Linda Fruhvirtová ve Španělsku znovu postoupila a zahraje si o své největší semifinále

28. 10. 2021, 15:01
Aktuality 13
ITF W80 LES FRANQUESES DEL VALLÉS - Linda Fruhvirtová na akci ITF W80 ve Španělsku navázala na cenný skalp nasazené čtyřky Viktorije Tomovové a dnes porazila 6-4 6-1 domácí Evu Guerrerovou. O své největší semifinále si 16letá Češka zahraje s turnajovou sedmičkou Arinou Rodionovovou z Austrálie.
Linda Fruhvirtová (© DTB)

Linda Fruhvirtová byla v prvním kole kvalifikace proti Eden Silvaové několikrát pouhé dva míčky od porážky, další dva zápasy s Jordinou Cegarraovou a Miriam Bulgaruovou ovšem zvládla suverénně a postoupila do hlavní soutěže.

V ní si na úvod vyšlápla na 112. hráčku světa a nasazenou čtyřku Viktoriji Tomovovou a slavila svůj druhý největší skalp v kariéře. Tím nejcennějším je letošní vítězství nad Alizé Cornetovou (tehdy 59. v WTA) na antuce v Charlestonu, kde hrála své první čtvrtfinále na okruhu WTA.

Zatímco včera s favorizovanou Bulharkou bojovala skoro tři hodiny, dnešní utkání s Evou Guerrerovou zvládla za necelou hodinu a půl a bez ztráty setu. Klíčovým byl první brejk zápasu, kterým 16letá Češka uzavřela úvodní dějství. V dalším průběhu už měla jasně navrch, a soupeřce dokonce nedovolila ve druhé sadě uhájit jediný servis.

Fruhvirtová, jež oba tituly na dospělých turnajích posbírala letos v Monastiru, se možná v pondělí poprvé podívá do Top 300 žebříčku WTA. Debut v nejlepší třístovce si může definitivně zajistit proti nasazené sedmičce Arině Rodionovové. S Australankou bude bojovat o své největší semifinále v kariéře.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Boomcap
Šikovná holka to je smilesmile
Reagovat
Mony
Lvíček si šlápne a máme tu celý článek z ITF turajesmile!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
byl i včera a byl by i dnes smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
blixa
Bodejď ! Ženám se nesmí odporovat !!! smile
Reagovat
lvicek
smile
Reagovat
lvicek
smile
Reagovat
lvicek
smile smile
Reagovat
tommr
Linda zatím ve Španělsku válí! smile
Dneska si snadno poradila s domácí hráčkou a ve čtvrtfinále jí čeká relativně hratelná Arina Rodionova kterou by taky mohla zvládnout ...
Po dnešní výhře se v průběžným žebříčku posunula na 300.místo a kdyby zvládla i čtvrtfinále tak by se posunula někam k 280.místu ...
Reagovat
Mony
to by i mohlo stačit na kvaldu AO, protože spousta neočkovaných se tam asi nedostane
Reagovat
lukasmarek2001
Super by bylo, kdyby se po turnaji dostala do TOP 250, aby si zahrála kvalifikaci AO.
Reagovat
vergus
Snad to zvládne psychicky, Rodionova mimo trávu v poslední době neuhrála v singlu téměř nic (už v minulém zápase měla namále)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist