Lisická má druhý titul. V Birminghamu porazila Hantuchovou

13. 6. 2011, 14:29
Aktuality 4
Německá tenistka Sabine Lisická ovládla turnaj v Birminghamu. Nenasazená hráčka ani ve finále neztratila set, Danielu Hantuchovou porazila hladce 6-3 6-2 a získala svůj druhý titul v kariéře.
Sabine Lisická

Pro Sabine Lisickou byl podnik v Birminghamu její první na trávě od roku 2009, kdy ve Wimbledonu došla do čtvrtfinále. Na své předloňské vystoupení na nejslavnějším turnaji světa navázala v Anglii víc než důstojně: v Birminghamu nenašla přemožitelku a svůj druhý titul vyhrála bez ztráty setu.

Finále proti Daniele Hantuchové měla německá tenistka hrát už včera, déšť však boj o titul o jeden den pozdržel. Ani nepřízeň počasí ale suverénní Lisickou nerozhodila. Stá hráčka světa dnes v úvodním setu nastřílela své soupeřce osm es, po prvním podání ztratila jediný míč a jednou také Hantuchové sebrala podání.

Ve druhé sadě už Lisickou tolik první servis neposlouchal, dál si ale podání bez problémů držela. Sama při servisu slovenské tenistky znovu udeřila, a když za stavu 4-2 brejkla Hantuchovou potřetí, bylo rozhodnuto. Při svém podání už nezaváhala a čistou hrou zápas po necelé hodině a čtvrt ukončila.

Lisická, jež si už ve čtvrtfinále připsala jeden slovenský skalp, když porazila Magdalénu Rybárikovou, si tak z Birminghamu odváží svůj druhý titul v kariéře. První získala v roce 2009 v Charlestonu.

"Nemůžu tomu uvěřit," radovala se krátce po svém vítězství Lisická. "Je to úžasný týden. Na začátku by mě nenapadlo, že tu dneska budu stát. Bylo moc těžké se vrátit po zranění, moc to pro mě znamená," dodala Němka, která už se podle svých slov těží na Wimbledon.

"Kdybych nedostala divokou kartu, zítra bych musela hrát kvalifikaci. Pomůže mi, když si místo toho pár dní odpočinu," uvedla Lisická.

Výsledky - Birmingham (tráva, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Lisická (Něm.) - Hantuchová (4-SR) 6:3, 6:2.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
NEvíte, kde se dá dívat na Kvitovou? první set prohrála v druhým hned přišla o podání, tak by mě zajímalo co to hraje
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde, bohužel. Exkluzivní práva má na tento turnaj Eurosport a ten začne vysílat až od zítřka. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Aha tak dík, no tak snad tam zejtra pustěj aspoň Šafářovou, ale Petra vypadá to že už se zvedla druhej set vyhrála jasně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist