Lehečka skolil Rubljova a oplatil mu loňské vyřazení. V osmifinále vyzve Tsitsipase

11. 3., 04:51
Aktuality 20
ATP INDIAN WELLS - Jiří Lehečka (22) v Indian Wells přehrál 6:4, 6:4 světovou pětku Andreje Rubljova (26), oplatil mu loňské vyřazení a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2. Připsal si tak třetí skalp hráče TOP 10, s nimiž přerušil sérii osmi neúspěchů. O první čtvrtfinále na turnajích Masters 1000 si český tenista zahraje s Řekem Stefanosem Tsitsipasem (25).
Jiří Lehečka v Indian Wells vyhrál odvetu s Andrejem Rubljovem (© Profimedia)

Rubljov – Lehečka 4:6, 4:6

Jiří Lehečka před dvěma týdny v Dubaji po dvou třísetových bitvách vzdal kvůli bolestem pravé ruky boj o postup do semifinále, na Masters 1000 v Indian Wells ho však žádné vážné zranění nelimituje. Po obratu proti domácímu Brandonu Nakashimovi zvládl i druhý duel proti favorizovanému Andreji Rubljovovi.

Lehečka během utkání se světovou pětkou nečelil brejkbolu. Po servisu ztratil pouhých 11 fiftýnů, po prvním podání získal dokonce 25 z 27 bodů.  Už po necelé hodině a čtvrt zvítězil 6:4, 6:4, když oba sety rozhodl brejkem hned v úvodu. O čtyři roky staršímu Rusovi oplatil loňské vyřazení a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2.

"Tohle byl náš už čtvrtý souboj, takže jsme oba věděli, co od sebe očekávat. Minulý rok jsem ho jednou porazil, ale tady jsem s ním prohrál. Takže to bylo něco, co jsem potřeboval zlepšit. Zpětně jsem se na ten zápas díval a snažil se najít, co bych mohl vylepšit. Jsem teď trochu jiný hráč," komentoval Lehečka, který soupeře přestřílel na vítězné údery drtivým rozdílem 31:8. Před rokem ve druhém kole přitom trefil pouze šest vítězných úderů.

"Více si teď věřím a myslím, že se moje hra zlepšila. Takže jsem věděl, že musím být tím, kdo jako první trefí tvrdý úder. A to dnes fungovalo. Snažil jsem se soustředit na svůj servis, abych mu nedal příliš svobody. A fungovalo to," pochvaloval si český tenista.

Statistiky zápasu Andrej Rubljov – Jiří LehečkaStatistiky zápasu Andrej Rubljov – Jiří Lehečka (@ Livesport)

Hráče TOP 10 Lehečka porazil po sérii osmi porážek a bilanci s nimi upravil na 3:13. První dvě vítězství nad členy elitní desítky zaznamenal na začátku loňské sezony proti Kanaďanu Félixi Augeru-Aliassimemu (Australian Open) a právě Rubljovovi (Dauhá).

"Vždycky jsem věřil sám sobě. A vždy jsem já i můj věděli, že mám hru na to, abych tyhle hráče porážel. Jen loni tomu ještě něco chybělo. Byla to moje první kompletní sezona na okruhu v roli hráče TOP 50. Poprvé v životě jsem hrál všechny velké turnaje. Poučili jsme se z toho a stále cítili, že existuje spousta věcí, na kterých můžeme zapracovat," prohlásil 32. hráč světa, jenž by se měl za týden vrátit do TOP 30.

Čtvrtfinalista Australian Open 2023 hraje na podniku Masters 1000 podvanácté v kariéře a postupem do osmifinále vyrovnal své maximum z loňské antuky v Monte Carlu. O jeho překonání se utká se Stefanosem Tsitsipasem (h2h 0:2), s nímž prohrál v Rotterdamu 2022 i loni v Melbourne.

"Být tady podruhé je pro mě velká výhoda. Už vím, co očekávat a je pro mě mnohem jednodušší připravit se na tento druh zápasů," dodal Lehečka, jenž v úvodu sezony v Adelaide získal první titul na okruhu ATP.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Indian Wells


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Krisboy
Tak jsem zkouknul sestřih a Lehečka fakt skvělej výkon.
A zápas Tsitsipas - Tiafoe musela bejt pecka od začátku do konce. Oba tam předváděli neskutečné kousky. Od Franty se tak nějak očekává, ale Cici se nenechal zahanbit.
Reagovat
Semi
Skvělý výkon! O to víc by mě zajímalo, co měla znamenat ta skreč v Dubaji - teatrální sesun k zemi. Že by hrával za mlada fotbal a zapomněl, že už nestojí v kopačkách? A najednou mu vůbec nic není..... A nebo si kamarádi hodně vsadili, jenže Jiřík prohrával....?
Reagovat
EllNino
měl za sebou dva hodně náročné třísetové zápasy ... dohrát to mohl, dva gemy, to je jasný, ale jen tak si myslím nevzdal
Reagovat
Tennisfan77
Od Jirky famózní výkon, naprostá dominance. S Tsitsipasem to bude hodně těžké, Řek lépe brání, má také přesvědčivější servis, hraje čopy. Jsem zvědavý.
Reagovat
Stippy
Perfektní Pavljučenka!
Reagovat
HAJ
Díval jsem se na záznam Tak suverénní výkon jsem ještě od Jirky ještě neviděl. Celý zápas absolutně soustředěný. Žádné alibistické údery, absolutně agresivní, šel si pro vítězné balony sám, nečekal co soupeř udělá. Rublev neměl jediný brejkbal.
No výkon hodný pochvaly.
Reagovat
Blondie
Reagovat
GaelM
Reagovat
aligo
Reagovat
tenisjebozi
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Krisboy
Na to se těším!
Reagovat
Pe3k
Tak video bylo odstraněno z youtube, tak kdo zaváhal má smůlu.
Reagovat
Krisboy
Aha, já myslel, že je to pracovním pc. No nic, budou jiná.
Reagovat
Ela-fon-isi
Krásnej zápas a konečně sebevědomý Jirka. Jsem ráda, že jsem vstala, když to Linda vzdala.
Reagovat
frenkie57
Koukal jsem ráno na displej jak tydyt, výhru ve dvou setech jsem moc nečekal. Takže velmi příjemné překvapení. Riublovovi se za chvíli začnou dělat pupeny,jak pralinky,kdykoliv zjistí, že má hrát s čechem.
Velká gratulace!
Reagovat
baba
teď nám Rublička naráží na české chlapce a nějak se to pro něj zadrhává. Mooc dobře...
Reagovat
Krisboy
Chudák Ivánek

J2rkovi velká gratulace!!
Reagovat
aape
Reagovat
elsky
Implantát pořád svědí?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist