Kvitová smetla i Bondarenkovou, Benešová pomstila Vaidišovou

13. 1. 2009, 06:11
Aktuality 6
WTA HOBART - Turnaj na australském ostrovním státě Tasmánie se během dvou kol stal totálním pohřebištěm nasazených hráček. Částečně se o to postarala i v dobré formě hrající Češka Kvitová, jež vyřadila Aljonu Bondarenkovou. Do čtvrtfinále postoupila přes Italku santangelovou i Iveta Benešová.
Petra Kvitová

Skvělou formou se na generálce na Australian Open v Hobartu prezentuje česká tenistka Petra Kvitová. Po sestřelení domácí Peersové dvakrát 6-0 dnes nedala šanci ani sedmé nasazené Aljoně Bondarenkové z Ukrajiny, které povolilala uhrát pouhé tři gamy. Osmnáctiletá rodačka z Bílovce dnes během 51 minut prohrála pouze 13 výměn po svém podání a soupeřce nedala sebemenší šanci.

O první semifinále na okruhu WTA si Kvitová zahraje s o rok mladší Ruskou Anastasií Pavljučenkovou. Ta v druhém kole nezaváhala s přemožitelkou Rusky Čakvetadzeové Carlou Suarezovou-Navarrovou ze Španělska, kterou porazila hladce 6-4 6-1.

Čtvrtfinále si na druhém podniku této sezony zahraje také Iveta Benešová. Dnes ztratila pouhé čtyři gamy proti Italce Maře Santangelové a pomstila tak vyřazení své kamarádky Vaidišové z 2. kola. O postup do semifinále si zahraje s Argentinkou Giselou Dulkovou. Třiadvacetiletá Argentinka , jež překvapila výkony už minulý týden na exhibici v Hong Kongu, v Hobartu zastavila čtvrtou nasazenou Čeng Ťie z Číny.

O vyřazení turnajové jedničky Flavii Pennettaové se postarala Slovenka Magdalena Rybáriková, když vyhrála 7-5 6-3. Ve čtvrtfinále, do kterého tak nedokázala postoupit jediná nasazená hráčka, si zahraje s Maďarkou Melindou Czinkovou, které v prvním setu vzdala unavená Urszula Radwaňská.

Osmnáctiletá Polka v prvním kole odehrála vyčerpávající boj proti Wozniakové, v němž odvrátila sedm mečbolů, a už ve čtvrtek ji čeká kvalifikace na Australian Open. "První kolo mě totálně vyčerpalo, bolely mě záda," zdůvodnila sestra mladší slavnější Agnieszky.

Turnaj v Hobartu je genrálkou na Australian Open, které začíná 19. ledna. Vítězka si z tohoto podniku odveze prémii 37.000 dolarů a do žebříčku si připíše 280 bodů. Čtvrtfinalistky si už zajistil bodů 70.

WTA HOBART (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Santangelová (It.) 6-3 6-1
Kvitová (ČR) - A. Bondarenková (7-Ukr.) 6-2 6-1
Rybáriková (SR) - Pennettaová (1-It.) 7-5 6-3
Dulková (Arg.) - Čeng ťie (4-Čína) 6-3 6-3
Pavljučenková (Rus.) - Suarezová (Šp.) 6-4 6-1
Razzanová (Fr.) - Keothavongová (Brit.) 4-6 6-0 7-5
Czinková (Maď.) - U. Radwanska (Pol) 4-2 skeč R.
Pironkovová (Bulh.) - Govorcovová (Rus.) 6-1 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Borwellová/Nagleová (Austr.) 6-4 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kvitová bude asi na nějakou dobu naše jednička. Ještě že Vaidišová nechce reprezentovat, teď ji asi nikdo ani přemlouvat nebude.
Držme Petře palce, po slibném loňském roce věřím, že se může dostat do první dvacítky.
Reagovat
skott
Dobre Ulka, hodne stesti v Melbourne!!Spodni cast pavouka se pekne vyprazdnila, vitezka zapsu Kvitova/Pavly by mela vyhrat svuj prvni turnaj WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
verim ze Pavlyuchenka je (sice s podobnym potencialem) ale po slabsim podzimu,- i kdyz Petru tehdy zrovna porazila ( ve vyrovnanem zapase ) verim ze jecelkem k porazeni..., servis ji nijak zvlast neslape a na minulem turnaji zkoncila matnym vykonem s Rezai
Reagovat
skott
Dovolim si trochu nesouhlasit:)Nastia na podzim vyhrala dva velice silne obsazene nizsi turnaje zasebou, prohra s Aravane Rezai me sice prekvapila, ale jen proto, ze jsem si neuvedomil jeji lonskou finalovou ucast.Navic zapas to byl vyrovnany v kazdem gemu, tze skore nerika vsechno.V Hobartu ji bohuzel neni moznost videt, ale osobne mirne favorizuju prave Nastiu, na hracky s podobnym stylem dokaze zahrat lepe.
Reagovat
smazaný uživatel
to je videt kde je vaidisova
Reagovat
dabelsobul
v p*deli...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist