Lehečka se v žebříčku vrátil do TOP 30, Macháč a Menšík jsou na nových maximech

18. 3., 10:21
Aktuality 8
Jiří Lehečka se po účasti ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells posunul na 27. místo světového žebříčku. Další dva čeští tenisté si po postupu do 2. kola na "pátém grandslamu" vylepšili v pořadí ATP Tour kariérní maxima: Tomáš Macháč je nově šedesátý a Jakub Menšík sedmdesátý.
Profily hráčů
Jiří Lehečka si první letošní výhru připsal bez ztráty servisu (© AFP)

Dvaadvacetiletý Lehečka v Indian Wells porazil mimo jiné světovou pětku Andreje Rubljova z Ruska a jedenáctku Stefanose Tsitsipase z Řecka. Jako první český tenista od Tomáše Berdycha v roce 2017 postoupil do čtvrtfinále turnaje série Masters, v němž nestačil na do té doby letos neporaženého Itala Jannika Sinnera. V žebříčku byl Lehečka nejvýše na 23. místě v polovině ledna.

Nejlépe postavenou českou tenistkou je na osmém místě Markéta Vondroušová, jež kvůli úmrtí dědečka odstoupila v Indian Wells před utkáním 3. kola a nebude hrát ani na navazujícím turnaji v Miami. V elitní stovce je celkem osm Češek.

V čele žebříčku jsou stále Srb Novak Djokovič, jenž v Indian Wells nečekaně vypadl už ve 3. kole, a šampionka Iga Šwiateková z Polska.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Fransoas
Přestože jsme malá země,je v elitní stovce poměrně dost hráček a konečně se také prosazují naši hráči,což je nepochybně dobrá zpráva do budoucna.
Reagovat
SydneyOpen
Nevím kde pořád lidi berou, že jsme malá země :) ano v porovnání s USA nebo Německem jsme menší země. Ale v EU je ČR 9. nejlidnatější země, jsme na úrovni Belgie a máme více obyvatel než např. Rakousko, Maďarsko, Švédsko, Řecko, Portugalsko, Dánsko, Bulharsko. :)
Reagovat
GaelM
Zajímavý a hlavně netradiční pohled na věc, máš pravdu.
Reagovat
SydneyOpen
Díky, prostě realita je taková že nejsme malý stát ani národ. Pokud je ČR malá země, tak co je pak taková Andorra, která má 77 tisíc obyvatel nebo San Marino 33 tisíc obyvatel. To jsou malé země. I ze světového hlediska, z 242. zemí a nezávislých území (nejméně mají Pitcairnovy ostrovy celých 96 obyvatel ) je ČR na 85. místě. Tedy v té horní lidnatější polovině
Reagovat
dorsch2
mozno je to tym, ze "malí" su len o nieco mensi, kym "velky" nasobne vacsi, ked sme este boli Československo, tak som aj nas vnimal ako tych "velkych", ale to som bol este dieta, neviem ako to vnimali dospely ludia
Reagovat
annah
Myslím, že patříme do kategorie malých. Andorra nebo San Marino nejsou měřítko.
Reagovat
Brtnick1
A co takový Izrael, je malý, nebo velký. Malomyslnost je v hlavě.
Reagovat
makro99
je to samozřejmě relativní :) je Austrálie velká země nebo ne? když má 26 milionu obyvatel? záleží na kritériích - počet obyvatel, rozloha, HDP... jejich kombinace;
třeba Salvatore a spol. (2001) vymezují malé země do 16 mil. obyv., ale v rámci 5-stupňové škály dále vyčleňují skupinu velmi malých do 5 mil. a extrémně malých do 1 mil., takže dle této klasifikace lze říct, že Česko patří do skupiny velkých zemí mezi malými :) velké ekonomiky jsou zde definovány od 30 mil., takže Austrálie patří mezi střední; a třeba Vietnam mezi velké...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist