Kvitová si pochvalovala servis. Teď si věří na Bartoliovou

1. 9. 2012, 08:45
Aktuality 8
Petra Kvitová si po zápase s Francouzkou Pauline Parmentierovou pochvalovala kvalitu svého servisu. Na grandslamovém US Open díky němu získává hodně bodů a doufá, že jí pomůže i v osmifinále proti Marion Bartoliové. V něm bude pátá nasazená hráčka útočit na vylepšení newyorského maxima z roku 2009.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Hodně jsem servis měnila, což soupeřce vadilo. Pro mne bylo důležité udržet si servis, abych potom mohla čekat na game, kdy budu returnovat a mít šanci ji brejknout," řekla Kvitová Radiožurnálu. 

Doufá, že se její cesta letošním US Open nezastaví ani na Bartoliové. "Přijela jsem hrát co nejdéle. A to chtění pořád je, ráda bych ještě pokračovala," uvedla.

Letos Bartoliovou porazila na Hopmanově poháru i nedávno na turnaji v Montrealu. Tam jí dovolila jen dvě hry, ale v New Yorku očekává vyrovnanější zápas. Turnajová pětka může těžit ze znalosti hry jedenácté hráčky světa. "Hraje ploché údery z obou stran. Vím, co od ní čekat. A co by na ni mohlo platit."

Na vítězné vlně zatím necítí únavu z nabitého programu posledních týdnů, i když s ní časem počítá. "Snažím se na to nemyslet, jenže až to tady skončí, asi to na mě padne," poznamenala česká fedcupová reprezentantka.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
když prohlašuje, že "... Vím, co od ní čekat. A co by na ni mohlo platit ..." a hlavně, že to dokáže na kurtu i realizovat ... :)

Pohled na bilanci jejich vzájemných zápasů tomu ostatně nasvědčuje:
2008 Linec 6:7(4) 6:1 3:6
2011 Eastbourne 1:6 6:4 5:7
2012 Hopman Cup 7:5 6:1
2012 Montreal 6:1 6:1
2012 USO ?

Jak je z toho přehledu zřejmý, Petra se v zápasech s Marion neustále zlepšuje a snad tento trend bude pokračovat i nadále. Samozřejmě, že nečekám, že ted Petra vyhraje dvakrát 6:0, ale jasný vítězství ve dvou setech by snad přijít mohlo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
měl sem obavy, aby zase nehrála v tom největším pařáku, ale nakonec zítra hraje až čtvrtý zápas v pořadí... takže někdy k večeru. Myslím, že se její šance tak o něco zvyšují :) Taj pojď Peťo !
Reagovat
tommr
tak to je určitě dobrá zpráva - čtvrtý zápasy obvykle začínají někdy mezi 17-18 hodinou a tou dobou už není takovej pařák ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Btw nevím, jestli se to už tady neobjevilo, ale padl jsem na video kousku tréninku Marion. Docela pobavil míček na gumičce :)

http://www.youtube.com/watch?v=q4_EuSK4F18&feature=player_embedded
Reagovat
smazaný uživatel
Máš na ní - pojď!
Reagovat
dadaft
viděl jsem závěr 1K s Jamie, Marion tvrdě bojovala, lel z ní pot proudem ......... ........ a jeden set s Mladenovicovou, kde mi docela připomínala tu Marion z jara, než tu z posledních měsíců............
................... ale společně s tebou věřím, že tohle bude PRVNÍ z Petřiných těžkých zápasů. ))

Ana Ivanovič - Sloane Stephens
tak kdopak by se na tohle netěšil, že? myslím, že si obě hráčky musejí být vědomy, že další kolo bude poměrně schůdné - doufám, že je ta vidina, že se dá dojít daleko, požene vpřed....
pokud jde o výsledek, věřím Aně.

Dominika Cibulková - Roberta Vinci
Roberta mně poslední dobou připadá jako klidná síla. její tenis není v žádném parametru výjimečný, přesto vyhrává a poráží hráčky, které by měly porážet ji. velmi dobrý standard hry po celou dobu zápasu, v podstatě bez ohledu na průběžný výsledek, dělá některým náladovějším a netrpělivým hráčkám problémy. Dominika je náladová.
myslím, že pokud bude Robertě fungovat první servis, Dominiku rozleptá a vyhraje.

Jelena Jankovič - Agnieszka Radwanska
na tenhle zápas se moc těším a odmítám vysvětlit proč. )) jen doufám, že se nezvrhne ve frašku.
tip - Aga.

Andrea Hlaváčková - Maria Kirilenko
bude to těžké. ale budu ti Andy držet i palce u nohou. tomu věř. )))))
Reagovat
petrulinka
Tak Marion jsem viděla naposled hrát s Petrou, takže netuším, jak je tom zrovna v této době, ale budu ze všech sil fandit Petře.
V zápase Ana Ivanovič - Sloane Spehnes fandím Aně, dále fandím Dominice, Robertu moc nemusím, nevím čím to je, ale v obličeji mi přijde taková divná, strhaná, vypadá hodně staře. Pak bych ráda viděla jako vítězku Jelenu nebo Radwaňskou nemusím a v závěru bych přála moc a moc vítězství Andree. Tak uvidíme, jak to dopadne a doufám, že dnes dají alespoň nějaký ženský zápas, protože v posledních dnech jsme moc ženské zápasy neviděli.
Reagovat
tommr
já teda Bartoliovou v poslední době hrát taky neviděl, ale soudě podle výsledků by v žádný oslnivý formě bejt neměla. Proti Hamptonový a Oprandiový tady na USO měla namále a předtím v New Havenu jasně prohrála s Erraniovou, kterou pak Petra smetla. Doufám proto, že ten jasnej výsledek proti Mladenovicový není nějakej návrat dobrý formy, ale spíš logickej průběh zápasu s mnohem slabší soupeřkou - vždyt Mladenovicová je v žebříčku až na 150.místě! Petra by jí navíc měla porazit at už je Bartoliová v jakýkoli formě ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist