Kvitová zakončila parádní přípravu na US Open titulem z New Havenu!

25. 8. 2012, 23:21
Aktuality 129
WTA NEW HAVEN - Tři turnaje, dva tituly. Petra Kvitová zakončila povedenou přípravu na US Open druhým triumfem během tří týdnů. Dva dny před startem posledního grandslamu sezony ovládla bez ztráty setu New Haven, když ve finále zdolala 7-6 7-5 Rusku Marii Kirilenkovou, které vrátila porážku z nedávné olympiády.
Profily hráčů
Petra Kvitová

I když Petra Kvitová na turnajích v Severní Americe nikdy nehrála ve čtvrtfinále, před letošním US Open vyladila formu nejlépe ze všech tenistek. Startovala na třech turnajích a jedinou porážku utrpěla před týdnem v Cincinnati v semifinále s Němkou Kerberovou, ostatních 12 zápasů vyhrála a získala dva tituly: z klání WTA Premier 5 v Montrealu a dnes z New Havenu, kde neztratila ani set.

Na radosti české jedničky neubírá ani fakt, že většina předních tenistek před US Open léčila nemoci či zranění.

Kvitová se v dnešním finále turnaje konaného v areálu prestižní Yaleovy univerzity utkala s Marií Kirilenkovou, se kterou měla negativní bilanci 2-3 a především s ní ve čtvrtfinále letošní olympiády ztratila naději na zisk medaile.

Souboj v Connecticutu - jejich celkově šestý - nabídl velmi dramatickou podívanou, ve které obě hráčky předváděly skvělý tenis, ale v určitých pasážích i sérii zbytečných a laciných chyb.

V prvním setu se navzájem třikrát obraly o servisy a rozhodnout musel tie-break. V něm se hrál tenis na opravdu vysoké úrovni a Kvitová proměnila až pátý setbol, přičemž sama jeden odvrátila.  "V tie-breaku jsem hrála míček po míčku, vůbec jsem nemyslela na skóre," komentovala Kvitová.

V polovině druhé sady si dvaadvacetiletá Češka vybrala slabší chvilku, neboť od stavu 2-2 prohrála 12 výměn v řadě a soupeřka mohla dějství hned dvakrát ukončit při svém servisu. Ovšem Kvitová se nevzdala, i díky odvrácení jednoho setbolu si oba ztracené servisy vzala zpět, Ruska znervózněla a Češka soupeřku dorazila. Zápas ukončila ziskem pěti gamů v řadě - třemi brejky a dvěma čistými gamy na podání.

"Od stavu 2-5 jsem přestala myslet na své údery a taktiky a jen jsem se snažila míčky vracet více do kurtu," přiznala wimbledonská šampionka. "Na konci to bylo velmi těsné. Jsem moc ráda, že jsem tu vyhrála," radovala se Kvitová.

Světová pětka Kvitová ve více než dvouhodinovém duelu předvedla vysoké množství nevynucených úderů (kolem 32), ale i winnerů (přibližně 30). Těch 14. hráčka světa Kirilenková zaznamenala zhruba pouhou třetinu, zatímco číslo nevynucených chyb bylo podobné jako u aktivněji hrající Češky.

Kvitová si dnes připsala druhý letošní a celkově 9. titul. O jubilejní desátou trofej bude už od pondělí bojovat na US Open, na kterém byla nejdál ve 4. kole. V 1. kole se utká hned v první hrací den se Slovinkou Hercogovou.

Za dnešní triumf získala 107 tisíc dolarů (přes dva miliony korun) a 470 bodů do žebříčku WTA. Ve Flushing Meadows bude coby vítězka US Open Series usilovat o odměnu ve výši až 2,9 milionu dolarů, čímž by získala nejvyšší finanční prémii v historii ženského sportu za jediný turnaj.

Pětadvacetiletá Kirilenková, které dnes z publika fandil i přítel hokejista Alexander Ovečkin, prohrála čtvrté finále v řadě a na titul čeká už téměř čtyři roky. Ve finálových duelech má po dnešku bilanci 5-6.

- WTA PREMIER NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 637.000 dolarů)
sobotní výsledky (25. 08. 2012)

Dvouhra - finále:
Kvitová (2-ČR) - Kirilenková (7-Rus.) 7-6(9) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

129
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
pro mě je TM pátý GS. těžký turnaj, kde hrají nejlepší hráčky celé sezóny. rozhodně mu pomohlo přesunutí z Arábie, kde byly sice hráčky zahrnuty luxusem, ale tribuny prázdné, do Istanbulu, kde byly i díky přiměřené ceně lístků tribuny po celý čas velice dobře zaplněné. a divácká kulisa s sebou samozřejmě přináší i lepší atmosféru.
mám rád TM. do konce roku má u mě prioritu těchto pět věcí - US Open, Tokio, Linec, Moskva, TM. ))
Reagovat
tommr
s TM souhlas - vítězství Petry na něm si cením stejně jako vítězství ve Wimbledonu ... :)

Jinak proč Linec a Moskva? Myslíš si, že tam bude Petra letos startovat? A naopak proč ne Peking? :)
Reagovat
smazaný uživatel
TM je úžasný turnaj. Jsem se tuhle zasnil a říkal si, jestli není škoda, že se nehraje každý rok jinde (jako MS v hokeji), byl by to úžasný nástroj k propagaci tenisu..
Reagovat
dadaft
Linec - jednak je to blízko, takže se tam dá případně zajet se podívat, jednak doufám, že kvalita TV přenosů bude jako loni - tj. výjimečná. - vloni to dělal nějaký režisér, nemůžu si vzpomenout na jméno, ale předkové byli určitě od nás, Kokoschka nebo Reznitszek nebo tak něco. perfektní zpomalovačky, studie pohybu bez míče, srovnávací dvojzáběry, no prostě dobře promyšlené a udělané.
Moskva - mám rád ruskou kulturu, hlavně symfonickou hudbu a literaturu. byl jsem v Rusku. je to podivuhodná a obrovská země. ten turnaj je v něčem jiný než ostatní. diváci nejsou tak hluční...... nevím. prostě takříkajíc čistě věc náklonosti, bez nějakého zjevného důvodu.
Peking - centrkurt je škaredý, neosobní, křiklavě betonový.
na rozdíl právě od Tokia, kde je nádherný centrkurt.
Reagovat
dadaft
myslím, že teď je to nastavené tak, že se bude stěhovat každé tři roky.
Reagovat
tommr
zajímavej způsob výběru turnajů ale samozřejmě nic proti ... :)
Já se koukám vždy a především na to kdo tam hraje a tak jsem zbystřil pozornost když si uved Linec a Moskvu, protože jsem myslel, že víš něco bližšího o startu Petry na těhle turnajích. Doufám totiž, že aspon jeden z nich si Petra letos před TM zahraje ... :)
Reagovat
dadaft
no tak já budu sledovat pokud možno všechno, WTA. )) na těch pět se jen těším trošku víc.
Reagovat
Carloss
peking je snad nejškaredější turnaj v roce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jde někde zhlédnout finále s Petrou?
Reagovat
freeteepek
Je to ve videotéce eurosportplayeru. Za 5EUR to máš předplecený na celej měsíc. A ještě si můžeš vybírat mezi český a angl. komentářem!
Reagovat
freeteepek
Být světovou jedničkou je určitě dobré. Jestli 67 týdnů nebo jen jeden není rozhodují. Stačí, že komenátor řekně:"Toto je bývalá světová jednička". Nebo komentátor zmíní, že tato hráčka ovládla např. Wimbledon. Obojím se dobře chlubí. Z pohledu sportovce se domnívám, že vyhrát GS je víc. I když nejlepší je pochopitelně mít obojí.
Jak se stát světovou jedničkou? No buď tak, že vyhraješ nějaký ten GS plus pár dalších turnajů. Nebo nevyhraješ žádný GS, ale objíždíš všechny turnaje s ohledem na to, kde je nejsnazší získat body. Je potřeba mít taky štěstí, aby např. hráčka jako Serena byla dlouhodobě zraněná plus např. Azarenkovou bolelo břicho:-)
Proto z mého pohledu vyhrát GS je těžší a tudíž prestižnější. Tam Ti totiž žádný štěstí obvykle nepomůže. Musíš vyhrát sedm zápasů v řadě a kolo od kola je to těžší a těžší. HLavně na psychiku. A taky si buď jistej, že pokud nějaká top hráčka vypadne ze hry, zastoupí ji jiná ostrostřelkyně, která celej rok nehraje nic moc, ale zrovna dneska má svůj den (viz Lukáš Rosol nebo Virginie Razzanová).
Stát se světovou jedničkou není prostě tak psychicky náročný, jelikož na to máš celej rok a dá se to očůrat vhodně zvolenou strategií.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak..
Reagovat
Bob
Souhlasím. a co třeba Turnaj mistryň? Jsem-li světová jednička, očekává se, že hrát s nejlepšími hráčkami světa pro mě nebude problém a hravě ho vyhraju. A takových případů je více.
Reagovat
dadaft
grandslamy jsou nejvíc, to je jasné - cítí to tak hráči, cítí to tak fanoušci.
osobně ale rozlišuji i v žebříčku. Caroline vydržela na čele přes rok a v mých očích ji to staví na roveň šampionek jako Victoria, Li Na nebo Samantha.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se zase včera jen tak pro zajímavost kouknul na to, kolik hráčky ze špičky obhajují celkově bodů do konce roku včetně USO.:

Azarenka 1865 bodů
Radwanska 2370 bodů
Sharapova 525 bodů
S. Williams 1400 bodů
Kvitová 2185 bodů

A tady je jejich výchozí pozice bez těchto bodů před USO:

1. Sharapova 7170 bodů
2. Azarenka 7160 bodů
3. S. Williams 5900 bodů
4. Radwanska 5745 bodů
5. Kvitová 4230 bodů

Z toho vyplývá, že je v nejlepší výchozí pozici Máša a má dobrý výhled na to, aby se na konci roku stala jedničkou ona. Myslím si ale, že se o to budou s Vikou tahat a já bych možná tipl, že si to Vika nakonec udrží. Ostatní hráčky si uhrát post č. 1 pouze ve své moci nemají. Ale mnohé už může napovědět právě USO, kde je v nejhorší pozici Serena. Ostatní hráčky naopak mohou hodně bodů získat. Každopádně to bude velmi zajímavé a asi i napínavé až do konce roku, jak bude konečný žebříček vypadat.:)
Reagovat
tommr
to je taky zajímavej přehled i když já zatím preferuju postupovat turnaj od turnaje a tak dopředu jako ty se radši nekoukám . .. :)
Souhlasím ale s tím, že Masha a Vika se nejspíš budou o ten post jedničky přetahovat mezi sebou a rozhodne se asi až v samotným závěru na TM. Konečnou vítězku si tipovat netroufám. Velkou roli v tom bude hrát i zdravotní stav ...
U Sereny není vůbec jistý, jestli celou sezonu dohraje a Aga nejspíš odpadne, protože neobhájí tituly v Asii ...
Co se týče Petry tak už asi ztrátu ze začátku sezony nedožene a bude pro ní úspěch když skončí na čtvrtým místě ...
Reagovat
dadaft
nejhůř je na tom Aga. jako jediná z nejužší špičky má zdravotní trable a přitom obhajuje hromadu. půjde dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
To já také koukám turnaj od turnaje, ale konec sezóny se bude blížit, tak jsem mrkl i na tento přehled.:)

U Petry si myslím, že na konci roku ve čtyřce určitě skončí. Na úkor koho je otázka. Možná Sereny, možná Agy. Pokud ale Serena ustojí alespoň trochu USO, bude do konce sezóny jenom sbírat. Aga má pozici jasně nejhorší.
U Sereny předpokládám, že pokud bude zdravá, tak odehraje plnou sezónu. V souvislosti se čtyřhrou mluvila o Pekingu a v souvislosti něčeho s trenérem o TM. Takže si asi nenechá ujít příležitost startovat na TM. O postu světové jedničky si ovšem může zatím nechat zdát. Pokazila si to tím kolapsem na RG, už tam mohla být. Otevře se jí ale další šance na začátku příštího roku, kde až do Charlestonu obhajuje pouhých 400 bodů.
Reagovat
tommr
no já doufám, že se Petra do tý čtyřky dostane na úkor Agy. Vystrnadit z ní Serenu by nemělo skoro žádnej smysl, protože by pak na ní stejně mohla narazit už ve čtvrtfinále, stejně jako ted když je pátá ... :)

Odhadovat vývoj v příštím roce je ještě větší divočina než odhadovat vývoj do konce roku, ale je fakt, že Serena a Petra budou mít na začátku roku velmi výhodnou pozici a naopak Aga a Masha budou mít plný ruce práce s obhajobou letos získanejch bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Vika bude mít začátkem roku také práce moře včetně obhajoby AO.
Já také doufám, že Petra půjde do čtyřky ze stejných důvodů jako ty. Také nejsem rád, že může Serena narážet na Petru už ve čtvrtfinále.:)
Reagovat
VlS
Tady je live race, body tam jsou trochu jiné, než píšeš.
http://www.tenismaclari.com/Race/
teoreticky by ty body měly být stejné jako tvé body po odečtu, ale nevím co je správně.
Maria Sharapova 7290
Victori Azarenka 7286
Agnieszka Radwanska 6016
Serena Williams 5900
Petra Kvitova 5030
Angelique Kerber 4800
Na Li 3992
Sara Errani 3920
Samantha Stosur 3071
Caroline Wozniacki 2871
Reagovat
tommr
místo " ... a naopak Aga a Masha budou mít plný ruce práce s obhajobou letos získanejch bodů" tam mělo bejt samozřejmě "... a naopak Vika a Masha budou mít plný ruce práce s obhajobou letos získanejch bodů. Nějak jsem v tom spěchu zaměnil Viku za Agu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sečetl jsem body za turnaje do konce roku, které mají hráčky započteny v žebříčku včetně USO a TM, odečetl jsem to od žebříčku, který vyjde zítra a vyšlo mi toto.
Ten odkaz, co dáváš, nepoužívám. Nevím, co je správně. Já jsem chtěl nastínit, jak si která hráčka stojí s obhajobou do konce roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to taky pak napadlo, že jsi se jenom přepsal, když jsem si to ještě jednou přečetl.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem se na to ještě koukl, kde by mohl být problém. A hodnoty tebou uváděné jsou oproti mým doplněny o rezervní turnaje, které nemají hráčky uvedeny v žebříku 16 započítaných turnajů.
Já jsem pouze sečetl body, které obhajují do konce roku a odečetl je od dnešního žebříčku, aby bylo vidět, jak na tom jsou a kolik toho musí zhruba obhájit. Je jasné, že když Petra např. nepojede do Linze obhajovat, že se jí přičte 17. turnaj. Ale o to mi nešlo. To je tak jediné, co jsem zjistil, že je tam za rozdíl.
Reagovat
VlS
Jo, dopočítal jsem se ke strejnému výsledku. Po pravdě sleduji víc Race než rankiing, vypovídá trochu víc o aktuální formě a dává (aspoň mě)trochu lepší obraz. Ale obojí je jen statistika výsledků odehraných turnajů a o aktuální formě mluví málo.
Na tom odkazu je celá řada různých hodnocení a statistik včetně jakéhosi hodnocení aktuální výkonnosti (best players), kde je teď první Serena a druhá Petra, ale nemyslím si, že je to nějak průhledné a věcně odůvodněné, dívám se na to jen jako na jeden z možných názorů.
Reagovat
smazaný uživatel
On tu už ten odkaz jako ty, dával snad někdo před týdnem. Nevěděl jsem o něm. Ale včera jsem se na to podíval podrobněji a jsou tam k najití některé zajímavé věci. Já sleduji ranking i race, ale také to chápu spíše ze statistického hlediska a jako pomocný a orientační faktor. Vlastně kdo ten tenis alespoň trochu sleduje, tak si stejně přehled o aktuální formě a rozložení sil udělá tak nějak sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře, ačkoliv jsem více přál Makiri. Musím ale uznat, že Caro má na trůnu v New Havenu velmi dobrou nástupkyni. Škoda, že to semifinále musela skrečovat... Ze včerejšího zápasu jsem viděl jenom poslední tři gemy. Tenisu jsem v posledních dnech celkově moc nedal. Předpokládám, že se to zlepší v průběhu US Open. :)
Reagovat
tommr
To střídání stráží v New Havenu je docela symbolický ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, asi narážíš na to, že Caro se letos nedaří tolik, jako v předchozích letech... Abych tě trochu pozlobil, tak já jsem zase zvědavý, jestli Petra ten turnaj vyhraje čtyřikrát za sebou. :D
Reagovat
tommr
tak to bude opravdu těžký napodobit a bude taky záležet na tom, jestli bude Petra ten titul vůbec obhajovat. Podle jejího vyjádření ale šance na to, že se příští rok v NH zase objeví, je poměrně velká:

Kvitova was also very happy with the tournament as a whole. "I think I will be back next year," she said. "It's my second time here. I enjoyed it this year much more than two years ago, because I lost first round and didn't really have time to enjoy New Haven. But with a great tournament director it's amazing. It's very calm. It's five minutes from the hotel to the tournament, so it's pretty easy for the players. You can go downtown for good dinners. It's just great."
Reagovat
smazaný uživatel
No ja jsem spis zvedavy, jestli se Petra jeste na tom turnaji nekdy ukaze. Osobne doufam, ze ne, nebot to bude znamenat, ze dominuje na GS a velkych turnajich a uz se nepotrebuje tak zajizdet:) Bude mit skvelou hreni praxi atd.:D

Jinak porad je to zatim takhle.

Stats - GS
----------
Petra 1W
Karolina stale nula:) jine turnaje se tolik nepamatuji, az na par vyjimek:)

Ale pokud to chces komplet tak:
Karolina 18W [5W-PM&5; 13W-zbytek]
Petra 9W [1W-GS; 1W-TM; 2W-PM&5; 5W-zbytek]

Myslim, ze to srovnani ukazuje, ze Petra ma na konte mene vitezstvi, ale jeji 2 vitezstvi z GS a TM by Karol urcite vymenila za tech 13 z tech ruznych malych turnaju:)
Reagovat
smazaný uživatel
A co těch 67 týdnů oproti žádnému, to do statistiky nezapočítáš? :D Ale ne, já tady nechci nějak srovnávat Caro a Petru. To jsem se nechal od tommra jenom trochu vyhecovat. :) Prostě dobré jsou obě dvě a momentálně se víc daří Petře... Co se týče těch grandslamů, tak máš pravdu, že si je všichni pamatujou nejvíc. Na druhou stranu, světové jedničky se podle mě pamatujou prakticky stejně dobře. Kdybych měl mluvit za sebe, tak já dám dohromady spíš světové jedničky než všechny vítězky grandslamů z posledních let... A taky si myslím, že jednička není o nic méně než GS. Samozřejmě z toho není taková spontánní radost jako třeba z vítězství ve Wimbledonu, ale je to velké ocenění dlouhodobých výsledků. No a jestli mám opět mluvit za sebe, tak já dávám přednost dlouhodobým výsledkům před jedním povedeným turnajem (to prosím v žádném případě neber jako narážku na Petru, protože ta má těch povedených turnajů na kontě daleko víc)... Každopádně opakuju, že s těmi grandslamy máš pravdu. Já teda holkám fandím pořád stejně, ať už je to GS nebo jiný turnaj. Ale určitě si uvědomuju, že grandslamy jsou veřejností nejvíce sledované.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jste se bavili o vitezstvi v turnaji:) Ty se do zebricku promitaji, jasne. To Karoline nikdo nevezme:0)
Ale take je pravda, ze Lendla si hodne lidi pamatuje kvuli tomu, ze neziskal nikdy Wimbledon, a vetsinou se ani moc nepamatuje jak dlouho byl No.1, ale dulezitost zebricku samo sebou neupiram:)
Reagovat
freeteepek
Podle vyjádření ředitelky turnaje přímo na kurtu po finále, už je to domluvený. Petra sice říká, že ještě neví, ale už je jasný, že určitě zase přijede!
A proč by ten turnaj nemohla vyhrát třeba pětkrát za sebou? Bude záležet teď na jejích výsledcích na US Open. Pokud budou dobré, tak se potvrdí, že hrát na tomto turnaji těsně před US Open byla dobrá strategie a nic nebrání tomu si to příští rok zopakovat. Pokud se Petra bude cítit během USO unavená, tak zřejmě s týmem dospějí k názoru, že hrát tři turnaje v řadě bezprostředně před USO byla blbost a příští rok jeden z nich vyřádí. Osobně bych se přimlouval za Cincy. Ten turnaj je hroznej (cirkusovej) a místní klima pro Petru hodně špatný. Naopak prostředí New Havenu si Petra pochvaluje.
Reagovat
smazaný uživatel
Žebříček je zjednodušeně řečeno pomocná statistika sloužící k určování nasazení na turnaje. Skutečné rozložení sil se ale ukáže až na těch turnajích. Proto si myslím, že GS je víc než post světové jeničky..
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale body do toho žebříčku se získávají právě díky výsledkům na turnajích. Nemluvě o tom, že za vítězství na GS je nejvíce bodů...
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt. Ale to neznamená, že je současné bodování nastavené správně.
Reagovat
VlS
Nevím, jestli má nějaký smysl se dohadovat, jestli je víc být jednička, nebo vyhrát GS. Pokud někdo dokáže vyhrát více GS v ne příliš dlouhém období, bude s velikou pravděpodobností jednička. Být jednička - to znamená prostě nasbírat nejvíc bodů v plovoucích 12 měsících. Řeči o tom, že stačí objíždět menší turnaje - to je nesmysl. Víme jak funguje ranking a víme, že na turnajích International se získat post jedničky nedá, protože se jich započte jen omezený počet. Aby se hráčka dostala až na post jedničky, musí mít spoustu velmi dobrých výsledků i na velkých turnajích, byť je i nevyhraje. Caro byla dlouho jedničkou, protože dlouho držela výborné výkony a měla výborné výsledky. Teď je nemá. Třeba je zase bude mít, třeba ne, ale nemá smysl shazovat skutečnost, že byla dva roky na trůnu právem.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro tu nikdo neshazuje, ani její úspěchy. Hodnotím ranking jako takový.
Reagovat
smazaný uživatel
Nespletl sis vlakno:) To melo byt asi vejs ne?:)
Reagovat
VlS
Já bych řek, že k obojímu. Caro nefandím, ale v rámci objektivity je třeba říct, že ty dva roky byla 1., protože nikdo jinej lepší nebyl, to je všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
než mě začneš zase urážet, proč je to střídání stráží v New Havenu symbolické?
Reagovat
tommr
výchozí pozice hráček před začátkem USO - tj. stav žebříčku po odečtení lonskejch výsledků z USO - je následující (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Azarenka 8865 bodů (+2455 bodů)
2. Radwanska 8015 bodů (+1605 bodů)
3. Sharapova 7535 bodů (+1125 bodů)
4. Kvitová 6410 bodů
5. Serena Williams 5900 bodů (-510 bodů)
6. Kerber 4805 bodů (-1605 bodů)
7. Li 4366 bodů (-2044 bodů)
8. Errani 3855 bodů (-2555 bodů)
9. Stosur 3700 bodů (-2710 bodů)
10. Wozniacki 3435 bodů (-2975 bodů)

výše uvedenej žebříček nám přehledně ukazuje výchozí pozici hráček z první desítky před USO. Po odečtení lonskejch výsledků všechny hráčky začínají takříkajíc s čistým stolem a co si na turnaji uhrajou to budou mít ...

Z toho přehledu vyplývá, že Petra se reálně může posunout na čtvrtý místo před Serenu. K tomu jí bude stačit pokud dojde na USO stejně daleko nebo pokud Serena vypadne dřív než v semifinále. Před Sharapovovou se Petra může dostat jedině když dojde až do finále a Radwanskou může předstihnout jedině pokud by získala titul. Azarenkovou nemůže předstihnout za žádnejch okolností ...

Velmi dobrou pozici má Petra před hráčkami, který se na ní snaží dotáhnout. Předstihnout by jí mohla pouze Kerberová, ale to by musela na USO získat titul. Žádná jiná hráčka už Petru nemůže předstihnout ani teoreticky ...
Reagovat
VlS
U těch propočtů kam musí Petra dojít, aby předstihla Serenu, Mašu a Agu přehlížíš, kde by musely vypadnout ty tři, aby se tak stalo. S výjimkou Sereny by musely vypadnout poměrně brzo. Aga by nesměla dojít do QF a Maša do SF. Ale i to se čistě matematicky stát může.
Reagovat
tommr
žebříček WTA k dnešnímu dni tj. po včerejším finále v New Havenu (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Azarenka 9025 bodů (+2610 bodů)
2. Radwanska 8115 bodů (+1700 bodů)
3. Sharapova 7695 bodů (+1280 bodů)
4. Serena Williams 7300 bodů (+885 bodů)
5. Kvitová 6415 bodů
6. Kerber 5705 bodů (-710 bodů)
7. Stosur 5700 bodů (-715 bodů)
8. Li 4371 bodů (-2044 bodů)
9. Wozniacki 4335 bodů (-2080 bodů)
10. Errani 3860 bodů (-2555 bodů)

Petra v New Havenu zabodovala už potřetí za sebou a výrazně si upevnila pátou pozici v žebříčku. Mírně stáhla náskok na všechny hráčky který jsou před ní a současně si navýšila náskok na hráčky, který jsou za ní. To platí zejména o Li Na a Wozniacký, který ztratily nějaký body, protože neobhájily lonský výsledky ...
Reagovat
freeteepek
...Petra zabodovala už počtvrté za sebou. Vzhledem k tomu, že na olympiádě došla až čvrtfinále a žádný body na tomhle turnaji neobhajovala:-)
Reagovat
tommr
na OH Petra nezabodovala, protože těch 175 bodů co tam získala bylo příliš málo na to, aby se jí to započetlo do žebříčku ...
Reagovat
freeteepek
Tomu nerozumím. Kde teď ty body jsou?
Reagovat
smazaný uživatel
tady jde pěkně vidět, které turnaje sou započítané a které započítané nejsou. Doporučuju: http://tenismaclari.com/petra-kvitova/Rankings.html
Reagovat
tommr
má to uložený v rezervě jako čtvrtej nejlepší nezapočítávanej výsledek (Řím 225, Stuttgart 200, Sydney 200, OH 175) ...
Reagovat
freeteepek
Tak to je pěkně na prd. Tolik nezapočítanejch bodů. Takže z povinných turnajů se body započítávají v každém případě a z nepovinných jenom někdy:-(
Reagovat
tommr
to je hlavní důvod proč jsou některý turnaje povinný a jiný ne. Z těch povinejch se body počítají vždy a z těch nepovinnejch se započítává jen 8 nejlepších výsledků za posledních 12 měsíců ...
Reagovat
tommr
ještě ale musím dodat, že Petře se momentálně započítává vlastně jen 5 nejlepších výsledků z nepovinnejch turnajů. Místo jednoho nepovinnýho turnaje má započtenej výsledek z TM a další 2 výsledky jí blokujou penalizační nuly za Doha a Dubaj, kterejch se zbaví až na začátku příštího roku ...
Reagovat
petrulinka
Všimli jste si někdo, že všechny hráčky, které hrály v sobotu finále - Kirilenko, Jankovič, Vinci, hrají první zápasy až v úterý a jediná Petra už v pondělí? Není to trošku podivné? Já být Petrou, tak se proti tomu dost ohradím!
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo Petrulinko:(
Samozrejme Petra se nema vubec co ohrazovat vzhledem k tem trem hrackam, ktere jsi zminila:). Ty tri, ktere jsi zminovala byly nalosovany do druhe poloviny pavouka nez je Petra. Takze samozrejme zacinaji hrat az v utery, dle radnych pravidel a programu, ktery je znam jiz pred losem. Takze to opravdu neni ani trochu podivne:)
Reagovat
smazaný uživatel
PVvZ má pravdu. Nebylo by ale vůbec na škodu, kdyby, po vzoru loňského Wimbledonu, Petře první zápas o den odložil déšť. Co jsem se tak díval na předpověď mohlo by se tak s trochou štěstí stát. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak GS neni jen 1.kolo, pokud Petra chce vyhrat, tak nakonec muze byt i paradoxne vyhoda, ze uz do GS vleti hned v pondeli:), treba i s prerusenim, diky desti:) Ale asi to je jedno...Spis pocitam, ze mohou prijit problemy nekde ve 4.kole, pokud se tyka unavy... a v tomto pripade je asi jedno, jestli zacne v utery nebo v pondeli, prave to pondeli mi prijde spis jeste jak vyhoda, vzhledem k celemu turnaji...
jinak je rozjeta, tak at se pred tim 1.kolem moc dlouho nestresuje:0) Vleti do toho hned, a bude to vpohode:) A ne jak letos ve Wimblasu, kdy se tam tyden stresovala a na uvod to vypadalo, ze se ji trese tak ruka, ze to nerozpinka:)
Reagovat
tommr
máš samozřejmě pravdu - program byl určenej dopředu. To ale přece neznamená, že by se nemohlo přihlédnout k tomu, že Petra musela ještě v sobotu odehrát vyčerpávající finálovej zápas v New Havenu. Určitě by se nic nestalo kdyby se její zápas přesunul na úterý. Jsem si skoro jistej, že kdyby se něco podobnýho přihodilo třeba Nadalovi nebo Sereně tak by se pořadatelé mohli přerazit, aby jim vyšli maximálně vstříc ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacka na USO bezne jezdila z NH po finale. Nikdy jsem si nevsiml, zeby ji nejak spec. protezovali, a to je celkem slusne marketingove udelana.
Tvuj priklad je stejne spis z kategorie sci-fi. Nedokazi si predstavit Serenu v NH nebo Nadala ve WS...:)
Reagovat
tommr
s tou Wozniackou máš nejspíš pravdu - nechce se mi to ted kontrolovat. Je ale taky třeba vzít v úvahu, že Caro a Petra jsou naprosto odlišný typy co se týče fyzický kondice. Petra včera vypadala jako kdyby mlela z posledního - zřejmě k tomu přispělo i pro ní nevhodný klima - a den odpočinku navíc by jí určitě pomoh. Caro nikdy s únavou problémy neměla a naopak se často vytahovala, že by mohla hrát klidně celej den bez nějakejch následků ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořadatelé by se rozhodně "nepřerazili", ani pokud by šlo o Serenu a Nadala. Serena si často stěžovala, že musí hrát zápasy v NY dopoledne, což ji nevyhovuje, byla jí zahlášena chyba nohou, při tom známým incidentu, taky na US Open..nevšimla jsem si, že by byla nějak zvlášt protěžována, nevím, kde jsi to vzal..
U Rafy si nic podobnýho taky neumím představit, jsou to jen opět tvoje spekulace.

Vlk - souhlas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, ale pravidla jsou pravidla.:)
Kdyby se to zaclo ridit take podle toho, ktera je vic behava, ktera ma vic problemu s vlhkem, ktera je vic unavenejsi a ja nevim co, tak by v tom byl docela slusny gulas a bylo by to docela uletove.:) Jako to je stejne, jak by si nektere kvalifikantky stezovaly, ze po te narocne kvalde, coz vzdy je, nektera zacina hrat v pondeli a jina v utery, a treba potom, co se kvalda prodlouzila kvuli desti atd...
Proste, to se tak neda delat:).
Jinak, co jsem si vsiml, tak poradatele jinych turnaju, pokud se tam neco sekne a dohrava se pozdeji, tak to vse usmernuji a hracum pomahaji a je jedno, kdo to je.
Ale tady jsem si nejak nevsiml, zeby slo neco mimo plan...a dohravalo se treba o den pozdeji. Pokud hrac jede na takovy turnaj, tak ten plan snad vidi ne? Takze pokud ho chce vyhrat, tak pocitam, ze hrac ma hlavu na krku a pocita do predu, ze muze byt nalosovany na pondeli, a zacne hrat hned 1.den. po tom, co vyhraje NH. :)
Rekl bych, ze Petre to vubec zily netrha a kdo vi...mozna je i rada, ze do toho vleti hned :)
Reagovat
tommr
no nevím. Včera asi Petra po tom vyčerpávajícím finále nestihla nic víc než dobrou večeři a šup do postýlky. Dneska byl nejspíš na řadě přesun z New Havenu do New Yorku a s tím spojený komplikace takže moc času na odpočinek nebo dokonce trénink nezbyde. No a zítra si po snídani tak akorát stihne okouknout kurty na USO a už v 15:00 odpoledne musí hrát ostrej zápas proti odpočatý a nažhavený soupeřce. Mě osobně to příjde jako dost náročnej program, ale kdo ví třeba to Petře opravdu vadit nebude ... :)
Reagovat
VlS
Vzhledem k tomu, že z New Havenu je to do NY 100 km, tak bych to za nějakou velkou komplikaci nepovažoval, to je na přejezd taxíkem.
Nemyslím, že by po zápasu byla utahaná víc než po pořádným tréningu. Myslím, že jak říká Vlk, to Petře žíly netrhá.
Reagovat
smazaný uživatel
neviděl bych to tak dramaticky. Petra dohrála někdy v 6 hodin místního času, s tiskovkou, vířivkou, dojezdem na hotel a masáží mohla být klidně o půl deváté v autě a v 10 hodin v New Yorku v hotelu.
Reagovat
dadaft
myslím, že si Sereně, Máše, Vice a dalším poslala před US Open slušný vzkaz. ))
(a tomuhle ony rozumí, jasná věc.))))
***
přeju Ti na USO kapku štěstí a hlavně málo smůly.
přeju Ti titul.
kdyby to nevyšlo, tak Ti přeju, abys vypadla s hráčkou, která hrála opravdu dobře.
držím palce. ))
Reagovat
dadaft
P.S. osobně jsem si nejvíc užil ten Montréal. vítězství nad skvěle hrající Li Na (což není žádný výmysl, vyhrála hned následující velký turnaj v Cin-cin-nati), to byla jízda a definitivní odpověď. )))))))))
takže hlavně zdraví a pozitivní mysl (není každý den posvícení) - a pak bych řekl, že se spoustu následujících let máme my, Tví fanoušci, na co těšit.
pojď, pojď, pojď.
:-))
Reagovat
Jan
Přes to, že to bylo hezké jak dokázala otočit set a vyhrát, tak ten vzkaz také je, že měla namále a že v její hře jsou výkyvy, při kterých ji zmíněné hráčky budou schopné porazit. Ale samozřejmě, že je schopná i takto zabojovat, což málokterá hráčka nebo hráč, pokud vůbec někdo jiný, umí.
Reagovat
freeteepek
Která z předních hráček nemá ve hře výkyvy? Jen ty špatné hrají stabilně špatně:-)
Vem si např. Li Na, kolikrát letos prohrála vyhraný zápas nebo naopak v zápase s Luckou dokázala vývoj otočit. V ženským tenise je celkem běžný otáček vývoj a vyhrát třeba 5 her v řadě! Když se na to díváme z pohledu Petry, tak se nám zdá, že měla výpadek třeba ve druhým setu. Jenomže ono to může být taky tak, že protihráčka prostě zabrala. Viz. např. finále v Montrealu.
Reagovat
Jan
Asi to tak je, nakonec u ostatních hráček to tak nesleduji, ale u Petry mně to připadá nejvýraznější ze všech hráček. Ty její šílený propady, dohánění skóre a otáčení zápasů, řekl bych že už jsou pověstné. A že jich letos měla.
Reagovat
smazaný uživatel
Minuly rok jich Marion mela snad jeste vic:D))) Jsem si obcas rikal, ze ta holka musi neco spec. brat:))) [samozrejme zertuji]
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hrála svou hru, to neznamená, že by nemohla hrát ještě lépe. Za stavu 5:2 pro tu Kiri, hrála více méně bez velkého rizika a šlo to.
Reagovat
smazaný uživatel
..velká gratulace Peťule...fantazie !!!
Reagovat
rubens
Petra si vzpoměla, jak vyhrávala v minulém roce, brutální silou a útokem. A psychikou. Neznám hráčku, která by tomu mohla vzdorovat. Mimo Sereny.Navíc na to jde od lesa - vyhrává turnaje a ještě si nechává dost velkej prostor na zlepšení.
Reagovat
Vojtaakk
A co A.Kerber?
Reagovat
smazaný uživatel
No mně se teda její hra zas tak nelíbila. V prvním setu dvakrát nedokázala potvrdit break, což byl naopak problém v psychice! V tiebreaku nakonec taky byla míček od prohry setu, uplně mi to připomínalo OH! A nevěřim, že by to pak otočila, protože ve druhym setu byla viditelně vyždímaná a ostatně sama řekla, že nevěděla, jak to nakonec vyhrála. Byl to podle mě zvláštní, ne moc hezkej zápas.
Ale tim nechci kritizovat, vítězství se určitě počítá, akorát si nemyslim, že s touhle formou by porazila Serenu nebo Sharapku.
Uvidíme na US, snad Petra bude mít dost sil, udělá dobrej výsledek a hlavně předvede parádní hru ;)
Reagovat
Jan
Doufejme. Nebudu se ale divit, když její výkony budou jak na houpačce. Má to letos zažité :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, nevite nekdo, kde by se dal shlednout zaznam toho finale, Petra vs. Kirilenko? Dik
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že Eurosport hned tak záznam dávat nebude, jestli vůbec. Na rgfootball.net (je potřeba umět alespoň trochu rusky) lze po registraci, která je zdarma, stáhnout torrenty na téměř všechny zápasy Petry proti ruským soupeřkám, resp. proti soupeřkám v pozdějších kolech větších turnajů; je tam už i včerejšek proti Marii.

P.S.: Nechci působit příliš všetečně, ale lidi, prosím, když se chcete dívat na film nebo sportovní klání, ať už v kině či televizi, chcete je ve skutečnosti zhlédnout, nikoliv shlédnout. Shlédnout lze například dolů pod sebe, z vrcholku hory etc. Je to snad nejrozšířenější omyl na všelijakých diskuzích.
Reagovat
Carloss
Petra vyhrála zaslouženě. Makiri ve druhým setu hrála do stavu 5:2 skoro bezchybně. Vyházely jí dlouhý údery k základní čáře a tím Petru nezvykle přetlačovala silou v dlouhejch výměnách. Petra by si na tenhle styl měla víc zvyknout a hledat protizbraň. Se Šarapovovou to bude ještě horší a ta navíc má mnohem lepší podání než Makiri. Od stavu 2:5 měla Petra trochu i štěstí, ale přestala dělat tolik nevynucenejch chyb a začala Makiri zas přetlačovat ve výměnách ona. Na konci už se Makiri trochu sesypala. Kirilenková překvapila, nebyl to už ten věchýtek v sukni jako při finále fed cupu a australian open.

Jsem zvědav jak si Petra na US open povede, teoreticky by se ve 3. kole měla potkat s Wickmayerovou, v osmifinále buď s Bartoli nebo Pavlucenkovou a čtvrtfinále se Šarapovovou, moc lehký to mít nebude.

Jinak všem kritikům Petry vzkazuju, že Petra pro mě jednoznačně patří mezi čtyři nejlepší tenistky světa, respektive tenistky které ty ostatní převyšujou svou vlastní aktivitou, dynamikou, silou. Serena, Petra, Šarapovová a Azarenka, nikdo další mezi tuhle čtyřku nepatří. Myslím, že na konci roku se tahle čtyřka ustálí a v příštím roce se právě mezi nima bude válčit o post svět. jedničky. Radwaňská má teď obhajovat dva tituly v Torontu a Pekingu a nevidím to moc dobře. Překvapit může ještě Kerberová.
Reagovat
Carloss
ne v Torontu ale v Tokiu.
Reagovat
VlS
zajímavej pohled na věc. Osobně bych tam hráček s vlastní aktivitou viděl o pár víc, minimálně Na-li k nim patří taky a asi i Sam. A pak je řada dalších, které mají přístup lvic útočnic taky, ale výsledky jsou u trochu horší - Lucka Šafářová, Anči, ..................
Reagovat
gigin
Petko ...
Reagovat
Carloss
VIS: NaLi už je přece jen trochu starší ročník. Těžko říct jak dlouho ještě může hrát na špičkový úrovni. Jinak pořád přece jen co se týče síly a aktivity je na tom IMHO Petra o něco líp než NaLi. Bylo to vidět na tom finále v Montrealu, Petra víc v ofenzívě, Nali víc v defenzívě.

Sam - ty poslední výsledky jsou u ní nic moc, teď má obhajovat US open, jesi neobhájí tak dost klesne v žebříčku, navíc už je taky starší ročník. Jinak si troufám říct, že Petra je oproti Sam přece jen víc silovější hráčkou, většinu zápasů co jsem mezi nimi viděl, tak Petra jasně Sam tlačila.

Z těch dalších hráček si myslím, že konkurovat týhle čtyřce může snad asi jen Kerberová, ta se teď hodně zlepšila a navíc krom dynamiky je i hbitá a rychlá. Před sezónou jsem si osobně tipoval že do čela žebříčku může ještě promluvit Sabine Lisicki, ale tý se moc nedařilo a v těch zápasech co jsem s ní viděl mi přišla i dost psychicky labilní. Ale ten potenciál na to má.
Reagovat
VlS
Serena je taky už starší ročník. Myslel jsem, že se zabýváš aktivním pojetím hry - jít si pro winner a tak. Tam určitě Angie není doma.
Reagovat
smazaný uživatel
zdravim, nevite nekdo jak je to s tou premii? Vyhrala petra uz us open series a dostane tech 1mil. Dolaru? Nebo musi jeste neco uhrat na uso? Diky
Reagovat
gedzitka
Odměna závisí ná výsledku na US Open. Když vyhraje, dostane bonus 1 mil. dolarů, za prohrané finále 500 000, semifinále 250 000, čtvrtfinále 125 000 atd.
Reagovat
smazaný uživatel
zdravim, nevite nekdo jak je to s tou premii? Vyhrala petra uz us open series a dostane tech 1mil. Dolaru? Nebo musi jeste neco uhrat na uso? Diky
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne receno, tuhle v titulku jmenovanou Petrinu klasiku jsem ve finale necekal, ale prisla a zase je na tom kapacita meho mozku o neco hur, nicmene tahle letosni severoamericka jizda nasi tenisove superhvezdy se mi zacina zamlouvat cim dal vic. Tak snad to na USO bude stejne radostne, vsem nenavistnym trolum navzdory.
Reagovat
freeteepek
A neměla tu krizi ve druhým setu spíš Kirilenková, když ten jasně vyhranej set nakonec naprosto jasně prohrála???
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, ale z tohodle pohledu se na to ja nikdy nedivam. Ta krize u Petry prece byla, ne? Prohravala 5:2... Ja to jeji vitezstvi nijak neshazuju, naopak mam z toho velkou radost, ten obrat byl fantastickej. Nekdy si ale rikam, ze moje neurony a taky zaludek tyhle Petriny vlny moc nemusej. Nicmene takova je Petrina hra a buhvi, jestli to bude nekdy jinak. Je to ale velka bojovnice a jsem rad, ze ji mame.
Reagovat
freeteepek
Jo, krize byla. Mám v živý paměti zápas s McHalle v IW, kterou Petra v prvním setu převálcovala, ale ve druhým začala kupit chybu za chybou. Tady to byl v prvním setu boj se šťastným koncem pro Petru, ale bylo zřejmý, že Petra na tom není dobře fyzicky a proto ty chyby. Když se pak ale přestala svazovat taktikou (dle vlastních slov), najednou to začalo jít:-) Tak to je možná recept, na všechny další krize.
Jinak se mi zdá, že teď, jak se Petra uvolnila, už ty krize druhého setu dost vymizely. Spíš to někdy vypadá na krizi prvního setu, kdy si Petra nechá utýct začátek zápasu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se už v celym druhym setu ani nijak nehecovala tim svym typickym vyjeknutim pojď :) Byla to z ničeho nic změna, krize. Naštěstí to pak dohnala a sama se tomu musela zasmát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra cim vic to má na háku tím je lepší. Když jí o zápas moc jde zacne delat chyby.
Reagovat
smazaný uživatel
Š
Reagovat
Jan
Pěkné, pěkné, moc pěkné. Jsem rád, že Petra vyhrála, ale potkat ji takový propad na US Open, tak opět daleko nedojde, zvláště, bude li hrát se silnější hráčkou nebo i s podobnou hráčkou jako Kirilenková. Ale zřejmě se s tím nedá nic dělat. To je prostě Petra a buďme rádi, že ji máme, ať nám dělá radost i takovými vítězstvími.
Reagovat
VlS
Myslím si, že Makiri má v poslední době formu jako hrom, rankingem pomalu a jistě stoupá a už je na čísle 12. Moc silnějších hráček tudíž potkat nelze.
Reagovat
freeteepek
Sledoval jsem kompletní vyhlašování vítězky a bylo to fajn. Makiri jsem neměl moc rád, ale po dnešku mi začíná být sympatická. Má přijemný projev. Škoda, že jí nemůžu slyšet mluvit v její mateřštině, kde by se mohla svobodně vyjadřovat a já bych všemu rozuměl:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Makiri alias malá Masha je velmi příjemná tenistka. Zjistí to skoro každý, pokud se dobrovolně nenechá zdolat syndromem Ovečkin alias Kurnikovová. Sám jsem měl Makiri kdysi za poměrně namyšlenou nánu, ale musel jsem změnit po pár jejích interview názor. Získala si naopak mé sympatie, přestože fyzickými dispozicemi na tom není a nebude nikdy nejlíp...
Reagovat
VlS
Ale ten syndrom Ovečkin, to je velkej "hendykep" :-(
Reagovat
dadaft
kdyby trochu zrychlila tempo při servisu a ubrala na hlasitosti při výměnách, měl bych jí rád.
Reagovat
smazaný uživatel
A před tím byl syndrom Andrejev? :-)) Nevšiml jsem si toho, že by si někdo výrazně všímal jejího předchozího vztahu... Jde jen o to, že Ovečkin je v našich zeměpisných šířkách a délkách slavnější... Ale kdyby to byl nějaký baseballista, hráč NFL či hráč světové extratřídy v ragby, tak to tady nikdo neřeší a pak by nebyl "hendykep". To je jako kdybyste vnímali atletku Saniu Richards Ross podle toho, koho má za manžela. A že ten její je v USA ještě slavnější než ona sama... A jinak souhlas. Hekání Makiri je občas uším nepříjemné...
Reagovat
smazaný uživatel
Makiri mi nikdy nepřišla nafoukaná. Myslím, že je to fajn holka a osobně ji řadím k těm hodně sympatickým. To včerejší vyhlašování jsem neviděl, ale líbil se mi rozhovor s Makiri po semifinále, kdy Caro skrečovala... Navíc Alex je můj oblíbený hokejista, takže to je další plus. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Makiri se mi líbí jako ženská, ale povahu si netroufnu víc rozebírat, zas tolik ji nesleduju..řadím ji v kráse ještě výš, než Caro i Viku..:-)
Kdysi jsem viděla její fotky, už je to delší čas, moc se mi líbily. Jen ten Ovečkin k ní moc nepasuje, ale líbí se mi třeba přítel Mashy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pouze můj osobní pohled. :) Makiri se mi taky líbí kvůli tomu, že loni hrála s Vikou čtyřhru a myslím, že si docela rozuměly. Že je Makiri krásná, o tom snad netřeba dlouze debatovat... Máš pravdu, že Alex není nějaký krasavec, ale co vím, tak je s ním aspoň sranda. A taky o co jsou méně krásní Rusové, o to jsou krásnější Rusky. :) Jo, Saša Vujacic je fešák. Upřímně řečeno, k Mashe se hodí jedině fešák. :)

Emičko, nechceš ukázat jednu sportovkyni, která se mi zalíbila? Dokonce se mi podepsala... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vujačič a fešák? Hmmm
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, chci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem teď jezdil na basket (ME do 20 let, divize B), tak se mi tam moc líbila jedna hráčka. Teda líbilo se mi tam spoustu holek, ale Sonia Ursu z Rumunska nejvíc. :) Tak jsem za ní přišel v úterý po zápase. Bylo to po zápase s Maďarskem, který se Rumunsku nepovedl (prohra o 22 bodů) a Sonia se vyfaulovala. Ale přesto byla moc milá a ochotná, když jsem jí řekl o podpis. Byla úplně nadšená a řekla: "Oh, yes!" Pak se podepsala a krásně se na mě usmála. Super zážitek! :) Ona je takový zajímavý typ. Zjistil jsem, že má maminku Rumunku a tátu z Jižní Korey. Proto má takový trošku asijský vzhled. Dřív dělala i do modelingu. Když si vygoogluješ její jméno, tak určitě najdeš nějaké fotky... Jinak se mi samozřejmě moc líbí i herně. Věřím, že o ní ještě uslyšíme. :)

Tady ji máš pěkně zblízka v nějaké reklamě na vodu:
http://www.youtube.com/watch?v=zh_NinQX9bY

Tady je malá ukázka jejího basketbalového umění:
http://www.youtube.com/watch?v=RKtW6pMYtdg

A tady jako modelka:
http://www.youtube.com/watch?v=dVtkHJFOP-c
Reagovat
smazaný uživatel
Máš hodně dobrý vkus, je krásná a má charisma, zajímavý exotický typ..vynikají její rty a oči :-) je fotogenická, není ji na basket škoda? :-)
Ten její původ po rodičích je znát na jejím vzhledu, ale to je spíš velký plus, tyhle míšenky jsou atraktivní pro muže. Ještě má nevšední jméno :-)
Když jsem byla u sestry v Německu, pracovala v tý rodině Kubánka po tátovi a máma Češka, nádherná holka..
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděl Soniu hodně zblízka a má krásné oči a vlasy. :) Ona se právě rozhodovala mezi basketem a modelingem. Basket miluje, takže vyhrál basket. :) Má hezké jméno a hlavně krátké, to je výhoda. Kdyby se mi podepisovala třeba Anthoula Chatzigiakoumi z Řecka (která se mi taky moc líbila), tak by to asi chvilku trvalo. :D
http://www.fgcuathletics.com/wbasketball/roster/2011-12/2342/anthi-chatzigiakoumi/

Jinak souhlasím, že míšenky jsou krásné. České holky měly taky jednu v týmu... Pamela-Therese Effangová, maminka Češka a táta z Konga. :)
http://basket.idnes.cz/pamela-therese-effangova-0xp-/rbasket.aspx?c=A120815_153419_rbasket_ten
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, obě jsou hezký :-) Rozšiřuješ mi obzory, o ženský basket se vůbec nezajímám..
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač, Emičko. :)
Reagovat
pepin
Tak především velká gratulace za neuvěřitelné se kousnutí s tím, že ji to prostě nedám i když se mi až tak nedaří. V tom spočívá velikost těch nejlepších, že dokáži vyhrát i za situace kdy to prostě nejde. Vyhrát, když mi jde na co šáhnu umí jak se říká každý blbec. A Petra dnes dokázala, že si začín á uvědomovat vlastně to o čem mi zde již delěí dobu diskutujeme a to ve správný okamžik používat hlavu a něco na hře změnit. Dnes to bylo zcela evidentní od stavu 2 -5. Od tohoto okamžiku v podstatě přestala naprosto kazit, ubrala očividně na razanci a výsledek se dostavil. A závěrečný obrázek, kdy se držela s Davidem v objetí pěknou chvilku, ten stál opravdu za všechny ty nervy. Mají spolu opravdu krásný vztah a myslím si, že je na něm hodně fixována.
Reagovat
freeteepek
Ano, mají spolu krásný vztah. ALe troufám si tvrdit, že taktika, kterou Petře ordinuje, není vždy optimální. A nebo ho Petra moc neposlouchá, když má krizi:-) Nicméně ta změna v její hře opravdu přišla až za stavu 2:5, což bylo už dost pozdě. Kotyza myslím nevede Petru k tomu, aby třeba zkoušela víc měnit tempo hry a nemlátila do každýho returnu, jak utržená ze řetězu. V podstatě Petra hraje většinu zápasu na velký riziko a někdy pro protihráčku až moc čitelně. Nahraný míče je potřeba proměňovat, tak jak to vidíme u chlapů.
Reagovat
pepin
Co ji David ordinuje to nevím, dnes o té přestávce co byl u ní jsem jen pochytil, že ji říkal za stavu 2/1 ted to dáme, nic víc. Já jsem si všiml již v několikátém zápase, že ubere na razanci až tehdy, když ji opravdu teče do bot, jako dneska. Někdy se to povede a někdy ne, Dnes si šáhla asi opravdu hodně hluboko, ale tím, že vyhrála ji to až tak bolet nebude a v pondělí o tom v podstatě nebude ani vědět.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc a moc a moc gratuluju, byl to hezkej zápas, nebo aspon mě se hodně líbil. Nevadilo mi, že se holky v zápase tolikrát brejkly, právě naopak...obě podaly krásnej výkon a po těch nervech měl navíc zápas i šťastnej konec...kdo jinej by měl zachránit českou čest než naše Peťulka :D
Reagovat
Bob
přesně :))))
Reagovat
jranda
Petra si dala v druhém setu třígamový oddych z 2:2 na 2:5 a pak následovala neuvěřitelná otočka na 7:5. Asi to bude nová herní taktika. Gratuluji, vyšlo to.
Reagovat
Sonja
Gratuluji:-)...
Na zápas jsem nekoukala, až když jsem viděla na livesportu, že Makiri vzala Petře podání, šla jsem mrknout s očekáváním napínavého zápasu (resp. 3. setu) a ona to Petra ukončila už ve 2., i když prohrávala 5:2:-D...Šílenost.
Reagovat
smazaný uživatel
Když to bylo 5:2, tak jsm se šel proběhnout, abych stihnul třetí set. Začalo pršet, tak jsem se vrátil a z eurosportu slyším "championship point", takže nejdůležitější jsem ještě viděl :)
Reagovat
milos68
Je to velká hráčka a posílá pozdrav pesimistům a blbům kteří jen krytizují. Petro si bojovnice. Nezávidím hrát v takovém čase!!!
Si naše nejlepší...
Reagovat
J.M.
Blbové "krytizují"... No, radši ani nedomýšlet, co dělají ti chytří. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petře přeju, aby ji momentální forma vydržela i na US Open. Moc ji gratuluju, druhý set byl chvílemi až neuvěřitelný!!!
Reagovat
sharon
gratulace k dalšímu titulu! Parádní obrat ve druhém setu na 7:5! Chuděra, jak už nemohla, ale je to bojovnice k pohledání :-)
Reagovat
r176
velika gratulace ale byly to nervy!!!
Reagovat
petrulinka
Než připravíte ty podrobnosti, tak byste mohli opravit to skóre. Petra vyhrála druhý set 7:5!!!!
Reagovat
r176
nebylo to 7:6 a 7:5?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist