Lehečka ve Vídni začal skalpem Wolfa, na dosah má už sedmé letošní čtvrtfinále

23. 10. 2023, 15:59
Aktuality 2
Jiří Lehečka (21) úspěšně zahájil svou premiéru v hlavní soutěži prestižního vídeňského podniku série ATP 500. Nejlepší Čech v žebříčku si v úvodním kole v rakouské hale poradil dvakrát 6:4 s Jeffreym Johnem Wolfem (24) a popere se o svou první turnajovou vítěznou sérii po dvou měsících. O sedmé čtvrtfinále na nejvyšším okruhu v probíhající sezoně bude usilovat proti Karenu Chačanovovi.
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Wolf – Lehečka 4:6, 4:6

Jiří Lehečka prožívá jasně nejlepší sezonu kariéry. Na lednovém Australian Open se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech, v únoru v Dauhá byl kousek od premiérového finále na turnajích ATP, ve Wimbledonu uhrál osmifinále a v srpnu ve Winston-Salemu už o první titul bojoval.

Po nezdaru ve finálovém souboji ve Spojených státech proti Sebastiánovi Báezovi se mu však přestalo na turnajích dařit. Do Vídně, kde loňský debut zakončil už v kvalifikaci, nepřijel navzdory třem dvousetovým výhrám v Davis Cupu v dobré formě.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Společně se zmíněnou porážkou proti Báezovi nezvládl na turnajích pět z posledních šesti zápasů a do rakouské metropole dorazil se sérií tří proher zahrnující klopýtnutí proti Hamadovi Medjedovičovi, Diegovi Schwartzmanovi a Dinovi Prižmičovi.

Své letošní působení na halovém podniku série ATP 500 začal snadnou výhrou nad Jeffreym Johnem Wolfem. V premiérovém souboji s finalistou loňské halové akce ve Florencii začal brejkem, který ale ve čtvrtém gamu ztratil. V dalším průběhu utkání však nečelil už ani jedné brejkbolové hrozbě, v zápase využil polovinu ze šesti nabídnutých šancí na brejk a postup slavil za hodinu a 25 minut.

"Loni jsem tu prohrál v prvním kole, ale věděl jsem, že povrch a míčky mi tady sedí. Je mi velkým potěšením tady hrát, atmosféra je úžasná. Prožívám skvělou sezonu, ale doufám, že tu odehraju ještě další zápasy," řekl Lehečka.

Chačanov – Safiullin 6:4, 6:4

Lehečka bude ve středu, nebo ve čtvrtek usilovat o svou první turnajovou vítěznou sérii po dvou měsících a také sedmé letošní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu.

Jeho osmifinálovým soupeřem bude světová šestnáctka Karen Chačanov (h2h 0:1), kterému může vrátit porážku z letošního Masters v Miami. Ruský tenista si na úvod poradil bez ztráty podání 6:4, 6:4 s krajanem Romanem Safiullinem.

Ve Vídni startuje z českých tenistů ještě Tomáš Macháč. Šampion dvou nedávných halových challengerů a čtvrtfinalista turnaje ve Stockholmu z minulého týdne prošel bez ztráty setu dvoukolovou kvalifikací a s největší pravděpodobností v úterý se v prvním kole střetne s Aleksandarem Vukicem.

Zverev – Ofner 6:4, 6:1

Do turnaje už vstoupil také jeden ze čtyř bývalých šampionů v pavouku letošního ročníku Alexander Zverev, který se do Vídně vrátil poprvé od svého předloňského triumfu. Pátý nasazený Němec odstartoval hladkou výhrou 6:4, 6:1 nad domácím Sebastianem Ofnerem, s nímž si i potřetí poradil bez ztráty setu.

Ve druhém kole se Zverev, jenž přerušil sérii tří porážek a upevňuje si postupovou pozici v boji o Turnaj mistrů, utká s Britem Cameronem Norriem (h2h 3:2).

Výsledky turnaje ATP 500 ve Vídni


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Oceňuji formulaci zvolenou autorem, totiž "nejlepší Čech v žebříčku". Každý znalec tenisu totiž dobře ví, že absolutně nejlepší je jen jeden, a to hráč, který druhému nejlepšímu hráči na okruhu ATP (tzv. SGOAT), Novaku Djokovičovi, povolil ve vzájemných zápasech uhrát jediný set...
Reagovat
karlosray
Krása prostě krása jen tak dal
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist