Kvitovou překvapilo, že Cepedeovou porazila. Musela jsem si sáhnout na dno, přiznala

28. 5. 2018, 17:05
Aktuality 40
Petra Kvitová tak trošku překvapila i sama sebe, jak zvládla bitvu v prvním kole French Open, které bere po skvělých výkonech na antuce jako bonus. V úvodním zápase si musela sáhnout na dno sil, aby otočila duel s Verónicou Cepedeovou z Paraguaye.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

"Možná jsem sama ze sebe překvapená, že jsem byla schopná to vyhrát," řekla Kvitová po více než dvouhodinovém klání, v kterém zvítězila 3-6 6-1 7-5. "Porazit na antuce takovou holku, to si musíte sáhnout trochu na dno," dodala.

Cepedeová loni na Roland Garros postoupila do osmifinále. "Chápu, že tu byla takhle daleko. Antuku má opravdu ráda," řekla osmá nasazená Kvitová. Soupeřka zpočátku nekazila a česká hvězda musela vytáhnout výborné údery, aby 89. hráčku žebříčku v koncovce třetího setu zlomila. "Poslední čtyři hry byly na krev. Podařilo se mi být o trochu víc agresivní, jinak bychom asi hrály doteď."

Za stavu 4-5 v rozhodující sadě si Kvitová nezvykle pomohla třemi esy v řadě. "To bylo dobrý. Jsem ráda, že jsem byla schopná po dvou hodinách vytasit něco takového, určitě tomu fyzička dává hodně," uvedla. Vzápětí získala rozhodující brejk na 6-5. "To dělá hlavní rozdíl. Když přijdou důležité body, musíte je zahrát dobře, jinak vás dnes na okruhu může porazit kdokoliv," řekla.

Na centrálním dvorci se prala i s míči, které hůře letí, a proto hledala časování úderů. Dokázala se ale krotit, aby míče nevyházela do autu. "Radši jsem zvolila hrát sem tam výměny a jsem ráda, že ke konci jsem šla párkrát na síť. A povedlo se."

V sezoně už dvojnásobná vítězka Wimbledonu vyhrála třináctý třísetový zápas a prohrála jen dva. Znovu ukázala, jak se zlepšila kondičně. "Pomáhá mi to. Pak i psychicky, že to vím. Dneska mě krmila kraťasama, já je nedobíhala. Jen ten jeden, který šel přes pásku a byl vlastně ten nejdůležitější," poukázala Kvitová.

Dostává své přezdívce "P3tra", která značí, že často hraje na tři sety. "Když prohraju první set, ráda si vzpomenu, že bych to chtěla dotáhnout do třetího," usmála se a přemýšlela, proč třísetové duely vyhrává. "Je to o sebedůvěře, o kondici, jak si věřím na údery. Tenisu mám odehráno hodně."

Patří mezi velké favoritky turnaje, sama ale mluvila o tom, že French Open už bere hlavně jako bonus. Důvodem jsou vyhrané antukové turnaje v Praze a Madridu. "Na antuce jsem si splnila až až, asi bych to nečekala. Fakt už mám splněno, tohle beru jako bonusový turnaj v lepší situaci než loni," konstatovala Kvitová.

V žádném případě to ale neznamená, že by přistupovala k druhému grandslamu sezony lehkovážně. "Neberu to lážo plážo. Neznamená to, že netrénuju, že na to prdím a jdu si jen zapinkat. Dělám všechno, abych byla připravená a nepolevím ani o píď, ale nechci na sebe dávat zbytečný tlak. Protože to tak ani necítím," prohlásila. V dalším kole se utká se Španělkou Larou Arruabarrenaovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
Tenvi
Neřešte řeči, ale činy. A to, co jsem viděl, byla bojovnost jako bejk... ta holka chce vyhrávat a jde za tím, jak jen může.. to, že o sobě do světa nekřičí, že je nejlepší, a že vyhraje, na co sáhne, neznamená, že tak být nemůže.. :)
Naopak, ta, která tvrdí, ať nikdo nepochybuje, že se vrátí na vrchol, dnes prohrála se Siniakovou..

Nevím, jak vám.. ale mě je milejší přístup Petry.. :)
Reagovat
LukasH
100%
Reagovat
Blondie
Souhlasím do poslední své buňky! I proto je pro mě Peťa obrovská životní inspirace. A to fakt nejsem fascinovaná celebritami ;)
Reagovat
gigin
Ukaž mi přesně, kde Aza trvrdí - Nikdo nepochybujte, já se vrátím na vrchol. Já neříkám, že to není tlama, ale tohle ti nevěřím.
Reagovat
EllNino
na včerejší tiskovce
Reagovat
gigin
Tak v tom případě nepochybně.
Reagovat
LukasH
Petra je jina, pochopte to uz. Kdo ji sleduje leta,.tak to prece musi vedet. Zarukou neuspechu pro ni je mit v hlave...jsem nejlepsi a jdu to tam vyhrat.:-) Leta si na sebe utvarela tlak...a jak to dopadlo? Nedopadlo.
Vanek vi, jak na ni..koneckoncu, do Madridu si taky jela zatrenovat :D
Naopak, vzdycky, kdyz rekla, ze se citi dobre a ze se ji dari, nasledovala prohra. At uz prohraje kdykoliv, nikdy v minulosti jsem jj nevidel tak bojovat jako letos. Fyzicka, odhodlani, nevypusti jedinej mic. Vystihuje to presne ten zaver clanku. Proc se ji posledni leta prestalo darit i ve Wimbledonu? Protoze tam byla s vedomim..ja musim, je to muj povrch, ceka se to ode me. Ted se na to konecne vyflakla, co si kdo mysli. Nemusela taky hrat vubec.
Reagovat
EllNino
Tesat do kamene :)
Reagovat
LukasH
"porazenecka nalada"..."takhle si lvici nepredstavuju"..hmmm, rad si vzpomenu na vymluvny pohledy Bertens o prestavkach na lavicce..co zmuzu proti takovymu odhodlani?...:-)
Reagovat
gigin
Fandina jasně řekla, že o hlavě to není. Tak nevym no, vo to strah nemam, vo to nic.
Reagovat
Fandina
Kdybys byl inteligentní, tak bys pochopil, že bez hlavy nic neuděláš. Musíš chtít hrát a pak rozhoduje jak máš natrénováno.

Necituj věci, které jsem neřekla.
Reagovat
smazaný uživatel
+milion :)
Reagovat
Pavlis
Přečtěte si tento článek. Vznikl nejspíše na začátku Prague Open, ale dobře ukazuje, jak to nyní Petra celkově vnímá. Samozřejmě, další dvě šnůry, Praha a Madrid to mohly změnit, ale zcela její vyjádření chápu. Ona k tomu přistupuje stylem, nějak to dopadne.

http://6b.cz/5vf4 - Dáno do zkracovače.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je jasný, že mě tady ukamenujete, ale tohle není přístup holky, která chce být nejlepší. ?Je to pro mě bonusový turnaj,? řekne o vrcholu antukový sezóny.
Reagovat
Dobry-den
Některá Petřina prohlášení jsou opravdu k popukání, ale na to už jsem si za ty dlouhé roky zvykl ;-)
Reagovat
tommr
tyhle poraženecký nálady v ní vypěstoval Kotyza a bude se jich jen těžko zbavovat ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo to vnímá jako pokoru, ale to tommr nebo J-Gat nepochopí...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to trochu přijde jako alibi na to, kdyby náááhodou vypadla třeba ve 2. nebo ve 3. kole. Takhle by se k tomu ale opravdu přistupovat nemůže. Tohle uspokojení je prostě smrtí motivace do dalších turnajů. Nejhorší je, že ona to má už v hlavě a jestli vypadne na tom RG, tak jí to fakt bude jedno a to to je jádro problému. Nevím, kdo přesně to v ní vypěstoval, ale takhle si já lvici a bojovnici prostě nepředstavuju.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle nemá s pokorou nic společnýho... pokora je, když prohraješ a uznáš, že soupeř hrál prostě dobře a byl lepší a ne to, že vyhraješ dva turnaje na antuce a bereš ten největší jako bonus
Reagovat
tommr
přesně tak to ale lidi jako triatlet nikdy nepochopí ...
Reagovat
Fandina
Je to určitá pokora a skromnost, protože nic není automatické a ten, kdo něco vyhraje, tak si toho váží a bere to s pokorou. Rozhodně to neznamená, že bude vyhrávat všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
J-Gate, jako odborník na konspirace ohledně Petřina přepadení a na Veselku se radši nepouštěj do nových témat...
Reagovat
Nenela
Nebude ji to jedno! Jen o tom proste nechce mluvit cipak to nechapete???
Reagovat
Fandina
Možná by stačilo si přečít tenhle článek do konce. Ale to by musel dotyčný myslet hlavou. Což si u něj nejsem jistá.
Reagovat
PetaM
"Neberu to lážo plážo. Neznamená to, že netrénuju, že na to prdím a jdu si jen zapinkat. Dělám všechno, abych byla připravená a nepolevím ani o píď, ale nechci na sebe dávat zbytečný tlak. Protože to tak ani necítím."

Holka jedna poražená.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak tohle ji ordinuje Vaněk. Stejným způsobem to jeli v Praze i Madridu!
Reagovat
bella
Porazenecky nalady tu mas jen ty, ubozaku. Co si to vubec dovolujes takhle mluvit o holce, kteda tam bojuje o kazdy micek a nikdy to nevzda? Ty, ktery se hroutis hned jak prohraje podani nebo set?? Z tebe mi je neskutecne zle, co ty jsi za cloveka??? A Kotyzu taky nech na pokoji, nesahas mu ani po kotniky.
Reagovat
tommr
vem si nějaký prášky a neotravuj pořád ty dementní blbko ...
Reagovat
PetaM
Chtěli jste zajímavý rozhovor, bez naučených frází - tady je :D A zase kritika :D :D
Reagovat
Patri.k
Je to tak, Kvitová občas působí dojmem, že ji na výhře ani zas tak nezáleží. Kdysi o tom napsal knihu nějaký volejbalový trenér ženského týmu, psal o tom, že obecně u hodně žen postrádá touhu vítězit. Ženská psychika je prostě více praktická variabilní, obecně fanatici chtěl můžu je víc než žen, takže ženy koukají na svůj sport trošku s nadhledem, ví že na tom svět nepadá xD
Reagovat
baggik
Petra bohuzel daleko nedojde, dneska na konvi byla uplne hotova. A to je prvni kolo a bidna souperka.
Reagovat
tommr
soupeřka byla těžká, ale jinak souhlas ...
Reagovat
baggik
Ale prd tezka, pred par dny na nejakym couraku si ji povodila prumerna hracka. To samy Siniakova, nestacila ani na Larsson. Azarenka se dneska vyházela.
Reagovat
LukasH
Super, ze to dneska zvladla. Videl jsem jen highlighty. Z Petry se dnes stala skutecna antukarka litajici dal za BL s dokluzama a s drahou rakety pri FH koncici za hlavou a la Nadal. Zasnu.:D Kdo vi, jestli vlastne pocitat ten rok 2012, podle nehoz se bere, ze by to tu Petra mela zvladat. Pamatuju si z toho roku par zapasu, kde mela Petra lehonky souperky..mladsi Radwanskou, Lepchenko atd. Tenkrat neresila, ze hraje na antuce. Ted kdyz vidim ty holky..Bertens, Cepede..mozna by to mela lehci s Wozejkem :D
Reagovat
EllNino
Jojo, ve čtvrtfinále tehdy měla Yarku Shvedovu, která byla snad na 150. místě :) ... sice je to nebezpečná tenistka, ale do ČF na GS je to dárek ...

Petře to na RG moc nejde od toho zápasu se Svetlanou, mám takovej pocit :)
Reagovat
LukasH
Jojo, a i s Yarkou to mela nahnuty. Predtim vypraskala Varvaru. Neresila to proste a mlatila do toho. Ted je ten jeji tenis uplne o necem jinym.

To bych nerekl, ze od Svetlany. Na ten zapas si vzpominam a nebyl vubec spatnej. Petra pak rekla, ze ji to posililo na Wimbledon. Za rok prece udelala na RG 4. kolo, coz byl po delsi dobe lepsi vysledek.
Reagovat
EllNino
Máš asi pravdu :) ... Jako ale nikdy to nebyla prostě hitparáda, spíš se jí sešly soupeřky, dokázala taky vyhučet s Jamie Hampton (achjo, kde je jí konec :/) ...nebo Shelby Rogers :)

Uvidíme, co ta Lara, to bude taky dost těžkej zápas, paradoxně pak Anett Kontaveit už je te soupeřka, jejíž tenis Petře sedí více
Reagovat
Fandina
Jamie Hampton, na to si pamatuji, jak včera a už je to pět let. Na tom zápase v Paříži jsem byla. Hrál se na kurtu číslo 7 a vidím to jako dnes. Ne, tam to Petře moc nešlo, Jaimi nestačila.
Reagovat
Andrew89
jako koukal jsem na to taky...a čumim teda jak se na antuce hejbe. Fakt klobou dolu...a CEpede? tak rozhodne hrála jako hráčka minimálně top 20
Reagovat
Jabadu
Ups ... héép ... tedy (polk) má panovnice, VY máte dnes ale výrazy! ...
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist