Linda Fruhvirtová na turnaji ITF v Itálii podlehla Švýcarce Kungové

15. 12. 2020, 10:28
Aktuality 0
ITF SELVA GARDENA - Linda Fruhvirtová se se sezonou rozloučila porážkou se 157. hráčkou světa Leonií Kungovou. 15letá česká naděje o pět let starší Švýcarce podlehla 5-7 4-6 v prvním kole turnaje ITF W25 v italské Selva Gardeně.
Profily hráčů
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová během koronavirové pauzy sbírala zkušenosti na domácích exhibičních akcích, po restartu sezony se jí však výsledkově - až na jednu výjimku - nedařilo.

Ve snaze prosadit se mezi ženami odehrála šest turnajů a pouze před dvěma týdny na podniku ITF W15 v tuniském Monastiru nevypadla hned v prvním kole - dostala se až do svého prvního finále. 

Zbylých pět akcí skončilo pro 15letou Češku hned v prvním kole, když proti silným soupeřkám neuhrála ani set. Podlehla Kristýně Plíškové, Claře Tausonové, Barboře Krejčíkové, Katarině Zavacké a naposledy včera v Selva Gardeně 157. hráčce světa Leonii Kungové.

Fruhvirtová na halovém turnaji ITF W25 v Jižním Tyrolsku čelila o pět let starší soupeřce, jež má na kontě pět titul z turnajů ITF a zahrála si už také finále na okruhu WTA, hodinu a 38 minut. V prvním setu vedla 5-4, porážce 5-7 4-6 však zabránit nedokázala. 

Fruhvirtovou v údolí Dolomit, kde zakončuje sezonu, čeká ještě čtyřhra. Do té vstoupí dnes společně s Polkou Majou Chwalinskou.

Nasazenou jedničkou dvouhry v Selva Gardeně je 18letá Ukrajinka Marta Kosťjuková. 99. hráčka světa v prvním kole zdolala 6-2 3-6 6-1 Španělku Nurii Parrizasovou-Diazovou. Dalším nasazeným se nedařilo, vypadly sedmička Darja Snigurová i osmička Chwalinská, která se o víkendu účastnila Tenisové extraligy.

• ITF W25 SELVA GARDENA •
Itálie, tv. povrch / hala, 25.000 dolarů
pondělní výsledky (14. 12. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kungová (3-Švýc.) - L. Fruhvirtová (ČR) 7-5 6-4
Kosťjuková (1-Ukr.) - Parrizasová-Diaozová (Šp.) 6-2 3-6 6-1
Niemeierová (Něm.) - Snigurová (7-Ukr.) 6-1 6-3
Boškovičová (Chorv.) - Chwalinská (8-Pol.) 3-6 6-3 6-1
Bandecchiová (Švýc.) - Fetecauová (Rum.) 6-3 7-6(4)
von Deichmannová (Licht.) - Pigatová (It.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist