Lehečka kvůli zranění nedohrál čtvrtfinále s Bublikem, Medveděv dál obhajuje titul

29. 2., 12:29
Aktuality 30
Jiří Lehečka (22) skončil na turnaji ATP 500 v Dubaji ve čtvrtfinále, duel s Alexanderem Bublikem (26) z Kazachstánu za stavu 4:6 a 1:4 kvůli zranění pravé ruky skrečoval. Zatímco v předchozím utkání s Karenem Chačanovem bojoval Lehečka téměř tři hodiny, tentokrát kvůli zdravotním problémům trval zápas jen 56 minut. Daniil Medveděv (28) si snadno poradil s Alejandrem Davidovichem (24) a pokračuje v obhajobě titulu.
Jiří Lehečka na turnaji v Dubaji. (@ Profimedia)

Bublik – Lehečka 6:4, 4:1 (skreč)

Lehečkovi se sice vydařil vstup do zápasu, hned při první příležitosti vzal sedmému nasazenému hráči turnaje servis. Pak však přišla rychlá odpověď a jistá Bublikova hra, která znamenala obrat. Ranař z Kazachstánu atakoval Lehečkovo podání už za stavu 3:3, a i když český tenista odvrátil tři brejkboly, v deváté hře už na Bublikovu hru odpověď neměl.

Po ztracené první sadě přišel Lehečka o servis hned v prvním gamu a čím dál častěji bylo znát, že má problémy s pravou rukou. Když Bublik využil další nabídnuté příležitosti a navýšil na 4:1, rozhodl se rodák z Mladé Boleslavi zápas skrečovat.

Už ve středu kvůli zdravotním problémům skrečoval v Dubaji zápas druhého kola Jakub Menšík. Osmnáctiletý talent musel odstoupit kvůli zranění pravého lokte.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bublik, který v Dubaji vyřadil už druhého českého tenistu (tím prvním byl v úvodním kole Tomáš Macháč 2:1 na sety), by se mohl díky postupu do semifinále poprvé v kariéře posunout mezi 20 nejlepších hráčů světového žebříčku. V semifinále na tenistu z Kazachstánu čeká Andrej Rubljov, jenž rovněž prošel mezi nejlepší kvarteto po skreči.

Předloňský šampion a loňský finalista Rubljov zvládl i čtvrtý vzájemný souboj se Sebastianem Kordou bez ztráty setu, ve čtvrtfinále na pětistovce v Dubaji mu Američan s českými kořeny za stavu 4:6, 3:4 vzdal.

 

Medveděv – Davidovich 6:2, 6:3

Daniil Medveděv pokračuje v obhajobě loňského titulu, nejvýše nasazený ve čtvrtfinále nedal šanci Alejandrovi Davidovichovi. V utkání sice čelil pěti brejkbolům, nicméně čtyři z nich odvrátil a jediné zaváhání na servisu předvedl za stavu 4:0 ve druhé sadě. V Dubaji tak stále může poprvé v kariéře dvakrát triumfovat v jednom dějišti.

Ve své kariéře posbíral na nejvyšším okruhu celkem 20 titulů, ovšem každý v jiném městě. Dalším prvenstvím na pětistovce ve Spojených arabských emirátech by si navíc určitě alespoň částečně spravil chuť po prohraném finále na lednovém Australian Open, v němž vedl 2:0 na sety proti Jannikovi Sinnerovi, stejně jako v předloňském finále s Rafaelem Nadalem.

Semifinálovým protivníkem bývalého šampiona US Open, který letos hraje svůj teprve druhý turnaj, bude Ugo Humbert. S Francouzem může srovnat vzájemnou bilanci na 2:2.

Humbert přežil v dramatickém tie-breaku tři mečboly, zkrácenou hru vyhrál 10:8 a Huberta Hurkacze ve čtvrtfinále nakonec udolal 3:6, 7:6, 6:3. Po dalším letošním skalpu polské jedničky si zahraje o své největší finále od triumfu v Halle 2021.


Výsledky turnaje ATP 500 Dubaji

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Tomáš Rambousek / Ondřej Jirásek

Komentáře

30
Přidat komentář
darek.vrana
Tak Jakub opravdu dostal volnou kartu do IW!
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/19835--trener-josefus-o-mensikove-vzestupu-skreci-v-dubaji-i-patem-grandslamu?fbclid=IwAR1z_i8LOh0R6oOW1gX-pYTUJCjZozVq6IGppxha76BOI3XdhfrKjmmxkhg
Reagovat
EllNino
Jsem ti rikal ne :)))
Reagovat
SydneyOpen
tak to je super, snad se stihne dát do kupy, nějaké to kolo by tam mohl uhrát a hlavně další velká zkušenost
Reagovat
hanz
Někde jsem četl, že IW vynechává...
Reagovat
darek.vrana
Odhlásil kvalifikaci, právě proto, že mu dali wc.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak super! Je mladej, tak snad regeneruje rychle.
Reagovat
Krisboy
To je jasný, dá si večer u Netflixu pár piv a zas bude dobrej!
Reagovat
farr
Na entry listu žádné ofiko WC ještě potvrzené nevidím. Ale jestli to tak je tak jedině dobře. Zasloužená za výkony v únoru. Extrémně v kontrastu s tím a velká ostuda pro WTA, že volnou kartu nedostala také Karolína. Zcela nepochopitelně ji ženou do kvalifikace a kupa vyčpělých tenistek dostane WC jen za zásluhy. Bojkot!!!
Reagovat
PaYaB
Ano, je to fakt hnus.
Reagovat
Pe3k
wta sucks
Reagovat
PaYaB
Reagovat
Nola
konecne som videla aspon kusok zapasu, Fokina ani nehral spatne, ale kym pochopil, ze musi chodit na siet, tak uz bolo neskoro, Medved na prijme zase na tribune, ako stihne obehat dalsi uder je pre mna zahadou, dava teda telu riadne zabrat, obdivujem, ako sa dokaze tak vysoky hrac hybat, este prednedavnom to bolo nemyslitelne....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joo, medvědí jsou rychlí a ani šplhání na strom před nima nezachránísmile
Fokyna je drama queen
Reagovat
farr
To sou ty retardovaně těžký míče. Já nechápu, že se hráči nezvednou ( snad oni nemají funkční asociaci jako odbory?) a prostě neřeknou dost. Těch zranění je prostě moc. Zápasy jsou strašně fyzické, dlouhé, turnajů miliarda za rok. Prostě jednoduchý řešení lehký míče, rychlé povrchy a nazdar. Ta nekonečná pinkaná stejně nikoho tak moc nebere ne?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
někdy je to fakt moc. Míč vypadá na jasný winner, ale soupeř ho zázračně vyškrábne a pošle svíčku - potud ok, diváci se baví, akce oku lahodí, ale když to stihne podobně vrátit ještě 2x z opačných rohů a podobných výměn je za zápas x, pak je fakt něco špatně.
Reagovat
EllNino
bohužel :/
Reagovat
George_Renel
Už včera ji ledoval v každé pauze.
Reagovat
EllNino
Škoda programu, Jiří s Martonem i Karenem ztratil mnoho sil, Kuba v posledních dnech ještě víc

Bohužel se to stalo s hratelnými soupeři :/
Reagovat
elsky
Musí vyhrávat rychleji a bez námahy
Reagovat
EllNino
no proti hráčům typu Rublev, Coric, Fucsovics, Chačanov, Bublik, Fokina to budou vždycky tuhé bitvy, naši kluci nejsou hráči top 10 (a navíc ani to by jim to nezaručovalo)
Reagovat
elsky
No.. byl v tom kousek ironie . Jasně že je to na hraně výsledkově i fyzických možností. Zrovna Lehe je na první pohled docela ztrhanej..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kubovi je 18 a na ATP si zvyká, ten je ještě celkem z obliga, ale Jirkovi je 22. Takže pokud má něco uhrát na GS, tyhle zápasové porce musí zvládat. Ano, stane se, že někdy nějaká část těla nevydrží, ale nemělo by se to stávat častěji.
Reagovat
EllNino
Na GS hraji obden
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale zase v jeden den skoro dvojnásobnou porci. To je jedno, jen jsem chtěl naznačit, že je potřeba tyhle zátěže fyzicky zvládat, pokud chtějí turnaje vyhrávat.
Reagovat
EllNino
tak Jiří už to několikrát dokázala, pokud jsi zapomněl, skrečuje naprosto minimálně
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale na druhou stranu taky po náročnějším průběhu turnaje několikrát vyšuměl.
Na druhou stranu, u Jirky to nemusí být až tolik o fyzičce, kluk vypadá, že dře, ale možná by potřeboval větší fyzio péči.
Reagovat
EllNino
to je spíš o hlavě a má to tak řekl bych 90 % ATP i WTA, že zazáří a zhasnou, fyzicky to nemohou dlouhodobě zvládat, časy stability v dnešení stále náročnější hře a zároven neuvěřitelně nahuštěném programu neumožnují být ready na všechny turnaje
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To znamená, že rekordy Big3 vydrží hodně dlouhosmile
Reagovat
Krisboy
Včera Kuba, dnes J2rka...snad to jsou jenom drobnosti a brzy budou zpět silnější.

Reagovat
EllNino
A Seb taky :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist