Kvitová: To nejhezčí mě letos snad teprve čeká

16. 10. 2011, 18:00
Aktuality 11
Petra Kvitová prožívá fantastickou sezonu. V Linci dnes získala již pátý letošní titul ve dvouhře, ale doufala, že nejkrásnější okamžiky roku ji teprve čekají. Chce ještě uspět na Turnaji mistryň a ve finále Fed Cupu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Tohle je skvělé pro posílení sebevědomí a jsem moc ráda, že jsem tady vyhrála," řekla Kvitová na svém Facebooku po finále v Linci. "Ale doufám, že Istanbul (Turnaj mistryň) a Fed Cup budou nejkrásnějšími momenty tohoto roku," doplnila. 

Pokud myslí wimbledonská vítězka na mety nejvyšší, tak v ideálním případě musí vyhrát na Turnaj mistryň a ve finále Fed Cupu proti Rusku dohromady sedm zápasů. "Netuším kolik zápasů se musí hrát v Istanbulu, takže nevím," rozesmála se.

V Linci Kvitová původně hrát neměla a přihlásila se až na poslední chvíli, aby si před Turnajem mistryň zvykla na halu. Rozehrávka jí vyšla nad očekávání. "Myslím, že lepší už to být nemohlo. Chtěla jsem si zahrát zápas v hale, což je lepší než doma trénovat ve stereotypu. Všechno klaplo a jsem ráda, že i s vítězstvím," řekla.

V Rakousku byla bez trenéra Davida Kotyzy. Od kouče ani nedostala pokyny, jak hrát. "Jen mi řekl, užij si každý zápas a popřál mi honě štěstí. Taktiku jsme neřešili a jsem ráda, že má týden volno a nemusel se zabývat tenisem," řekla Kvitová.

Jednadvacetiletá tenistka dala titulem v Linci zapomenout na horší americkou sérii, ve které se jí tolik nedařilo a mimo jiné prohrála na US Open v prvním kole. Sama ale nevnímala druhou půlku roku jako nepovedenou. "Nemůže se dařit pořád. Je to tenis, je to nahoru dolů, takže jsem se tím moc netrápila," konstatovala Kvitová.

Na cestě za titulem v Linci ztratila pouze jeden jediný set a soupeřky většinou jasně přehrávala. "Zas tak lehké to ale nebylo," upozornila především na semifinále s Jelenou Jankvičovou, které vyhrála po boji až ve třech setech. "To mi dalo zabrat a ráno před finále jsem cítila úplně všechno na těle," řekla Kvitová. I proto byla ráda, že finále se Slovenkou Dominikou Cibulkovou zvládla na výbornou a získala titul.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo, jo, petra už dokáže vyhrát turnaj i bez trenéra. Už je to Paní tenistka. Jak jsem viděl v semi, jak trenér do Jankovic pořád hučí, nevím jestli to přílišné koučování není spíše kontraproduktivní. Péťa tam jenom tak seděla v klidu a dala to.
Jo a taktiku možná řešila s Adamem, zdá se, že to funguje. :-)
Reagovat
VlS
Osobně bych konzultace s trenértem během zápasů zakázal, hráčka by měla vědět sama co má dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to nemám úplně vyhraněný názor, ale spíše s Tebou souhlasím.
Reagovat
VlS
Já bych to buď zakázal, nebo bych nechal trenéra sedět na lavičce jako při Fed Cupu. Něco mezi tím mi přijde jako pitomost.
Reagovat
smazaný uživatel
ja nevim, odsedet cely zapas na lavicce by obcas mohl byt trest pro oba. A proc zakaz, nektere holky strategickyma perlama zrovna neoplyvaji, navic jsou daleko vic nez kluci fixovane na osobni vazby a tohle jim vyhovuje. Pro lidi je to mozna taky atraktivnejsi a tim, ze je ta "navsteva" kouce nepovinne volitelna, naznacuje i profesionalitu tymu te ktere hracky. Nepoburuje me to a nechala bych to byt.
Reagovat
VlS
Proč zakázat? Aby tram už proboha nemohl běhat Piotr !
Reagovat
smazaný uživatel
selhani jedince prece neni vadou systemu! ;-)
Reagovat
VlS
Vadou systému je, že tam nechává toho určitýho jedince furt a furt selhávat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
navrh pro zachranu systemu: vymena jedince ;-)
Reagovat
VlS
Tak buď tak hodná a zařiď to ;.)))
Reagovat
smazaný uživatel
to uz je cizi revir, ja litam jen na Krakonosovo ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist