Kvitová v přeloženém finále na titul nedosáhla. V hangáru prohrála finále se Svitolinovou

17. 7. 2020, 12:30
Aktuality 59
Petra Kvitová v přeloženém finále exhibičního turnaje Bett1 Aces Berlin neuspěla. Dvojnásobná wimbledonská šampionka na tvrdém povrchu v hangáru na bývalém letišti Tempelhof, kde dnes odstartovala další exhibiční akce, v souboji o titul v super tie-breaku podlehla světové pětce a nasazené jedničce Elině Svitolinové.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová na konci května ovládla podnik O pohár prezidenta ČTS v pražské Stromovce, ale kvůli problémům s levým předloktím se na dalších českých akcích ve dvouhře představila už jen v jednom zápase.

Na německé exhibiční akce, speciálně travnatý povrch na stadionu Steffi Grafové, se velmi těšila. Úvodní turnaj začal v pondělí a dvojnásobná wimbledonská královna do finále v bílém oblečení původně plánovaném pro hru v All England Clubu prošla hladce, když domácí Andree Petkovicové a světové sedmičce Kiki Bertensové povolila pouhých pět gamů bez jakéhokoli náznaku problému s levou rukou.

Ve středu měla nastoupit k finále proti nasazené jedničce a páté hráčce světa Elině Svitolinové. Jenže kvůli dešti se program natolik zpozdil, že se ženské finále muselo přesunout do hangáru na bývalém letišti Tempelhof.

Kvitové změna podmínek neprospěla, v hale na tvrdém povrchu se dnes celý zápas trápila na servisu. V úvodní sadě o něj přišla dvakrát, ale nemuselo ji to mrzet, jelikož ukrajinské jedničce dovolila servis uhájit jen jednou. Od druhého setu však z rakety Kvitové přibývalo chyb, soupeřce, jež hru zpřesnila, už ani jednou podání vzít nedokázala, přestože měla celkem pět šancí, a nakonec jí podlehla 6-3 1-6 5-10.

V hangáru dnes odstartoval druhý díl exhibičního turnaje Bett1 Aces Berlin. V něm je Kvitová coby dvojka turnaje nasazena přímo do semifinále a zítra se utká s Andreou Petkovicovou. Domácí tenistku v pondělí porazila 6-4 6-1 na trávě v Berlíně. Petkovicová přehrála 6-2 6-3 svou 18letou krajanku Alexandru Vecicovou.

Její dnešní přemožitelka Svitolinová, která je opět turnajovou jedničkou, bude v zítřejším semifinále čelit Anastasiji Sevastovové. Lotyšská hráčka přejela 6-1 6-4 světovou sedmičku Kiki Bertensovou.

Rozehrála se také soutěž mužů. Osmnáctiletý Jannik Sinner přemohl 6-3 7-6(3) světovou patnáctku Karena Chačanova a v semifinále zítra vyzve dvojku Roberta Bautistu. Nejvýše nasazený Dominic Thiem, vítěz úvodního dílu na trávě, se překvapivě utká s Tommym Haasem. Dvaačtyřicetiletý Němec, který před více než dvěma roky ukončil aktivní tenisovou kariéru, ve dvou tie-breacích přehrál krajana Jana-Lennarda Struffa.

• BETT1 ACES BERLIN •
Berlín, Německo, tv. povrch / hala
páteční výsledky (17. 7. 2020)
• Dvouhra ženy - finále •
Svitolinová (1-Ukr.) - Kvitová (ČR) 3-6 6-1 10-5
• Dvouhra ženy - čtvrtfinále •
Svitolinová (1-Ukr.) - volný los
Sevastovová (Lot.) - Bertensová (Niz.) 6-1 6-4
Petkovicová (Něm.) - Vecicová (Něm.) 6-2 6-3
Kvitová (2-ČR) - volný los
• Dvouhra muži - čtvrtfinále •
Thiem (1-Rak.) - volný los
Haas (Něm.) - Struff (Něm.) 7-6(5) 7-6(3)
Sinner (It.) - Chačanov (Rus.) 6-3 7-6(3)
Bautista (2-Šp.) - volný los
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

59
Přidat komentář
Frick
Mělo se to hrát na Berlín-Braniborsko, aby celej svět viděl, jak pořádkumilovní Němci (ne)votevíraj 10 let letiště.
Reagovat
Frick
https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=754998

... na den přesně 10 let od svého nejslavěnjšího výroku.
Reagovat
brixner
Copa vo to, pinkat na ní pálkou je jednoduchý, ale posekat ten svinec, co zas vytáh do vejšky po pár kapkách z nebe - to je kumšt! To člověk příde na zahradu a ejhle - samej krtinec, samý h0vn0 vod koček, mrtvej ptáček, rajčata zplihlý jak vod Černobylu, du do kůlny pro sekačku, škubu za špagát a furt nic, kouknu do nádrže - ropa nět, sjedu na benzínku - zavřeno, bo jí zas někdo vyčóroval a tudíž ropa nět, volam kámošovi, aby pučil elektrickou sekačku - vodpověď zněla "Vole, už sem byl skoro hotovej, ty si ale hovado...", volam druhýmu kámošovi, aby pučil svojí sekačku - nepučí, protože ropa nět a nemoh jí koupit, protože vyčórovali benzínku a tim pádem všichni vokolo ropa nět a tak se ten kruh tak podivně uzavřel a já se děsim, že za tejden to bude na mojí zahradě jako na Borneu, volam sousedce, aby přijela na zahradu, že to probereme jako minule v trávě - nepřijela, protože v jejim autě ropa nět a benzínka je prej zas vyčórovaná a pěšky vona prostě nepude a nepude. Takže tráva jako taková dokáže pěkně zkurvit náladu, ještě, že mam aspoň Čendu, von zved vobočí a řek něco jako "Ser na to, jeden travnatej neúspěch nestojí za řeč", takže sem fakt rád, že je poblíž někdo, kdo to bere s nadhledem. Benzínku zas votevřou, ropa jesť a tak si dam další kolo, no:-)
Reagovat
tommr
zítra začíná třetí díl Tipsport Elite Trophy ...
Růžovej tým je kompletně přestavěnej: nebudou hrát Kvitová, Siniaková, Krejčíková a Linda Fruhvirtová a místo nich nastoupí samý cizinky: Bencicová, Swiatek, Kužmová a Voegele ...
Reagovat
PeschkeFan1
Květa Peschke dneska nastoupila k zápasu čtyřhry, ale po třech gamech si šla sednout a nahradila jí Clijsters. Nevíte někdo proč nebo jestli není zraněná?
Reagovat
misa
Asi se to nebere tak vážně a může se střídat. Určitě sis všimnul, že se nechává i těč při servisu nebo se nepoužívají výhody.
Reagovat
FulnekUltras
Je třeba občas dopřát trochu té radosti i lendloidům.
Reagovat
Nola
:D, na Petru som napriek ponizovaniu jedneho z naj hracov historie nezanevrela....
Reagovat
FulnekUltras
Však on jim Plech ještě nějaký ten radostný TM úlet po vzoru Radwanské nebo Cibulkové jednou předvede. Aby se za to No.1 nemusel historicky stydět. ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=7RBiTtP1M7g

https://www.dailymotion.com/video/x2r2bl9

https://www.youtube.com/watch?v=hfjGsEyddl8

https://www.youtube.com/watch?v=dOi_DZVmD0c
Reagovat
lvicek
Skoda Peti, tak snad priste budou miridla fungovat lepe!
Reagovat
peggy
Velké bourání Svitolinove.
Reagovat
com
:)
Reagovat
paddy
Na rozdíl od prvního turnaje nalosovali německé hráče do vzájemného souboje, takže v SF budou mít dvojí zastoupení
Palec nahoru

Za majstrštyk s přesunem Kvitové do hangáru jim dokonce tleskám :)
Reagovat
tommr
Petra doplatila na nesmyslnej přesun finále. Kdyby se finále dohrávalo tak jak je normálně zvykem ve čtvrtek na trávě tak by byl asi výsledek opačnej. Naštěstí jde jen o exhibici takže dnešní prohra není žádná tragédie ...
Reagovat
LukasH
Souhlas. Ale komentuje se to tu stylem, jak kdyby šlo o GS :-)
Reagovat
misa
Přesně tak, tyhle exhibice slouží tenistům jako zahnání nudy.
Reagovat
paddy
Jen výmluvy.

Dříve se na trávě hrály 3 GS, takže teď bychom mohli říct, že kdyby nedošlo k nesmyslné změně povrchů, pak by Federer měl nyní 30 GS.

Kdyby ve fotbale byly větší branky, pak by padalo víc gólů.

Kdyby pes nesral, dál by doběhl :)
Reagovat
LukasH
Petra na rychlý trávě dominovala. Tady byl její výkon poloviční, proto prohrála, to je prostě fakt.
Kdyby se finále RG přesunulo na trávu, tudíž by Nadal nevyhrál, tak by to byla taky jen výmluva? :D:D
Reagovat
Mantra
nebo by ho to roztrhlo - toho psa, ne Federera
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tragedie protože to vypadalo docela slibně. Škoda.
Reagovat
paddy
U Svitoliny je potřeba říct, že oproti minulému turnaji, na kterém vyhořela, zabrala.
Motivací možná bylo, že se začaly vyšetřovat zápasy z poslední doby, na které se podezřele sázelo.

Když vsadit, tak vyhrát.
Když vyhrát, tak ve vysokém kurzu.
Je potřeba jít štěstíčku naproti :)
Reagovat
paddy
Petra se sice na trávu těšila, ale nakonec v historických záznamech bude evidováno, že travnatý turnaj v Berlíně nevyhrála.
Uvidíme, jak se jí bude dařit na druhém turnaji, tentokrát na hardu.
Reagovat
Pavlis
Petře to dnes nešlo, to bylo patrné už v prvním setu. A kurt bez koridoru pro čtyřhru, to též považuji za mínus. Mohlo je to ovlivňovat na servisu. I když Svituš podávala dobře. Taky se naplno projevil odlišnej herní a pohybový styl obou. Petra mohla minimálně vyrovnat v TB na 3:3. A navíc nehrála ti dny, úplně jiné podmínky, povrch, doba.
Reagovat
Mantra
a co napsat, že to šlo Svittce, to omlouvání a hledání proč něco nejde a nešlo bez ohledu na kvality protihráče je takové přizdisráčské alibistické skryté shazování soupeře, to nám jde
Reagovat
LukasH
Protože na trávě by jí Petra smetla. Bohužel se mnohem hůř na ten hard přizpůsobila naopak Svitolina s tím problém neměla. To není žádný omlouvání ničeho.
Reagovat
Mantra
jo a co třeba na antuce? jak by to dopadlo? kdo ví? ani na té trávě nevíš, je to kdyby a já viděl jen jedno, slušnej výkon Svitky a klasickou Kvitku
Reagovat
misa
Svitolina hrála loni semifinále Wimbledonu, nepodceňoval bych ji.
Reagovat
EllNino
No rychlost kurtu tady a ve Wimbledonu je asi jako Madrid a Řím antuka :)
Reagovat
LukasH
Ten Wimbledon se fakt zpomalil dost. Asi nebude náhoda, že jsou posledními vítězkami Kerber a Halep.
Reagovat
Nola
Angie hra je stavana na travu, jej nesedi absolutne antuka..... Petra prehrala na nejakej smiesnej exho vo finale a teraz tu idete hodnotit W, ktory bol spomaleny snad v roku 2001, nechapem, o com vam ide, ved aj Petra vyhrala W na spomalenej trave
Reagovat
LukasH
Jéé, tady je to nějaký napjatý :D Nejde mi o nic. Zdálo se mi, že to tam v minulosti bylo rychlejší, ale třeba ne. S tou Kerber je to ale pravda. Na trávě jí to šlo, i když mi to k jejímu stylu nějak nesedí.
Reagovat
Nola
vobec, iba nechapem, preco musite Petru obhajovat s nejakym spomalenim W, exhibicia nie je ostry zapas, ho.vno na tom zalezi.... ziadna exho nemoze nahradit ostre zapasy a to je to co sa pocita, mate skvele hracky, ale tie trenice Kvitova vs Pliskova su akurat na rucnik...
Reagovat
EllNino
Absolutně nechapu, že si myslíš, že obhajujeme Petru ... ja se vyjádřil o zpomalení v obecné rovině :)
Reagovat
Nola
OK, ved o nic nejde, ale W bol spomaleny v roku 2001... trava vzdy bude najrychlejsim povrchom napriek spomaleniu....
Reagovat
LukasH
Bere se to tu všechno nějak moc vážně. Bavili jsme se jen o povrchu. :-)
Reagovat
misa
Petra se umí vyházet na čemkoliv :)
Reagovat
Alien
Ohromná gratulace Petře Kvitové, která svým ohromujícím výkonem vybojovala titul Jelině Svitolinové! Zápal a zanícení pro hru v tomto finále bylo z pozice naší Lvice neuvěřitelné - neskutečné! Bravo!
Reagovat
LukasH
co je to zas za pindy...
Reagovat
Alien
Nevím co máš za pindy? Nebo jako že by jsme jí mohli za tento výkon chválit a pochlebovat?
Reagovat
LukasH
Myslel jsem, že období, kdy se tady po Petřině prohře vyrojila spousta chytrolínů, jsou už pryč, ale asi ne. :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Od druhýho setu špatný.
Škoda tý trávy...
Reagovat
Mantra
zkušeně zase prohranej mač, Svitka krásně esem na konec, Kvitka je prostě pořád stejná, když už to vypadá, že válí, tak to dodrbe z luxusního náskoku
Reagovat
Alien
Tak z tohohle se bude Svitolina dlouho vzpamatovávat!
Reagovat
Mantra
z toho vítězství?
Reagovat
blixa
Asi :-D :-D Z toho se hned tak nedostane ! ;-)
Reagovat
Alien
Ano, z toho darovaného vítězství!
Reagovat
LordMutademus
Let's go Sweetolinka!
Reagovat
MonikaS
Prosím o link na sledování Petry. Děkuji.:-)
Reagovat
PetaM
Jak by řekl jeden hater Petkovič: "Kolik těch BB potřebuješ, abys jí vzala servis?" :D :D
Reagovat
lvicek
Proc se ted Peta omlouvala za ten forhend po care?
Reagovat
HolyMotors
Protože ten return zahrála hodně nečistě a trochu zázrak, že přistál v kurtu.
Reagovat
lvicek
V druhem setu se zatim nedari..
Reagovat
tommr
to je těžký když Petra zahazuje jeden brejkbol za druhým ...
Reagovat
tommr
první set Petra zvládla i když má trochu problémy se servisem ...
Reagovat
lvicek
Peti, prvni gem nic moc, ale jen jsem na 5 minut odesla a uz vedes 3:1, supr :). Tak honem prestan s tema dvojchybama a jedeeem!
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě proti Bertens 79% prvních servisů. Tady 53% :(
Reagovat
Pavlis
Tomuhle tedy nerozumím. Začaly se hrát další zápasy jiného turnaje, na nějž bylo přeloženo finále turnaje předešlého, co se konal na jiném typu povrchu. Pointa je, že na obou je Peti přihlášená. A to všechno ke cti nějakého bezejmenného Rakušana. Němci to umějí fakt geniálně naplánovat :(
Reagovat
tommr
ten příslovečnej německej pořádek začíná být minulostí stejně rychle jako se začíná měnit skladba německýho obyvatelstva ...
Reagovat
lvicek
Myslis, ze ten turnaj organizuji imigranti?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist