Lehečka na challengeru ve Francii porazil bývalou světovou šestku Simona

17. 11. 2021, 22:42
Aktuality 1
CHALLENGER PAU - Jiří Lehečka si na úvod halového challengeru ve francouzském Pau připsal skalp bývalé světové šestky Gillesa Simona. 20letý Čech zdolal o sedmnáct let staršího Francouze 6-1 6-7 6-2 a postoupil do druhého kola. V něm vyzve dalšího domácího hráče Calvina Hemeryho.
Profily hráčů
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka, který minulý týden v Bratislavě vypadl ve čtvrtfinále s letošním králem challengerů Tallonem Griekspoorem, zvládl první kolo halové akce třetí týden po sobě. 

Ve francouzském Pau si 20letý Čech připsal skalp o téměř sedmnáct let staršího francouzského veterána Gillesa Simona. Bývalou světovou šestku a aktuálně 125. hráče světa porazil 6-1 6-7 6-2. 

Vítěz dvou letošních antukových challengerů Lehečka bude o osmé čtvrtfinále v sezoně usilovat proti dalšímu domácímu soupeři Calvinu Hemerymu (h2h 0-0). Ten v minulosti klepal na dveře Top 100, ale aktuálně se v žebříčku ATP nachází na chvostu čtvrté světové stovky.

Lehečka, který je ve světovém žebříčku na svém maximu (159. místo), si v Pau odbývá generálku před daviscupovým týdnem v Innsbrucku.

• CHALLENGER PAU •
Francie, tv. povrch / hala, 88.520 eur
středeční výsledky (17. 11. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lehečka (ČR) - Simon (Fr.) 6-1 6-7() 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fransoas
Cenná výhra nad stále velice dobrým veteránem.Gratulace k postupu do dalšího kola.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist