Lehečka ve Stockholmu nestačil na chorvatského teenagera, Macháč dostal druhou šanci

16. 10. 2023, 17:41
Aktuality 18
ATP STOCKHOLM - Jiří Lehečka (21) skončil na třetím ze čtyř posledních turnajů na raketě prvního soupeře. Na halovém podniku ATP 250 ve Stockholmu šestý nasazený Čech prohrál 3:6, 5:7 s chorvatským teenagerem Dinem Prižmičem (18), na kterém ztroskotal už v kvalifikaci i Tomáš Macháč (23). Ten se ale nakonec do hlavní soutěže dostal jako lucky loser a je rovnou v osmifinále.
Profily hráčů
Jiří Lehečka (© Profimedia)

30. hráč světa Jiří Lehečka nedávno výrazně pomohl českému výběru k postupu do čtvrtfinále Davis Cupu, na individuálních turnajích se mu ale nedaří. Od srpnového postupu do finále ve Winston Salemu z šesti zápasů pětkrát prohrál, byť byl pokaždé papírovým favoritem.

Po návratu z Asie se nechytil ani na prvním halovém turnaji v Evropě. Ve švédském Stockholmu v úvodním kole nestačil na vítěze letošního Roland Garros juniorů Dina Prižmiče, kterému podlehl 3:6, 5:7 a neobhájil loňské osmifinále.

Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi dlouho marně hledal recept na servis osmnáctiletého soupeře. Až za stavu 3:6 a 3:4 se dostal k prvnímu brejkbolu a díky skvělé fázi otočil vývoj druhé sady z 2:4 na 5:4. V dalších třech gamech ale uhrál už jen 2 ze 14 fiftýnů a po hodině a 42 minutách pro něj turnaj skončil.

165. hráč světa Prižmič až dosud vyhrál zápas na okruhu ATP jen letos v létě na domácí antuce v Umagu, kde se po dvou vítězstvích dostal do čtvrtfinále. Nyní si proti světové třicítce připsal první skalp hráče TOP 50 a druhý člena elitní stovky.

Macháč si zahraje jako lucky loser

První výhru nad hráčem TOP 100 Prižmič slavil teprve v neděli rovněž proti českému tenistovi, v rozhodujícím kvalifikačním kole zdolal ve třech setech Tomáše Macháče a ukončil jeho šňůru 13 zápasů bez porážky.

Třiadvacetiletý Macháč si nakonec hlavní soutěž ve švédské metropoli zahraje jako 'šťastný poražený kvalifikant', v pavouku navíc obsadil pozici ve druhém kole místo nemocné nasazené čtyřky Alejandra Davidoviche ze Španělska. O čtvrtfinále se utká se švýcarským veteránem Stanem Wawrinkou, nebo Chorvatem Bornem Gojem.

Největším favoritem a zároveň obhájcem titulu je Holger Rune, který se ale od postupu do čtvrtfinále Wimbledonu potýká se zdravotními potížemi se zády a ztrátou formy. Dánský teenager se na severu Evropy pokusí vylepšit pozici v boji o premiérový start na Turnaji mistrů.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stockholmu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tennisfan77
Já bych to s dovolením trošku uklidnil. Lehečku není za co hejtovat. Má jednadvacet a je v TOP30. Což je slušný.

Na svůj ranking vesměs hraje to, co má hrát. Byl v QF Australian Open, semifinále Dauhá, osmifinále Wimbledonu kde skrečoval, finále Winston Salemu.

On jednoduše hraje to, co přesně odpovídá jeho rankingu. Nevím co řešíte, že nevyhrává titul týdně, nebo co je problém?
Reagovat
JohnB
Neuvěřitelný, snad poprvý s tebou souhlasím :D
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
už měl moc nafouknutý ego, tak je jen dobře, že ten frajírek dostává opakovaně nařezáno, jen tak dál...
Reagovat
JohnB
Borec si věří a hned ho průměrnej Čech bude urážet, že je frajírek... Tohle miluju...
Reagovat
d@ve
A Klenot mezi muži ego nemá? smile
Reagovat
Kandinsky1
A když Macháč prohraje ve druhém kole, bude za to mít vůbec nějaké body ?
Reagovat
GaelM
Když má hráč volný los a prohraje první zápas, tak by měl brát stejné body jako by prohrál v prvním kole. To že se tam dostal jako LL by to snad nemělo nijak ovlivnit.
Reagovat
darek.vrana
Tomáš nakonec přece jen v hlavní soutěži a ještě hned ve 2. kole . Doufal jsem v to, aspoň trochu náplast na ty nezdary našich proti Prižmičovi.
Reagovat
Ianny
Jj, už jsme to psali v jiném vlákně, Fokina se asi odhlásil. Tomáš by mohl Prižmičovi oplatit porážku ve finále ne?smile
Reagovat
darek.vrana
Proč ne, pavouk je celkem hratelný . Řekl bych, že nejtěžší bude to 2. kolo...
Reagovat
makro99
hmm, hlavně ať nehraje s tím Gojem - to dycky nemám rád, když se prohraje 2x po sobě, notabene s někým papírově přijatelným... (US open)
Reagovat
jirina_huzvankova
Tak z Jirky si dneska ani nezašustím, tak moc zklamaná jsem
Reagovat
jorgge98
paní, takový věci pište jinam... děkuji
Reagovat
frenkie57
Paní Jiřina slušně trollí... smilesmile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
SydneyOpen
Škoda no, výsledky Jirky hodně slušné, ale ne a ne prolomit...
Reagovat
Dobry-den
Prižmič hrál dobře, ale Tomáš ho měl dát. Lehečku by dal taky. Promarněná příležitost. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist