Lehečka v Belgii nezaváhal ani proti druhému outsiderovi, ve čtvrtfinále narazí na Tsitsipase

VČERA, 15:35
Aktuality 15
ATP ANTVERPY - Jiří Lehečka (22) zvládl při svém debutu v Antverpách i druhý duel s outsiderem. Nasazený Čech porazil 6:4, 6:3 Daniela Altmaiera (26) z Německa a poprvé od předloňského listopadu zapsal vítěznou sérii na halových turnajích. V pátečním souboji o postup mezi nejlepší kvarteto vyzve dvojnásobného semifinalistu a světovou jedenáctku Stefanose Tsitsipase (26).
Jiří Lehečka nezaváhal ani proti druhému outsiderovi (© Belga / ddp USA / Profimedia)

Lehečka – Altmaier 6:4, 6:3

Jiří Lehečka potvrdil při svém debutu v Antverpách roli nasazené pětky a prošel mezi osmičku nejlepších. Nejprve znovu po dvou týdnech přehrál antukového specialistu Jaumeho Munara a set či podání neztratil ani v premiérovém souboji s dalším outsiderem Danielem Altmaierem.

Rodák z Mladé Boleslavi byl silnější v klíčových momentech. Zatímco Altmaier brejkbolovou hrozbu v pátém gamu odvrátit nedokázal, Lehečkovi se ji v osmé hře podařilo zlikvidovat a náskok brejku uhájil až do konce sady.

Další dvě příležitosti na brejk nabídl Lehečka svému protivníkovi ve druhém dějství. Obě však smazal esem, poté německému tenistovi okamžitě sebral podání a žádnou šanci na srovnání skóre mu nedal. Dokonce zápas zakončil už na returnu a po hodině a čtvrt zapsal svou první vítěznou sérii na halových turnajích od předloňského listopadu, kdy bojoval o titul na Turnaji mistrů do 21 let.

Lehečka se v půlce srpna vrátil po tříměsíční zdravotní pauze, během níž přišel mimo jiné o French Open a slavný Wimbledon. V Antverpách hraje svůj 11. letošní podnik ATP a už pošesté se probil do čtvrtfinále.

Do další fáze se podíval pouze v lednu v Adelaide, kde nakonec slavil svůj jediný dosavadní triumf na této úrovni, a ještě v Madridu. Na španělském Masters vzdal kvůli únavové zlomenině obratle semifinále a následovala zmíněná přestávka.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport / Enetpulse)

Seyboth – Tsitsipas 6:7, 6:4, 5:7

V pátečním čtvrtfinále se Lehečka utká se světovou jedenáctkou a dvojnásobným semifinalistou Stefanosem Tsitsipasem (H2H 1:2), kterého v posledním střetnutí letos v Indian Wells porazil. Už měsíce se trápící nejlepší řecký tenista v historii v Belgii odstartoval vydřenou výhrou nad Brazilcem Thiagem Seybothem, kterého zdolal 7:6, 4:6, 7:5.

Šestadvacetiletý Tsitsipas po relativně povedeném jaru, během něhož vyhrál Masters v Monte Carlu, byl ve finále pětistovky v Barceloně a zahrál si čtvrtfinále na Roland Garros, odehrál devět turnajů a jen na olympiádě vyhrál tři zápasy po sobě. Mimo antuku má bilanci 7 výher a 7 porážek.

Výsledky turnaje ATP 250 v Antverpách


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
StanDa Man vypráskal Fokynu ve 3 setech!

Vážení, schválně jsem si letos dělal čárky pokaždé, když StanDa Man vyhrál tříseťák. A co myslíte? Před tímto zápasem vyhrál jednou jedinkrát proti slaboučkému Cachínovi, kdy asi prospal první set.

Mno, každopádně touto cestou děkujeme Fokyně za nezištnou pomoc v závěru zápasu
Je hezké, že Stanimal umí i ve 39,5letech, a v korektnostní otráveném ovzduší, nařezat mládeži.
Z TME si pomalu ale jistě dělá otloukánka.
Reagovat
darek.vrana
Tiafoe hraje, jako by se nechumelilo. Nikdo nic nekomentuje, ATP to jeho nechutné extempore zamete pod koberec jen proto, že má správnou barvu?? Nebo se to ještě bude řešit?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pokutu má zaplatit?
Reagovat
darek.vrana
Já nevím, nikde se o tom nic nepíše.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi novinářům došly poštou slepičí pařáty.
Reagovat
frenkie57
Syrové.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jak jinak
Reagovat
frenkie57
Tyhle excesy řeší ATP velice promptně, takže jestli nic nebylo, tak už nic nebude a tomu vopičákovi to projde.
Reagovat
darek.vrana
To je fakt neuvěřitelný. Takovéhle chování jsem v životě u tenisty nezažil a oni to tutlají, aby tomu šmejdovi nepoškodili pověst.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a co se mu vlastně stalo, že ho tak vyfuckoval?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už jsem si přečetl diskusi pod videem U mě ztratil respekt, když napálil Rogera na jeho LC rozlučce. A pak jsem si jeho chování začal všímat víc.
Reagovat
darek.vrana
Stačí se podívat, jak podává ruku, když prohraje viz Macháč v Austrálii. Pak ještě o soupeřích řekne, že jsou to klauni. Ubožák.
Reagovat
frenkie57
Přesně od tohohle okamžiku jsem ho začal nesnášel. Že je černej mi nevadí, ale jak je namistrovaný a přehlíživý mě vadí velice.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Tsitsipase vystřílí z kurtu
Reagovat
frenkie57
Nemyslím, že to bude vyloženě jednoznačné, ale Cipísek bude ten,co si bude balit kufry. J2rka hraje velice solidně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist