Lehečka skončil ve třetím kole, po porážce s Rubljovem své maximum v New Yorku znovu nevylepšil

30. 8., 23:54
Aktuality 29
US OPEN - Jiří Lehečka (22) zapsal v posledních dnech svá první vítězství v hlavní soutěži US Open. Nejlepší Čech v žebříčku dohrál na posledním grandslamu sezony ve třetím kole, v němž nestačil jasně 3:6, 5:7, 4:6 na světovou šestku Andreje Rubljova (26). Ruský tenista může už třetím rokem po sobě postoupit do čtvrtfinále ve Flushing Meadows, v cestě mu stojí Grigor Dimitrov (33).
Profily hráčů
Jiří Lehečka dohrál na US Open ve třetím kole (© ČTK / AP / Kirsty Wigglesworth)

Rubljov – Lehečka 6:3, 7:5, 6:4

Jiří Lehečka se před pár týdny vrátil po zdravotní pauze a na přípravné tisícovce v Cincinnati se prezentoval velmi dobrými výkony, dokonce skolil bývalého šampiona Daniila Medveděva. Na US Open se však trápil už v prvním kole s Mártonem Fucsovicsem, který mu vzdal, a v následujícím zápase musel likvidovat manko dvou setů a brejku proti domácímu outsiderovi Mitchellovi Kruegerovi.

Slabší výkonnost potvrdil také ve třetím kole proti favorizovanému Andrejovi Rubljovovi a vzájemnou bilanci s ruským tenistou si zhoršil na 2:3. Nejlepší Čech v žebříčku ATP viditelně postrádal síly, nepovzbuzoval se a vůbec se mu nedařilo po prvním servisu soupeře, po kterém získal jen šest z 54 bodů.

V utkání využil pouze dva ze sedmi brejkbolů a pokaždé ve chvíli, kdy sám prohrával o brejk. Na vlastním podání sice zaznamenal 15 es, nicméně pětkrát o něj přišel a celkem čelil 16 brejkbolovým hrozbám.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Lehečka po skreči na začátku května v semifinále na Masters v Madridu tři měsíce kvůli únavové zlomenině obratle vůbec nehrál. Třetí kolo na grandslamech si zahrál potřetí v kariéře, loni uspěl vždy po pětisetové bitvě na Australian Open i ve Wimbledonu.

Ve dvouhře mužů má Česko ještě další dvě naděje. V rámci sobotního programu se o postup mezi nejlepší šestnáctku poperou Tomáš Macháč s Davidem Goffinem a Jakub Menšík v souboji s Nunem Borgesem.

Rubljov může už třetím rokem po sobě a celkově popáté postoupit do čtvrtfinále US Open. Rodák z Moskvy, který byl po kontroverzní diskvalifikaci na začátku března několik měsíců v krizi a začal se z ní vyhrabávat až v rámci probíhající US Open Series, nastoupí v osmifinále proti Grigorovi Dimitrovovi (H2H 4:3).

Dimitrov zvládl suverénně a bez ztráty setu i svůj třetí zápas na letošním US Open a teprve počtvrté v kariéře si zahraje v tomto dějišti ve druhém týdnu. Semifinalista ročníku 2019 ve třetím kole deklasoval 6:3, 6:3, 6:1 Tallona Griekspoora.


Výsledky mužské dvouhry na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
baba
proč tady porovnáváte naše chlapce, každý je jiný a někdy bude jeden zářit méně a druhý více ...tak to prostě je. U Lehečky je zázrak, jak daleko se dostal po té dlouhé pauze, on potřebuje rozehranost pro své sebevědomí , první turnaj byla oťukávačka , která vyšla, protože od sebe nic neočekával, no a US a 3. kolo, to vůbec není špatné...
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
aape
přesně tak, může být spokojen, udělal tu zatím svůj nej výsledek na USO, a může makat dál, hlavně ať drží zdraví
Reagovat
Krisboy
Tak MML se rozpadli...
Škoda, J2rko...
Ale MM to dají, tam nevidím překážek
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně kZNAbP
Reagovat
Krisboy
Reagovat
diskuse
GOATkovic venku. :))

Potvrdilo se přesně to, co jsem zde několikrát psal. Novak příšerně podával, průměrný v mezihře. Špatná rozhodnutí. Bez přípravy a bez formy po Olympiádě a po divokých oslavách v kombinaci s šíleným losem v prvních kolech, byl tento scénář velice reálný. Nulové emoce. Měl by si dát dlouhou pauzu i vzhledem ke kolenu.

S tímhle výkonem by Popyrin Federera na US Open rozstřílel na kousky vzhledem k tragickým strašným historickým výsledkům Rogera proti podobně hrajícímu Del Potrovi či Cilicovi. Gratulace Popyrinovi. :)) A rovněž gratulace impotentním zakomplexovaným haterum GOATkovice k orgasmu, kterých za život moc nemají. :) hihihihi
Reagovat
peRFect
Komiku.
Reagovat
com
ano?
Reagovat
HolyMotors
Pauzu by sis měl dát především ty a to od zdejší diskuse.
Reagovat
Mantra
Tou snahou o vtip, tím "já to psal" (což není pravda) a tím hejtem na Federera jsi to fakt zlepšil
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Omámený, oslavami zmožený Joker potkal šíleného losa, tak je jasné, že to nemohlo dopadnout jinak.

Poučení: vlastně žádné - Popík by v téhle formě z kurtu vystřílel všechny legendy naráz.
Reagovat
paddy
Podle sebe soudíš ostatní smile

Stačí se kouknout, jak Djokotardi vyváděli včera. Nadávali do opic a cikánů. smile

Každý si může zpětně přečíst diskuze po finále Wimbledonu vs OH. Je vidět jasný rozdíl v kultivovanosti.

Po OH tady naběhli jako smyslu zbavení Djokotardi smile
Reagovat
Krisboy
Co jsi dělal po OH ty? Prodělal jsi nějakou terapii nebo jsi se úplně zhroutil a museli tě psychiatři dávat dohromady?
Reagovat
paddy
Všiml sis, jak si na mě začal pravidelně útočit poté, co jsem tě upozornil, kde tu jsou i kurzy, na které ses ptal? Tys to sebral osobně a pravděpodobně to urazilo.

Jen si v tom pokračuj. Zbožňuji tvoje agresivní výlevy vůči hráčům smile
Reagovat
Krisboy
Cože?
Reagovat
Nola
LOL, vsak si to uzivaj, Djokotardi ako im nadavas to preziju v pohode, aspon ta nebudu musiet znovu hospitalizovat
Reagovat
paddy
Tvé nadužívání LOL je směšné, radoby snaha být nad věcí, nejen Trolka, ale i Lolka
Tvůj emotikon na konci vyznívá tradičně křečovitě smile

Co srdce bolí, o tom řeč volí
Dneska se tady snažíš říkat, že se tě to netýká, tak proč o tom mluvíš?

Užíváte si to hlavně vy, hovoří tvoje zkušenost s vysmíváním a urážením ze strany tvojí party, takže čekáte, že něco podobného se tu bude dít i dnes. Ale je to nesrovnatelně menší, než co se tu dělo po OH.
I after Wimbledon byl relativně klidný.

Tebe nemusím vůbec hodnotit, protože to za mě dělají ostatní. Označili tě treba za mou stíhačku. smile

Tvoje nenávist vůči mé osobě tě neustále nutí mě napadat a nevynecháš jedinou příležitost si do mě "kopnout", což jsou tvá slova, která jen opakuji.
Stejně jako nikdy nezapomeneš na Federera, jsem tedy v dobré společnosti smile

Ostatní tě tady pravidelně stírají za tvoje konspirační teorie, dvojí těhotenství a jiné logické nesmysly.
Ty vždycky přiběhneš se znalostí poloviny věcí nebo žes něco a ráda všem vysvětluješ, jak se věci mají smile
Reagovat
diskuse
Mooooc pěkný. To je přesně ono, o čem jsem mluvil. Popyrin hraje parádně a Nole mimo. Nole má nejtěžší los. Tenhle Popyrin by elegoše že Švýcarska vystřelil z bot.
Reagovat
diskuse
Koukáte na Shanga? Velice zajímavý hráč. A navíc z Číny. Další z mladíčků, kterým budu v budoucnu fandit. Jeho FH má šťávu, razanci i úhly. Pohybově zajímavý.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pro Jirku to třetí kolo asi špatné nakonec není... během turnaje ty začátky zápasů dost nechytal, a přiznejme si, bylo to občas dost na hraně... nebyl ve své dobré formě, takže s Rublevem by asi musel mít větší kliku než od vrat... ale zápas tolik jsem nesledoval... Andrej si tak zajistil 4.kolo a duel s Dimitrovem, který chytl druhou mízu... zatímk mu to jde skvěle...

Také Tiafoe si nakonec zajistil 4.kolo v očekávané bitvě s Benem Sheltonem..., mezi těma to začíná být hodně zajímavé, také měli svou diskusní chvilku i po skončení zápasu na saku...
Závěrečný pátý set zápasu skvělý, nic tomu nechybělo, plno atraktivních výměn,,, které ocenil i Wilander, který z toho měl druhé vánoce,,, ale ano, opravdu velmi živý duel, ve kterém se dalo vidět plno skvělých momentů nejen od BL, ale i na saku... Tiafoe je určitě šikovný hráč, ale bohužel také "surfař" jak nemá vlnu, tak dělá plno chyb a délka uderů buď tvoří situaci na saku, kde ho soupeř dorazí, nebo prostě v autu... co dorazí jeho samotného... toho neustále sráží, aby udělal pořádný výsledek, a třebas došel na hardu do finále GS...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jelito možné, tak GS finále nee..
Oba jsou to "sympaťáci" bez ohledu na to, co si řekli u saka. Nejdřív se poplácávali jak teplí bratři a pak tam něco přeletělo, ale protože jsem neměl zvuk, tu perlu jsem neslyšel.
Reagovat
frenkie57
U toho saka to byly typická negří gesta a pozdravy, ťukání hlavama o sebe, už chyběl jenom hudlan.
Reagovat
aape
Americké derby mělo šťávu, atraktivní duel nejen pro Amíky..
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Skutečný důvod, proč Lehečka vypadl? Protože jeho příjmení nezačíná na em! Na USO totiž budou postupovat z 3.kola jen čeští hráči, jejichž příjmení začíná na toto písmeno! Jitka na toto měl pamatovat a před zápasem se měl promptně přejmenovat na Mlehečku!
Reagovat
diskuse
Tohle jsem přesně čekal, Lehečka s tou svou povahou zlatého retrívra neměl šanci.

Když porovnáme tři české krále, tak z nich Lehečka vychází suverénně nejhůře.

Macháč má zlatou ruku a magické údery.

Menšík má atletičnost, fyzičku a mindset budoucího šampiona - v budoucnu to bude kompletní monstrum bez slabiny

Co má Lehečka? Nic extra. V ničem nepropadá, ale v ničem nevyniká. Prostě taková sexbomba od vedle, která to nikdy nedotáhne za hranice své země a určitě ne na Miss Universe. Regionální level Miss Mokré tričko.
Reagovat
aape
Tak duo MM bude třetí kolo teprve hrát, samozřejmě jim přeju, ať postoupí oba, ale ještě si to budou muset uhrát, navíc Kuba má za sebou těžký pětiseťák, tak asi není chytré dělat takhle bombastický závěry předem
Reagovat
com
Lehe venku

smile Takze Machacovi zitra staci jedina vyhra k tomu, aby se stal novou ceskou jednickou smilesmilesmile
Reagovat
Trojchyba_Mat
Ale na jak dlouho, do konce roku bude obhajovat pěknou porci bodů. Lehy neobhajuje prakticky nic
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist