Lehečka v Miláně nezklamal a zajistil si postup do semifinále Turnaje mistrů do 21 let!

10. 11. 2022, 15:32
Aktuality 15
NEXT GEN ATP FINALS - Jiří Lehečka si v Miláně poradil i s druhým domácím zástupcem bez ztráty setu, Mattea Arnaldiho přehrál 4-3(5) 4-1 4-3(4) a zajistil si postup do zítřejších semifinálových bojů Turnaje mistrů do 21 let. O finále si první český účastník v historii této akce zahraje s vítězem druhé základní skupiny Dominicem Strickerem ze Švýcarska.
Jiří Lehečka (© ATP)

Jiří Lehečka včera jasně nestačil na největšího favorita skupiny Brandona Nakashimu a dnes nutně potřeboval porazit Mattea Arnaldiho, nejlépe ve třech nebo čtyřech setech, aby si okamžitě zajistil start v zítřejším semifinále.

Historicky první český účastník Turnaje mistrů do 21 let se na kurtu příliš nezdržoval. Proti domácímu náhradníkovi zlikvidoval všech šest brejkbolů, sám si vypracoval stejný počet a jednu šanci využil a za zhruba hodinu a čtvrt mohl slavit.

Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi, který na hlavní okruh a do Top 100 prorazil semifinálovou účastí v únoru v rotterdamské hale, bude v pátek usilovat o první minisérii dvou výher od srpnového triumfu na challengeru v Liberci.

O postup do finále se utká se Dominicem Strickerem (h2h 0-1), s nímž v červnu prohrál na trávě v Halle. Švýcarský tenista dnes stvrdil vítězství ve své skupině hladkou výhrou nad Tchajwancem Chun-Hsin Tsengem.

Zelenou skupinu vyhrál včerejší Lehečkův přemožitel Brandon Nakashima. Americký tenista vyhrál i třetí zápas, dnes porazil 4-3 4-2 4-1 domácího outsidera Francesca Passaru.

Nakashima se v semifinále střetne s Jackem Draperem, jenž dnes vyhrál přímý souboj o postup z Červené skupiny. Britský mladík smetl domácího favorita Lorenza Musettiho 4-1 4-0 4-3.

• NEXT GEN ATP FINALS •
Milán, Itálie, tv. povrch / hala, 1.400.000 eur
čtvrteční výsledky (10. 11. 2022)
• Zelená skupina •
Lehečka (5-ČR) - Arnaldi (9-It.) 4-3(5) 4-1 4-3(4)
Nakashima (4-USA) - Passaro (8-It.) 4-3(4) 4-2 4-1
• Červená skupina •
Stricker (7-Švýc.) -Chun-Hsin Tseng  (5-Tchaj-wan) 4-2 4-1 4-2
Draper (3-Brit.) - Musetti (2-It.) 4-1 4-0 4-3(3)
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
darek.vrana
Hezky. Včera jsem se díval na Musettiho se Strickerem a to byl teda parádní zápas. Oba neskutečný tenis. Jsem na Jirku v sf zvědav.
Reagovat
Krisboy
Lorenzo!!!
smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Zkouknul jsem sestřih a fakt pecka! J2rka to se Strickerem bide mít přetěžký smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taky jsem viděl - Lorenzo je hráč pár gamů. Vyhrát zápas pro něj bývá oříšek. Ale že vybouchne i na Nextgen, to je docela na pováženou...
Reagovat
RFanousek
Tenhle turnaj mě svým formátem i myšlenkou tak irituje, že se na něj nemůžu vůbec dívat, každopádně i tak super, gratulka.
Reagovat
lvicek
Format chapu, ale proc myslenka? Co na ni vadi?
Reagovat
RFanousek
Nějak nechápu proč by měli mít mladí svůj turnaj, jako útěchu když se nedostanou na normální TM? smile
Reagovat
lvicek
No tak ja to trochu chapu - ma to byt prehled toho nejlepsiho v mladi - jako preview, na co se muzeme tesit v budoucnu. Muze pak byt zajimave srovnat po par letech, jak se to s jednotlivymi ucastniky vyvrbilo. Oproti tomu mi pripadal mnohem pitomejsi "beckovy turnaj mistryn" u zenskejch ;). To byl opravdu turnaj utechy ;).
Reagovat
Dobry-den
Gratulace k výhře nad dvěma antukovými specialisty, jejichž jména jsem před tímto týdnem v životě neslyšel. smile
Reagovat
EllNino
Ty Lehečku nemusíš co? :))
Reagovat
Nenela
Hm, tak to malo tenis sledujes, nebude to spis tim?
Ja jsem o nich slyselasmile
Reagovat
Krisboy
Paráda J2rko!!! Tajně jsem tomu věřil, ale nechtěl jsem to zakřiknout.

Dám si na tebe jedno 14stupňové smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
gratulace k postupu do SFsmile
Nicméně, tak jednoznačné vítězství to nebylo. Zvláště za první TB musí být Jirka převelice rád. Přišlo mi, že tak trochu hrál, co potřeboval, co stačilo. Chybělo mi tam víc agresivity a jistoty zakončení na síti.

Hlavně, že to dobře dopadlo a Jirka bude moci zabojovat o finále.smile
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Skvělé prohozy, jsem ráda, snad bude hrát slušně i zítra.
Reagovat
raron
Jan Mühlfeit je globální stratég, tak je jasný, že to musí "jít".smile ....podstatu těchto darmožroutů nechápusmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist