Kvitová v Linci postupuje, porazila Paszekovou

22. 10. 2008, 20:08
Aktuality 0
WTA LINEC - Na dobré výkony z Curychu navazuje osmnáctiletá Češka Petra Kvitová i v Linzi. Stejně jako ve Švýcarsku zvládla kvalifikaci a po dnešní výhře 6-3 6-3 nad domácí Paszekovou si zítra zahraje o postup do čtvrtfinále. Čeká ji Marion Bartoliová.
Petra Kvitová

Osmnáctiletá Petra Kvitová v Linzi zvládla stejně jako před týdnem v Curychu kvalifikaci a dnes narazila na domácí Tamiru Paszekovou. Jen o pár měsíců mladší soupeřku porazila za hodinu a sedm minut dvakrát 6-3.

Sama sice nakupila celkem sedm dvojchyb a dvakrát ztratila svůj servis, ovšem vlastní chyby napravila na returnu, když soupeřčino podání prorazila dokonce pětkrát.

O zopakování čtvrtfinále ze Švýcarska bude zítra usilovat proti světové sedmnáctce Marion Bartoliové, která svůj úvodní zápas zvládla už v úterý - Japonku Ai Sugijamaovou zdolala až v tie-breaku třetí sady.

První kolo zvládla také Italka Flavia Pennettaová. Finalistka z Curychu dnes ztratila jen tři gamy s Maďarkou Agnes Szavayovou a v dalším zápase se utká se Slovenkou Cibulkovou.

Jméno soupeřky už zná i nejvýše nasazená Ana Ivanovičová: o zopakování čtvrtfinále z roku 2006 bude usilovat s domácí Sybille Bammerovou, jež postoupila přes Italku Schiavoneovou.

Už mezi nejlepších osm se dostala třetí nasazená Polka Agnieszka Radwaňská, která si poradila s Estonkou Kanepiovou. Teoreticky tak zůstává ve hře o Turnaj mistryň.

WTA LINZ (Rakousko, hala, 600.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Paszeková (Rak.) 6-3 6-3
Pennettaová (7-It.) - Szavayová (Maď.) 6-1 6-2
Bammerová (Rak.) - Schiavoneová (It.) 7-5 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
A. Radwaňská (3-Pol.) - Kanepiová (Est.) 6-2 6-4
Cornetová (8-Fr.) - Kirilenková (Rus.) 1:6, 6:2, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Huberová/Blacková (1-USA/Zimb.) - Voráčová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-1 4-6 10-7
Peschkeová/Stubbsová (3-ČR/Austr.) - Uhlířová/Hrdinová (ČR) 6-3 6-0

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist