Kvitová vydřela postup. Siniaková vyřadila Azarenkovou!

28. 5. 2018, 13:02
Aktuality 190
FRENCH OPEN - Petra Kvitová se v prvním kole nečekaně nadřela. Na centrálním dvorci bojovala přes dvě hodiny, ale nakonec Veronicu Cepedeovou z Paraguaye po obratu udolala a přidala 12. vítězství v řadě. O velké překvapení se postarala Kateřina Siniaková, která vyřadila bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová nevstoupila do letošního antukového jara vůbec dobře. V Charlestonu i ve Stuttgartu ztroskotala na úvodní soupeřce. Poté se ovšem rozehrála do skvělé formy, dobyla domácí antukový turnaj v pražské Stromovce i oranžovou drť v Madridu a díky 11 vítězstvím v řadě získala třetí a čtvrtý letošní titul. V únoru triumfovala ještě v hale v Petrohradu a na betonech v Dauhá.

Svou vítěznou sérii protáhla na právě probíhajícím French Open, kde se přesně před rokem na kurty po přepadení a zranění levé ruky vrátila. Na antukovém grandslamu ovšem musela hned svůj první zápas otáčet. Paraguayskou tenistku Veronicu Cepedeovou nakonec po více než dvou hodinách udolala 3-6 6-1 7-5.

Cepedeová proti Kvitové nastoupila absolutně bez respektu a úvodní dějství získala naprosto zaslouženě. Vítězných míčů měla sice o tři méně, nicméně za celý set udělala pouhé dvě nevynucené chyby. Paraguayce k zisku úvodní sady stačil jediný brejk. Ten jí česká hráčka darovala dvojchybou a sama se k brejkbolu nedostala.

Ve druhém setu však Kvitová zpřesnila mířidla a své soupeřce povolila jediný game. Rozhodující dějství naopak nabídlo urputnou bitvu, jež trvala hodinu. Obě aktérky si držely podání až do stavu 5-5. V jedenácté hře zaútočila na returnu úspěšně Kvitová a v následujícím gamu proměnila hned první mečbol.

"Bylo to velmi těžké. Po prvním setu jsem byla koncentrovaná a snadno získala druhý, ale ve třetím to bylo hodně napínavé. Nakonec jsem první brejk získala já, to bylo rozhodující," řekla na kurtu Kvitová.

Loni se právě na French Open vracela na turnaje po vážném zranění prstů levé ruky z přepadení. "Nevracely se mi vzpomínky. Uvědomila jsem si to, až když se mě ptal po zápase reportér. Samotnou mě překvapilo, že jsem byla tak klidná. Už jsem v jiné situaci a to je nejdůležitější," řekla.

S tituly v Praze a Madridu už si Kvitová připsala dvanáctý vyhraný zápas v řadě. Další může přidat v utkání se Španělkou Larou Arruabarrenaovou. "Antuková sezona se letos skvěle povedla a tenhle turnaj už beru jako takový bonus. Proto k němu přistupuju hodně uvolněně," řekla Kvitová, semifinalistka French Open 2012.

Ve druhém kole se Kvitová utká s Larou Arruabarrenaovou, kterou předloni hladce přehrála v Madridu. Španělka dnes porazila 7-6(5) 6-3 Timeu Babosovou z Maďarska.

O velké překvapení se postarala Kateřina Siniaková. Dvaadvacetiletá Češka si v prvním kole vyšlápla na Viktorii AzarenkovouBývalou světovou jedničku a dvojnásobnou grandslamovou šampionku porazila 7-5 7-5 a na čtvrtý pokus prošla prvním kolem antukového grandslamu.

Kateřina Siniaková (©j48tennis.net)V úvodním dějství si obě hráčky držely servis, aniž by čelily brejkbolu. V závěrečném gamu prvního setu Siniaková výborně zareturnovala a čistou hrou favorizované Bělorusce podání sebrala.

Ve druhé sadě dokázala Češka celkem třikrát smazat manko brejku a koncovka opět patřila jí. Siniaková na závěr setu soupeřku znovu brejkla čistou hrou a po necelých dvou hodinách oslavila premiérové vítězství v hlavní soutěži French Open. V posledních třech letech vypadla vždy v prvním kole.

"Klíčem bylo zůstat v zápase, protože jsem věděla, že na to herně mám. Ona se vrací, není v takové formě, jako když byla první na světě. Bylo důležité bojovat o každý míč a nakonec se to vyplatilo," hodnotila Siniaková.

O vyrovnání svého grandslamového maxima (Wimbledon 2016) si zahraje s Katerynou Kozlovovou. S Ukrajinkou, která vyřadila obhájkyni titulu Jelenu Ostapenkovou, jediný dosavadní souboj prohrála.

Siniaková a Strýcová, jež postoupila do druhého kola už včera, mají velkou šanci na velký výsledek. V jejich osmině pavouka je totiž jedinou zbývající nasazenou právě Strýcová, která bude ve druhém kole čelit Makarovové. Pokud do osmifinále jedna ze dvou Češek, zahraje si o čtvrtfinále s Putincevovou, Bradyovou, Martičovou, nebo Qiang Wang.

Prvním kolem French Open stále prochází maximální počet českých tenistek. Už včera úspěšně odstartovala Barbora Strýcová a dnes večer potvrdily roli papírových favoritek Karolína Plíšková a Lucie Šafářová. Zítra čeká vstup do soutěže ještě Markétu Vondroušovou, Denisu Allertovou a Kristýnu Plíškovou, která vyzve hvězdnou Serenu Williamsovou.

• FRENCH OPEN 2018 •
Francie / Paříž, antuka, 39,197.000 eur
pondělní výsledky (28. 05. 2018)
• Dvouhra ženy - 1. kolo •
Karolína Plíšková (6-ČR) - Krejčíková (ČR) 7-6(6) 6-4
Kvitová (8-ČR) - Cepedeová (Par.) 3-6 6-1 7-5
Siniaková (ČR) - Azarenková (Běl.) 7-5 7-5
Šafářová (ČR) - Ponchetová (Fr.) 6-4 6-1
Wozniacká (2-Dán.) - Collinsová (USA) 7-6(2) 6-1
Keysová (13-USA) - Vickeryová (USA) 6-3 6-3
Kasatkinová (14-Rus.) - Kanepiová (Est.) 6-4 6-1
Vandewegheová (15-USA) - Siegemundová (Něm.) 6-4 6-4
Rybáriková (19-SR) - Kumkhumová (Thaj.) 6-3 6-0
Ósakaová (21-Jap.) - Keninová (USA) 6-2 7-5
Suárezová (23-Šp.) - Konjuhová (Chorv.) 6-0 6-1
Petkovicová (Něm.) - Mladenovicová (29-Fr.) 7-6(10) 6-2
Dolehideová (USA) - Golubicová (Švýc.) 6-4 6-4
Giorgiová (It.) - Minová (USA) 6-3 6-2
Arruabarrenaová (Šp.) - Babosová (Maď.) 7-6(5) 6-3
Sakkariová (Řec.) - Minellaová (Luc.) 7-6(5) 6-2
Petersonová (Švéd.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-4 6-3
Dulgheruová (Rum.) - McHaleová (USA) 5-7 7-6(5) 6-3
Garcíaová-Pérezová (Šp.) - Jakupovičová (Slovin.) 6-3 6-4
Flipkensová (Belg.) - Mariaová (Něm.) 7-6(1) 6-4
Vekičová (Chorv.) - Bondarenková (Ukr.) 6-2 6-4
Watsonová (Brit.) - Dodinová (Fr.) 6-3 6-0
Curenková (Ukr.) - Vögeleová (Švýc.) 4-6 6-2 6-2
Bencicová (Švýc.) - Chiesaová (It.) 3-6 7-6(2) 7-5
Peraová (USA) - Vesninová (Rus.) 6-3 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

190
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zápasy pro hráčky z jedné země nejsou nikdy jednoduché. Sice jsem nesledoval celý zápas, ale do momentu, než Karolína nahodila motory, to byla taková přetahovaná, čekaná. Déšt Barboře rozhodně nepomohl, a musela začít čelit nátlakové hře od Karolíny. Barboru moc nesleduji, ale pomalými krůčky se zvedá a je schopna v určitých fázích zápasu hrát kvalitní tenis. Co je třeba zlepšit, oproti jiným hráčkám, které takové zápasy zvládají, je sebevědomí. Od Karolíny to sice žádná hitparáda nebyla, ale otočka z 1-4 ve druhém setu je rozhodně příslibem.
GL
Reagovat
Torn
Bára měla parádní stopbally :).
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka je u ní dominantní povrch, což je určitě pro antukové hráčky jeden ze základních úderů. V několika zápasech jsem ho také zaznamenal, a když se povede, tak je to podívaná.
Reagovat
Torn
Zatím se favoritky FO docela trápí. Wozni, Svitolina, Péťa, Kája, Ostaenko vylítla. No, výkony dost rozpačité.
Reagovat
tommr
jj zdá se, že hlavně Karolína a Petra zanechaly dobrou formu v Madridu ... :(
Reagovat
Torn
U Petry by se to možná dalo trošku omluvit tím, že Cepede je fakt na antuce nebezpečná, Kája hrála sice pro Češce, ale tohle bylo od obou trochu na hraně. Snad jim to pomůže dál.
Reagovat
Kytka
Paráda, gratulace oběma, jak Lucce, tak Káje. Škoda, že narazí příště na sebe. Kája to vysloveně ubojpvala na zkušenostech. Pěkný zápas to nebyl, ale Kája je už dávno mazák.
Reagovat
tommr
mě naopak příjde, že Karolína dneska roli favoritky vůbec nezvládla, soupeřku hrubě podcenila a měla velký štěstí, že je Bára tak labilní a nedokáže využívat šance ...
Reagovat
Fandina
Já bych řekla, že to platilo v prvním setu, tam to Barča nezvládla., ale od poloviny druhého setu Kája přidala a Barču přehrála. Není umění hrát super celý mač, umění je přidat, když je to potřeba a to Kája udělala.
Reagovat
tommr
ještě větší umění je ale hrát od samýho začátku to co je potřeba, aby se zápas zbytečně nekomplikoval ... :)
Reagovat
Fandina
To ano, ale mnohdy nevíš, co je potřeba a může to trvat delší dobu, než na to přijdeš. Někdo na to ale nepřijde vůbec.
Reagovat
tommr
tak o Báře by snad Karolína měla mít informací víc než dost, aby do zápasu nešla úplně nepřipravená ...
Reagovat
Torn
Důležité je vyhrávat zápasy, kdy nehrajete dobře, možná ještě víc, než když hraje úchvatně. Tohle může Káje jedině pomoct dál.
Reagovat
Jan
Souhlas. Hlavně, že vyhrála.
Reagovat
Fandina
Jak může vědět, jak bude Barča hrát? Každý zápas je jiný a soupeřky se také mění a vyvíjí. Každá chce vyhrát. Můžeš se připravit stokrát a pak přijdeš na kurt a všechno je jinak.
Reagovat
misa
využila na posledních dvou turnajích příznivý los 1. kola a připsala si vzhledem k její situaci velmi cenných 100 bodů. Kde by asi byla se svou pracovitostí a krásným forhendem, kdyby vydržela relativně zdravá celou sezonu, což se jí naposledy povedlo v roce 2014? V dalším kole snad favoritku trochu pozlobí.
Reagovat
tommr
já naopak doufám, že Karolínu moc zlobit nebude a radši se soustředí na debla ve kterým by s Kuznou mohly dojít hodně daleko ... :)
Reagovat
EllNino
Lucinka se usmívá, svět je v pořádku :) Gratulace k postupu, Jak Karolína, tak Barbora budou ve 2. kole hratelné ... Karolína tu očividně není ve své kůži
Reagovat
Torn
Na druhou stranu taky Lucka hrála s hráčkou hluboko v žebříčku, podobně jako dneska Karolína. Hratelné možná, ale těžko soudit, zda domácí francouzska je úplně měřítko, jak na to Lucka herně je :(
Reagovat
lars
Lucka hrala s WC-hrackou, coz je jina kategorie na RG nez hracka, ktera si vybojuje MD v kvalde
Reagovat
smazaný uživatel
Neměla to tak Karolina i loni? Začátek turnaje trápení a pak najednou semi
Reagovat
Torn
Měla, ale letos je to spíš o hlavě, očividně jí ty Češky nesedí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si s Luckou nemají co vyčítat :-)
Reagovat
Kytka
Lucka hrála s hodně slabou hráčkou. Kája s naší, to není nikdy lehké. Dokonale se znají. Ale příště se snad nebudu koukat. Jak Lucku tak Káju mám hodně ráda. Obě z našich hráček nejvíc. Tak nevím komu fandit. Tady opravdu, ať vyhraje ta lepší.
Reagovat
tommr
já budu jednoznačně přát Karolíně, který jde na FO o mnohem víc než Lucce. Lucka by navíc v dalším kole proti Sharapovový byla úplně bez šance ...
Reagovat
misa
Měla by víc bodů, takže by se zvýšila její šance na letní udržení první stovky.
Reagovat
tommr
ty body si holt bude muset Lucka uhrát na trávě ... :)
Reagovat
misa
Na trávě odepisuje 110 + 180 + 70 = 360 bodů.
Reagovat
tommr
no nebude to rozhodně lehký. Když ale bude držet zdraví tak to Lucka může nejen obhájit, ale ještě něco navíc přidat. Na trávě by se jí mělo po tý dlouhý pauze hrát líp než na antuce ... :)
Reagovat
lars
body si mohla nahrat driv
Reagovat
misa
Jasně, konec loňské sezony vynechala kvůli zápěstí a letos stála 3 měsíce kvůli nemoci.
Reagovat
lars
v lednu si mohla nahrat vic bodu
Reagovat
Torn
Jo, to Lucka určitě věděla, že bude na 3 měsíce odepsaná. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 2. setu bylo pár hezkých výměn, ale teda ten tenis Jessiky mi připadal, že nemá hlavu ani patu :-)
V dalším kole by to chtělo v módu Rambo :-)
Reagovat
misa
S ohledem na postup je to soupeřka nehratelná, ale na solidní skóre šance je.
Reagovat
Fandina
Kája s Barčou teď jdou na Eurosportu 2.
Reagovat
Fandina
Kájino, koukej přidat, ať to nejde do třetího. Mám tě ve finále Fantasy, tak prosím pojď!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, Bára ty koncovky nezvládá. Proto je tam kde je.
Reagovat
Torn
Nutno říct, že Karolína se pak zvedla, takže to Báře znepříjemnila, nicméně od báry solidní výkon, Karolína nemůže být moc spokojená.
Reagovat
Fandina
Šafinka 4:0 ve druhém, tak ještě dva game Šafi, pojď!!!

hezky v pohodě hraje a pěkně se na ni dívá
Reagovat
EllNino
Super! Mečbol ve 2. setu skvěle odvrátila, dokonce stav 3:6 4:5 0:40 na servisu!! :) ...

Jsem rád, že je zpět, tenisově to není ideální, ale tohle psychicky pomůže, závěr zápsu dojmený :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsem od 3. setu, a Belinda má co dělat, aby se vrátila na lepší pozice. Italka byla houževnatá, ale Belinda hodně laciných chyb, zřejmě i z přemíry snahy. Byl to pro ní takový štastnější zápas, pro Italku to byl již 4 zápas a přišlo mi, že tam měla i kulhanou. V dalším kole skoro slovenské derby s Magdou, což bude takové porovnání formy, jak na tom skutečně je.
Reagovat
dadaft
popravdě mě ty nové Karolíny gesta, to zhnusené hození ručníkem, ta divná chůze z lavičky,,,,,,,,,, moc neberou.
Reagovat
Torn
To nejsou rozhodně nová gesta. :D
Reagovat
smazaný uživatel
ty stopbaly :-)
ať neleje...
Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby zvládla ten první set, tak věřím, že by i vyhrála.
Reagovat
historik
No ale každopádně je velká škoda, že Báru nalosovali zrovna proti Karolíně. S tímhle tenisem neříkám, že by porazila, ale dělala problémy mnoha hráčkám. Je to fakt škoda, že jedna musí vypadnout, protože zrovna Bára potřebuje body jako sůl.
Reagovat
tommr
jj los byl krutej. Bára po FO vypadne ze druhý stovky ... :(
Reagovat
Pavlis
Krejčíková hraje velmi slušně, bohužel, na servisu je tragická. Luxusní šance jí Karolína nabídla. Neviděl jsem ten set celý. Vesměs jsem jen šel po tom zajímavým score. Když to sleduji nezaujatě, bez většího fandění, je to jiné, než když prožívám Petru.
Reagovat
MorusRubra
Uff, Belinda to zvládla, to jsem moc ráda.
Reagovat
misa
už hraje lépe než minulý týden :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka jede!!!!
Reagovat
Jabadu
Když komentuje Svačina, tak je svět v pořádku. Občas menší komplikace, ale všechno je erőmű.
Já jsem na něj prostě zvyklý. Bo tak je to spravne, tak to ma byt.
:-)
Reagovat
Fandina
Jj, já ho taky ráda poslouchám. Umí být emotivní, ale i být v pohodě.
Reagovat
tommr
Karolína má víc štěstí než rozumu, že první set uhaluzila v TB. Hraje příšerně ...
Reagovat
Kozoroh
Dovolím si zde sdělit, že Kája vyhrála set jako horší hráčka. Má problém se vypořádat s útočnou hrou Báry.
Reagovat
com
Ta Krejcikova nepresla letos na turnajich prvni kolo a zrovna ted se musi predvadet
Reagovat
Fandina
Prošla tady kvaldou a hraje dobře, ale koncovku setu nezvládla. To bude asi její největší problém. Přidat, když je to potřeba.
Reagovat
com
ale ja nic o kvalde nepsal :D
Reagovat
Fandina
To neznamená, že tam nehrála dobře.
Reagovat
tommr
to je ovšem hlavně chyba Karolíny, která jí není schopná vnutit svůj styl hry ... :(
Reagovat
com
ta pokud by hrala Krejcikova tak jako vzdycky, tak by Karolina problem urcite nemela :))
Reagovat
Fandina
hraje skoro pořád stejně, jen když jde do tuhého, tak to nezvládne
Reagovat
lars
....., tak by asi neprosla kvaldou na RG
Reagovat
Fandina
přesně, hraje tady super
Reagovat
Torn
Náhodou hraje pěkně, pěkné stopbally. Karolína od stavu 2:0 zaspala a probudila se až na konci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Bára podle očekávání koncovku nezvládla, ale teda respekt!
Reagovat
Torn
Tjn, hrála dobře. Karolína zatím nic moc.
Reagovat
Fandina
Kája s Bárou na place a na ČT Sport!!!
Reagovat
com
a jeste si zapomela pochvalit Karoline saticky!!!
Reagovat
Fandina
Jj, obě holky jsou růžové, mají šatičky s barevným vzorem a Kája je má víc holčičí a sluší jí to moc ... úsměv
Reagovat
Fandina
A Barče to taky sluší.
Reagovat
tommr
nevíte někdo jestli jejich dnešní zápas bude vysílat ČT?
Reagovat
EllNino
bude, po skončení zápasu CoCo - Laura
Reagovat
cabuna
Vysílá čt sport v 18 hod
Reagovat
tommr
tak to je paráda. Kurt už mají holky volnej. Ted ještě aby nezačalo pršet a mohly to ještě dneska v klidu dohrát ... :)
Reagovat
com
Karolina ji smete tak 6:3 6:1 :) za necelou hodku tipuju konec :)
Reagovat
George_Renel
Pršet má začít kolem půl sedmé :-/
Reagovat
tommr
tak naštěstí nepršelo tak silně, aby se to nedalo dohrát ... :)
Reagovat
Hector21
Lauro, ale pojď už...

pošli Kokso home
Reagovat
Hector21
mit brennender sorge

kommt jetzt
Reagovat
Hector21
podávej spodem... :(
Reagovat
Hector21
hmm škoda...nesympatická Kokso mohla jet :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kikina, to je dneska opet grossartige arbeit:D)
Reagovat
Hector21
čtyři setboly v kopru a může po zbytek turnaje maximálně držet palce Thiemovi
Reagovat
Hector21
6:0 Petko na zápasy...trhací kalendář Kiki
Reagovat
Kytka
Paráda. Adam je ve druhém kole. Gratulace. Hrál pěkně, soustředěně, doběhl snad všechno a ještě umístil. Aspoň jeden chlap bude určitě ve druhém kole. Tomáš by se měl zítra přidat.
Reagovat
EllNino
Hezky Adam, hraje tu velmi pěkně :)
Reagovat
George_Renel
Pavlásek dnes hodně dobře. Taky tam měl docela hlasitou klaku. Cenné body pro něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně si hračky stěžují na míče, že jsou těžké a pomalé
Reagovat
Patri.k
No, ona asi žádná norma na míček neexistuje :D Takže jejich stížnost je neopodstatněná :D
Reagovat
dadaft
Caro taky nemá úplně lehkou soupeřku v 1K.
Collinsová teď má dobré období...
Je to taková křesťanská řežba.
Reagovat
dadaft
ntvl, Collins to tam teď sype jako kulomet. ))
Reagovat
dadaft
tak ten prohraný set Collinsovou totálně rozložil --- teď tři psycho-UE z nalitých pozic v řadě,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Kozoroh
Petra uf uf...

Katka paráda!!!
Reagovat
Patri.k
První kola jsou vždycky hodně ošemetná a dopadnout můžou jakkoliv, když hrajete s trošku slušnou hráčkou. Ještě že to dopadlo dobře.
Reagovat
letityfanousek
A Siniaková mě nepřekvapila, má na to porážet maminy. Těším se na Kristýnu až vymete Serenu. Když vylítla ségra (Venus), tak většinou to zabalí obě. aspoň může na další svatbu
Reagovat
Fandina
Adam se zarostlou bradou. To jsou věci ... úsměv
Reagovat
Dobry-den
Neviděl jsem ani míček, ale Katka mě dost překvapila výhrou nad Hejkalem. Petra se zápasem protrápila, ale tradičně to ubojovala. Snad bude na ČéTéčku záznam.
Jyrka se zřejmě šetří na větší turnaje :-)
Reagovat
Kytka
Já zase viděla Katčin zápas celý. Je to bojovnice k pohledání. jen ještě trošku ukočírovat emoce. Ale je ještě hodně mladinká, to se zvládne.
Reagovat
tommr
dneska se na její poměry ani moc nerozčilovala což podle mýho názoru podstatně přispělo k dobrýmu výsledku ... :)
Reagovat
Kytka
No právě, že byla dnes soustředěnější. Snad jí dojde, že je to pak lepší. Šla do toho zápasu poprat se o výhru, ne si jen užít tenis.
Reagovat
peek
teď ještě Barča a Lucka...
Reagovat
tommr
co máš proti Karolíně?
Reagovat
peek
Ta už má vyděláno a v soubojích krajanů vždycky fandím outsiderovi ;-)
Reagovat
tommr
tady ale přece nejde primárně o peníze. Karolína je pořád ještě naše jednička a má jako jediná z našich na FO šanci zabojovat nejen o titul, ale i o post světový jedničky. Byla by škoda kdyby jí o tu šanci připravila krajanka, která při vší úctě k ní nemá skoro žádnou perspektivu ... :)
Reagovat
Fandina
:-)) ty mě bavíš, samozřejmě, že jde o peníze i o body. Já osobně si myslím, že vyhraje Kája a v podstatě je jedno, jestli bude nebo nebude jedničkou, protože jí už byla. Já bych jí přála, aby vyhrála GS. Ale psát o někom, že není perspektivní? Ale může postoupit na žebříčku a vydělatz si víc peněz a to je motiv pro každou.
Reagovat
tommr
tak motivaci mají obě to je jasný. Karolíně ale jde o mnohem víc, protože může bejt světovou jedničkou zatímco Bára bojuje jen o udržení se ve druhý stovce ...
Reagovat
Fandina
:-))
paradoxně může být boj o dvoustovku větší motivace. Ale vážně, doufám, že Kája vyhraje a bude postupovat dál a dál a dál. Má na to.
Reagovat
EllNino
V jejím věku se Karolína taky teprve rozkoukávala
Reagovat
tommr
to snad nemyslíš vážně? Když bylo Karolíně 23 let jako je ted Báře tak už byla světovou jedenáctkou ...
Reagovat
gigin
No ale rozkoukávala se. Tak dlouho, až uhlédla Hrdličku.
Reagovat
tommr
její životní rozhodnutí radši moc nehodnotím ... :)
Reagovat
gigin
Však jo :)) já jen tak, mám dobrou náladu dnes :DD

Včera mi to dojebala Penko, dnes zatím v klidu...
Reagovat
Krisboy
Jj, Ernie máknul, tak si to užívej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sem i kusek z Erniho videl:)
Reagovat
gigin
Krisboy - díky!

Vuk - já celé. Ten FH je už cosi lepší, jako samozřejmě při každém balonku, co mu letěl do FH jsem se modlil, kam to poletí, ale fakt v klidu. Někdy z něj i trošku ubere, když si moc nevěří a v pohodě. Jako Petra dnes. Taky už do toho tak nemlátí hlava nehlava a někdy hraje údržbu a čeká.

Jinak BH standartně v klidu, klasické zkracovačky za síť, serv, všechno tak nějak funguje.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrdlicka...
...mne to vlastne nic nerika, fakt moc nevim o koho jde.
Mne se spis vybavi Vysetrovani ztraty tridni knihy...a ta momentka, kdy Sverak rika,,, Hrdlicko, ty hajzle!:D)
Reagovat
EllNino
Báře je 22
Reagovat
tommr
Bára je ročník 1995 tudíž jí bude letos 23 let a Karolína už byla ve 23 letech světová 11 což Bára nikdy nebude o to se klidně vsadím ...
Reagovat
EllNino
má do čas do prosince :D
Reagovat
tommr
pokud tím myslíš návrat do druhý stovky tak to by se jí pokud bude zdravá mohlo povést ...
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni pořád: Petra, Petra. Ale, že Jyrka uhrál parádní výsledek s Lajovicem, že uhrál sedm gemů, to neoslavujete.

JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD!
Reagovat
turista
Nech ho být. Lajovič udělal velký pokrok a Veselka se dál trápí. To ale není důvod k tomu se mu posmívat.
Reagovat
Kytka
No z jiného soudku. Ale vážně, ne v legraci jako s Jyrkou. Každý Petra, Petra, ale že Katka parádně vyhrála nad Azarenkou, to je taky jaksi mimo. Jen tak malinké konstatování. Přitom Petra uhrála s komplikacemi jen to co měla.
Reagovat
Fandina
Já jsem sledovala obě, pravda, Petru víc, protože ta prohrála první set, takže to tam bylo napínavější. Katka měla set v záloze, takže pak už jsem se jen radovala, když to dotahla.
Reagovat
Fandina
Německý Eurosport 1 dává Kohliho s Čoričem, český Noleho s Dutra Silvou. Takže nějaké možnosti asi Eurosport pro své země má :-)), není to všude stejné.
Reagovat
Carloss
Cepede nebojácně, Petra zkušeně. přijde mi, že jí to na FO nejde a nikdy ani moc nešlo. jako kdyby byla pomalejší a méně razantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Toz ne kazdemu ten odskok na antuce voni...
ten Madridsky posyp ma neco do sebe:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tu holcinu z Paragvaje musim pochvalit. Opravdu tu antuku pekne citi. Diky ni, ten zapas mel peknou stavu, byl koukatelny, dramaticky atd.

Ale nejvic musim ocenit jeji smysl pro humor a odvahu. Rozbehat lvici na zadni aspon na 4 vymeny pekne z leva do prava a pak ji tam flaknout, jak uz je udychana pekny dropshot, toz to byl majstyrstyk.:)))

Souperka opravdu velmi zdatna. No a potvrdilo se to, ze to nebude tak jednoduche pro Petru jak si nekteri uz hezky malovali...vcetne nekterych odvaznych prognoz, ze to je nej. favoritka na RG.

Pekny vykon Veroniky,
zase, komu cest, tomu cest:)

Ono jen dobre, ze Petra mela v uvodu takovou hracku, ve druhem s Larou se to bude jen hodit, tam to bude asi jeste pekelnejsi antukova jizda:))) A o tretim kole, kdy se ji muze stat, ze potka Dulgheru nebo Kontaveit, na to radeji ani nemyslet. Hlavne tu Dulgheru...

Pekny tenis byl. Holky se predvedly paradne. Petra mela souperku hodnou jejiho jmena, zadnou nudnou betonarku, toz, co si vic prat:)

Jako kdo vi kdo ten letosni RG vyhraje...v tom WTA to "nevi podle mne ani buh..."

Jako pro mne to je jasne. Lucy letos bere titul.
Ale nevim zda budou uplne souperky souhlasit:)
Reagovat
bella
V obliceji mi Veronika pripominala Muguruzu.
Reagovat
tommr
VCR potvrdila, že je na antuce nebezpečná. Přesto si ale myslím, že dnešní drama bylo úplně zbytečný a jde to hlavně na vrub špatný hry Petry ...
Reagovat
bella
Zadny drama nebylo. To nemuze ani prohrat set? By me zajimalo, kdo te plati.
Reagovat
smazaný uživatel
ten zapas jsem videl.
Reagovat
tommr
a tvoje hodnocení? :)
Reagovat
tommr
na úvod tradičně příšernej výkon naštěstí na rozdíl od AO s dobrým koncem. Jestli ale bude pinkat podobně jako dneska i s Arruabarrenou tak ve druhým kole končí ... :(
Reagovat
bella
:D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle si přečti až zas budeš tvrdit, že Petru nekritizuješ. Myslím, že kromě hateru jdi jedinej kdo tvrdí, že Petra hrála strašně.
Reagovat
smazaný uživatel
A byl si to hlavně ty, kterej tady vždycky nadával, ze Petra nemá plán B a jen bezduše mlátí do míčů a vyhazuje se. A když hraje na jistotu, tak zase špatně! :)))
Reagovat
tommr
je fakt, že kdyby dneska Petra hrála svojí obvyklou nátlakovou hru tak asi prohrála ve dvou setech, protože jí to nepadalo do kurtu a vyházela by se. Takže po taktický stránce asi zvolila dobrej styl. To ale ještě neznamená, že hrála dobře. Pokud chce na FO uspět tak se musí hodně zlepšit ...
Reagovat
bella
A ty jsi kdo, ze ji budes takhle kazat? Co si dokazal ty?
Reagovat
turista
Ano, není třeba kázat.
Reagovat
gigin
Tvl ti fanoušci Kvítové jsou fakt trošku jiní, takoví přecitlivělí..
Reagovat
tommr
většina jich je naštěstí normálních, ale někteří z nich se opravdu chovají jako kdyby právě utekli z blázince ...
Reagovat
bella
Mluvis o sobe? Mam nekam zavolat, aby si te odchytili? :D :D :D
Reagovat
bella
Ona si to hlavne vse udela sama a podle sveho. To jen tommr ma pocit, ze ma patent na jediny a ten spravny patent na rozum. Chytrolin jeden.
Reagovat
gigin
Ježíš jasně, že si to udělá sama jak chce. Ale tommr to píše o všech našich, že se musí zlepšit, jinak finito. Teda pokud dotyčná nevyhrála 2x ptíca, válec jak cyp :D
Hlavně klid :)) Není potřeba mu nadávat. On ty misky vah optimismus x pesimismus krásně vyvažuje ;))
Reagovat
bella
Tommr a optimismus?? A kde a kdy?
A on Petru jako nezna? Nevi, ze vykon se zvysuje s poctem kol? Nebo co si jako mysli? Vsichni ji znaji a vedi, ze musi pridat, jen on je porad jak Neznalek a tvrdi to porad dokola :D.
Reagovat
gigin
Myslel jsem optimismus jiných a v druhej misce jeho vrásky. To je celé :)
Reagovat
bella
Aha, OK. Tak to uz pak chapu. Ja jsem bohuzel ten nezdolny optimista ;).
Reagovat
bella
Ne bohuzel, ale BOHUDIK :).
Reagovat
blixa
A proto potřebujeme tommry, aby tě vyvážili ;-) :D
Reagovat
Jan
Bo kdyby to nevyvážil, tak hráčky rychle prohrají :)
Reagovat
smazaný uživatel
ten zapas jsem nevidel.
Reagovat
tommr
Katka má smůlu, že se její zápas hrál souběžně se zápasem Petry a tak její dnešní skvělej výkon asi moc lidí nevidělo což je škoda. U mě si dneska hodně napravila reputaci. Pokud vydrží takto hrát i nadále tak by mohla dojít daleko ...
Reagovat
Nenela
Ja jsem se divala na stridacku na oba. Neni to uplne ono, ale da se to. Katce jsem verila od zacatku, vypadala tak nejak jako ze to jde.
Reagovat
tommr
tak kdo to sledoval na ČT tak ani jinou možnost než sledovat oba zápasy neměl, protože ČT neustále oba zápasy střídala ... :)
Reagovat
George_Renel
1 zápas v TV, 2. na noťasu a přecvakávat proti televizi. :-)
Reagovat
tommr
taky jsem to tak dělal a jsem z toho celej odrovnanej ... :)
Reagovat
Kytka
Já koukala na Katku, zahrála skvěle. Veliká gratulace. Petru jsem neviděla, jen poslední 2 gamy. Ale důležitý je postup.
Reagovat
Fandina
V televizi ČT Sport, na jednom tabletu Eurosport 1 s Katkou, na druhém tabletu Eurosportplayer s Petrou a na druhém monitoru počítače Eurosport 2 a na třetím tabletu Veselka s Lajovicem.
Reagovat
Kytka
Zatím si v prvních dvou setech Lajovič udělal z veselky jojo. Teď se Veselka překvapivě ještě drží. No na těch challangerech, co pořád objíždí, nic už nepochytí. Na kvalifikace nemá odvahu. Mám pocit, že brzy vypadne ze stovky.
Reagovat
Fandina
Já doufám, že nevypadne, pořád je to mladík, je mu dvacetčtyři. Já myslím, že kvaldy nehraje proto, že je to dřina a moc bodů to neobnáší. A kde to jde, tak hraje rovnou MD. Lajovic teď hraje dobře, tím neříkám, že s ním musí Jirka prohrávat. Jirka podle mě potřebuje nějaký impuls, něco, co by ho nakoplo a víc do toho šel. Pořád doufám ... úsměv.
Reagovat
Kytka
Právě, nastoupí leda tak na GS, tak 2 tisícovky a sem tam na nějakou 250. To je málo. Myslím, že už z něj nic nebude. Z našich tenistů je největší nervák, nejslabší hlava.
Reagovat
Jan
Aspoň jsi měl trochu pohybu než jen sedět na zadku a koukat na TV :)
Reagovat
dadaft
Katka --- pro mě příjemné překvapení, vynikající pohyb po antuce, když doklouzávala ke kraťasům soupeřky jako bych viděl Schiavone v nejlepší formě, v obraně neuvěřitelná, dobrý útok....... dost přicházela o servis, prostor k zlepšení a nezapomínal bych, že Azarenka je svým returnem známá.
Jít zápas od zápasu a třeba se na konci budeme divit,,,,,,,,,,

Petra --- pařížská antuka je mnohem méně chutná než madridská, to je jas, ale chce to i tak celkové zlepšení, není důvod aby nepřišlo, Petra umí hrát líp.
Na druhou stranu postup je postup, první kola jsou těžká, netřeba panikařit.
Soupeřka ve druhém kole bude asi také nepříjemná a docela prověrka.
Reagovat
Pavlis
Petře gratuluji k vítězství. Servis za celý zápas neudržela jen jednou, přesto z toho byl tříseťák. Tenis je dobře vymyšlený, která začíná první na servisu, sebraná hra, zisk setu. Zabrání ve správnou chvíli, srovnání na 5-5. Potíž dnes byla ta, že počínání ČT je nad mé chápání, stále to přepínali na Siniakovou. Na Eurosportu jsem Petru neviděl. Raději dva zápasy nekompletně, než jeden kompletně. Aspoň že Petra postoupila dál. Jinak dávala Veronika typický příklad toho, co na Peti hrát, aby šla porazit, ale nevydrželo jí to celý zápas.
Reagovat
Nenela
Tak nekteri treba chteli videt Katku hrat.
Reagovat
tommr
to neustálý přepínání ČT mě taky vytáčelo, protože jsem kvůli tomu musel pořád přepínat streamy na PC a o spoustu míčků jsem tak přišel. Nechápu proč nemohla ČT odvysílat celej zápas Petry bez přerušování a zápas Katky dát potom ze záznamu ...
Reagovat
EllNino
protože mají omezenej počet vysílacích hodin
Reagovat
Jan
Mají 60 hodin a povinně musí odvysílat semifinále a finále mužů i žen. Tak šetří.
Reagovat
Fandina
Sice na ČT přepínali, ale mám dojem, že vždycky to bylo tak, že Petra měla pauzu. Ono se to nezdá, ale minuta nebo minuta a půl mezi game, může udělat game v druhém zápase.

Jinak na Eurosportu 1 dávali celý zápas Katky s Vikou a po konci přešli na Petru. A tam mají různé vstupy, reklamy i info o jiných zápasech, to je fakt. Ale zápas Katky s Vikou bděžel celý.
Reagovat
Serpens
Přestaňte remcat, ČT chce vyhovět všem českým fanouškům a ukázat i Siniakovou proti bývalé světové jedničce. Ne každý má Eurosport nebo sedí celé hodiny za internetovými streamy.
Reagovat
Jan
Ano. Na české fanoušky musí být přísnost. ČT na ně :)
Reagovat
Frick
Může na Petru špatně působit to dopadení? Resp. úkony, který s tím budou následovat? Minimálně v tom, že se jí to zase bude vracet?
Reagovat
bella
Ano MUZE!!! To ti doslo az ted?? A ty o tom tady meles porad, nestaci ti rikat, ze po FO se k tomu vyjadri!!!
Reagovat
EllNino
Petra měla na začátku 3. setu krizi, skoro nedala míč přes síť, tyhle zápasy v minulosti obvykle prohrávala... letos má ale víc mentálních sil než v přechozích letech, mám takový dojem :) Vybojovala si to sama i bez pomoci Jirky a to je velmi dobrý poznatek :) V dalším kole bude čekat v podstatě to samé co dneska, ale Lara je přeci jen pořád ještě hratelný los do 2. kola ...

Katka skvělá, líbil se mi její tenis už v Norimberku ...z té osminky, kde je Barča s Katkou, by mohla vzejít překvapivá čtvrtfinalistka ... byl bych rád, kdyby se Katka s Barčou utkaly ve 3. kole, lod je hratelný

Dopadlo to dobře, teď ale asi bude o poznání horší počasí celý týden
Reagovat
Andrew89
jsou bohyne. Velka gratulace obema!
Reagovat
Jan
Gratulace oběma našim tenistkám. Zdá se mi ta Petra docela hubená. Jestli tím pak neztrácí sílu.
Reagovat
tommr
mě příjde Petra tak akorát. Dneska sice nedávala žádný rány, ale to bylo spíš tím, že se jí nedařilo a bála se do toho pořádně praštit ...
Reagovat
Jan
Vzhledem k tomu jak TV přidává na tlouštce a i v TV byla hubená, musí být hubená dost.
Reagovat
bella
Vyhrala ;). Verila jsem ji, ze dneska proste vyhraje. Jen proboha neveste hlavy hned po prvnim prohranem setu, porazenecky nalady tomu neprospivaji ;).
A Katka taky super, i kdyz jsem nevidela ani micek ;).
Reagovat
bIbec
No vida. Obě naše holky překvapily. Super!

Tak snad dneska nepřekvapí ta Bára.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Ta urcite prekvapi, o to strach nemam...
Reagovat
tommr
doufám, že ti tenhle tip nevyjde. Nic proti Báře jinak nemám, ale pokud by dneska vyřadila Karolínu tak by mě hodně naštvala ...
Reagovat
Jan
Ještě, že to Bára neví :)
Reagovat
George_Renel
Kdyby Petra věděla, že jí to samé v bladěmodrém čeká hned v dalším kole, tak nevím, nevím. .-)
Reagovat
Frick
Nejdřív bude muset na TK řešit pos.ranej zápas a následně plenku.
Reagovat
com
Jo Azarenka uz si zaheka leda ve ctyrhre :D
Reagovat
Krisboy
Paráda, Katko, velká gratulace. Zrovna tuhletu megeru, to potěší dvojnásobně!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist