Lehečka na challengeru ve francouzském Pau postoupil již do semifinále

19. 11. 2021, 23:42
Aktuality 0
CHALLENGER PAU - Jiří Lehečka na halovém challengeru ve francouzském Pau si poradil i se třetím domácím soupeřem. Harolda Mayota dnes přehrál 6-4 6-2 a pošesté v kariéře postoupil do semifinále. O čtvrté finále si 20letý Čech zahraje s dánským talentem Holgerem Runem.
Lehečka (© Teréga Open Pau-Pyrénées)

Jiří Lehečka se v závěru sezony dostává do herní pohody. V uplynulých třech týdnech zvládl na třech halových challengerech v Evropě pokaždé první kolo, minulý týden v Bratislavě se prodral do čtvrtfinále a dnes ve francouzském Pau postoupil dokonce do semifinále. 

Český tenista si pokaždé poradil s domácími soupeři. Po třísetových výhrách nad bývalou světovou šestkou Gillesem Simonem a Calvinem Hemerym přehrál snadno 6-4 6-2 hráče páté světové stovky Harolda Mayota.

20letý Lehečka s o pár měsíců mladším Francouzem nepřišel ani jednou o podání, i když ve čtyřech různých gamech čelil celkem čtyřem brejkbolům. Osmé letošní čtvrtfinále ukončil využitím hned prvního mečbolu díky chybě soupeře.



Vítěz dvou letošních antukových challengerů Lehečka postoupil pošesté v kariéře a popáté v sezoně do semifinále challengeru. O čtvrté finále a první mimo antuku bude v sobotu bojovat proti 18letému Holgeru Runemu (h2h 0-0).

Dánský teenager, který si minulý týden v Miláně zahrál na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let, ve třech zápasech v Pau ztratil jen 13 gamů a jediná výhra ho dělí od premiérového posunu do Top 100. V té je aktuálně jediným osmnáctiletým hráčem Španěl Carlos Alcaraz.

Lehečka, který si dnes zajistil premiérový posun do Top 150, si v Pau odbývá generálku před daviscupovým týdnem v Innsbrucku.

• CHALLENGER PAU •
Francie, tv. povrch / hala, 88.520 eur
páteční výsledky (19. 11. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Lehečka (ČR) - Mayot (Fr.) 6-4 6-2
Abot (7-Mold.) - F. López (1-Šp.) 6-3 7-6(5)
Rune (2-Dán.) - Cressy (6-USA) 6-2 6-2
Stachovskij (Ukr.) - Gombos (5-SR) 6-4 1-6 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist