Kvitová: Turnaj mistryň? Nervózní z něj nejsem

18. 10. 2011, 17:24
Aktuality 6
Bez nervozity a bez obav vyrazí Petra Kvitová na letošní Turnaj mistryň. Wimbledonská vítězka se představí mezi elitní osmičkou sezony poprvé v kariéře a v Istanbulu si podle svých slov chce atmosféru prestižního podniku především užít.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Nervózní nejsem. Hrozně se těším. Všechno bude poprvé, bude to něco nového, takže jsem zvědavá," řekla dnes Kvitová na tiskové konferenci. "Bude to o tenisu, rozdáme si to na kurtu, ale o cíli jsem nepřemýšlela. Uspět může kterákoliv z nás," uvedla.

Pohodu před cestou do Istanbulu nabrala letošní vítězka pěti turnajů v Linci, kde si zvykala na halu a odvezla si triumf. "Vyčistila jsem si hlavu. Dostala jsem se do pohody, do zápasového rytmu a doufám, že mi to vydrží i v Istanbulu," usmívala se jednadvacetiletá tenistka.

Před sobotním odletem do Turecka bude ještě tři dny trénovat. Nic speciálního ale s koučem Davidem Kotyzou v Prostějově nepřipravují. "Je to o udržování formy a fyzičky, abych byla odpočinutá," řekla Kvitová, jež se v závěru sezony cítí v dobré kondici.

Ze soupeřek si Kvitová nevybere
Turnaj mistryň se bude hrát v hale, což může být výhoda české hráčky. "V hale mi víc píše servis. Podmínky jsou tam stálejší než venku, kde mi to ve větru a sluníčku občas uletí. Navíc hraju rychle, což je v hale lepší," řekla Kvitová.

Až v neděli po odpoledním losování bude znát soupeřky ve skupině. Uvažovat, koho by chtěla raději a koho ne, dopředu nechtěla. "Tam už si nevyberu," konstatovala.

Už samotný postup na Turnaj mistryň je pro Kvitovou obrovským úspěchem. "Hned po titulu z Wimbledonu," prohlásila. "Je to jenom pro osm nejlepších v sezoně, proto si toho považuji vysoko a jsem ráda, že si tam můžu zahrát."

Spolu s Číňankou Na Li, vítězkou Roland Garros, budou novickami mezi tenisovou elitou. "Myslím, že handicap to není. Naopak, budu si to chtít o to víc užít," řekla Kvitová, která již tři roky jezdí do Turecka na kondiční soustředění. "K moři, kde to je moc pěkné. V Istanbulu jsem byla jednou a loni jsem vypadla v prvním kole."

Po Turnaji mistryň ještě Kvitovou čeká finále Fed Cupu. V Moskvě se pokusí s českým týmem pokořit domácí Rusky. V případě triumfu v Istanbulu by hrála i s Fed Cupem sedm zápasů během čtrnácti dnů. "Dá se to v pohodě zvládnout. Už jsem to dokázala a doufám, že to dokážu znovu," řekla při vzpomínce na Wimbledon.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Záležet bude i na tom, jakou formu si do Istambulu přivezou soupeřky. Největší problémy by Petra měla mít nejspíš se Zvonarevou. Uvidíme, jak ta v Moskvě uspěje. Hra v hale Petře svědčí. Čím rychlejší povrch, tím lépe. Na tom také bude záležet. V každém případě se můžeme těšit na spoustu zajímavých zápasů a pokud se Petra dostane do semifinále, bude to úspěch. Kdyby se dostala až do finále, měla by ho vyhrát.
Reagovat
VlS
No nevím, já bych rozhodně nepodceňoval Mašu (pokud bude zdravotně v pořádku) a otázkou je, jak konzistentní dokáže být Aga. Ale na úrovni první osmičky je každá soupeřka těžká a rozhodovat budou momentální dispozice či indispozice. Myslím, že letos může být turnaj o to zajímavcější, že nemá předem jasnou favoritku typu Serena (Historicky Martina, Navrátilová a pod). Je to podle mě úplně otevřené a kterákoliv může vyhrát i skončit bez bodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fajn slyšet, že si Petra v Linci vyčistila hlavu a že se těší.
Protože když hraje Péťa s radostí, je nejlepší.
Držím palce strašně moc a doufám, že si to všichni také užijeme s Petrou.
Reagovat
smazaný uživatel
je dobře, že si to " až tak nebere " a určitě udělá super výsledek, na facebooku ji i Český Tenis podporuje, tak peti, hodně Zdaru
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě je nervózní :) A kdo by taky nebyl, to by snad ani nebylo normální! Zas, že je takovej flegmatik tomu fakt nevěřím :) (i vzhledem k tomu co "předváděla" po Wimbledonu). Každopádně už se na to těším a doufám, že se jí ta forma fakt vrací!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist