Letošní Wimbledon má první vítěze. Mix ovládli Kičenoková s Pavičem

13. 7. 2023, 21:52
Aktuality 8
Ljudmila Kičenoková s Matem Pavičem vypadli před šesti lety ve Wimbledonu už ve čtvrtfinále, ale letos i díky odvrácenému mečbolu nejslavnější turnaj ovládli. Ve finále přemohli 6:4, 6:7, 6:3 Yi-Fan Xu a Jorana Vliegena. Ukrajinka odehrála své první grandslamové finále napříč všemi disciplínami, Chorvat triumfoval v mixu už potřetí a na grandslamech celkově pošesté.
L. Kičenoková a M. Pavič (© AFP)

Kičenoková triumf poslala svým krajanům čelícím ruské agresi. "Chtěla bych povzbudit svým výkonem lidi na Ukrajině, bojují za svou svobodu," řekla při slavnostním ceremoniálu po svém premiérovém triumfu na grandslamu.

Naopak Pavič už vyhrál Wimbledon předloni v mužské čtyřhře s Nikolou Mektičem či debly na Autralian Open i US Open. S Kičenokovou nastoupili společně po dlouhých šesti letech. "Děkujeme za to fyzioterapeutovi, kterého máme společného," prozradil.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Tak to asi ne ve finálesmile
Reagovat
IngStavinoha
pro "zemi zaslíbenou" smile
Reagovat
Fandina
není zaslíbená, je napadená agresorem
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Chudinky :DDDDDDDD
Reagovat
Ondra979
no delat si srandu z toho, ze tam skoro kazdy den russke teroristicke rakety vrazdi nevinne civilisty deti nevyjimaje svedci o tve ubohe urovni..fuj
Reagovat
Fandina
Chceš snad říci, že Rusko nenapadlo Ukrajinu? Fakt ubožárna.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmilesmile

Další dezolát z Fulnekovy svity.
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych ti, aby nějaká zbloudilá raketa rozflákala barák a ideálně zabila někoho z rodiny. To bys čuměl jak puk.
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist