Lehečka vs. Korda, pokus druhý. Na česko-americký souboj loni nedošlo

11. 1., 16:42
Aktuality 4
Jiří Lehečka tento týden sbírá první vítězství v roce 2024 na turnaji v Adelaide. Po třech výhrách má na dosah své druhé kariérní finále na turnajích ATP. O to se poprvé utká proti Američanu Sebastianu Kordovi, se kterým se měl utkat už loni, ale z jejich vzájemného utkání nakonec sešlo.
Profily hráčů
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Na jejich premiérový souboj mělo dojít loni v semifinále ve Winston-Salemu, týden před US Open. Syn slavného bývalého českého tenisty však z turnaje odstoupil, kvůli zranění levého kotníku a poslal Lehečku do finále. Kde nejlepší Čech v žebříčku ATP prohrál ve dvou setech se Sebastianem Báezem. Na následujícím grandslamu v New Yorku oba skončili v prvním kole.

O rok starší Korda minulý týden v Brisbane skončil hned v prvním kole na raketě Němce Yannicka Hofmanna. V Adelaide zatím neztratil set a stále má šanci na obhajobu loňského finále, ve kterém nevyužil matchball proti Novaku Djokovičovi. Ve dvou sadách si dokázal poradit s Italem Lorenzem Sonegem, proti kterému odvracel 5 setbolů, i domácím Christopherem O'Connellem.

Jiří Lehečka si na úvod snadno poradil s domácím kvalifikantem Adamem Waltonem, kterému povolil pouze čtyři gamy. Ve druhém kole ustál třísetovou bitvu proti zkušenému Dušanu Lajovičovi a ve čtvrtfinále zvládl souboj proti nasazené dvojce Nicolasi Jarrymu. Chillana porazil 6:4 7:5 a zajistil si první semifinále od loňského srpna.

Po turnaji v Adelaide se oba hráči přesunou do Melbourne, kde je čeká první grandslam sezóny Australian Open, na kterém oba obhajují loňské čtvrfinále. Lehečku čeká na úvod Španěl Zapata-Miralles. Korda čeká na soupeře z kvalifikace.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
karlosray
Poraz toho falešného Čecha
Reagovat
vladka
Reagovat
Blondie
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist