Kvitovou čeká halový turnaj v Paříži. Chce si vzpomenout na triumf z roku 2011

22. 1. 2013, 14:49
Aktuality 27
Petra Kvitová po brzkém vyřazení z Australian Open přijala divokou kartu na halový turnaj v Paříži, kde podnik WTA Premier začíná už v pondělí. Předloni česká jednička ve francouzské metropoli triumfovala, když ve finále porazila Kim Clijstersovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová na začátku sezony v Austrálii bojovala s astmatem a výsledkově se jí vstup do nového roku nepovedl. Z pěti zápasů vyhrála pouze dva a zpátky do Evropy se tak vrátila jako z neúspěšné mise. 

Odrazit se k lepším zítřkům se chce v oblíbeném halovém prostředí, ve kterém v roce 2011 vyhrála všech 21 zápasů. Pět z nich si připsala i Paříži, kde po finálovém skalpu Kim Clijstersové triumfovala a získala jeden ze sedmi titulů v roce, ve kterém vyhrála i Wimbledon, Turnaj mistrů či Fed Cup. A právě ve 'město zamilovaných' se chce česká jednička rozehrát po roční pauze i letos. 

"Jsem opravdu nadšená, že jsem akceptovala divokou kartu na 21st Open GDZ SUEZ. Mám opravdu skvělé vzpomínky na mé vítězství v roce 2011, obzvlášť na finálovou výhru nad Kim, takže se letos těším na návrat. Hrát před pařížským publikem je zábava a samozřejmě hraju ráda v hale, takže doufám, že tam odehraju nějaké dobré zápasy," oznámila Kvitová svým fanouškům na Facebooku.

Pro Kvitovou bude Paříž zároveň generálkou na 1. kolo Fed Cupu, ve kterém české tenistky hostí 9. a 10. února v ostravské ČEZ areně Australanky.

Dvaadvacetiletá Češka by v Paříži měla plnit roli nasazené dvojky. Mezi její největší konkurentky budou patřit Italky Sara Erraniová a Roberta Vinciová, Francouzka Marion Bartoliová či Slovenka Dominika Cibulková.

Z českých tenistek se na turnaji s dotací 690.000 dolarů, který začíná 28. ledna, představí minimálně také Klára Zakopalová a Lucie Hradecká.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na idnes píšou tohle: V Melbourne ji rozesmutněl pohled na utrápenou Petru Kvitovou, která vypadla už ve druhém kole. Navrátilová jí drží palce, ráda by ji povzbudila, možná i poradila. "Myslím, že za ní musím zajít," řekla v rozhovoru s českými reportéry. "Ona se sama od sebe nezeptá. Je to škoda, protože talent má. Doufám, že se z té krize dostane a bude vyrovnanější."

Myslím, že z toho se dá usuzovat, že kdyby Petra chtěla, Martina by do spolupráce s ní šla.
Reagovat
MirecSVK
moj nazor je,ze by mala ist pekne zapas od zapasu ... neriesit nejake body a pod ... hlavne by sa mala sustredit na svoju hru,ale pokial to nepojde,tak by si mala sadnut a poriadne o vsetkom popremyslat,pretoze dalsie neuspechy sa len budu nabalovat a nabalovat a moze to v konecnom dosledku dopadnut pre nu viac ako zle
Reagovat
freeteepek
Jenom se divím, že tam Petra původně nechtěla hrát. 2011 vyhrála Brisbane, pak následovalo čtvrfinále v AO a halový turnaj v Paříži. To si letos myslela, že AO vyhraje a bude si potřebovat po té dřině před Fed Cupem odpočinout? 2011 hrála samozřejmě taky Fed Cup a všechno v pohodě zvládla. Hrát v Paříži je nejlepší rozhodnutí, který mohla udělat. Co má říkat taková Sara Erraniová, která kromě singlu hraje taky debla? Nebo Aga, která vyhrává jeden turnaj za druhým. To je slušná porc e zápasů s přelety mezi časovými a klimatickými pásmy...Petra musí hrát co nejvíc, aby se dostala do potřebné pohody. Bohužel není jako Šarapovová, která před AO nehrála 14dní, nicméně pak vyhrála 28her v řade!
Co by jí to udělalo, kdyby začala hrát konečně trpělivě, variovat hru? Potřebuje si víc věřit, lépe se soustředit a hlavně zpočátku zápasu to nemlátit hlava nehlava, jak měla doposud ve zvyku:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Loni v Paříži taky nehrála. Před australským turné, i vzhledem k tomu, že se jí v Austrálii vždycky celkem dařilo, měla jistě větší ambice, než na třech turnajích vyhrát dva zápasy. A kdyby na všech turnajích došla alespoň do semifinále, tak by se ten odpočinek před FC hodil. Ono jet 4 turnaje v těsném závěsu je hodně vyčerpávající. Jo, a v roce 2011 sice hrála v Brisbane, na AO a v Paříži, ale nehrála v Sydney.

Nemyslím, že hraje netrpělivě, ale těžko od ní můžeš čekat, že si s někým pošle během výměny míček 20x přes síť. Není to atletka typu Caro, která by to vydržela celý zápas, musí se snažit ukončit výměnu aktivně. Co se týče mlácení hlava-nehlava, Máša to praktikuje celou kariéru a nevšiml jsem si, že by jí to někdo vyčítal. ;-)
Reagovat
freeteepek
Hned po Sydney se měla přihlásit do Paříže!
Tak 20x přes síť určitě netřeba. Zezačátku zápasu se potřebuje rozehrát. Dostat se do rytmu, získat koncentraci, uklidnit se. Momentálně je hodně dole psychicky. Takže to už v podstatě není potřeba, ale spíš nutnost. Na ten její vysoce rizikový tenis potřebuje být rozehraná a psychicky silná, což právě teď není.
Něco jinýho je hrát delší výměny při vlastním podání. To se pak zadýchá a bude kazit servis. Nicméně nemusí to všechno pořád tlačit k zadní lajně. Základem je dobrý servis a nechtít zakončit hned další ranou. Na síti má mizernou úspěšnost právě proto. Na returnu by ale mohla projevit víc trpělivosti. Rozběhat a zadýchat soupeřku. Sama se rozehrát a uklidnit. Měla by hrát víc slajs, zkoušet kraťas.
Šarapovová hraje primitivní tenis, ale válcuje s ním soupeřky, protože prostě nechybuje.Šarapovová se během zápasů nehroutí tak jako Petra. Maria nemá problémy se servisem a obrovsky si věří. A věřila si tak i v době, kdy jí sráželo velké množství dvojchyb. Ona je mentálně nyní někde úplně jinde.
Reagovat
VlS
Ty víš, že jsme většinou na stejné lodi, ale poslední dobou mi připadá, že to stou obranou přeháníš. Píšeš: "Co se týče mlácení hlava-nehlava, Máša to praktikuje celou kariéru a nevšiml jsem si, že by jí to někdo vyčítal". Rozdíl je v tom, že podstatně víc míčků dá do kurtu a to mlácení dokáže vydržet i 20 výměn a to jí stačí k tomu, aby s přehledem vyhrávala, Petra teď (TEĎ, ne odjakživa a ne na věky) nevyhrává.
Ale nesrovnával bych Mašu s Petrou. Mariin tenis se mi moc nelíbí, je to opravdu hlavně o hrubé síle a když se na její zápasy dívám, tak někdy nechápu, že si nedojde na sako a radši hraje další 3, 4 pecky navíc. To ale nejspíš nebude nikdy stačit na Serenu, Viku a uvidíme, jestli to bude dost na Na Li, ta se taky rány nebojí.
Petra hraje (aspoň pro mě) daleko hezčí tenis, ale do prkýnka, ať se přestane tak likvidovat sama a souhlasím s Freeteepkem, že jí chybí trocha trpělivosti a nadhledu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Vaidišová nedopadne, ale z Top10 poletí jak namydlenej blesk bohužel...
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že jí tady každý přeje, aby uspěla. Tak Peťo pojď a vyhraj to tam. Máš na to!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si neuvěřitelně pozitivní člověk :)
Reagovat
Bob
To je dobře! Jen ať je jaká je :) To má být pesimista a předem všechno hned zatracovat, jako zde někteří diskutující?
Reagovat
smazaný uživatel
No však ja to myslím jen dobře, ja Petře taky moc fandím a přeju ji jen to nej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Optimistů si musíme vážit. Zvlášť v dnešní době, kdy odevšad slyšíme, jak všechno stojí za h.. je fajn se potkat i s názorem opačným. A platí to nejenom v tenise. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě připadá, že Petra ze sebou chce něco dělat :) Vaidišová taky chtěla?
Reagovat
fazil
vzpomenout si muze...v letadle domu po prvnim kole
Reagovat
allldo
No tak ji už odjel vlak,teď už ji čeká jen pád do průměru.Chce to změnu trenéra a ový impuls
Reagovat
smazaný uživatel
To je radosti na Starém Bělidle.
Reagovat
tommr
Petra tam bude mít šanci nahrát si na oblíbeným povrchu nějaký body do žebříčku a získat zpět ztracený sebevědomí ... :)
Jinak doufám, že je tam přihlášená i Andrea - aspon do deblů s Luckou - Háčka se taky potřebujou pořádně rozehrát. Jejich výkony na AO nebyly nic moc ... :)
Reagovat
PetaM
Andrea musí projít kvalifikací :) A debly zatím nejsou rozepsány :) :)
Reagovat
pepin
Já bych ty body ani až tak nehonil, nebo i klidně oželel, hlavně, aby hrála co nejdéle a začala pracovat na ztracené sebedůvěře. Já být na jejím místě tak bych se snažil hrát co nejvíce, pochopitelně pokud to půjde. Kotyza to říkal a tak to snad dodrží.
Reagovat
smazaný uživatel
no snad chytne příležitost za pačesy a zadaří se, na Petru v hale se hodně těším. Škoda, že bude hrát až od druhého kola.
Mimochodem poslední nasazenou by měla být Klárka Zakopalová tzn, že první zápas může být klidně proti takovým hráčkám jako Venus W. nebo Nasťa Pavlyuchenková, to bych Petře moc nepřál :)
Reagovat
smazaný uživatel
i když, když tak koukám na ty hráčky co tam hrajou, tak každá může být dost nebezpečná. Přeci jenom od toho sedmého místa v žebříčku (včetně Sáry) mají všechny hráčky nestabilní a nevyzpytatelné výkony, každá může porazit každou. Nebylo by zase takovým překvapením, kdyby turnaj vyhrála nějaká nenasazená...
Reagovat
tommr
ty body jsou ale taky potřeba, aby Petra nevypadla z první osmičky - pak by nebyla tak výhodně nasazovaná. Stosurová už je za ní jen o 55 bodů ... :)
Reagovat
tommr
pro Petru jsou ted bohužel nebezpečný skoro všechny hráčky. Jistotu, že přes někoho jasně přejde nemáme nikdy ... :)
Objektivně vzato je ale konkurence v Paříži mnohem slabší než byla na turnajích stejný kategorie v Brisbane a v Sydney ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Do FO je daleko a na většině ostatních turnajů se kompletní špička sejde zřídka, takže toho bych se nebál. ;-) Navíc Sam toho teď obhajuje poměrně dost..
Reagovat
George_Renel
Velmi dobré rozhodnutí. Pokud je Petra fyzicky OK, musí především hrát. Že jí chybí herní praxe tvrdím už nejméně půl roku. Nevěřím, že mohla vše dobré zapomenout. Když se člověk jednou naučí jezdit na kole či plavat, také to už nikdy nezapomene. Chce to jen zpátky dostat do ruky (a hlavy).
Reagovat
smazaný uživatel
To není dobrý příměr tenisu k ježdění na kole. Spíš by to přirovnal k cizímu jazyku. Naučíš se jej, ale musíš jej procvičovat.
Reagovat
Heather_Fedex
snad uz tady problemy s astmou nebudou vycinet...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist