Kvitová si může proti Wozniacké zajistit postup do semifinále

27. 10. 2011, 00:11
Aktuality 16
Petra Kvitová vyzve ve svém druhém utkání na Turnaji mistryň v Istanbulu světovou jedničku. Wimbledonská vítězka bude dnes hrát proti Dánce Caroline Wozniacké o druhou výhru v Červené skupině.
Petra Kvitová

Jednadvacetiletá Kvitová na úvod turnaje v úterý jasně porazila Rusku Věru Zvonarevovou a výhrou nad Wozniackou by si zajistila postup do semifinále. 

S Dánkou se letos Kvitová ani jednou nestřetla, jinak dokázala Wozniackou porazit ze čtyř zápasů pouze jedinkrát, a to loni na trávě ve Wimbledonu 6-2 6-0. 

"Caroline je skvělá hráčka, jsme kamarádky a v šatně si často povídáme," řekla Kvitová deníku Sport před čtvrtečním duelem. Už před cestou do Turecka třetí hráčka světa Kvitová u Wozniacké ocenila skvělou kondici a velkou bojovnost.

Wozniacká letos vyhrála šest turnajů, nejvíce ze všech. Krok s ní držela pouze Kvitová, která má pět vavřínů včetně Wimbledonu. A právě chybějící grandslamový úspěch Dánce vyčítají a tvrdí, že proto není plnohodnotnou jedničkou. "Caroline je jedničkou celý rok, za to zaslouží respekt,“ řekl trenér Kvitové David Kotyza.

Kvitová sice už ztratila na Turnaji mistryň šanci stát se světovou jedničkou místo Wozniacké, ale má velkou možnost dostat se před Marii Šarapovovou na druhou pozici. Po odstoupení Rusky z turnaje potřebuje rodačka z Fulneku buď bez prohry postoupit do semifinále, nebo se dostat do finále.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Možná trochu mimo téma, ale začíná se spekulovat o tom, že Petře stačí vyhrát jeden ze dvou následujících zápasů a stane se světovou dvojkou. To ale není tak úplně pravda, jelikož Marii by sice předstihla, ale pokud by Victoria dokráčela v turnaji dále než Petra, brala by druhé místo právě Běloruska.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc za ten odkaz. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď Petro !!! Ukaž jí jak by měla hrát světová jednička.
Hodně štěstí, držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se těšim na tenhle zápas! Dva totální protiklady; hra W. mě irituje, navíc je mi nesympatická a ještě k tomu světová jednička! Doufám, že ji Petra smete... myslim si, že pokud udrží formu, nebude to žádný problém.
Reagovat
a.magerova
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/111738/jake-jsou-nejlepsi-hracky-sveta-chovatelka-potkanu-a-rebelka.html

Petře dnes přeji hodně štěstí a herní pohodu !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé je, ale... Líbí se mi ta pasáž o Caroline, ta je hezky napsaná. Z Mashy tam dělají "tu zlou", přitom to tak ve skutečnosti vůbec není. No a o Vice tam podle mě píšou taky docela zkresleně. Označovat ji jako hip-hoperku není úplně přesné, protože poslouchá třeba i Rihannu nebo Nickelback. Ve Sportbulváru píšou, že její přítel je Bubka junior, ale v jiném bulváru (Aha) zase píšou, že je to už expřítel. No a jak pořád zmiňujou vztah Viky s Lukašenkem, s tím už jsou taky trapní. Viku a Caro objal při exhibici Lukašenko, Petra zase byla po Wimbledonu u Klause. No a co? :D Jinak ostatní holky nesleduju tolik podrobně, ale třeba u Věry mě překvapilo, že je takhle vzdělaná. Je to zajímavé (a samozřejmě užitečné) a neřekl bych to do ní. :)
Reagovat
a.magerova
No já ženy tak nesleduji jako muže, takže bylo pro mě skoro vše nové a jak vidím, tak chvílemi zkreslené, no jo no :-((
Reagovat
VlS
Obecně novinovým článkům nepřikládám velkou váhu a věrohodnost - žádným. Jen by mě Monty zajímalo, jestli některou z aktérek znáš osobně, že můžeš hodnotit co je a co není pravda. Jestli vycházíš jen z jiných článků, tak vycházíš ze stejně nespolehlivého zdroje, jako jen tenhle a děláš z toho závěry. To je trochu úsměvné.
Srovnávat diktátora Lukašenka s Klausem, jakkoliv egocentrickým, tak stále rozhodným demokratem, by bylo k popukání, kdyby to nebylo k pláči. Tím jsi u mě skoro srovnal skóre s Lopatou.
Reagovat
smazaný uživatel
No tušil jsem, že někdo takhle zareaguje. Tak samozřejmě, že ty holky osobně neznám, ale protože je mám rád a dost sleduju jejich sociální sítě, tak o nich vím poměrně dost. Vika se svou oblíbenou hudbou netají, takže v tom mi můžeš věřit. :) Jak je to s jejím přítelem momentálně netuším, protože všude píšou něco jiného a žádný zdroj pro mě není zrovna důvěryhodný. Už jsme to tady řešili včera... Jo a úplně poslední věc, kterou bych tady chtěl řešit, je politika. Já vím, že mezi Lukašenkem a Klausem je názorový rozdíl, ale myslel jsem to docela jinak. Chtěl jsem říct, že když má nějaká sportovní osobnost dobrý vztah s prezidentem své země, tak to není nic divného. Ale hlavně to podle mě není nic, co by patřilo do sportovních novin. Ve Sportbulváru o tom psali už podruhé...
Reagovat
VlS
A proč čteš bulvár?
S tím Lukašenkem - jestli jsi to myslel tak, že rprezentant země těžko může odmítnout podat ruku prezidentovi své země, což vůbec nevyjadřuje jeho názory nebo sympatie, tak tak jsem to tedy doopravdy nepochopil, asi na to nejsem dost chytrej.
Vyjadřuješ se už k druhýmu zápasu a začínš tím, že jsi ho buď neviděl nebo že jsi viděl jen kousky. To je pak jak s tím vyjádřením k novinovejm lafům na základě jinejch novinovejch blafů. Promiň, ale zamysli se.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale nějak ti nerozumím... Jaký bulvár myslíš? Jestli myslíš deník Sport (jak já říkám Bulvársport), tak ten čtu jenom občas z jednoho důvodu: Jiný sportovní deník u nás bohužel nevychází. Na netu čtu všechny možné stránky, ale rozhodně nevěřím všemu, co se napíše v jednom nebo druhém plátku. Popravdě, kterým novinám (popř. zpravodajskému webu) se dá dneska věřit? Nejlepší zdroj je pro mě twitter. :) Jinak si nemyslím, že by Vika nějak extrémně sympatizovala s Lukašenkem. Prostě se s ním na té exhibici pozdravila jako s představitelem svojí země a víc bych to neřešil. Vůbec nechápu, proč se o tom píše ve sportovním deníku... Chtějí z ní snad novináři udělat někoho špatného? Ona hrála tu exhibici spolu s Caro pro dobrou věc a to je pro mě důležité. Jo a které zápasy přesně myslíš? Já takhle svoje komentáře začínám, když mi nějaký zápas uteče. Ale když nevidím ani jednu výměnu, tak to zrovna moc nehodnotím. Napíšu spíš, co jsem očekával a jestli mě překvapil výsledek... Že bych si o tom zápase přečetl a pak to komentoval? To rozhodně ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline, chci abys postoupila, ale Kvitová tě podle mě bohužel smete :(
Reagovat
eqi
Myslím , že Kvitová vyhraje 2:0 ... Wozniacká nepředvádí nic extra :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová jasně vyhraje, Caroline je slabá..
Reagovat
smazaný uživatel
šance má......
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist