Lehečka vstoupil i do dalšího turnaje skalpem Munara, debut v Antverpách odstartoval suverénně

15. 10., 13:50
Aktuality 3
ATP ANTVERPY - Jiří Lehečka (22) zahájil druhý turnaj v řadě proti antukovému specialistovi Jaumemu Munarovi (27) a stejně jako před dvěma týdny v Šanghaji zapsal vítězství ve dvou setech. V hale v Antverpách měl se Španělem podstatně méně práce a po výhře 6:1, 6:4 úspěšně zahájil svůj debut na tomto belgickém podniku. Na druhé čtvrtfinále po delší zdravotní pauze zaútočí proti Danielovi Altmaierovi (26), nebo domácímu Gillesovi Arnaudovi Baillymu (19).
Profily hráčů
Jiří Lehečka si tentokrát poradil s Jaumem Munarem suverénně (© GREG BAKER / AFP)

Lehečka – Munar 6:1, 6:4

Jiří Lehečka vstoupil do svého druhého turnaje v řadě soubojem s Jaumem Munarem. Zatímco před dvěma týdny na Masters v Šanghaji strávil na kurtu bezmála dvě hodiny, antukovému specialistovi povolil 10 gamů a musel odvracet setbol, při svém debutu v hale v belgických Antverpách byl od začátku jasně lepším hráčem na kurtu.

Český favorit měl výborný vstup do zápasu. V úvodní sadě šel okamžitě do vedení brejku, odvrátil obě brejkbolové hrozby a Španělovi dovolil jen jednu hru. Druhé dějství naopak nabídlo brejkboly pouze v závěrečném gamu. Lehečka potřeboval na returnu celkem šest mečbolů. Na většinu z úvodních pěti vyrobil nevynucenou chybu, ovšem při šesté příležitosti mu Munar pomohl dvojchybou.

Rodák z Mladé Boleslavi právě na halovém betonu prorazil na nejvyšší okruh, když předloni v Rotterdamu zazářil postupem z kvalifikace až do semifinále. Navíc sezonu 2022 zakončil finálovou účastí na Turnaji mistrů do 21 let. Jenže loni na halových turnajích zaznamenal jen dvě výhry ze šesti zápasů a letos to má zatím 2:2.

V polovině srpna se vrátil po více než tříměsíční pauze zaviněné únavovou zlomeninou obratle, která ho připravila o French Open i slavný Wimbledon. Také na páté akci po zdravotní přestávce zvládl úvodní duel a nyní se může poprat o své druhé čtvrtfinále po květnovém semifinále na Masters v Madridu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Jeho dalším protivníkem bude Daniel Altmaier, nebo domácí kvalifikant Gilles Arnaud Bailly. Lehečka je nasazenou pětkou a těsně mu unikl volný los v prvním kole. Ten naopak obdrželi bývalý finalista Alex de Minaur, loňský semifinalista Stefanos Tsitsipas, předloňský šampion Félix Auger-Aliassime a Sebastián Báez.


Výsledky turnaje ATP 250 v Antverpách

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Trojchyba_Mat
Dobrá práce, jen mi pořád vrtá hlavou ta nízká úspěšnost prvního servisu
Reagovat
Krisboy
Asi podával jako Errani.
Reagovat
karlosray
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist