Kyrgios věří, že ho nalezení kouče posune dál

31. 1. 2017, 16:15
Aktuality 11
To, že Nick Kyrgios hledá nového kouče, není žádným tajemstvím. Zatím ale Australan už téměř dva roky neuspěl. Před dvěma lety ukončil před Wimbledonem spolupráci s Toddem Larkhamem a od té doby nové vedení marně hledá. Australan věří, že nový trenér by ho mohl posunout herně i žebříčkově výše.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Po brzkém vyřazení z domácího grandslamu se australský tenista Nick Kyrgios těší na víkendový Davisův pohár s Čechy. V roli jedničky hostitelského týmu nechce v areálu Kooyong zklamat a věří, že týmová soutěž mu pomůže dostat se do pohody a získat ztracené sebevědomí.

Jednadvacetiletá kontroverzní hvězda Kyrgios na Australian Open před dvěma týdny vypadl už ve druhém kole. Nad Italem Andreasem Seppim vedl 2-0 na sety, měl mečbol, ale prohrál. Část fanoušků ho na kurtu vypískala.

"Tento týden pro mě bude dost zásadní, vlastně pro celou kariéru. Věřím, že mě Davis Cup dostane do celkové pohody. Jsem rád s těmahle klukama, trénovat společně a připravovat se, to mě baví. Většinou když jsem sám, mám problém najít motivaci," přiznal patnáctý hráč světového žebříčku.

Ztracený zápas se Seppim ho dlouho mrzel a souhlasil s názory odborníků, že potřebuje najít trenéra. "Mám v hlavě pár potenciálních koučů, ale hledám toho pravého člověka," řekl.

"Myslím si, že pokud trenéra najdu, tak mě to posune dál," uvedl pro mediální společnost Fairfax Media. "Bez kouče jsem se dokázal dostat na 13. místo světového žebříčku, proto věřím, že s trenérem bych mohl proniknout ještě výše. Podle mě hodně lidí zapomíná, že jsem porazil skoro všechny nejlepší hráče světa," dodal.

"Není to ani o tom, že bych nedokázal naslouchat radám druhých, ale potřebuji někoho, komu bude primárně záležet hlavně na mně a tenis pro něj bude až na druhém místě. Hledání takové osoby je však složité," svěřil se.

Poté co vyhořel na grandslamu v Melbourne Parku, trénoval v Miami. Hodně mu prý pomohl bývalý skvělý tenista a nynější daviscupový kapitán Lleyton Hewitt. O dlouhodobější koučování Kyrgiose ale někdejší světová jednička nemá zájem.

"Vrátil jsem se domů, do týmového prostředí, na to všechno jsem se těšil. Koleno už mě nebolí, jsem připraven," hlásil Kyrgios před úvodním pátečním soubojem. V něm by měl Australana vyzvat český nováček Jan Šátral.

"Každopádně musím tvrdě makat a zapracovat na spoustě věcí. Většinou si totiž hledám co nejsnadnější cestu a to není správné. Potřebuji větší disciplínu a k tomu by mi právě mohl pomoci nový trenér," řekl Kyrgios, který od ukončení spolupráce s Toddem Larkhamem před dvěma lety nového kouče zatím marně hledá.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
Krisboy
Věř, Nicku, věř. Víra hory přenáší.
Reagovat
weak
pamětníci a staří pardálové jistě pamatují TODDA LARKHAMA ze štvanického challengeru.... :-) velký bojovník a sympatak!
Reagovat
panzer.dragon
Uz se tesim na dalsi tenis :), Roger ma v podstate uz splneno na celou sezonu dooredu, takze tohle j v klidu hned od zacatku, doufam ze se djok hecne a predvede nejakou fatalitu treba na RG, Andy by mohl dosbirat tisicky co mu chybej
Reagovat
Marduch
Fatalita Djokoviče na RG by vůbec nebyla od věci.. tak jak Rafa usiloval o zkompletování druhého kariérního GS na AO, Djoko bude mít tuhle možnost právě na RG..
Reagovat
a.magerova
To ale i Roger... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Už zase s ním nepočítají... snad se zase přepočítají.
Reagovat
a.magerova
Bráním se nenažranosti, aaale.... na FO bychom zkompletovali podruhé kariérní GS... ve Wimblu by nám osmička slušela... no a USO by nám mohlo zajistit kalendářní GS.... no to se nedá odmítnout... :-))))
Reagovat
janek_da
teď jestli toho trenera najde.
Reagovat
HutaGalung
je to kral
Reagovat
Krisboy
Tak určitěěěě!
Reagovat
VlS
Ho, nebo kouče? Aby z toho kouč nebyl posunutej, až vykolejenej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist