy ve dvou setech. Tak sou na tom Carol, Agy a Věra úplně stejně... a teď mi řekněte jak se to bude počítat? Podle gamů?
Reagovat
smazaný uživatel
ano!
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych to Věrce. I když i Agnieszka je sympatická holčina, ale ten jeí tenis....ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli zítra vyhraje Péťa ve dvou setech, tak jde z druhého místa Věrka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně je velice krásné zjištění, že červená skupina se nám změnila vlastně pouze v boj o druhé místo.
Bílá ovšem také, samozřejmě i velké absolutorium zaslouží Vika.
Reagovat
smazaný uživatel
No každej tady řeší kdo bude na 2 místě. Ale pořád tam může být i Petra ne?Pokud zítra prohraje 0-2. Doufám teda, že ne, ale stát se může cokoliv
Reagovat
VlS
Tak kdyby mi po 1. setu někdo řekl, že Věrka vypadne, tak bych ho poslal za cvokařem. Jsem v šoku jako Lopata.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga hrala v zaveru nesmirne mazacky a chytre, doufam, ze se s Petrou moc k "mysleni" nedostane..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
S Petrou se bude jenom dívat... Nedisponuje ničím, čím by mohla přispět k vývoji zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte co rozhoduje při rovnosti bodů?Jestli vzájemný zápas,anebo skóre setů, případě skóre gamů?
Reagovat
smazaný uživatel
Standings are determined by:1)Number of wins;2) Number of matches; 3) In two-players-ties, head-to-head records; 4) In three-players-ties, percentage of sets won, or of games won; 5) Steering Committee decision.
Reagovat
VlS
Najdeš to na webu WTA v pravidlech, odkaz je v pravém dolním rohu. 1. kritérium je vzájmný zápas, druhé skóre setů, potom gamů.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro dnes opravdu nebyla v pohodě, možná se dostavila únava, nicméně Petra hraje sebevědoměji zápas od zápasu, jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
a čo má znamenať ten Český tenis na FB?? čo si teraz FB aj na toaletný papier mám dať?
Reagovat
smazaný uživatel
nebud trouba. ta tvá dánka prohrála protože je horší a ne proto že by nebyla v pohodě. v pohodě nebyla protože sama viděla že nemá naději.
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát s Tebou plně souhlasím. Wozniacke se motala hlava protože viděla, že je v háji a taky asi únava (3 zápasy ve 3 dnech). Jak už někdo říkal ,dosáhla své hranice ta se už těžko bude zlepšovat. Petra hrála dobře a půjde výkonnostně ještě nahoru.
Reagovat
Carloss
Ještě bych k tomu doplnil, že ženskej tenis sleduju docela dlouho a za posledních sedm osm let jsem v něm nezaznamenal tak výraznej talent jako má Petra.
Reagovat
Carloss
Já myslím, že Petra má na to, aby postoupila do finále a tam má podle mě šance porazit už kohokoliv. Navíc Petra ty finále umí.

Ačkoliv ty spekulace jsou poměrně dost ošidné, tak Petru vidím jakou budoucí tenisovou jedničku a možná i jako velkou tenisovou legendu. Přijde mi, že když má formu, tak hraje o několik úrovní mnohem lepší a dominantnější tenis než kdokoliv ze současné špičky (s výjimkou Sereny, ale u ní člověk nikdy neví, jestli už náhodou neskončila s tenisem, nebo se zase připravuje na velkej návrat).
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se přikláním k tomuto názoru. Duo Kvitová-Kotyza umí reagovat na aktuální situaci a je to vidět i na jasných výsledcích. Samozřejmě pokud má formu-sebevědomí. Příští rok ji také vidím jako světovou jedničku. Chce na sobě pracovat a zatím nemá manýry zhýčkaných hvězdiček/Caroline/. Williams-gorillas můžou být silné, ale myslím, že dlouhodobě už to nehrozí....
Reagovat
smazaný uživatel
dost se mi nelibi to navazeni do Williamsek, ale protoze mi nejde o slovicka (nastesti), ale o tenis, myslim si, ze je pro nej i pro Petru skoda, ze odchazeji. Byly by velkou vyzvou - a rozhodne bych se o Petru nebala. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad se ještě dočkáme vzájemné konfrontace :). Williamsky se chtěli vždy odlišovat od ostatních a to se jí ( Serena ) evidentě podařilo :). Já ji měl také v oblibě, ale při koukání na její zápas mě vždy napadá myšlenka, jestli v okolí není zologická zahrada....jinak respektuji její hru. Je to ženský tenis a má opravdu nepřehlédnutelnou figuru.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze se Williamsky od ostatnich odlisovaly vzdycky, at uz chtely nebo ne. :-)) Kazdopadne Petra uz se s Venusi i Serenou miji generacne, takze ta "konfrontace" vzdycky bude mit takovou fedexovskou prichut, vitezstvi bude sice moooc hezky, ale ............. vzdycky se nad nim proste bude vznaset to ale - a nikdo uz nedokaze, jestli opravnene! ;-)
Reagovat
petrulinka
Tedy nemyslím si, že je Carol nějak zraněná, spíš jsem měla pocit, že chtěla za každou cenu vyhrát, ale nešlo jí to, potřebovala delší pauzu mezi sety, a tak si nechala udělat lékařské ošetření. U druhého setu jsem měla pocit, že se každou chvíli rozbrečí. Je fakt, že ty poslední dva dny byly pro ni náročné, ale jako světová jednička snad s tím musela počítat, anebo měla hrát jako světová jednička, to znamená zvítězit každý zápas ve dvou setech. Upozorňuju, že to je čistě můj názor, tak mě nekamenujte.
Reagovat
freeteepek
Je smutné, že Carol hrála 3 těžké zápasy ve 3 dnech, ale je to jen její chyba, že předchozí 2 utkání hladce nevyhrála. Dnes mohla být v pohodě a podle mě ani to měření tlaku by nebylo potřeba. Ty mžitky před očima měla spíš z toho, že jí hrozí vyřazení už v zákl. skupině, což je pro světovou jedničku, která skoro nepřetržitě vládne ženskému tenisu už 2. rokem po sobě, šílená ostuda...
Reagovat
Mistr
Naprosto famózní výkon Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
Baječné, jsme zvědavi co ještě předvedeš Petro.
Reagovat
vendulkabendulka
Nechci vubec nijak snizovat vykon PK, ale mam pocit ze Caro dneska nemohla hrat naplno, potila se, mozna nejaka horecka? Proste mi prijde ze vetsinou hraje lepe. Kazdopadne velka gratulace Petre, byla to opet parada.
Reagovat
VlS
Caro rozhodně není v pohodě, bylo mi jí trochu líto a dovolím si proto poprosit - nekopejme do ní, nezaslouži si to a nemůže za to, že naše favoritky s ní tolikrát prohrály.
Reagovat
smazaný uživatel
etusim miru te indispozice, ale na Carol byl hodne smutny pohled, jsem z toho celkem oparena. Ovsem Petra frkala nedockavosti a odhodlanim jak zavodni kun v boxu, podupavani, rozsirene nozdry, strihani usima...:-)) a tech uspechanych chyb!!!! Ale gratulace, samozrejme. Na rozjetou Viku by tohle ovsem nestacilo.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) nejen nozdry, možná i zorničky, jak byla nabuzená 8-)
Reagovat
majkl005
podle mě je naprostá blbost že by to na Viku nestačilo....podle mě zase není až tak rozjetá....jen chytla sakra lehké soupeřky....taky dělá celkem dost chyb co sem dneska viděl
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že vedete diskusi správným způsobem... :) Ten zápas jsem bohužel (pro mě možná bohudík) neviděl. Holky začaly hrát akorát, když jsem odjížděl. Ani mě tak nemrzí ta prohra (věděl jsem, že to bude mít Caro hodně těžké), ale spíš ty zdravotní problémy. Doufám, že to není nic vážného. Caro si zaslouží odpočinek, protože hrát za tři dny osm setů je docela brutální. Samozřejmě bych si přál, aby postoupila dál, ale nedá se nic dělat... Petře můžu jenom pogratulovat. Vypadá to, že výborně načasovala formu. Je na to ještě brzy, ale očekávám finále Vika - Petra. Na Turnaji mistryň jsou všechny hráčky kvalitní a vyrovnané, ale ony dvě jsou momentálně asi v nejlepší herní pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud je odlisny nazor hned blbost, pak je to blbost - jak taky jinak!
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát to Petra trochu přehání na returnu, dnes každý druhý napálila někam do pryč. Jestli opravdu vyjde finále s Azarenkou, bude to hodně těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
a predevsim to bude zas uplne jiny zapas! ;-)
Reagovat
VlS
Jo, byla nažhavená krásně, ale Modrý pírko, musím s tebou souhlasit, že ten dnešní výkon by na Viku asi nestačil, musí se trochu uklidnit a spoň občas hrát s větším zapojením hlavy. Ale to ještě třeba přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky sdílím názor, že měla lehké soupeřky....určitě tomu přispěla její psychická pohoda a dobrá forma, ale na Petru ve finále to určitě stačit nebude.Viděl jsem jejich společný zápas ve Wimbledonu a Petra měla zápas jasně pod kontrolu. Navíc sleduji, že taktiku hry při takovýchto turnajích zlepšuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist