Kvitová zpět v milovaném Wimbledonu: Zní divně, když mě označují za favoritku

1. 7. 2017, 21:03
Aktuality 17
Petra Kvitová prožívá snový návrat na kurty po vážném zranění prstů levé ruky z prosincového přepadení. Po nečekaně brzkém návratu na French Open vyhrála turnaj v Birminghamu a do milovaného Wimbledonu tak podle některých znovu přijela jako jedna z největších favoritek. Zní to divně, půl roku jsem nehrála a z jednoho turnaje nemůžu žít celou sezonu. Jsem šťastná, že jsem tu, ale vím, že mě čeká ještě hodně práce, míní Kvitová.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Getty Images)

Kvitová sama sebe za favoritku slavného grandslamu nepovažuje, přestože je jednou z pouhých dvou bývalých šampionek v letošním ženském rozlosování - vedle české hráčky je tou druhou Venus Willimsová. "Serena letos sice nehraje, ale je tu i tak mnoho dalších skvělých hráček," podotkla Kvitová na úvodní tiskové konferenci ve slavném All England Clubu.

"Vždy je sice nějaký užší okruh favoritek, ale to ve své podstatě vůbec nic neznamená. Každý turnaj je otevřený a uspět může opravdu každá. Nikdo nikdy předem neví, jak bude turnaj probíhat," míní šampionka z let 2011 a 2014, jež zažívá hvězdný návrat na kurty po vážném zranění prstů levé ruky.

Díky divoké kartě hrála aktuálně 12. hráčka světa na travnatém podniku WTA Premier v Birminghamu. Kvitová turnaj vyhrála a poprvé tak před Wimbledonem zaznamenala vítězství na přípravném travnatém turnaji, kde vybojovala jubilejní 20. titul v kariéře.

"Sama jsem byla velice příjemně překvapená z toho, jak jsem hrála. Byl to můj druhý turnaj po návratu, takže jsem od toho nic moc nečekala. Hrála jsem ale s čistou hlavou a užívala jsem si každý moment na kurtu. Velkou roli určitě sehrálo i to, že se hrálo na trávě. Ta mi vždy dodá hodně sebevědomí. Vím, že na trávě umím hrát výborně. Postupně jsem se tam rozehrála a cítila jsem se každým dnem lépe," hodnotila česká hráčka své vystoupení na prestižním podniku v Birmighamu.

"Rozhodně ale nemůžu z jednoho povedeného turnaje žít celou sezonu. Vím, že mě čeká ještě hodně práce, ale tohle bylo velice příjemné povzbuzení," smála se Kvitová. "Možná proto mě teď někdo označuje za favoritku Wimbledonu, ale takové cíle teď rozhodně mít nemůžu. Půl roku jsem nehrála a pár vydařených zápasů neznamená, že jsem znovu v top formě. Zní divně, když slyším, že jsem favoritkou turnaje. Moje myšlenky jsou u prvního kola, o ničem dalším nemá cenu přemýšlet. Mým cílem je hrát v prvním zápase co nejlépe. Pokusím se hrát ještě lépe, než jsem hrála v Birminghamu. Jsem šťastná, že jsem tu, ale teď si to musím odpracovat na kurtu."

Nasazenou jedenáctku Kvitovou vyzve v úvodním kole třetího grandslamu sezony 52. hráčka světa Johanna Larssonová, s níž v dosavadních čtyřech zápasech ani jednou neprohrála. Švédka navíc ve Wimbledonu ještě ani jednou nevyhrála, v minulých šesti letech vždy prohrála již úvodním kole.

"Minulý rok jsem s ní odehrála náročný zápas v Indian Wells. Má výborné podání a skvělý forhend a z bekhendu zase hraje dobré kraťasy," komentovala hru své soupeřky sedmadvacetiletá Češka. "Hraje trošku jinak než jiné holky. Já se budu soustředit na svou hru, pokusím se co nejlépe podávat a rychle ji brejknout. Už se na to moc těším, protože hrát zase tady ve Wimbledonu je jako splněný sen. Je to tu jako můj druhý domov."

Komentáře

17
Přidat komentář
Krisboy
Jestli Karolína laskavě dovolí, talíř je tvůj!
Reagovat
bella
nikoho se dovolovat nebudeme!!! :P
Reagovat
blixa
Karolína rozhodně nedovolí, natož laskavě ! Nezapomeň, že je zloun ! ;-) :D
Reagovat
bella
haha, nikdo s eji ptat nebude :P
Reagovat
bella
uz takhle je drza jako vopice :)
Reagovat
Holahej
Serena léta kralovala...a nikdy nemluvila o svých soupeřkách veřejně pohrdlivě..,naopak chválila, snažila se vypíchnout přednosti.. viz. např.Lucku s kterou má bilanci na WTA 10/0, Plíšková po dvouch úspěšnějších letech...o hráčkách.. je labilní, selhává v koncovkách, hraje pomalu, nemá mě čím porazit.., má štěstí, že je možnost mít dva servisy a nepočítá se každý bod do celkového výsledku, jako třeba v badmint.,stol.ten., vyhrává díky servisu, holky ho nejsou schopny konkurenčněschopně vracet a na příjmu může hrát bez nervů a riskovat, stačí jeden break, pak už se nemusí na příjmu snažit, bojovat o každý míč, zastřílí si, padne nepadne, odpočine a jde na sevis,..měla by být ráda za TY výhody...a "mlčeti zlato"...
Reagovat
Jabadu
Jsi drzý čert! ...
:-)
Reagovat
tommr
mohl by jsi uvést nějakej konkrétní příklad kdy Karolína špatně mluvila o nějaké soupeřce i s příslušným odkazem? Takhle to zní jen jako snůška pomluv ...
A vyčítat jí, že má dobrej servis může jen naprostej mimon. Zvlášt když jí nepřímo srovnáváš se Serenou, která má ten servis ještě lepší než Karolína ...
Reagovat
lars
Holahej je hater Pliskovy
Reagovat
misa
Serena má s Luckou ve WTA 9-0.
Reagovat
Fandina
Dlouho jsem nečetla takový blábol.
Reagovat
Krisboy
Co se ti nelíbí na "konkurenčněschopně vracet servis"? :DDD
Reagovat
blixa
Sedni ! Lehni ! Kušuj ! ;-) :D
Reagovat
Mayo
Péťa, vsetcia ti budeme fandiť (:
Reagovat
Jabadu
Kurwa, to finále chce tak jako český!!

(Tonda Blaník, 2016)
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když ji nezkolabuje hlava má na to aby to celé vyhrála všichni víme byva labilka:-)
Reagovat
FulnekUltras
že bys tentokrát už nad nějakými těmi búkmejkry či co to je vlastně zač, neměla ten správný nadhled... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist