Kvitová zvládla dva tie-breaky, Serena ve 2. kole končí

15. 6. 2011, 16:13
Aktuality 36
Petra Kvitová si pošesté v sezoně zahraje ve čtvrtfinále turnaje WTA. Turnajová pětka wimbledonské generálky v Eastbourne dnes porazila Rusku Makarovovou dvakrát 7-6 a s Polkou Radwaňskou si zahraje o semifinále.
Petra Kvitová

V souboji s Jekatěrinou Makarovovou získala Petra Kvitová vždy jako první podání soupeřky, ale ani v jednom setu nedokázala výhodu brejku udržet. Úvodní sadu proto česká tenistka vybojovala až v tie-breaku a v té následující dokonce těsně před zkrácenou hrou musela odvracet setbol. To se jí povedlo, a když i druhý tie-break získala pro sebe, postoupila mezi nejlepších osm.

Její další soupeřkou bude Agnieszka Radwaňská. Polská tenistka, kterou Petra Kvitová v jediném dosavadním vzájemném duelu porazila, se do čtvrtfinále dostala po dnešní výhře 6-3 6-2 nad Italkou Franceskou Schiavoneovou.

Mezi nejlepších osm už postoupila také Venus Williamsová, které se tak po návratu na kurty dál daří. Američanka si v souboji dvou bývalých světových jedniček poradila se srbskou tenistkou Anou Ivanovičovou; během 62 minut si připsala 19 vítězných míčů a pouhých sedm nevynucených chyb a zvítězila hladce 6-3 a 6-2.

"Žádné ztracené podání, byl to pro mě ideální zápas," libovala si Williamsová po zápase, který trval jen 62 minut. 

Její mladší sestra Serena naproti tomu strávila na kurtu tři hodiny a 12 minut, po velké bitvě s nasazenou jedničkou Věrou Zvonarevovou z Ruska nakonec odešla poražena 6-3 6-7 5-7. Loňská vítězka Wimbledonu, která rok nehrála kvůli poraněné noze a poté vinou plicní embolie, v desátém gamu třetí sady odvrátila tři mečboly. Pak ale znovu prohrála svůj servis a Zvonarevová při svém podání už zápas ukončila.

Právě Zvonarevovou Serena porazila v loňském finále Wimbledonu, po němž se na kurty vrátila až tento týden v Eastbourme.

O vyřazení druhé nasazené a čerstvé vítězky French Open Na Li z Číny se postarala Daniela Hantuchová. Slovenka vyhrála  7-6 6-3 s Venus Williamsovou si zahraje o semifinále. V něm se teoreticky může utkat s Kvitovou.

Výsledky - Eastbourne - ženy (dotace 618.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Makarovová (Rus.) 7:6 (10:8), 7:6 (7:4), Zvonarevová (1-Rus.) - S. Williamsová (USA) 3:6, 7:6 (7:5), 7:5, Hantuchová (SR) - Li Na (2-Čína) 7:6 (9:7), 6:3, Azarenková (3-Běl.) - Baltachaová (Brit.) 6:1, 7:6 (7:0), A. Radwaňská (Pol.) - Schiavoneová (4-It.) 6:3, 6:2, Stosurová (7-Aus.) - Jovanovská (Srb.) 6:3, 6:2, V. Williamsová (USA) - Ivanovičová (Srb.) 6:3, 6:2, Bartoliová (6-Fr.) - Martínezová-Sánchezová (Šp.) 6:3, 6:3. 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6:1, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
hmm to je bomba.
Reagovat
VlS
podívej se sem, co jsi psal, abys náhodou zase nezačal trousit moudra

http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitovou-nespasil-ani-turnaj-itf-chytne-se-v-miami-7626
Reagovat
petrulinka
Sakra, to jsem se ale zapotila a ještě, když to člověk nemůže sledovat, tak jsou to nervy ještě větší. Tak doufám, že už ji konečně zítra uvidíme v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc mě osobně z nějakého důvodu v pravidelných interavlech zamrzalo buď to ofciální WTA live score, anebo pro změnu to live score na stránkách turnaje.

Jako kdyby na to live score byly aspoň údaje o winnerech a nevynucených chybách, to člověka dá aspoň velmi hrubý obrázek o tom, co se asi na tom kurtu děje.
Reagovat
gocii
když ten zápas rozklikneš tak tam máš všechny udaje jako nevynuceny chyby winnery statistiky podání returnu a všeho, stači na ten zápas jen kliknout
Reagovat
smazaný uživatel
Kde? Na WTALive Score určitě ne, tam máš hodně údajů, ale určitě ne winnery a nevynucené chyby. Máš tam ale dobrou statistiku týkající se uhraných míčů při vlastním podání a servisu soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra nakonec vyhrála 1:6, 6:2, 7:6(2). Jsem rád, že s Radwanskou neprohrála. :-) Mohla to být docela dobrá praxe, jak hrát ve větru. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne byla v priprave mistrovsky tah ta zed (a na hrbolech, jak jsme tu cetli), na Agu jak kdyz najdes :-)
Reagovat
petrulinka
Tedy nevím, ale zřejmě Petře nechodí první servis, už má za sebou i 2 dvojchyby. Snad to ještě otočí.
Reagovat
petrulinka
Je to mazec, Petra už prohrává 5:0
Reagovat
smazaný uživatel
V Eastbourne je hroznej a furt se měnící vítr, navíc na tom kurtu, kde hraje, není ani pořádná tribuna, která by aspoň ten vítr odrýžela. Možná to teda bude hlavní důvod dosavadního průběhu zápasu.

No, uvidíme, třeba se Petra ve druhém setu zvedne.
Reagovat
smazaný uživatel
No, v druhém setu to zatím vypadá líp, Petra vede 3:0.
Reagovat
petrulinka
Je pravda, že komentátor říkal, že je tam velký vítr, a že Petra hraje svoji agresívní hru, dost riskuje a právě díky větru taky dělá hodně chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký komentátor? Ono to někde běží?
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátor zápas Venus vs. Daniela. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, to potom jo :) Už jsem se leknul. Tak snad to Peťa v tom třetím setu urve, nesnáším "sledování" zápasu jen přes live score, když nevidím jak hraje :)
Reagovat
petrulinka
Tak ji bohužel Radwaňská brejkla
Reagovat
smazaný uživatel
koukam na Sam, silene v tom vetru kazi a Verka hraje chytre.... taky jsem zklamana, ze nic nevidim z Peti, doufam, ze to ted dokonci, ale podava Aga, tusim TB.... Jo a uz jsem se po prvnim setu ani nelekla, zvykam si!
Reagovat
petrulinka
Jo jo, je tady TB, tak držíme palce
Reagovat
petrulinka
Ráda bych konečně sledovala Petřin zápas, ale předpokládám, že na Eurosportu ho opět vysílat nebudou, jelikož Petra hraje na dvorci č. 1. Můžete mi někdo poradit, kde se dá zápas sledovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde, páč nikdo jiný než Eurosport tento turnaj zřejmě nevysílá. Ale rád bych se mýlil. :-)
Reagovat
petrulinka
Tak dík, to jsem si přesně myslela.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsi jediná, pěkně mě to štve, že je Petra celou dobu mimo center court. Doufám, že se prokouše do semifinále a ty už budou doufám obě dvě na centrálním dvorci, takže ji uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to tak bude, že Petra bude osmá, ale mám strach,aby tam místo Kim nedaly poraženou kvalifikantku z finále kvalifikace. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako proč? Vždyť pavouk ještě ani zdaleka vylosován nebyl.Divný příspěvek.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl. K losování pavouka máme ještě daleko. Před losováním místo odhlášených nasazených zařazovali nasazená čísla 33 a 34.
Wimbledon 2010 neměl čísla nasazených 20 a 22, protože dodatečně odstoupily Martinez s Dinárou. Místo nich jsou zde 33 a 34:

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/Draws/2010/904.pdf
Reagovat
VlS
To by se asi stalo, kdyby Kim odstoupila až po vyhlášení pavouka (pokud se nepletu, tak by pavouk měl být k dispozici zítra). Takhle by to bylo zbytečné, i když nic není nemožné a sponzoři jsou někdy mocnější než cokoliv jiného. Statut komise neznám a tak nevím, nakolik mají stanovená pravidla a nakolik mohou dělat, co chtějí (nebo musí).
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, člověk nikdy neví, co ta komise vymyslí, mají pořád nějaké vyjímky, letos nasadili Serenu jako osm, nevím, kdy to bylo přesně, ale Rafa byl jednička v žebříčku a oni přesto nasadili jako jedničku turnaje (Wimbledon) Féďu, tak si myslím, že jsou na to cvaklí dost,aby vymysleli zase nějakou blbost. No uvidíme, moc bych to Petře přála tu osmičku, je to velká výhoda.
Reagovat
VlS
Já ti nevím, podle mě záleží strašně moc na losu v prvním a druhým kole, pak už to tak nějak jede jinak, ale těch překvápek v úvodních kolech, nezávislejch na nasazení je na trávě dost. Uvidíme, jestli Peťa bude mít podávací formu, tak se o nic moc nebojím, ať tam má koho chce, jestli ji mít nebude, tak se budu bát, ať tam má taky koho chce. Kdo chce Wim vyhrát nakonec musí stejně porazit všechny včetně špiček od QF do vítězství :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, je to tak
Reagovat
smazaný uživatel
"Kdo chce Wim vyhrát nakonec musí stejně porazit všechny včetně špiček od QF do vítězství"

Proboha, přestaňte už používat toto vylhané klišé! To není pravda! Na losu a umístění v konkrétním pavouku záleží velmi.
I kvalitním hráčům a favoritům nesedí styl hry některých kolegů. Často se favoritovi neoblíbenci postupně vzájemně vymlátí, jindy ale zase můžou i vysoko nasazení předčasně skončit.
Tohle platí u ženských na trávě dvojnásob. Loni jen jednou v QF neměla den Venuše a jak dopadla? Sestřičce rázem odpadla velká konkurentka na titul, která se ve finále Wimbledonu narozdíl od Zvonarevky psychicky jen tak nerozloží.
Reagovat
VlS
Broži, ale to není protimluv. Jen není pravda, že někdo, jehož styl hráči totálně nesedí nemůže být nenasazený, a že ho kdokoliv nasazený nedostane nalosovaného na 1. kolo. Viz loni na USO Berďa. Takže platí, že vítěz musí porazit všechny, kdo mu přijdou do cesty, to není žádné klišé ani žádná lež, to je prostě fakt.
Že někdo má los lehčí a někdo těžší je taky fakt, že to ovlivní aktuální forma kteréhokoliv z hráčů je taky fakt, že forma nemá moc společného s pavoukem je taky fakt. Že výsledky nemusí dopadnout podle rankingu je taky fakt a že to u WTA platí dvojnásob než u ATP je taky fakt. Prostě předem výsledky nespočítáš a kdo chce GS vyhrát, musí vyhrát sedmkrát v řadě a tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Za tečku se dá taky napsat, že občas na GS může stačit vyhrát jen 6x v řadě :-)
Na trávě je podstatný rozdíl chytnout na cestě do finále jedničku Karolínku nebo Williamsky a Kvitovou. Dál jsem zvědavý na Sabinu, která na W09 vyřadila Kuznu (vítězka Paříže) a pak ještě dva sety zle zatápěla Dináře v jejích nejlepších časech. Snad se už konečně vrátila. Klidně by mohla vymést nějakou vysoko nasazenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Clijsters oficiálně odhlášená z Wimbledonu
Reagovat
smazaný uživatel
v tom případě Petra osmá nasazená ne?
Reagovat
smazaný uživatel
nepochybně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist