Kvitová v Praze překvapení nepřipustila, zahraje si o titul

14. 5. 2011, 14:49
Aktuality 14
ITF PRAHA - Petra Kvitová si po týdnu zahraje další finále. Vítězka turnaje série Premier Mandatory okruhu WTA v Madridu prošla jako favoritka do boje o titul i na stotisícové akci kategorie ITF Sparta Prague Open ve Stromovce.
Petra Kvitová (@ spartapragueopen.cz)

Desátá hráčka světa Petra Kvitová dnes porazila v semifinále soupeřku z kvalifikace Srbku Alexandru Kruničovou, až 273. v žebříčku, za hodinu a sedm minut 6-4 6-2.

Na začátku utkání ale nebyl rozdíl 263 míst mezi soupeřkami znát. Jednadvacetiletá Kvitová prohrávala 0-2, ale stejně jako v prvním kole nakonec zápas zvládla.

"Ráno jsem se probudila se žaludečními problémy. Trošku se s tím peru a během zápasu jsem pila kolu, abych se z toho dostala," řekla Kvitová v televizi. "Naštěstí jsem uhrála důležité míče, které jsem potřebovala," oddechla si.

V týdnu Kvitovou sužovala bolest v pravé kyčli, jejíž stav se díky fyzioterapeutům zlepšil. V semifinále ji vedle žaludečních problémů ještě 'tahal' stehenní sval. "Snad to v neděli dobře zvládnu," řekla směrem k finále, v kterém se střetne s turnajovou čtyřkou Magdalenou Rybárikovou ze Slovenska.  Ta vyřadila Petru Cetkovskou a zabránila tak čistě českému finále, byť v prvním setu dostala 'kanára'.

Účast Kvitové a její posun na desáté místo světa přilákal do Stromovky 750 diváků, další už se do hlediště klubu nevešli. "Jsem mile překvapená a moc si toho cením, že se na mě přišli podívat, a děkuji," ocenila tenistka podporu fanoušků.

O pauze mezi semifinálovými zápasy diváky pobavili v exhibiční čtyřhře Mansúr Bahrami a Henri Leconte, proti nimž nastoupili (tenisté se ale mezi sebou následně i promíchali) někdejší hráči elitní světové desítky Jiří Novák a Karel Nováček.

- ITF PRAHA - ŠTVANICE (Česko, antuka, 100.000 dolarů) -
sobotní výsledky (14. 05. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Kvitová (1-ČR) - Kruničová (Srb.) 6-4 6-2
Rybáriková (4-SR) - Cetkovská (ČR) 0-6 7-6(2) 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz ani "zakriknuti" od lopaty nefunguje! Petry je mi lito, nevim, nakolik je zranena, ale evidentne nebyla ve sve kuzi. Je to urcite hodna holka, chtela dodrzet vsechny zavazky a nakonec ji zbyly jen oci pro plac. Na Rybarikovou se tezko zlobit - pokud uz souperka nastoupi, hraju, co je ucinne. Dejme tomu. A ty kratasy mela urcite do taktiky i tak "zaratane"....... Nezbyva nez poprat Petre, at se stihne dat do FO nalezite do kupy.
Reagovat
BooOoo
všimli jste si toho krásnýho rozhodčího na umpiru ?
Reagovat
smazaný uživatel
nejsme gayové takže nevšimli.
Reagovat
Ananas
Bacha na to Lopata má další loženku. :D :D
Reagovat
kohlik
škoda Cetkovský vedení 6:0,4:4a 40:15 na returnu a pak ještě výhoda ,když by ty breakbooly proměnila tak by šla podávat na vítězstív , bohužel to nezvládla a hrál se 3. set kterej byl tragickej. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je škoda že cetkovská prohrála
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, nebyla daleko od vítězství. já to tedy mohl bohužel sledovat na livescore (až na prvních 15 min, kt. vysílala Čt -- mimochodem nechápu, proč to nemohli přenášet dál aspoň přes net, za co jim ty konces. poplatky vlastně platíme?).

Ovšem skóre 0:6, 7:6, 6:0, to se opravdu může stát snad jen v ženským tenise. Btw, za stavu 5:0 mi buď zamrzlo liveskore, nebo tam byla dlouhá pauza -- to se Rybáriková nebo kdo nechával ošetřit?
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Finale ale Petra prohraje. Vím to.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, tak to bychom měli všichni sázet, co?
Reagovat
smazaný uživatel
jak to můžeš vědět...proč ji tak zatracuješ..já si myslím že vyhraje a ty pak budeš divit
Reagovat
smazaný uživatel
je zraněná hraje přes bolest. nebude mít žádnou šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Na žádnou bolest si po zápase nestěžovala. Mluvila jen o žaludečních potížích.
Reagovat
smazaný uživatel
jo jasný...ty tvoje žvejky jsou hrozný
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist