Letošní odměny na US Open se téměř vyrovnají Wimbledonu

9. 7. 2014, 19:15
Aktuality 5
Vítězové dvouher na posledním tenisovém grandslamu sezony US Open si letos v New Yorku vydělají rovné tři miliony dolarů (60,4 milionu korun). Loni získali Rafael Nadal a Serena Williamsová, kteří ve Flushing Meadows triumfovali, každý 2,6 milionu dolarů.
US Open

Rekordní odměny na US Open tak budou zhruba srovnatelné s částkami pro vítěze Wimbledonu. Petra Kvitová a Novak Djokovič si z Londýna odvezli prémie ve výši 60,9 milionu korun.

Podle informací pořádající americké tenisové asociace letos celková dotace newyorského turnaje stoupne na 38,3 milionu dolarů, což je proti loňsku nárůst téměř o 12 procent. Rekordní budou i prémie pro vítěze čtyřher (520.000 dolarů), při vyřazení v prvním kole dvouhry si hráči vylepší konto o 35.754 dolarů (720 tisíc korun).

Newyorský grandslam začne 25. srpna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa bude hrať po rokoch opäť bez rukávov.
Reagovat
steve79
Jake tam jsou dane? Ve wimbledonu jsou 50 procent.
Reagovat
slacker
Na idnesu se resi ze Petra dani v Monaku. Proc se sakra take nediskutuje ze Anglie schramstne 50 procent.Za co? Vitez neni jejich obcan
Reagovat
pepin
Mám dojem, že se daní v zemi, kde se turnaj koná a ne kde jsi přihlášen.
Reagovat
slacker
No ale me jde o vysi tech dani a hlavne jake uboha konstrukce se k vyberu takovych dani vaze.
Na jedne strane se obhajuje danova klicka s Monakem (divim se Evropska unie tohle trpi) a na druhe strane nikdo nepozchybnuje nenazranost ze strany Jejiho Velicenstva. Kdyz na londynske burze vydelam na akciich milion liber taky mi je zdani 50%?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist