Lehečka si na Žižkově došel pro první titul z turnaje Futures

20. 9. 2020, 21:22
Aktuality 1
FUTURES PRAHA - 18letý Jiří Lehečka si na antuce TJ Spoje Praha došel pro první titul z turnaje Futures. Ve finále si po obratu poradil s Argentincem Sebastianem Baezem.
Profily hráčů
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

Minulý týden v Prostějově si Jiří Lehečka zahrál poprvé v semifinále challengeru a svou formu potvrdil i tento týden na antuce TJ Spoje Praha, kde si došel pro svůj premiérový titul z turnaje Futures.

Osmnáctiletý Čech na Žižkově porazil krajana Petra Nouzu, Američana s českými kořeny Tobiase Kodata, Rakušana Lucase Miedlera, Švéda Christiana Lindella a v dnešním finále zdolal 3-6 6-3 6-4 o rok staršího Argentince Sebastiana Baeze, jenž v semifinále vyřadil Jonáše Forejtka.


Lehečka se do finále podniku Futures dostal potřetí. Před dvěma lety v pražských Říčanech do něj vůbec nenastoupil, loni v Jablonci nad Nisou podlehl Patriku Riklovi.

Díky prvnímu triumfu mezi dospělými si ve světovém žebříčku vylepší své současné maximum 403. místo o více než padesát příček. V dalších dvou týdnech by měl Lehečka startovat v Jablonci nad Nisou a Pardubicích.

• FUTURES PRAHA - ŽIŽKOV / TJ SPOJE •
Česko, antuka, 25.000 dolarů
nedělní výsledky (20. 09. 2020)
• Dvouhra - finále •
Lehečka (ČR) - Baez (Arg.) 3-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist