Letošní hvězdou ve Stromovce bude Šafářová, Kvitová hrát nemůže

2. 3. 2012, 12:12
Aktuality 5
Česká dvojka Lucie Šafářová by se měla představit na třetím ročníku turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open. Loni těsně před French Open byla hvězdou turnaje Petra Kvitová, ta ale letos z pozice světové troky hrát nesmí.
Lucie Šafářová

Na antuce ve Stromovce se letos bude hrát od 14. do 20. května. Stejně jako loni se diváci mohou těšit na členku úspěšného českého fedcupového týmu; tentokrát ale na Lucii Šafářovou a ne na Petru Kvitovou. Ta sice před rokem hrála a na Spartě postoupila do finále, v němž i vinou zranění nestačila na Slovenku Rybárikovou, ale od té doby vyhrála Wimbledon či Turnaj mistryň a nyní je světovou trojkou. Proto letos s ohledem na umístění v žebříčku v Praze startovat nemůže. "Budeme sledovat Petru na turnaji v Římě a pokud bude v sobotu či v neděli volná, určitě se v Praze objeví," uvedl Miroslav Černošek, majitel tenisové Sparty a manažer Kvitové, v tiskové zprávě.

Vedle pětadvacáté hráčky světa Šafářové by měly hrát Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová. "Podařilo se nám obnovit a rozvíjet tradici turnaje a Pražané můžou na vlastní oči vidět špičkový ženský tenis," řekl ředitel turnaje Petr Luxa.

Součástí turnaje bude tradičně sobotní exhibice, pro kterou pořadatelé slibují překvapení. A v areálu bude vystaven i fedcupový pohár, který české tenistky získaly loni.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Spíše Hvězdičkou. Kvitová nemůže být na každé české akci, musí se chystat na RG.
Reagovat
freeteepek
Vloni jsem se na Spartu přijel na Petru podívat. Vstup zdarma, ochozy nabitý k prasknutí. A Petra zrovna prohrála s Rybárikovou. Počasí nebylo nic moc. Naštěstí nepršelo.
Reagovat
tommr
doufám, že Černošek letos ostrouhá a Petra se v Praze neobjeví ani jako host a bude místo toho bojovat v Římě ve finále ...
Velmi rád bych naopak v Praze viděl sestry Plíškovy pro který by to mohla bejt ideální příležitost představit se před našima divákama a ještě si přitom nahrát nějaký body do žebříčku. Jestli se nepletu tak loni na Spartě hrála jen Kristýna a moc se jí nevedlo - vypadla už v prvním kole ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapove, jak to vidíš s diskusemi do budoucna? Nechceš se konečně na ýhojte vykašlat, ať se v tom plácaj sami? Kdo je vlastně vítězem těch nekonečných hádek o Kvitový? Pochybuju, že někoho v debatách přesvědčíš. Kolik hodin to denně sežere? Je jasný, že až prohraje, pošlou tam jako obvykle stovky vyšinutých "příspěvků".
Reagovat
smazaný uživatel
Já byl dvakrát v týdnu, jednou pomalu na bundu a deštník, potom na tričko :-) Tehdy jsem poprvé na vlastní oči viděl Cetkovskou (v deblu) a nechápal jsem, jak může být ve druhé stovce. No a pak...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist