Kvitová: Vidět vzteklou Cornetovou mi pomáhalo

30. 8. 2012, 08:45
Aktuality 35
Nejlepší česká tenistka Petra Kvitová sice ve středu s Alizé Cornetovou hrála poprvé v kariéře, ale rychle pochopila, co by na francouzskou tenistku mohlo platit. Když viděla, jak se soupeřka vzteká, pomohlo jí to k výhře 6-4 6-3 znamenající postup do 3. kola US Open.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Pokud Kvitová hraje s neznámou soupeřkou, obvykle jí netrvá dlouho, než odhalí její styl. "Tak tři gamy mi stačí, abych věděla, co hraje. O úderech asi získáte přehled dřív, ale trvá déle, než zareagujete. Servis dokáže měnit, tak to chvíli trvá," řekla Kvitová Radiožurnálu. 

Proti Cornetové se postupem času rozhodla netlačit se do vítězných úderů za každou cenu. "Snažila jsem se to jenom rozehrát, ona chtěla najednou něco předvést a už to nebylo jako předtím. Nechala jsem to trošku na ní a ona to prostě vystřílela. Začala se vztekat, dala mi dva debly a to se hraje líp, když víte, že ona je vzteklá a hází raketou," popisovala svou taktiku.

Nad soupeřkou získala psychickou výhodu. "Byla to pro mě pomoc, já jsem byla v klidu, ani nervózní ani vystresovaná. Cítila jsem, že jsem na tom psychicky lépe," pochvalovala si.

Jako turnajová pětka patří k tenistkám, proti nimž se papírově slabší hráčky chtějí vytáhnout. "Neměla proti mně co ztratit, může do toho pálit, jak chce. Pamatuju si, že když jsem šla na velký kurt proti dobré hráčce, taky mi to bylo jedno. Holky to teď asi taky tak mají, jsou uvolněnější," řekla wimbledonská šampionka z loňského roku.

Na americkém kontinentu, kde se jí v minulých sezonách příliš nedařilo, vyhrála už čtrnáctý z posledních patnácti zápasů. "Ta série je docela dobrá, ale jsme na US Open a tady by to chtělo ještě něco víc..." dodala Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
padesátá hráčka žebříčku !
Reagovat
tommr
a že chce na USO dosáhnout ještě víc. To jsem u ní v minulosti - zejména na americkým kontinentě - hodně postrádal ... :)

Jinak to vypadá, že na Francouzku narazí i v případným čtvrtfinále. Pokud zítra porazí Parmentierovou tak bude ve čtvrtfinále hrát s vítězkou zápasu Bartoli-Mladenovic. Ani pořádně nevím komu mám v tomhle souboji přát. Mladenovicová by měla bejt pro Petru teoreticky lehčí soupeřka, ale Bartoliová v poslední době není tak nebezpečná jako dřív a vítězství nad ní by bylo pro Petru mnohem cennější ... :)
Reagovat
dadaft
já jsem na Mladenovicovou zvědavý. vyklepla Anastázii 61 62 a Pavljučenková už pár týdnů nehraje vůbec špatně. myslím, že Marion bude mít hromady práce... - Petře bude jedno, kdo vyhraje, bych řekl.
*****
jinak dnes tři parádní kousky (pro mě):
Kerber - V. Williams
Shvedova - Vinci
Cibulkova - Jovanovski
možná mrknu co Jelena (že by se v Texasu zvedla?) a Jack Sock - ten předvádí stosurovský forhend dovedený k dokonalosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ten zápas Nasťi neviděl, ale ona prostě někdy zahraje dobře a v jiném zápase je schopna úplně vyhořet. Já bych tipl, že Marion ještě jedno kolo postoupí.
Ale v posl. době nehraje dobře, Petra by jí, myslím, v klidu dala.
Reagovat
tommr
schválně jsem si vyhledal všechny letošní výsledky Mladenovičový a nevidím tam nic mimořádnýho - většinu zápasů prohrála i když hrála vesměs jen kvalifikace se slabšíma soupeřkama a nedávno jí porazila i Eva Birnerová. Tu její letošní jízdu na USO si nějak neumím vysvětlit. Možná, že včera jen neměla Pavlyuchenková svůj den? Pokud to bude jen trochu možný rád se proto zítra podívám na její zápas s Bartoliovou abych si o tom udělal trochu lepší obrázek ... :)
Jinak ale Petra v tom osmifinále samozřejmě ještě zdaleka není. Nejdřív bude muset porazit Parmentierovou a to může bejt docela problém. Sice jí už v minulosti dvakrát porazila, ale to už je nějakej ten pátek a momentálně se Parmentierová zdá být v dobrý formě - jinak by Wickmayerovou určitě neporazila. Ten zápas jsem sice neviděl, ale ze statistik se zdá, že Parmentierová hraje téměř výlučně od základní čáry (0 net approaches), dělá málo chyb (4 UE), ale dokáže i zaútočit pokud dostane šanci (9 winners) ...
Reagovat
smazaný uživatel
líbí se mi, že už Petra není přehnaně skromná
a že chce na USO dosáhnout ještě víc. To jsem u ní v minulosti - zejména na americkým kontinentě - hodně postrádal ... :)

A nesouvisí to trochu se zvýšenou sebedůvěrou podpořenou vyhranými zápasy a turnaji právě na americkým kontinentu? ;-)
Reagovat
dadaft
já to právě taky neviděl. může být jak říkáš a Marion projde v suchém tričku.
Reagovat
smazaný uživatel
Také nestíhám moc zápasů, ale vypadnutí Yaniny mě docela překvapilo, třeba neměla jen svůj den. Včera vůbec vypadávalo dost "papírových" favoritů. Doufám, že dnešek bude jiný. Já si myslím, že Petra narazí na vážnou soupeřku, která jí řádně prověří až ve QF.
Jinak jsem zvědavý na Venus s Angelikou, ale favorizuji Němku. Včera jsem chvilku koukal na čtyřhru a Venus byla na podání dost slabá.
Reagovat
dadaft
tu svoji domněnku, že bude mít Marion potíže, opírám vlastně jen o takové to nepsané pravidlo, že zápasy (a výkony hráček) jsou na GS v průměru lepší, než na menších turnajích. v podstatě to, co říkala Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, může to tak být.
Jinak jsem už raději pojistil a vsadil na Sam, má na celkovou výhru dobrý kurz.
Včera sice ne úplně optimální, ale z toho se nestřílí. Ale hlavně, psychika funguje, tváří se sebevědomě a povrch je pro ni optimální, je pomalý. Ten kick skáče vysoko, soupeřky mají problém. Jelikož má v půlce Mášu, nemusí do finále projít, ale také může Máša huknout, ta tam má Petru. Jak říkám, možná po roce ožila.:) Jinak dolení půlka je docela dost našlapaná, slibuje zajímavé zápasy.
Reagovat
tommr
určitě to spolu souvisí a to zcela zásadně. Petra až do letoška jezdila do Severní Ameriky jakoby předem poražená a to jí v zápasech určitě nepřidávalo. Ty její letošní tituly jasně ukázaly, že Petra může dělat dobrý výsledky i na tamnějších površích a v tamnějším klimatu. Za ten průlom jsem nesmírně rád. Jsem si skoro jistej, že kdyby se Petra s Hercogovou střetla loni tak by s ní prohrála úplně stejně jako s Dulgherovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
a jak ti do tohoto scénáře zapadá výhra nad Dinarou v roce 2009?
Reagovat
freeteepek
Konečně pěkný rozhovor s Petrou:-) Zdá se mi, že krize druhého setu u Petry ustupují. Spíš by se dalo hovořit o krizích nástupu do zápasu, ale tady to Petra dobře vysvětluje:-) Za všechno může hlava. A u ženských dvojnásob. Podle všeho je na tom Petra s psychikou teď velmi dobře a to je nejdůležitější!
Jen jsem si tak vzpomněl, že kdysi jako naprosto neznámá hráčka porazila v prvním kole Venus Williamsovou, protože hrála naprosto uvolněně. Jenomže v tom dalším kole s mnohem slabší soupeřkou už to nebylo tak, že by neměla co ztratit a že by se od ní nic nečekalo:-) Petra nekecá.
Reagovat
Fandina
Peťule má vždycky pěkný rozhovor o tenise, taktika, provedení a je to chytrá holka, která ví co chce, to je jasné.
Reagovat
Fandina
dobře si zahrála, tak příště zase chytře a držím palce. Gratulace k postupu a pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
To be hunter is better than to be hunted:D)

Je to tak, kdyz je clovek outsider a hraje proti nekomu, kdo je v top10, tak ho nic moc nesvazuje, muze riskovat a treba mu to vyjde:)
Jinak se trochu potvrdilo, co jsme nekteri vcera psali, ze proste hrala jen to co potrebovala, vpohode:)
Reagovat
dadaft
souhlas. od Petry to nebylo bůh ví jaké, ale zvládla to ve dvou setech a to se počítá.
myslím, že rozhodla ta dlouhá přestřelka dva tři gemy před koncem. do toho dala Alizé všechno - ale nestačilo to.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné přísloví. A řekl bych, že jeho tvůrcem jsi ty. Aspoň strejda Google mi to řekl ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Buh" Google mi muze...:)

Nebudu si brat zasluhy, ktre mi nenalezi...tohle jsem slysel od anglickych komentatoru, a ne jednou. Jednou to bylo v zapase s Petrou vs. Akhul ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
potkal vlka v zimě určitě není autorem tohoto rčení. Angličani i Američani to používají, jen jsem to slyšel už v mnoha obdobách. Třeba Better to be hunter than being hunted nebo řeknou o někom, že je Better as a hunter than the hunted, nebo přímo Američani, kteří si absolutně nelámou hlavu s nějakými členy, časy nebo rody Better hunter than being hunted.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky chlape:) Uz to vypadalo, ze jsem fakt nejaky trotl, ktery si tvori vlastni tenisova prislovi a prirovnani D:))))
Zachranils mi diskusni reputaci:D)))
Nejsi ty nahodou ten znamej korek z idnes??? nebo to je shoda okolnosti???
Totiz jednoho korka si pamatuji, uz jsem se na to chtel zeptat...ale nejak jsem vzdy zapomnel...
Reagovat
smazaný uživatel
sice nevím, co po mě chceš, ale na idnes mám stejný nick jako tady ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale "ten znamej korek z idnes" to zní hrozně :D
Reagovat
gigin
ale "to be hunted" taky není někdy k zahození :))))
Reagovat
smazaný uživatel
No bud se pamatuji dobri diskuteri nebo typu lancik...
Tebe si pamatuji v te kategorii dobrych jak janekdu atd., neboj:)D)
Nic po tobe nechci, jen tak ze zajimavosti, jaka je migrace z idnes, kde normalni diskuter dlouho nevydrzi:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim...asi dost zalezi, kdo huntuje:D))) Jak tak koukam ma to opravdu krasnej dvojsmysl ten doslovny anglicky prepis do cestiny:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
No ona to byla pochvala, s tím příslovím. Tak se mi líbí, že jsem se chtěl podívat na toto a podobná přísloví a našlo mi to jenom tenisportal.
Pak jsem zkoušel různé obměny a pořád nic.
Reagovat
smazaný uživatel
uff, už jsem se lekl, že jsem v kategorii Lančík. To už bych to asi rychle zabalil :D Já na idnesu vydržel dost, ještě pořád tam něco sem tam napíšu, ale od chvíle, kdy máme někoho ve špičce v chlapech i ženách, je koncentrace trollů příliš veliká.
Reagovat
smazaný uživatel
se zlatým prstenem na levém prsteníčku a dvěma dětmi je "to be hunted" vždycky špatně, ať už huntuje kdokoli ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za pochvalu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel trolling je jak mor a svrab, a uz je vsude. Jen jeho rozsah je umerny mnozstvi aktivnich diskuteru na portalu. Cim klidnejsi a vic specializovany portal, tim mene trotlu, ale jak si muzes povsimnout v tomto clanku vyse vpis 12:47 :)
Reagovat
smazaný uživatel
CeskyTenis je opet tady:)
Reagovat
gigin
Vlček: To je fakt ! To tě někdy může i zhuntovat !! :)))
korek: Jas, rozumím znám (jedno kindervajíčko, rozvod) :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda objevil tenhle portál během letošního AO, kdy o něm někdo mluvil v diskuzi právě na idnes.A to že tu nejsou pitomci a trollové je jak balzám na duši. Ale obvykle jen čtu. Jak naznačuje můj nick toto je můj 1. příspěvek.
Reagovat
gigin
Ten nick, ty pomlčky mezi slovy ... áááále, asi se mi to jen zdá :DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist