Linda Fruhvirtová v Aucklandu neudržela nadějné vedení, Raducanuové podlehla ve třech setech

3. 1. 2023, 07:09
Aktuality 14
WTA AUCKLAND - Linda Fruhvirtová končí na svém prvním letošním turnaji hned v prvním kole. Sedmnáctiletá Češka v novozélandském Aucklandu neudržela vedení setu a brejku a s grandslamovou šampionkou a bývalou světovou desítkou Emmou Raducanuovou nakonec v deštěm přerušovaném utkání prohrála. Z kvarteta Češek je tak ve hře už jen Karolína Muchová, jejíž úvodní duel přerušil déšť.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová má za sebou zatím nejlepší sezonu kariéry. Sedmnáctiletá Češka do ní vstupovala z 279. místa žebříčku a i díky senzačnímu triumfu na turnaji WTA v Čennaí, osmifinále na "tisícovce" v Miami a premiérové účasti v hlavní fázi grandslamů (2. kolo na US Open) se vyšvihla do elitní stovky pořadí. Po šokujícím prvenství v Indii ale vypadla už na čtvrté akci v řadě hned v prvním kole.

Aktuální tenisový rok zahájila v novozélandském Aucklandu, zpočátku měla proti bývalé světové desítce a grandslamové šampionce Emmě Raducanuové navrch a dostala se do vedení 6-4 2-0. Soupeřku však pustila do zápasu, ta se výrazně zvedla, nepříznivý vývoj agresivní a přesnou hrou otočila a moc šancí už české teenagerce nedala. Fruhvirtová ještě závěr utkání trochu zdramatizovala, když odvrátila hrozbu kanára i několik mečbolů, ale více než dva gamy získat nedokázala.

Dvacetiletá Raducanuová, která se po ovládnutí US Open 2021 ohromně trápí a za poslední rok a půl vystřídala už pět trenérů, se v dalším kole střetne se slovenskou kvalifikantkou Viktórií Kužmovou.

Tři ze čtyř českých tenistek už mají první kolo odehrané a do další fáze nepostoupila ani jedna, včera neuspěly Brenda Fruhvirtová ani Tereza Martincová.

Poslední nadějí je tak Karolína Muchová, která dnes svůj první zápas sezony kvůli nepřízni počasí nedohrála. Souboj s Číňankou Xiyu Wang přerušil za stavu 5-3 v rozehraném devátém gamu déšť a poté odložil na středu.

Vítězstvím zahájila tenisový rok 2023 světová sedmička Cori Gauffová, jež zakončila loňskou sezonu sérií pěti porážek. V Aucklandu, kde plní roli nasazené jedničky, 18letá Američanka porazila 6-4 6-1 semifinalistku loňského Wimbledonu Němku Tatjanu Mariaovou.

• WTA 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 259.303 dolarů
úterní výsledky (3. 1. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Raducanuová (Brit.) - L. Fruhvirtová (ČR) 4-6 6-4 6-2
Gauffová (1-USA) - Mariaová (Něm.) 6:4, 6:1
Kužmová (SR) - Peraová (4-USA) 6-4 6-4
Blinkovová (-) - Cocciarettová (It.) 6-4 4-6 7-5
Ruseová (Rum.) - Routliffeová (N. Zél.) 6:2, 4:6, 6:4.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
bardunek666
Můj velmi oblíbený turnaj a našim se tam letos (i dlouhodobě) vůbec nedaří.
Snad alespoň Muška černou bilanci prolomí. Zápas má dobře rozehraný, ale soupeřka je houževnatá.
Mám velkou radost z Venus. Zápas nebyl vyloženě špatný, občas chyběla razance a hlavně servis, druhé podání dost slabé. Ale na 42 let si myslím, že to bylo fajn. A další kolo je také hratelné :)
Reagovat
dadaft
S tím počasím to bude letos v Aucklandu asi peklo... smile
Reagovat
Grape
To teda. Podle předpovědi, na kterou koukám, by tam až do neděle prakticky nemělo přestat pršet. smile
Reagovat
George_Renel
Nakonec Raducanu vyhrála na výměny 98:97. Tak těsné to bylo. Trochu smůla na los, ale jsm přesvědčen, že Linda na stovku má, letos se v ní stabilizuje a pak začne cesta vzhůru.smile
Reagovat
makro99
Raducanu svádí k podcenění.. ale je to nevyzpytatelný los.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ema může odehrát špatný zápas, ale kvalitu bezesporu má. Sice loni prohrála víc zápasů než vyhrála, ale většinou s velmi kvalitními soupeřkami, v AD hrála v prosinci vyrovnané finále s Žabkou. Byla opakovaně zraněná a vysílily ji i sociální sítěsmile Prostě i přes problematickou sezónu je to top hráčka a je fajn, že s ní Linda hrála vyrovnaný zápas. Snad se z něj poučila tak, že už s Emou neprohrajesmile
Reagovat
hanz
Njn, Emička Rychlokvaška se dnes předvedla.
Reagovat
makro99
Je pravda, ze sezona po prulomu byva o hledani rovnovahy a vubec sebe sama.. letosek ale uz hodne ukaze, zda se Raducanu zaradi trvaleji mezi elitu, nebo zda titul na US zustane ustrelem, na ktery uz nedokaze navazat..
Reagovat
Grape
Lindy je škoda, tenhle zápas se dal vyhrát.
Nicméně když koukám na předpověď počasí, tak si říkám chudáci holky co se v tom turnaji drží - to snad ani není reálné tento týden odehrát ne? smile
Pokud se tedy předpověď potvrdí...
Reagovat
tommr
porážka z vedení o set a brejk je hodně mrzutá. Bolí to o to víc když člověk uváží že v dalším kole by Linda hrála proti Kužmový ... smile
Reagovat
frenkie57
Tohle fakt mrzí. Další věc , co nechápu je, proč si nechala Linda utéct set až do stavu 5:0 a najednou zapne forsáž a hraje agresivně a přesně jak sviňa. Kdyby(ano, já vím, na tohle slůvko se nehraje)tak hrála od počátku setu, mohlo to být jinak. Takhle už na obrat bylo pozdě.smile
Reagovat
EllNino
Prohrála dva servisy ze 40:15 a 40:0, to na sebevědomí nepřidá ... celkově tam bylo hrozně moc těsných gemů, které většinou vyhrála Raducanu ... a Linda sice zabojovala, ale už to bylo trchu pozdě
Reagovat
paddy
To víš, Emma není žádný teenager, ta si to zkušeně pohlídala smile smile

Swiatek to s ní letos nebude mít lehké smile
Reagovat
Pe3k
Já sice fandím E-myčce, ale tohle vítězství mě moc nepotěšilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist