Lehečka v semifinále v Antverpách porazil Girona ve třech setech a zahraje si o druhý titul

19. 10., 19:56
Aktuality 24
ATP ANTVERPY - Jiří Lehečka (22) na halové akci v Antverpách porazil i čtvrtého soupeře a postoupil do svého třetího finále. V semifinále si poradil ve třech setech 6:3, 4:6, 6:2 s Američanem Marcosem Gironem (31). O druhý letošní i kariérní titul se utká proti Španělu Robertu Bautistovi (36).
Profily hráčů
Jiří Lehečka si v Antverpách zahraje o titul. (@ Belga / ddp USA / Profimedia)

Giron – Lehečka 3:6, 6:4, 2:6

Jiří Lehečka na všech pěti turnajích po srpnovém comebacku po únavové zlomenině zad, která ho vyřadila ze hry na tři měsíce, vyhrál minimálně jeden zápas. Čtyřikrát pak přidal i výhru číslo dvě a nyní při premiéře v Antverpách zdolal už čtyři soupeře v řadě soupeře a postoupil do svého třetího finále.

Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi v Belgii po španělském antukáři Jaume Munarovi, Němci Danielu Altmaierovi a Stefanosu Tsitsipasovi porazila i Marcose Girona. S Američanem vyhrál třetí ze čtyř vzájemných zápasů, jedinou prohru zaznamenal loni na French Open.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport / Enetpulse)

Lehečka získal podání soupeře už ve čtvrtém gamu a po potvrzení brejku se dostal do vedení 4:1. Vedení udržel až do konce sady a v devátém gamu při vlastním servisu využil druhý setbol. Druhá sada byla od začátku velmi vyrovnaná. Český tenista v průběhu odvrátil první tři brejkboly soupeře, ale sám si žádnou šanci nevypracoval. V desáté hře poprvé v zápase přišel o podání a tím i o druhý set.

Ztráta dějství Lehečku namotivovala k lepšímu výkonu a hned na úvod rozhodující sady sebral Američanovi podání. Další brejk přidal v pátém gamu a podání si do konce zápasu pohlídal. Po využitém prvním mečbolu se radoval z postupu do druhého letošního finále. Český tenista v zápase nastřílel 33 vítězných míčů oproti Gironovým 19, zároveň udělal jen o čtyři nevynucené chyby více (34:30).

Lehečka postoupil do svého celkově třetí finále, všechny vybojoval na tvrdém povrchu. V premiérovém souboji o titul neuspěl loni v americkém Winston-Salemu. Letos v lednu však ukončil čekání na první triumf, když ovládl podnik v australském Adelaide. Díky postupu se posune na 28. místo žebříčku, jednu pozici za Tomáše Macháče.

Aktuálně 33. hráč světa Lehečka má od srpna na turnajích ATP solidní bilanci 11:4. Porážky utrpěl jen s žebříčkově lépe postavenými soupeři Francesem Tiafoem (26. v ATP), Andrejem Rubljovem (6.), Jannikem Sinnerem (1.) a Holgerem Runem (14.).

O druhý titul se utká se Robertem Bautistou, s kterým nedávno sehrál souboje v Davis Cupu a v Pekingu. V týmové soutěži i vinou teploty prohrál ve dvou setech, v Číně mu však porážku oplatil a poprvé španělského veterána porazil.

Výsledky turnaje ATP 250 v Antverpách

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

24
Přidat komentář
Nola
RBA miluje kone a vlastni tusim velku stajnu, netusim kde bol na exho, je zenaty a ma dieta, ale je to vracac neskutocny, to aj Novak obcas pocitil a tiez Berdych v poslednom finale
Reagovat
darek.vrana
Snad princeznu sundá. Bautista je divný týpek. Nikdy jsem nevěděl, co si o něm myslet. Ten člověk snad ani nemá mimiku. Ale od té doby, co jel hrát do Ruska, už vím...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Exhiboval v Rusku? Někdo tady snad psal, že je skromnej a u tenistů nesnáší hvězdný manýry. Přišlo mi to fajn, ale třeba je to komunista.
Reagovat
darek.vrana
Jo, Bautista a Mannarino tam jeli na exhibici po začátku války.
Reagovat
Krisboy
Nejen tihle dva...
Reagovat
darek.vrana
Kdo ještě? Paoliniová to plánovala, ale Curenko jí to prý rozmluvila. Jinak tam hráli Rusáci, ale o nikom jiném nevím.
Reagovat
Krisboy
No, možná už opravdu nikdo, kromě russů. Já myslel, že tam hráli ještě nějací Srbové, ale asi si to pletu.
Reagovat
darek.vrana
Jo to je pravda, Srbové asi jo. Myslím Lajovič a Djere. Na ty jsem zapomněl.
Reagovat
muster
v Arábii se taky exhibuje a přehlíží bičování žen a rozpouštění novinářů v kyselině tím nehajím Rusko, jen upozorňuji že pro Západ není diktatura jako diktatura
Reagovat
Krisboy
Woe, to je zase demagogie
Reagovat
Dobry-den
Jirka slavil, jak kdyby vyhrál GS.
Jen aby mu princezna ve finále nenatrhla půlky.
Reagovat
sojka1
tak on ma tu mimiku i spontannost sice takovou spis kontrolovanou, ale stejne si myslim, ze naopak princezne natrhne korale.... ;-)
Reagovat
Trojchyba_Mat
Ta radost je pochopitelná. Vždyť nemohl tři měsíce hrát a hrozilo, že si letos už nepinkne. Navíc soupeř nehrál vůbec zle. Btw jak si vysloužil RBA přezdívku princezna? Vím, že se to používá, ale z jakého důvodu?
Reagovat
sojka1
to by ti nejlip a od srdce vysvetlil gigin, my jsme az druhotni sympatizanti.... :-))
Reagovat
Trojchyba_Mat
Ok
Reagovat
Pe3k
Sám Gulbis ho tak nazval a to co řekl Gulbis je pro Gigina písmo svaté.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Tak to potom jo
Reagovat
karlosray
Reagovat
Oin
Opravte si rodáka z Boleslavi na rodáka z Kněžmostu, říkali to v televizi.
Reagovat
Mantra
Ale Máňa říkala, že to není směroplatný.
Reagovat
Krisboy
Nepodařilo se mi najít spolehlivý zdroj, ale zdá se, že se narodil opravdu v Boleslavi, v Kněžmostu bydlí.
Reagovat
frenkie57
Tak ono se stačí logicky zamyslet a je jasný, že v Kněžemostu to být nemohlo, protože tam nemají nemocnici, natož porodnici. Je to malý městys, cca 2400 lidu.
Ledaže by jeho máti porodila malého Jiříka doma.
Reagovat
darek.vrana
Asi tak jako Kvitka je rodačka z Bílovce...
Reagovat
Krisboy
Ano, to je totéž.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist